Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ενδιαφέρον για δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας στον Αστακό


Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για την ανάπτυξη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με τη χρήση βιομάζας είναι σρα σχέδια της εταιρείας Engal Ενεργειακή. Η μονάδα αυτή θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τις αμερικανικές εταιρείες Resco και Dupont. Η εν λόγω αίτηση κατατέθηκε στη ΡΑΕ στις 12 Οκτωβρίου και σύμφωνα με αυτή η μονάδα προβλέπεται να έχει ισχύ 200MW και θα αναπτυχθεί στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού.
Το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 240 εκατ. ευρώ και στην πλήρη ανάπτυξή τους οι δύο μονάδες στον Αστακό και στο Βόλο ( εκεί έγινε η πρώτη αίτηση της εν λόγω εταιρείας) θα παράγουν 2.483.322 MWh .
Για όσους δεν γνωρίζουν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα ουσιαστικά από οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς, φυτά και ζώα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.
Για να λειτουργήσει πάντως η εν λόγω μονάδα χρειάζεται χιλιάδες τόνους βιομάζας, οι οποίοι αναγκαστικά πρέπει να εισαχθούν, κάτι που φέρεται να έχει φροντίσει η εν λόγω εταιρεία.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalh kinhsh!o astakos tha ginei to neo oikonomiko kentro.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές είναι ειδήσεις!!! Και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θέσεις εργασίας και επιτέλους να πάρει μπροστά η ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΞΙΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία να δρομολογηθεί η καλλιέργεια στο Νομό ενεργειακών φυτών όπως η αγριαγκινάρα .... Με τόσες εκτάσεις επιβαρυμένες από φυτοφάρμακα και δηλητήρια (πρώην καπνοχώραφα) που δεν προσφέρονται , τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον , για άλλες καλλιέργειες , είναι μια προοπτική που αξίζει να εξετάσουμε ... http://sites.google.com/site/cynarabioenergy/

Ανώνυμος είπε...

O Αστακός θα γίνει σαν τα διυλιστήρια της Ελευσινας

Ανώνυμος είπε...

δεν προλαβα να γραψω και με προλαβαν μερικοι γραφικοι.
ειπα και εγω δεν θα πεταχτει κανενας αριστερος να πει οχι στα εργα και στις επενδυσεις? ειπα και εγωωωωωωω, ειναι δυνατον? δεν γινεται!

Ανώνυμος είπε...

Wra na kaliergisoun oi agrotes ston kabo mas pou kathete viomaza... Ektos an theloun akoma na pane kai oi ipolipoi ipaliloi sto metro me 700e...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο μας..ετσι...πριν καλα καλα δουμε κατι..αμεσως να το κατακρινουμε.....να μη δουμε μια επενδυση στο νομο.....και μετα μιλαμε για ανεργια....δεν ειπαμε βεβαια το εργοστασιο να μη σεβαστει το περιβαλλον...αλλα αυτη η καταδικη πριν δουμε κατι εχει καταντησει"γραφικη"....

ελεος πια με τους δηθεν οικολογους και ψευτοπροοδευτικους.....

Ανώνυμος είπε...

XERETE TI SIMAINEI VIOMAZA VRE ASXETOI?

Ανώνυμος είπε...

'''αλλα αυτη η καταδικη πριν δουμε κατι εχει καταντησει"γραφικη"....

ελεος πια με τους δηθεν οικολογους και ψευτοπροοδευτικους.....'''

δηλαδη εσυ εχεις πειστει οτι οι αμερικανικες ή οι κουβανικες εταιριες θελουν το καλο μας ,και ερχονται να ''επενδυσουν'' για την αναπτυξη του νομου μετα απο μια αναρτηση στον μπλοκ.

και γιατι τοσα χρονια δεν προωθουν το λιμανι σαν εμπορικο αφου κεφαλονια ιθακη ζακυνθος ειναι ακριβως απεναντι και πιο κοντα απο αλλα γειτονικα λιμανια που σημερα εξυπερετουν τα νησια...

αυτος ο νομος εχει ξεπουληθει εδω και χρονια απο τις κυβερνησεις και γιαυτο υπαρχουν πολιτικες που οδηγουν τον γηγενη πλυθησμο σε εσωτερικη μεταναστευση..

Ανώνυμος είπε...

εδω ερχονται στο αγρινιο να ανοιξουν μοναδες επενδυτες και σηκωνονται και φευγουν! δεν υπαρχει ΒΙΠΑ, ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΒΙΠΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΚΑΝ, ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, ΤΙΠΟΤΑ!
ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ελα προοδευτικουρες πρεπει να τελειωνουμε με εσας, εχετε παει την χωρα οχτακοσια χρονια πισω μετα την μεταπολιτευση. γεμισε ο τοπος κομπλεξικους.
και εργοστασια να ερθουν και ελευσινα να γινουμε και απο ολα. εχεις τιποτα αλλο να προτινεις γιατι ολο μηδενιστες ειστε!
παρε το σοσιαλιστικο σου μοντελο και κλαστο!

Ανώνυμος είπε...

''και εργοστασια να ερθουν και ελευσινα να γινουμε και απο ολα. εχεις τιποτα αλλο να προτινεις γιατι ολο μηδενιστες ειστε!''

εκτος απο εργοστασια εχω να προτεινω τα εξης:

να γινουν καυσοξυλα τα δαση της αιτωλοακαρνανιας (βελανιδοδασος ξηρομερου και το δασος στον αρακυνθο) κατι που ηδη γινεται και τα ξυλα πανε προς τα τζακια του αγρινιου και των αθηνων..

να συνεχισουν τις αμμοληψιες στα ποταμια του αχελωου και του ευηνου για να εχουν να κοναμανε οι επιτηδιοι και να λενε οτι ετσι μειωνουν την ανεργια..

να γινει ενα εργοστασιο επεξεργασιας βιομηχανικων αποβλητων στο μεσολογγι και ενα στο αγρινιο, και εργοστασιο ηλεκτροπαραγωγης με πυρηνικη ενεργεια στο πλατυγιαλι αστακου..

η τριχωνιδα και ο αχελωος να εμφιαλωθουν και να πουληθουν με 0.50 ευρω το λιτρο για να ''αποκτησουμε'' μετρητα..

τελος, στις παραλιες που δεν μπορεις να κανεις πια μπανιο το καλοκαιρι ,αλλα και σε οσες εχουν γλυτωσει απο την αναπτυξη(παλαιρος μεσολογγι λουρος ναυπακτος κ.α.),προτεινω την πληρη εγκατασταση νεων μοναδων ιχθυοκαλλιεργειων για να τρωει ο φτωχος φρεσκο ψαρι και να μειωθει η ανεργεια..

ετσι θα ερθει η προοδος σε αυτον το παραμελημενο νομο..
ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

7:28 ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?
ΝΑΙ ΜΩΡΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΣΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!!!!
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΕΣ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

e katse re proodeftikarie.
kala sou ta leei o antiproodeftikos!
mono trakteria kai karotses exei o astakos. ki ena mavro ki alalo limani.
les na mas kakopesei an apokthsei k mia monada viomazas?
den eipame oti tha erthei h ekkon kai h TEXACO me olh tous thn texnognwsia.
as erthei ena gamhmeno ergostasio, etsi gia spasimo re pousth mou
tosa xronia astako akoume ki astako de vlepoume!
den tha pethanoume kiolas apo ena ergostasio.
ta vodia sthn elefsina kai ston peiraia kala pernane vlepw...den eida na paaponoyntai..

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ!!!!

ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΟΛΠΙΣΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 140.000 ΤΟΝΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ DIMOIL, ME TAKTIKH EΠIΣΚΕΨΗ ΕΞΙ ΤΑΝΚΕΡΣ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΥΡΗΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΣΧΕΤΙΚΉ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΩΡΑΙΤΗ, ΝΑ ΨΑΞΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑΖΙΑ ΔΙΑΠΟΛΟΚΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

ετσι ετσι, εχεις δικιο 4:28 , εχει πολυ ΔΙΑΠΟΛΟΚΗ! το μυαλο σου ηθελα να ηξερα τι εχει μεσα.

S.F.T. είπε...

ΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ !!!!!!!!

valantis είπε...

Η Δανία και η Σουηδία - δηλαδή οι χώρες πρότυπο- είναι γεμάτες από τέτοιους σταθμούς.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ θεωρούν την βιομάζα γιατί εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και είναι Α.Π.Ε.
Εμείς προτιμούμε να καίμε στους αγρούς τα υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών (κλαδέματα- στελέχη καλαμποκιού κλπ.) αυτοί τα συλλέγουν με τσίπερς και παράγουν ρεύμα.
Σχεδόν κάθε νέος λέβητας (8 στους 10) που εγκαθίσταται στην "υπανάπτυκτη Ευρώπη" είναι λέβητας βιομάζας (pellets) και αγοράζεται με επιδότηση.
Εδώ όμως ο ανεκδιήγητος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ προτίμησε να επιδοτήσει τους λέβητες πετρελαίου.
Μπείτε στο google όσοι γνωρίζετε λίγα Αγγλικά (ή έστω με μετάφραση) και δείτε εφαρμογές βιομάζας.