Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει στο Αγρίνιο με τη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης.

Ένας νέος θεσμός από τον Δήμο Αγρινίου είναι γεγονός, ο οποίος υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ενισχύονται οι δομές κοινωνικής στήριξης: Πρόκειται για την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπως αποφασίσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα, 30 Αυγούστου).

Το κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια δραστηριότητα του Δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας , η οποία δίνει τη δυνατότητα σε άπορα άτομα και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να προμηθεύονται δωρεάν τρόφιμα που εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην εισήγησή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Θέλω να σας υπενθυμίσω τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να στηρίξουμε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, όπως τη μείωση των Δημοτικών Τελών για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες, ΑΜΕΑ ), τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση του προγράμματος Συν-Κοινωνία, τη δημιουργία παραρτήματος στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων για το ΄΄Χαμόγελο του Παιδιού΄΄, την ανέγερση νέου σύγχρονου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο και τη μη καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Με τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στόχος μας είναι, η σημαντική αυτή υποδομή, να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής στον τόπο μας, προσφέροντας οικονομική ανάσα σε άπορες οικογένειες και να διαμορφώσει μια κοινωνία αλληλεγγύης."

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πως φαίνεται ότι έρχονται εκλογές

Ανώνυμος είπε...

mitropoli dimos kai sti pinakida xorigos ta carfou...auto to systima panta poniro tha einai mporoume kai xoris tous papades kai ta souper market ksekoliste apo tous mosxoleous~antonopouleous kai stirikste dhmotiki antikapitalistiki kinisi agriniou

Ανώνυμος είπε...

Η Μητροπόλη προσφέρει τις βοήθειές της εν'όψει εκλογών, όπως τις προσέφερε πάλι επί Σώκου που δεν είχε επιτρέψει τη μετάδοση στο ΕΛΛΗΝΙΣ του κώδικα DA VINCI το 2002 και είχαμε γίνει θέμα μέχρικαι στην Αμερική.
Τόσα χρόνια δεν είχαμε φτωχούς, τώρα γίναμε ξαφνικά όλοι. Και μηνακούω για ΔΝΤ,γιατί και πριν με δανεικά ζούσαμε, επί 40 χρόνια από ευρωπαικά προφράμματα που τοκίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Thn kanane taratsa pali oi gyftoi... Sthn ygeia twn koroidwn.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ανοίξει και η αντικαπ κίνηση παντοπωλείο και μοιράζει στους φτωχούς τότε μίλα. Κακομοίρηδες!

Ανώνυμος είπε...

Όχι στα δωρεάν τρόφιμα στο γυφταριό. Μόνο στους υπόλοιπους πολίτες. Οι γύφτοι να απελαθούν όπως στη Γαλλία και στην Ιταλία. Αυτοί που μόνο κλέβουν και ζουν με κρατικά χρήματα και με τίποτα άλλο. Αυτοί που επιδοτούνται για να πάνε τα παιδιά τους σχολείο,τα παίρνουν και το Δεκέμβριο μην τα ξαναείδατε στις τάξεις. Αυτοί που γεννάνε 10 παιδιά ο καθένας μόνο και μόνο για να παίρνουν τα κρατικά λεφτά και μετά τ αβγάζουν εέξωστη ζητιανιά και στην κλεψιά.

Ανώνυμος είπε...

31 Αυγούστου 2010 6:25 μ.μ.(ολες οι χωρες με δανεικα ζουνε)

110 δις εχουμε παρει τοσα χρονια απο την εοκ που ειμαστε.
προσοχη! οχι δανεικα! αλλα χρηματα κανονικα και αγυριστα!
γεια σου μεγαλε ανδρεα ηγετη!
ελα να δεις τωρα που σκανε τα δανεια σου!