Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Με φόντο τις δημοτικές εκλογές...

Λίγο ως πολύ οι χθεσινές ανακοινώσεις της Ιπποκράτους για τα τέσσερα χρίσματα στην Αιτωλοακαρνανία ήταν αναμενόμενες. Ήδη για τους Παύλο Μοσχολιό και Αποστόλη Κοιμήση το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς, ενώ και στους δύο δήμους της πρώην επαρχίας Ξηρομέρου τα πρόσωπα που επελέγησαν, Λύτρας-Αποστολάκης, (ή καλύτερα προτάθηκαν προς το Εθνικό Συμβούλιο) φέρονταν τελευταία να έχουν πάρει κεφάλι από τους υπόλοιπους μνηστήρες.

Αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει πολύτιμο χρόνο, αφού πλέον οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι μπορούν και επίσημα να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που στο νομό μας (πρώην!) ευδοκιμούν τα πανηγύρια και τα πολιτιστικά –εια, όπου συρρέει πλήθος «πιστών» ετεροδημοτών και όχι μόνο. Απ την άλλη επικρατεί και η άποψη ότι τα εν λόγω πρόσωπα βγαίνουν στη σέντρα νωρίς και ίσως έτσι δεχθούν τα βέλη και τα πυρά εχθρών και ''φίλων''. Ήδη στον Αστακό ο Στάικος έχει δηλώσει παρών, στη Βόνιτσα ο Κουτιβής προσπαθεί να ''ξεσηκώσει'' την Κατούνα, ενώ στο Αγρίνιο άγνωστες παραμένουν αι βουλαί των Αντωνόπουλου-Τραπεζιώτη. Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις δήμους, η Ιπποκράτους πρέπει να προσπεράσει το σκόπελο των εσωκομματικών προβλημάτων και των προσωπικών αντιπαραθέσεων, με το Μεσολόγγι να προκαλεί το μεγάλο πονοκέφαλο.

Απ την άλλη στη ΝΔ τηρούν σιγή ιχθύος σε τέτοιο βαθμό που να γίνεται πιστευτό ότι δεν έχουν αρχίσει καν οι διερευνητικές επαφές. Το βάρος, τουλάχιστον σε επίπεδο παραπολιτικής, φαίνεται να έχει πέσει στο δήμο Αγρινίου και στο Δημήτρη Σταμάτη. Ο αιτωλοακαρνάνας βουλευτής επιμένει να αρνείται το ενδεχόμενο διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου και η όλη κατάσταση θυμίζει κάτι από το γνωστό δημοτικό τραγούδι «Έλα βρε Χαραλάμπη (Δημήτρη) να σε παντρέψουμε…Δεν τη θέλω…Θα την πάρεις». Όσο για τους υπόλοιπους δήμους και εκεί το τοπίο παραμένει θολό. Στη Ναύπακτο ο νυν δήμαρχος Θανάσης Παπαθανάσης έχει τον πρώτο λόγο αν και τελευταία έχουν έρθει στην επιφάνεια ενδοπαραταξιακά προβλήματα. Στο Μεσολόγγι ο Μουρκούσης κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς με το όνομα του Σπήλιου Λιβανού να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα. Στο Θέρμο ο Σπύρος Κωνσταντάρας επανέρχεται στο προσκήνιο, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον Αστακό με τον Πυθαγόρα Σαμαρά. Συγκεχυμένα είναι τα πράγματα στη Βόνιτσα την ίδια στιγμή που στην Αμφιλοχία αναζητείται υποψήφιος, με το όνομα του Γιώργου Κατσούλα να ακούγεται τελευταία αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα επιθυμούσαν και την εξ Ευρυτανίας υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Δημοσθένη Τσιαμάκη, που μάλλον έχει στραμμένο το βλέμμα στα πάτρια εδάφη.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξανα μανά, με τα κομματα παλι. "το πασοκ ...πολιτικο χρονο', 'η νδ σιγη ιχθυος κλπ'.
Δεν περιμενα οτι η νεα γεννια θα ασχολειται με παλαιοκομματικα πραγματα.
Τι να πω...
Δεν ζουμε στον πολιτικο πυρετο της μεταπολιτευσης του 74.
Ο κοσμος αηδιασε απο τα κομματα, καταλαβετε το.

Ανώνυμος είπε...

τοσα θεματα εχετε να σχολειθητε αγρινιονεα και εσεις με τα μισα σας θεματα ειναι για τη διαφημηση των πολιτικων.τους βαρεθηκαμε πια δεν το καταλαβαινεται ,αναδειξτε τα τοσα προβληματα ποε εχει η πολη και ο νομς γενικοτερα

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ!
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΜΣΧΑΡΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Να δεις που θα υπαρξει κόσμος που θα ψηφίσει μοσχολιό και Κοιμήση. Οι 2 πλέον αποτυχημένοι δήμαρχοι ever. Κανέναν δρόμο τώρα με τις εκλογές θα διορθώσουν ή ακόμα τρώνε τα κονδύλια της πλατείας;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες,βγήκαν τα παπαγαλάκια,σαν τον 2.12.Υποτακτικοί και φερέφωνα σαν εσένα υπάρχουν πολλά αλλά δεν θα γίνει αυτό που εύχεσαι γιατί ο απλός κόσμος βλέπει ποιος κάνει έργο και ποιος όχι.

Ανώνυμος είπε...

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΕΤΑΞΑ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΟ ΣΕ ΠΑΣΟΚ -ΝΔ.ΜΑΚΡΥΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΑΜΥΤΟΣ.ΧΑΡΑΜΙΣΑΜΕ το μελλον μας.
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ,ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑΝΟΙΞΕΙ?
ΟΛΟ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΓΙΟ ΠΑΜΕ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ν'ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΙΑΥΤΟ..

Ανώνυμος είπε...

apo pou kai os pou oi galazoprasini kleftes stin topiki aytodioikisi?

Ανώνυμος είπε...

Μαγκες μην τους βαζετε ολους στο ιδιο τσουβαλι.Δεν ειναι ολοι ιδιοι και δεν ειναι ολοι επαγγελματιες πολιτικοι.Καποιοι εχουν προσφερει εργο.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος ψηφίσει υποψηφίους που στηρλίζει ΝΔ και Πασοκ είναι τουλάχιστον ζώο!!

Ανώνυμος είπε...

100 ΔΙΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ!
ΜΕ 100 ΔΙΣ ΠΕΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΕΞΩ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ .
ΚΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΖΕΤ ΣΕΤ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΕΔΩ ΠΑΛΙ?
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ? ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ ΦΑΒΑ.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε 10.10 ενω αν παω να ψηφισω κκε η τσιριζα θα ειμαι εξυπνος και μαγκας.Τι γελοιοτητες ειναι αυτες που γραφουν μερικοι που νομιζουν οτι αναφερονται σε μικρα παιδακια