Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Από την παρουσίαση του Αρχαιολογικού Χάρτη του νομού, της ειδικής έκδοσης και του ντοκιμαντέρ για τα Αρχαία Θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας

To Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 στις 7:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου παρουσιάστηκε ο Αρχαιολογικός Χάρτης του νομού, η ειδική έκδοση και το ντοκιμαντέρ για τα Αρχαία Θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία διανεμήθηκαν δωρεάν στο κοινό που προσήλθε να παρακολουθήσει την εκδήλωση.
Πρόκειται για πρωτοβουλίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά στην οποία αποτυπώνεται πλήρως η ιστορική κληρονομιά του νομού μας, τόσο σε έντυπο όσο και σε οπτικοακουστικό υλικό.


Ο Επίτιμος Γενικός Δ/ντης Αρχ/των & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Δρ. Λάζαρος Κολώνας Αρχαιολόγος παρουσιάζει τα αρχαία θέατρα του Νομού

ΕΚΔΟΣΗ: «ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ»
Σύνταξη κειμένων-επιμέλεια: Δρ. Λάζαρος Κολώνας Αρχαιολόγος, Επίτιμος Γενικός Δ/ντης Αρχ/των & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού. Μαρία Σταυροπούλου-Γάτση Αρχαιολόγος, Προισταμένη της ΛΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α. Γεώργιος Σταμάτης Αρχαιολόγος της ΛΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α. Φωτογραφίες: Αρχεία ΛΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α. και Ν.Α. Αιτ/νίας. Εκδόσεις: «ΔΙΑΖΩΜΑ»


Η προισταμένη της ΛΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α.Μαρία Σταυροπούλου-Γάτση Αρχαιολόγος παρουσιάζει στο κοινό τον Αρχαιολογικό Χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σύνταξη κειμένων-επιμέλεια: Δρ. Λάζαρος Κολώνας Αρχαιολόγος, Επίτιμος Γενικός Δ/ντης Αρχ/των & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού. Μαρία Σταυροπούλου-Γάτση Αρχαιολόγος, Προισταμένη της ΛΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α. Γεώργιος Σταμάτης Αρχαιολόγος της ΛΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α. Φωτογραφίες: Αρχεία ΛΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α. και Ν.Α. Αιτ/νία

Aπόσπασμα 1 λεπτού από το ντοκιμαντέρ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:«ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ».
Παρουσίαση:Δημοσθένης ΚαβάγιαςΕύα Πουλοπούλου Αρχισυνταξία:Χρήστος Γ. Λάζος Κασσιανή Μπένου Κάμερα: Γιάννης Ξανθάκης Μοντάζ: Χρήστος Γάκης Μουσική: Eleusis
Σκηνοθεσία: Γιώργος Δρίβας, Παραγωγή: Σωματείο Διάζωμα

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα γινει τιποτα στο αρχαιο θεατρο στρατου και στην αναδειξη της αρχαιας αυτης πολης;

στα μερη του κ.Μπενου ολοκληρες θαμενες πολεις εχουν κυριολεκτικα αποκαλυφθει με αποτελεσμα να γινουν επισκεψημες με οτι αυτο συνεπαγεται τοσο για την περηφανια των ντοπιων κατοικων οσο και για την οικονομικη τους αναβαθμιση.

(αντιθετα εδω γυρω απο τα τειχη και το θεατρο επιμενουμε σε γυφτικα παζαρια και σκουπιδια ολη την διαρκεια του ετους..ντροπη.)

μακαρι ο μπενος να κινησει λιγο τις διαδικασιες και να δωσει λιγο απο την εμπειρια του σαν πετυχημενος πολιτικος που ειναι.

Ανώνυμος είπε...

OΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ,ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΄΄ΑΝΩ ΚΑΙ ΕΞΩ΄΄ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑ, ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΟΦΕΛΗ.

ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΘΑΒΟΝΤΑΣ ΑΡΧΑΙΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΄΄ΝΤΟΥΚΟΥ΄΄. ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ(ΠΑΛΑΙΡΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (ΠΛΕΥΡΩΝΑ, ΟΙΝΙΑΔΕΣ) ΠΗΓΑΝ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΟΙ ΑΛΑΝΙΑΡΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!) ΘΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΩΣ ΦΕΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ, ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ(ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ), ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.

ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΕΠΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΤΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ(ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ!!!)ΚΛΠ.

ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΔΗΜΟΙ ΚΛΠ), ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΛΠ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΛΛΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ 80!!!(ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ, ΚΑΚΟΣ ΗΧΟΣ,ΚΑΚΙΣΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ)!!!.

Ανώνυμος είπε...

i vlakeia kapoion xeperna kathe orio..2.09 ta eyrimata den thavontai xethavontai kai otan den exeis kamia istoria kai epeiteia,apaiteis kai tsampoykaleyesai zitontas na diaxeiristeis ton plouto ton arxaiologiko allon poleon..akou ypovatmistike to agrinio arxaiologika..farmaka pairnete omadika sto agrinio?den exigeitai allios aytos o syrfetos kai oi paparies pou amolane synexos..ygieis agriniotes apomonoste ta soyrgela..den paei pia..exoun odigisei to nomo stin grafikotita..artemis

Ανώνυμος είπε...

Πεστε κανενα λόγο καλό εσεις οι ανικανοποίητοι αρχαιολόγοι και κακολόγοι .Ολα σταβά θα τα βλέπετε ΠΑΝΤΑ.Τι άθλιοι τοπικισμοί είναι αυτοί, μίζεροι έ μίζεροι...

Ανώνυμος είπε...

7.03 έλεος αγόρι μου

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ!!!!

ΦΙΛΕ ΑΡΤΕΜΗ, ΠΟΤΕ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΩΝΑ;

MHΠΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΗΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ, Ο ΛΑΖΑΡΠΑΣΑΣ;