Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Έχασαν τη δουλειά τους γιατί ήταν… Αγρινιώτες



'6 νέοι άνθρωποι, από το Αγρίνιο, που εργάζονταν στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, μέσω ενός προγράμματος που χρηματοδοτούνταν από το ΕΠΕΑΕΚ έχασαν τη δουλειά τους, επειδή είχαν ένα μειονέκτημα: ήταν… Αγρινιώτες. Πρόκειται για νέους ανθρώπους που εργάζονταν με σύμβαση στο εν λόγω πρόγραμμα, όπως επίσης και αντίστοιχος αριθμός ατόμων σε τμήμα των Ιωαννίνων. Όταν επρόκειτο να ανανεωθεί η σύμβασή τους οι εργαζόμενοι έλαβαν πολλές διαβεβαιώσεις από τους υπευθύνους των Ιωαννίνων που τους βεβαίωναν πως θα βγει προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ και τότε θα πρέπει να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Ωστόσο στις αντιδράσεις των εργαζομένων οι υπεύθυνοι των Ιωαννίνων απαντούσαν : «μην ανησυχείτε για εσάς προορίζονται οι θέσεις». Όταν όμως βγήκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ανθρώπους αυτούς. Η εντοπιότητα που ζητείτο στην προκήρυξη ήταν αυτή των Ιωαννίνων με αποτέλεσμα οι θέσεις να κατοχυρωθούν σε υποψηφίους από τα Γιάννενα. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα άτομα αυτά δούλευαν στο εν λόγω πρόγραμμα για περίπου τριάμισι περίπου χρόνια και ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκαν να χάνουν τη δουλειά τους, αφού υπέστησαν έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό από τα Γιάννενα. Φαίνεται λοιπόν πως τα Γιάννενα δεν έχουν εγκαταλείψει την τακτική τους να κατατρέχουν το Αγρίνιο. Παλιότερα έβαζαν εμπόδια στην αυτονόμηση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, τώρα κατατρέχουν και τους Αγρινιώτες που δουλεύουν σε αυτό.
αναδημοσίευση από το blog της εφημερίδας Πολιτεία

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ας κανουν οτι θελουν οι γαννιωτες,δεν πειραζει στην παρουσα φαση.οταν ομως το πανεπιστημιο στο αγρινιο παρει τα πανω του να μην τολμησει γαννιωτης η πατρινος να κανει αιτηση για να ερθει στο πανεπιστημιο.μονο αιτ/νες και απο αλλα γυρω μερη(λευκαδα,αρτα,ευρυτανια)και κανενας απο αυτους για να δουν πως ειναι...εχει πολλα γυρισματα ο καιρος....

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ....ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΟΙ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!ΡΕ ΞΕΣΙΚΟΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!ΑΛΩΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!.......ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

agriniotes erxetai to telos sas.ksypnhste mhn ta 8elete ola ta skata dika sas.nai symfwnw h megalyteri poli kentro emporiko tou nomou alla douleyei kai eksartatai me ton nomo.ait/nia den einai mono to agrinio.kai thn panaitwlikara aytos o yperoptismos sas thn katadikase toses dekaeties.ayta gia arxi

Ανώνυμος είπε...

Οι Άριστοι και όχι οι Αρεστοί...

Αυτό ήταν το σλόγκαν του κ. Παπανδρέου πρίν αλλά και μετά τις εκλογές .
Τώρα πήρα το βιογραφικό της νέας περιφεριάρχου Θεσσαλίας και προσπαθώντας να μελετήσω τα προσόντα της ώστε να καταλάβω γιατί τόση καθυστέρηση στην επιλογή ώστε να λειτουργήσει το Κράτος .
Ε λοιπόν δεν τρελάθηκα με τα τυπικά προσόντα της νέας περιφεριάρχου Θεσσαλίας και αν το Πασόκ έχασε τόσο χρόνο στο να επιλέξει ένα άτομο με τυπικά προσόντα το πτυχίο Παραγωγικών Μονάδων του Τ.Ε.Ι Καβάλας δηλαδή με βαθμό εισαγωγής περίπου το 10 !!!! άστο καλύτερα.
Στα τυπικά προσόντα δεν διάβασα πτυχίο ξένης γλώσσας , πτυχίο ΑΕΙ μεταπτυχιακό νέες τεχνολογίες, χρήση ή πιστοποίηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, Ιντερνετ αυτά τα έλεγε..
ο Πρωθυπουργός δεν τα λέμε εμείς αλλά αυτά είναι και τα ελάχιστα τυπικά προσόντα για μια θέση διοικητού σε μια μεγάλη εταιρεία.
Αν αυτοί είναι οι Άριστοι και όχι οι Αρεστοί σκεφτείτε ποιοι θα είναι οι Αρεστοί άντε να δούμε και τα προσόντα των Διοικητών των νοσοκομείων να τρελαθούμε τελείως .
Εάν το Πασόκ ήταν έτοιμο να κυβερνήσει με τέτοια στελέχη δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος γίνει η διαδικασία της αποστολής βιογραφικών με μέσου του διαδυκτίου αλλά να γίνει άμεσα η τοποθέτηση των γενικών γραμματέων ώστε να υπάρχει συνέχεια του κράτους.
Για την οικονομία μας τώρα που όλοι κόπτονται αλλά δεν βλέπω καμιά απολύτως κίνηση στο βαθύ κράτος .
Αν δεν γίνει άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών ,των νομαρχών ,δημάρχων άμεση διακοπή των εκτός έδρας ,διακοπή των εξόδων παραστάσεων των επιδομάτων που δεν εμφανίζονται πουθενά και έλεγχος των τρωκτικών του κράτους δεν συμμαζεύεται τίποτε .
Είναι κοινό μυστικό ότι τα πολλά χρήματα που δήθεν πάνε στην εκπαίδευση δεν ελέγχεται τίποτε .ποιος ελέγχει τα πανεπιστήμια για έρευνες κ.λ.π τολμάει κανένας, όχι βέβαια τα ιδρύματα είναι αυτοδιοίκητα .

Χρήστος Μακρυγιάννης

Νίκος Π. είπε...

Επειδή δημιουργούνται εντυπώσεις καλό είναι όλοι μας να μάθουμε να διαβάζουμε σωστά και όχι επιπόλαια. Όταν βγήκε η προκύρηξη για τις θέσεις ήταν για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μιας και τα τμήματα στο Αγρίνιο υπάγονταν εκεί. Σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να προσμετρηθεί το κριτήριο της εντοποιότητας (όπως και σε κάθε προκύρηξη από ΝΠΔΔ). Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για όσους δεν το γνωρίζουν ή θέλουν να το ξεχνούν έχει έδρα τα Ιωάννινα και επομένως το κριτήριο εντοποιότητας πριμοδοτούσε του μόνιμους κατοίκους Ιωαννίνων. Η όλη διαδικασία ήταν σύννομη. Τώρα αν κάποιοι βγήκαν χαμένοι από την εφαρμογή των Νόμων είναι άλλο θέμα. Από την άλλη σε προκυρήξεις π.χ. του Δήμου Αγρινίου θέλετε να μετράει η εντοποιότητα για να προηγούνται οι ντόπιοι.
Στο άρθρο από τον τίτλο του ως την τελευταία γραμμή το νόημα που επιθυμεί ο συντάκτης τους να περαστεί στον αναγνώστη είναι ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν ήθελε τα συγκεκριμένα άτομα λόγω τόπου καταγωγής και όχι γιατί ήταν αναγκασμένη να εφαρμόσει τον νόμο!
Την επόμενη φορά που θα γράψουμε ένα τέτοιο ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και αν δεν γνωρίζουμε κάτι να φροντίζουμε να το μαθαίνουμε πρώτα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
ένας Αγρινιώτης

Ανώνυμος είπε...

Το Αγρίνιο είναι αναμφισβήτητα η πιο αδικημένη πόλη της Ελλάδας. Το πιο δυναμικά αναπτυσόμενο αστικό κέντρο της χώρας ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ !!! ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Τι έχει κάνει το κρατος των Αθηνών για το Αγρίνιο απλά ΤΙΠΟΤΑ. Αγρινιώτες επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ.και φίλε 5¨21 οι γείτονες εντός και εκτός νομού είναι αυτοί που μας ζηλέυουν πιο πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνησε ο Αρτέμης...

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια πως τοποθετηθηκαν εκει οι συγκεκριμένοι υπαλληλοι? Με βαση αντικειμενικα προσοντα ή υποκειμενικα οπως λ.χ. το μεγα "προσοντο" το μεσον?
Καποια στιγμη πρεπει να υπαρξει αξιοκρατια σε τουτο τον τοπο (Ελλαδα) και να μην αναλωνόμαστε σε ευχολόγια και γκρινιες. Αν όντως εγινε προκυρηξη μεσω ΑΣΕΠ καλως εγινε.

Τωρα όσο για το σχολιο του 8:43 αν η Αθηνα δεν εκανε για το Αγρινιο τπτ τα τελευται 10,15, 20 χρονια καλα εκανε και μαγκια της!Εμεις τι καναμε που εκλεγουμε κοσμο ο οποιος εν τελει δεν ενδιαφερεται για τον τοπο του! Καλο λοιπον να αφσουμε το τενις (= μεταθεση ευθυνων) και να παιξουμε μπαλα!

Ανώνυμος είπε...

πρεπει επιτελους να παρουμε τα πραγματα στα χερια μας.ανηκουμε στον μεγαλυτερο νομο της χωρας και εχουμε μια απο τις μεγαλυτερες και πιο αναπτυσσομενες πολεις της χωρας στον νομο μας το αγρινιο και μας εχουν εντελως στην απ'εξω τοσα χρονια.θα πρεπει επιτελους αυτος ο νομος και αυτη η πολη να παρει αυτα που τους αξιζουν και δικαιουνται και που τοσο απλωχερα μοιραζει το κρατος σε αλλες περιφερειες και πολεις πολυ μικροτερες και ηδη αναπτυγμενες πολεις.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέει ο 1:21

Ανώνυμος είπε...

Το κριτήριο της εντοπιότητας δεν έπρεπε καν να υπάρχει. οι θέσεις πρέπει να είναι μέσω ΑΣΕΠ, να απαιτούν σημαντικά προσόντα (μιας και μιλάμε για εργαζόμενους σε πανεπιστήμιο) και όποιος είναι ικανός να επιλεγεί ανεξάρτητα από πού κατάγεται

Ξυπνήστε. Με λογικές εντοπιότητας δεν πάμε πουθενά. Δεν μπορεί εμείς οι ντόπιοι να δίνουμε την εντύπωση ότι θέλουμε το πανεπιστήμιο για να βολεύουμε με κανέναν Αγρινιώτη (το διοικητικό προσωπικό στις σχολές του Αγρινίου βολεύτηκε στις θέσεις από γνωστούς). Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.

Από την άλλη πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε δυναμικά στο νταβατζηλίκι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ακόμα και τώρα λίγο πριν την ουσιαστική αυτονόμηση θέλει να ασκεί έλεγχο για να βολεύει δικούς του ανθρώπους (κυρίως καθηγητές). Μάλιστα βάζει υποθήκες για το άμεσο μέλλον. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, που πολλοί μάλλον δεν ξέρουν, ότι στις εκλογές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων προώθησαν σε συνεργασία με αρκετούς καθηγητές και συνδικαλιστές φοιτητές και εξέλεξαν πρόεδρο στο τμήμα έναν Γιαννιώτη γέννημα θρέμμα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων (μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων με όλα του τα πτυχία από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος έχει 2 χρόνια θητεία, είναι φανερό ότι φρόντισαν να ελέγχουν τη διοίκηση του τμήματος και τα επόμενα 2 χρόνια.
Το αστείο είναι ότι στην αγωνία τους μάλλον να βάλλουν δικό τους άνθρωπο, εξέλεξαν πρόεδρο έναν χημικό σε τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. δηλαδή όχι μονό προώθησαν τον δικό τους αλλά πάνε να χαντακώσουν γενικά το τμήμα.