Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ημερίδα στο Δήμο Θέρμου για την Ενδοοικογενειακή Βία και την Παιδική Κακοποίηση


Το τοπικό δίκτυο φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παραμέλησης - κακοποίησης του Νομού Αιτωλοακρανίας πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, ημερίδα στο Δήμο Θέρμου για την Ενδοοικογενειακή Βία και Παιδική Κακοποίηση. Ομιλητές ήταν οι

κ.κ. Γεώργιος Μπισμπίκης Προϊστάμενος Πρωτοδικών Πατρών, με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία» και Κώστας Γιαννόπουλος πρόεδρος του ΔΣ του εθελοντικού οργανισμού το “Χαμόγελο Του Παιδιού”, με θέμα Παιδική Κακοποίηση-Παραμέληση, οι Δράσεις του εθελοντικού οργανισμού για τα παιδιού «To Χαμόγελο Του Παιδιού».

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του δικτύου φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης-παραμέλησης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Λάμπρος Μπαλαμάτσης.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, η Αντινομάρχης Έφη Λαχανά-Στεργίου, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Μάστακας Ευάγγελος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντάρας Σπυρίδων. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αρχιερατικός επίτροπος Πανοσιολογιότατος Θεόκλητος με αντιπροσωπεία ιερέων, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θέρμου, Αντριάννα Αποστολοπούλου, Αντώνιος Πριόνας και Παπαϊωάννου Γιώργος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Νεάπολης Καρδάρας Χρήστος, όπως και οι επικεφαλής αξιωματικοί του τμήματος τάξης Θέρμου και του πυροσβεστικού σταθμού.

Επιπλέον την ημερίδα παρακολούθησαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Δεληγιάννης Νικόλαος από το ΚΕΔΔΥ, η κ. Χαρά Γροσδάνη υπεύθυνη για το «Χαμόγελο Του Παιδιού» στη Δυτική Ελλάδα, η κ. Γκιρτοβίτη Αρετή υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Ρένος Χριστοδουλίδης υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κ. Στραβοδήμου Παρασκευή υπεύθυνη ευρωπαϊκών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου Βασίλης Κόκκοτος, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την εκδήλωση έκλεισαν μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Θέρμου με μουσική και ποίηση «Αγκαλιάζουν το παιδί». Την οργάνωση της μαθητικής εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες Αικατερίνη Παπασάββα και Αγλαΐα Σύρου. Η συμμετοχή ήταν αθρόα και εντυπωσιακή ενώ η όλη εκδήλωση έτυχε πολλών ευμενών σχολίων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους γλυκά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από το συνεταιρισμό γυναικών «Αιτωλική Γή». Επίσης τα αναψυκτικά και ο καφές ήταν χορηγία της καφετέριας Σαγώνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

agrinionews βαλε κανα αρθρο για το ποιος εχει προτεραιοτητα στην διαβαση γιατι ουτε αυτο καν δεν ξερετε. Τι μας λες για κακοποιηση και κουραφεξαλα. Δεν ξερουν απ αυτα η κοινωνια εδω.