Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Συνεχίζουν να αντιδρούν στα Γιάννενα για την αυτονόμηση του Πανεπιστήμιου

Συνεχίζουν στα Γιάννενα να διατυπώνονται αμφιβολίες για τις δυνατότητα ίδρυσης Πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο έχοντας ως επιχείρημα τα όποια προβλήματα παρουσιάζουν τα ήδη υπάρχοντα Πανεπιστημιακά τμήματα. Μάλιστα στην φαρέτρα των επιχειρημάτων αυτών προσθέτουν και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τα οποία ενσωματώνουν στο δικό τους διαφορετικό σκεπτικό. Ο τοπικός τύπος της Αιτωλοακαρνανίας ( Εφημερίδα Πολιτεία στην προκειμένη περίπτωση) καλά κάνει και τα παρουσιάζει. Με ποια λογική όμως; Μήπως πρέπει να δούμε επιτέλους Ποίος ευθύνεται για όλα αυτά; Η πόλη μας η το ίδιο το Πανεπιστήμιο;Πάντως όχι η προσωρινή Διοικούσα, στην οποία ρίχνονται ευθύνες. Από που και ως που όμως; Εδώ με απόφαση της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον ορισμό νέας Διοικούσας, πως είναι δυνατόν να ρίχνουμε τις ευθύνες στην Προσωρινή, όταν η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη; Επιπλέον η προηγούμενη είχε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ύπαρξης. Πότε αυτή πρόλαβε να φέρει κι όλας ευθύνες για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο;
Για παράδειγμα η εφημερίδα Πρωινός Λόγος αναφέρει τα εξής:
Για «τραγέλαφο» στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που θα συγκροτήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, κάνει λόγο η εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας «Πολιτεία». Αναγνωρίζει, όμως, ότι οι κινήσεις του Πρύτανη Ιωάννη Γεροθανάση «δείχνουν αρκετά προσεγμένες και επιλεκτικές». Πάντως η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου προ ημερών τάχθηκε υπέρ του αυτόνομου Πανεπ. Δυτ. Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο δηλώνοντας ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες για τη λειτουργία του. Μάλιστα όπως ανέφερε ο Αιτωλοακαρνάνας υφυπουργός κ. Θάνος Μωραΐτης θα είναι το πρώτο «πράσινο» Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η αρνητική εικόνα αποτυπώνεται με τα πιο ζοφερά χρώματα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα: «Από την μια πλευρά εκτοξεύονται κατηγορίες που κάνουν λόγο για καθηγητές που δεν έχουν επαρκή παρουσία στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να χάνονται μαθήματα, αλλά και για παρεμπόδιση της αξιολόγησης του Τμήματος. Από την άλλη μεριά, γίνεται λόγος για ανθρώπους που δεν είδαν με καλό μάτι την αυτονόμηση και επέδειξαν αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αξιολόγηση». Ο Πρόεδρος του Τμήματος Σωτήρης Παπαχρήστος ανέφερε σε δηλώσεις του πως όλα τα προβλήματα «ξεκινούν από το γεγονός ότι το υπουργείο δεν έχει παρέμβει ακόμη στο θέμα της Διοικούσας Επιτροπής, πράγμα που πλέον δημιουργεί αρκετές δυσλειτουργίες. Ακόμη δημιουργούνται προβλήματα δυσλειτουργίας, από το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι χρησιμοποιούν νομικίστικες προσεγγίσεις, που δεν συνάδουν με ακαδημαϊκούς όρους». Και συμπλήρωσε: «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όσο υπάρχει εκκρεμότητα, δεν μπορεί να αφήσει στην τύχη τους τα Τμήματα, γι’ αυτό και πρόσφατα παρενέβη για να βοηθήσει στην διαμόρφωση του κτηρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών». Για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας σημειώνει: «Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως από τη στιγμή που η απόφαση διορισμού της Διοικούσας Επιτροπής δεν έχει ακυρωθεί, οι άνθρωποί της έπρεπε να έχουν έρθει στο Αγρίνιο και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα».

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τους να λένε... σε λίγες μέρες βγαίνει η νέα διοικούσα και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ οριστικά για το Αγρίνιο.
Επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

Τί γίνεται στα Γιάννενα,αφρίζουν για την αυτονόμηση??
Έλα παγουρά,μπανάνα,μπανάνα!

Ανώνυμος είπε...

ela mesologgiti banana banana

Ανώνυμος είπε...

ela minares banana banana

Ανώνυμος είπε...

panepistimio dytikis ellados tora...oi xeftilismenoi poy to lene agrinioy einai ypologoi sto nomo..o topikismos toy agrinioy se exarsi...artemis

Ανώνυμος είπε...

Για πανεπιστήμια δεν μιλάτε;;

Ανώνυμος είπε...

Πανεπιστήμιο Αγρινίου και όχι ακτινωτά πελατειακά μαγαζάκια στυλ ψαροχωρίου. Τόσους ακαδημαικούς έχει βγάλει να τους σεβαστούμε, να σεβαστούμε αυτούς, και πάνω απο όλα τα παιδιά που έρχονται εδώ για να αποκτήσουν γνώση και εφόδια. Ολες οι σχολές λοιπόν στο αγρίνιο για πραγματικό ακαδημαικό κύρος και παραγωγή αληθινής επιστημονικής γνώσης.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι υπόλογοι ρε ψαρονυαλε Αρτέμη
Το Πανεπιστήμιο είναι Αγρινίου και σύντομα ΄με την άνοδο της νέας διοικούσας επιτροπής αλλάζει και όνομα και οι σχολές παραμένουν στο Αγρίνιο μία προς μία. Το Μεσολόγγι θα αρκεστεί με το ΤΕΙ.
΄΄Οσες σχολές ΤΕΙ έδωσε εδώ και είκοσι χρόνια στο Αγρίνιο, τόσες σχολές ΑΕΙ θα πάρει.
Δηλαδή τον τσόκο μας,καμία, αφού ως ψαρόμυαλοι εμπαθείς δε δώσατε καμία.
Ουστ από δω ξεφτίλες, θα βρωμίσουν ψαρίλα οι σχολές και οι φοιτητές που έρχονται εκεί από άλλες πόλεις και τους μαδάτε στα ενοίκια και στο κόστος ζωής.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας Γιαννιώτης στην διοικούσα επιτροπή....Περασα από συνεντευξη σε μεταπτυχιακό στα Γιάννενα και επειδή ήμουν από Αγρίνιο με έκοψαν. Μου το είπαν χύμα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΩΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δυστυχώς δεν τα παρατά. Και διοικούσα να έρθει θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο. Και αυτό διότι τα 2 τμήματα στο Αγρίνιο είναι ήδη αυτόνομα και εκλέγουν πρόεδρο τμήματος μόνα τους. Από τη στιγμή που υπάρχει πυρήνας καθηγητών που είναι τσιράκια του το πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, η διοικούσα δεν μπορεί εύκολα να τους βάλει χέρι.
Στις εκλογές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων πριν 2 βδομάδες φρόντισαν να εκλεγεί πρόεδρος γέννημα θρέμμα του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και εμαθα ότι είχε και την φανατική υποστήριξη και των συνδικαλιστών φοιτητών. Το τραγικό είναι ότι η ειδικότητά του είναι χημικός. Για να έχουν δηλαδή τον δικό τους άνθρωπο επικεφαλή προώθησαν κάποιον άσχετο με το αντικείμενο του τμήματος. Έτσι για τα επόμενα 2 χρόνια δέσμευσαν ένα τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων να έχει πρόεδρο έναν χημικό. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και ναρκοθετούν και το μέλλον των τμημάτων.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

24 Δεκεμβρίου 2009 2:38 μ.μ. re file den pame mprosta omos etsi!!!! ayta exoun fai to agrinio k einai akoma piso apo ton theo oi topikismoi se ola ta epipeda....to thema einai na ginei panepistimio sto AGRINIO OXI AKTINOTO kai pano apo ola PROTUPO na niothoume oloi perifanoi gi auto k agriniotes k foitites!!! den mas noiazei poioi to dioikoun arkei na einai AKSIOI!!!!!!!!!!!!na to kanoun...