Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ο τόπος μας στη ΕΕ-ΔΝΤ εποχή..


Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα νέα οδυνηρά οικονομικά μέτρα.
Το βασικότερο που πρέπει να κρατήσουμε από αυτά είναι ότι δεν θα είναι τα μόνα "ενδεχομένως"( δηλαδή σίγουρα).
Αυτό και μόνο δημιουργεί μείωση μισθών και προυπολογισμού ψυχολογική-ότι χειρότερο.
Όπως και να έχει από εδώ και στο εξής ακόμα και την τοπική επικαιρότητα οφείλουμε να τη βλέπουμε υπό το πρίσμα αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων.
Το δίδυμο ΕΕ-ΔΝΤ καταρχήν θα φέρει πίσω πολύ κόσμο και ειδικά νέους που ζούν σε άλλες πόλεις και ιδίως στην Αθήνα. Αν αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια μια φορά, τώρα θα γίνεται στο πολλαπλάσιο.
Όλο και περισσότεροι θα αναζητούν θέσεις εργασίας η να σταθεροποιηθούν στο επάγγελμα τους εδώ, στη περιοχή μας.
Σε αυτούς προσθέτουμε και τους φοιτητές από άλλες πόλεις που σπουδάζουν στις πανεπιστημιακές σχολές της πόλης μας, καθώς τα νέα μέτρα σίγουρα θα ωθήσουν κάποιους από αυτούς στην αναζήτηση μερικής έστω απασχόλησης.
Αυτονόητο είναι και η κρίση στην αγορά: Απόδειξη οι πολλοί ανοίκιαστοι χώροι και μάλιστα μέσα στο κέντρο του Αγρινίου.
Τα νέα μέτρα πλήττουν περισσότερο τις μετακινήσεις: Η Λευκάδα η οι παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας θα απαιτούν "ρεφενέ" στη μετακίνηση.Αντίθετα πολύ πιο οικονομικό θα είναι το μπάνιο σε κάποια από τις πισίνες πλησίον της πόλης μας.
Όλα αυτά θα είναι τα νέα στοιχήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Εν όψει Καλλικράτη, το Αγρίνιο θα είναι πλέον ο δήμος των "6 λιμνών" ( Τριχωνίδας, Λυσιμαχείας, Κρεμαστών, Καστρακίου, Στράτου και Οζερού)
Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα: Το να δώσει κίνητρα για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου-σε συνδυασμό με τους ορεινούς όγκους.( τουρισμός-ενέργεια).
Και προπάντων στη διατήρηση των ήδη κεκτημένων: Να κόψει δηλαδή την όρεξη σε όσους οραματίζονται π.χ. Καλλικράτη στα Πανεπιστήμια, δηλαδή συνενώσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, κάτι που μπορεί να βλάψει oλικά η έστω μερικώς το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.
Η αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και μόνο μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας.
Και κάτι τελευταίο: Είναι βέβαιο ότι οι δυσάρεστες αυτές εξελίξεις μαζί με περικοπές θα φέρουν και αυξήσεις στους πολίτες εκείνους που πλέον θα είναι προσγειωμένοι με την έννοια του ορθολογισμού& ρεαλισμού, θα απαιτούν, δεν θα παραμυθιάζονται με το τι θα πεί ο κάθε τοπικός κομματάρχης η στέλεχος.
Θα φέρει πολίτες πολιτικά υποψιασμένους.
Πλέον όλο και περισσότεροι θα ζητούν να μάθουν γιατί γίνεται η τάδε εκδήλωση, γιατί αργεί αυτό το έργο κτλ κτλ.
Και σίγουρα σε έναν τόπο, ο οποίος είναι παραμελημένος όλα αυτές τις δεκαετίες είτε από λάθη είτε από παραλείψεις πότε της τοπικής πότε της κεντρικής εξουσίας, υπάρχουν μηδαμινά περιθώρια αναμονής και ανοχής προς όλους..
Δεν υπάρχει πλέον πολυτέλεια να γίνεται "πολιτική" με επιχειρήματα που πηγάζουν π.χ. από τοπικισμούς η ανάλογα ψευτοδιλήμματα.
Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι τουλάχιστον σε ότι αφορά το τόπο μας.
Από το χέρι μας περνάει και μόνο..

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''ο τοπος μας στην ΕΕ-ΔΝΤ εποχη''

περα απο την φτωχεια που θα σαρωσει ολη την ελλαδα αρα και την αιτ/νια και συγκεκριμενα και την περιοχη του αγρινιου ,οι πλουτοπαραγωγικες πηγες του νομου (νερο-ενεργεια) θα υφαρπαγουν απο εταιρειες συμφεροντων των δανειστων του ελληνικου κρατους και ετσι οι κατοικοι των αθηνων (δηλαδη της μισης ελλαδας) οταν ανοιγουν την βρυση τους ή αναβουν την λαμπα τους θα πληρωνουν τους νταβαντηδες.

για τον τοπο μας αυτο θα σημαινει 140 θεσεις εργασιας στον αστακο στην ιδιωτικη ΔΕΗ των αμερικανοκαταριανων και μολυνση του αερα που θα αναπνεουν οι υπολοιποι ,και αλλες 100 θεσεις στα φραγματα που θα πηγαινουν νερο στην αθηνα.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΔΝΤ
ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

XA XA TO AGRINIO TON 6 LIMNON..TI ALLO THA AKOYSOYME..

Ανώνυμος είπε...

Ποια Λευκαδα; Για μπανιο στο Μπιτσοβο και στη Σταμνα, οπως οι παππουδες μας πριν απο 60 χρονια... μι του Ουτουμουτριο!

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ .
Ο ΜΠΟΥΧΕΖΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΚΡΟΣ.
ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΑ 110 ΔΙΣ Ο ΑΠΑΤΑΙΩΝΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΡΥΦΑ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΑ 10 ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

ΡΕ ΣΟΣΙΑ ΛΗΣΤΗ ΨΕΥΤΗ ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΛΕΓΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ; ΟΥΣΤ ΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

NA MHN TIMVRHUOYN MONO OSOI EKLEBAN ΑΛΛΑ KAI OSOI ΛΑΙΚΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ!Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ! ΟΤΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ 0+0=14 ΤΟ 1991 ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟς ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ ΤΟΤΕ!ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΩΣ ΣΥΝΕΝΩΧΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΞΕΝΑ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΟΪ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

"We need global governance, global financial governance, and we need it fast."

Μετάφραση: "Χρειαζόμαστε Παγκόσμια Διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και τη χρειαζόμαστε γρήγορα."

George Papandreou - April 29, 2010 Economist Conference

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ?

Ανώνυμος είπε...

Αναρίθμητοι άνθρωποι θα μισήσουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων και θα πεθάνουν διαμαρτυρόμενοι εναντίον της.

H.G. WELLS
THE NEW WORLD ORDER(1939)