Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Oι βάσεις εισαγωγής έστειλαν το μήνυμα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι...


Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης μας, αφού δεν απέχουν και πολύ από τα 10.000 μόρια. Δυστυχώς, απ ότι φαίνεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας δεν είναι ελκυστικό στις προτιμήσεις των υποψηφίων. Καλό θα ήταν λοιπόν, τις επόμενες ημέρες η διοικούσα επιτροπή να συνεδριάσει προκειμένου να δει πως το εν λόγω ίδρυμα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, καθιστώντας το ανταγωνιστικό και παραγωγικό. Βέβαια σήμερα ακούσαμε ξανά τα περί εκπαιδευτικού Καλλικράτη που σχεδιάζει το υπουργείο. Ας ελπίσουμε ότι δεν αφορούν το Αγρίνιο τα εν λόγω σενάρια. Αναλυτικά οι βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα του Πανεπιστημίου της πόλης μας έχουν ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΓΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΧ. ΠΟΛ/ΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ 11.891 μόρια
ΔΙΑΧ. ΠΕΡ/ΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 12.033 μόρια
ΔΙΟΙΚ. ΕΠΙΧ. ΑΓΡΤΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 12.319 μόρια.


Στο Μεσολόγγι τώρα οι βάσεις εισαγωγής εκ πρώτης όψεως μόνο προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν, αφού άκουσον άκουσον με 2,2 γίνεσαι σπουδαστής!!! Εμείς είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της κατάργησης της βάσης του 10 τα υπέρ και τα κατά του μέτρου. Δεν ξέρουμε πραγματικά εάν σήμερα στην Ιερά Πόλη πρέπει να πανηγυρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, σουβλατζίδικων, καφετεριών…γιατί μετά από λίγα χρόνια να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν ξανά σε δύσκολη θέση! Αλλά τι να λέμε; Σε αυτή τη χώρα είμαστε της αρπαχτής...Δυστυχώς, βλέπουμε βραχυπρόθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα…Δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα των σπουδών, αλλά το πώς θα εκμεταλλευτούμε τους φοιτητές-«εμπορεύματα»! Και ας μην βιαστούμε εμείς οι Αγρινιώτες να σχολιάσουμε αυτή την κατάσταση, γιατί πολύ απλά εάν δε λάβουμε και εμείς το μήνυμα τώρα που το Πανεπιστήμιο βρίσκεται εν τη γενννέσει του, το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Τα αποτελέσματα για τις σχολές του Μεσολογίου έχουν ως εξής:

ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
YΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ 2226 μόρια
ΘΕΡΜ ΚΑΛ. ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ 2.378
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ 3.783
ΕΦΑΡΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 5.261
ΤΗΛΕΠ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ(ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) 6.578
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ 9.530
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧ. ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ 10.991

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tora ekei kato sto iero ψaroxori tis apothikes pou nikiazate kantetes oikous anoxis oso gia mas den trexoi mia h opoia anaptiξi egine, pou egine xoris fitites h allous eξoterikous paragontes egine,ligoi fitites kai kalous to agrinio einai etimo gia mikro autonomo panepistimio meta apo 3 dekaeties min mpoume sto tripaki fitites na nai kai as ginon kipouri kai kaliergites tsipouras..

Ανώνυμος είπε...

to iero ψaroxoro giati den anakinonei tis vasis na dei o kosmos pos zousan tosa xronia me kratiki xorigia giauto tora gaugizoun kai glifoun giati ginonte auto pou einai ena limnoψaroxori pou gimnothike kai glifi sti patra gia na gaugisi sto agrinio!

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ, λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών. Ακόμη και με μέσον όρο βαθμολογίας 0,6 έχουν εισαχθεί υποψήφιοι σε τμήματα των ΤΕΙ... Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα, οι οποίες θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.Αυτή είναι η κοινωνια επικράτησης των μετρίων που επανέφερε το πασοκ. 30 χρόνια διαλύει θεσμούς παιδεία θρησκεία οικογένεια πατρίδα έθνος ελληνικές παραδόσεις ήθη και έθιμα στο όνομα της κατά τζεφρευ πολτοποίησης και παγκοσμιοποίησης της χώρας που επιλέχθηκε να κυβερνήσει.

Ανώνυμος είπε...

asxetoi agriniwthes k mesologgites.oti na nai lete!to agrinio me 1500 foithtes giati milaei gia na katalabw?sto mesologgi exei 3000 toylaxiston k fetos tha ftasoyn tis 4000.

Ανώνυμος είπε...

Αντε να ανοιχτεί και αλλη μία σχολή στο νομό, οπως εχουμε και υδατοκαλλιεργειών δίπλα δίπλα σε αυτην τη σχολή να εχουμε και σχολή μυρμηγκοκαλλιέργιών.
Ιδέες λέω. Σχολή να ειναι και οτι να ειναι.
Επίπεδο σχολών και σπουδών? Α ! δεν ενδιαφέρει καννένα.
Το εμπόρευμα ο φοιτητής ενδιαφέρει.
Και νά ειναι και απο μακρυά.
Να μην μπορούν οι γονείς του να του .....στέλνουν το καλάθι με τρόφιμα.
Μόνο λεφτά για να τα ακουμπάει στις καφετέριες και στις πιτσαρίες και χοντρα στα ενοίκια σε σπίτια ....σουίτες.
Do you know what is messolongi suite?

Ανώνυμος είπε...

κατσε τωρα εσυ βλαχάκο 4.54 με 200-300 φοιτητές και ενα μικρό αυτόνομο πανεπιστήμιο μετά από 3 δεκαετίες και ασε το μεσολόγγι με 4.000 - 5.000 φοιτητές .

εμείς τις αποθήκες τις κάναμε σπίτια . εσεις τα σπίτια θα τα κάνετε στάνες ;;;

χαχαχαχαχχαχχαχχχχχχχ !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τσοπανάκο βλαχοχωριατάκι απο το χωριό σου του Μσουλλόγι ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΨΑΡΟΧΩΡΙΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΜΣΣΟΥΛΟΥΓΓΙΟΥ.



ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.


ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙ.ΜΕ 0.9 ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ.ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Και μσουλλογγίτ απ του μσουλογγάκ με καταγωγή απ την Ευρυτανία μη μιλάς εσυ ειδικα για βλάχους ψαρόβλαχε χωριάτη. Πόσο κόσμο εχει το χωριό σου 5 ή 6 χιλιάδες με τα ψαρια και τα γιδοπρόβατα ή χωρίς.


ΨΑΡ ΚΝΟΥΠ ΤΙΙ(ΤΟ ΤΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ Η ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΟΠΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ,ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,ΚΟΖΑΝΗΣ, ΑΡΤΑΣ , ΠΡΕΒΕΖΑΣ,ΛΑΡΙΣΑΣ ,ΛΑΜΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ .
ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000 ΑΤΟΜΑ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 350 ΑΤΟΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Με μηδέν βαθμούς τα ΤΕΙ ! ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΡΑΓΕ;

Η ανακοίνωση των βάσεων, όπου με 0,29 της μονάδας, μπαίνεις σε ΤΕΙ, δείχνει πλέον, ότι πιάσαμε πάτο! Δημιουργείται, με σχέδιο, μια χώρα αμόρφωτων ΕΛΛΗΝΩΝ, προς όφελος της παγκοσμιοποίησης, που μας σπρώχνουν με ταχύ βήμα χωρίς καμία αντίδραση!

κουτσοι στραβοι ολοι στον αι παντελεημονα!

Ανώνυμος είπε...

Το αγρινιο δεν αποτελεσε ποτε μια δυναμικη πολη. Εκτος αυτου δε διαθετει τις καταλληλες υποδομες για να εχει πανεπιστημιο. Φοιτητικες εστιες ανυπαρκτες, κτιριακες υποδομες διασκορπισμενες και ελεινες. Σε μια δηλωση του ο δημαρχος Αγρινιου ειπε οτι παρα τις ελλειψεις για τη στεγαση σχολειων παραχωρουμε μια μοναδα σχολικου κτιριου για να στεγαστει το παν/μιο. Τωρα αυτο ειναι λυση?? Ειναι επιχειρημα?? Εδω το Αγρινιο εχει ελλειψη κτιριων για τη στεγαση σχολειων και κοιταζει να βρει χωρο για να στεγαστει το παν/μιο... Μιλαει απο μονο του!! Οσο αναφορα το παν/μιο γνωριζω τις τραγικες ελλειψεις του καθως ειμαι φοιτητρια στη δππντ. Πολλοι μιλανε για το Μεσολογγι για την πολη και το ΤΕΙ. Το ΤΕΙ του Μεσολογγιου λειτουργει περισσοτερα χρονια απο το παν/μιο Δυτικης Ελλαδας ομως αυτο δε σημαινει πως δεν αναγνωριζουμε τις ελλειψεις που υπαρχουν εδω. Οι βασεις φετος εφτασαν μεχρι και 2000 μορια.Αυτη η κατασταση ειναι ελεινη και ναι προκειμενου να σωθουν τμηματα και οι σχολες οπως η λογιστικη η πληροφορικη να αποκτησουν αξια πρεπει τοσο ή να καταργηθουν ή να συνχωνευθουν ή να μεταφερθουν. Πρεπει πλεον να παψουμε να αντικρυζουμε την παιδεια με βαση τα τοπικα και πολιτικα συμφεροντα. Το αν το Μεσολογγι ή το Αγρινιο "πλουτιζουν" απο τα λεφτα των γονιων και των ιδιων των φοιτητων και φτανει μεχρι εκει ειναι αξιοθρηνητο. Το επιχειρημα δε θελω να φυγει το τει ή το παν/μιο απο τη πολη μου γιατι η πολη μου το αξιζει, το δικαιουται ή γιατι θα ερημωσει η πολη μου ειναι γελοιο. Τα πραγματα ειναι απλα. Μεχρι στιγμης μας ελεγαν: θελετε πανεπιστημια?? Πληρωστε και λειτουργειστε τα. Ολοι θελουμε παν/μια και τει στις πολεις μας το θεμα ομως ειναι εχουμε τις υποδομες, η οικονομια αντεχει? Οι σχολες εχουν ζητηση? Εχουν αποκτησει επαγγελματικα δικαιωματα?? Περιελαμβανονται στις προκυρηξεις του ΑΣΕΠ? Το παν/μιο ή το ΤΕΙ προσελκυει φοιτητες? Το επειχειρημα θελω τωρα το παν/μιο στη πολη μου γιατι ετσι θελω δεν αρκει. Πλουτιζει η τσεπη σας και και κανετε πιο φτωχα τα παιδια σας. Κι αυτο ισχυει οχι μονο για την Αιτ/νια αλλα για ολη την Ελλαδα.

Ανώνυμος είπε...

Το αγρινιο δεν αποτελεσε ποτε μια δυναμικη πολη. Εκτος αυτου δε διαθετει τις καταλληλες υποδομες για να εχει πανεπιστημιο. Φοιτητικες εστιες ανυπαρκτες, κτιριακες υποδομες διασκορπισμενες και ελεινες. Σε μια δηλωση του ο δημαρχος Αγρινιου ειπε οτι παρα τις ελλειψεις για τη στεγαση σχολειων παραχωρουμε μια μοναδα σχολικου κτιριου για να στεγαστει το παν/μιο. Τωρα αυτο ειναι λυση?? Ειναι επιχειρημα?? Εδω το Αγρινιο εχει ελλειψη κτιριων για τη στεγαση σχολειων και κοιταζει να βρει χωρο για να στεγαστει το παν/μιο... Μιλαει απο μονο του!! Οσο αναφορα το παν/μιο γνωριζω τις τραγικες ελλειψεις του καθως ειμαι φοιτητρια στη δππντ. Πολλοι μιλανε για το Μεσολογγι για την πολη και το ΤΕΙ. Το ΤΕΙ του Μεσολογγιου λειτουργει περισσοτερα χρονια απο το παν/μιο Δυτικης Ελλαδας ομως αυτο δε σημαινει πως δεν αναγνωριζουμε τις ελλειψεις που υπαρχουν εδω. Οι βασεις φετος εφτασαν μεχρι και 2000 μορια.Αυτη η κατασταση ειναι ελεινη και ναι προκειμενου να σωθουν τμηματα και οι σχολες οπως η λογιστικη η πληροφορικη να αποκτησουν αξια πρεπει τοσο ή να καταργηθουν ή να συνχωνευθουν ή να μεταφερθουν. Πρεπει πλεον να παψουμε να αντικρυζουμε την παιδεια με βαση τα τοπικα και πολιτικα συμφεροντα. Το αν το Μεσολογγι ή το Αγρινιο "πλουτιζουν" απο τα λεφτα των γονιων και των ιδιων των φοιτητων και φτανει μεχρι εκει ειναι αξιοθρηνητο. Το επιχειρημα δε θελω να φυγει το τει ή το παν/μιο απο τη πολη μου γιατι η πολη μου το αξιζει, το δικαιουται ή γιατι θα ερημωσει η πολη μου ειναι γελοιο. Τα πραγματα ειναι απλα. Μεχρι στιγμης μας ελεγαν: θελετε πανεπιστημια?? Πληρωστε και λειτουργειστε τα. Ολοι θελουμε παν/μια και τει στις πολεις μας το θεμα ομως ειναι εχουμε τις υποδομες, η οικονομια αντεχει? Οι σχολες εχουν ζητηση? Εχουν αποκτησει επαγγελματικα δικαιωματα?? Περιελαμβανονται στις προκυρηξεις του ΑΣΕΠ? Το παν/μιο ή το ΤΕΙ προσελκυει φοιτητες? Το επειχειρημα θελω τωρα το παν/μιο στη πολη μου γιατι ετσι θελω δεν αρκει. Πλουτιζει η τσεπη σας και και κανετε πιο φτωχα τα παιδια σας. Κι αυτο ισχυει οχι μονο για την Αιτ/νια αλλα για ολη την Ελλαδα.

foithtria είπε...

Aς ειμαστε λογικοι. Το πανεπιστημιο στο Αγρινιο δε μπορει να λειτουργησει στη παρουσα φαση. Ανυπαρκτες κτιριακες υποδομες, καθως επισης κι ανυπαρκτες φοιτητικες εστιες.Σε μια προσφατη δηλωση του ο δημαρχος Αγρινιου ειπε οτι παρα την απιστευτη ελλειψη κτιριακων υποδομων σε σχολεια παραχωρουμε τμημα σχολικης μοναδας για τη στεγαση του παν/μιου. Τωρα αυτο ειναι επιχειρημα?? Ειναι λυση?? Μιλαει απο μονο του.. Οι ελλειψεις ειναι τεραστιες και το γνωριζω γιατι ειμαι φοιτητρια στη ΔΠΠΝΤ. Μιλατε για το Μεσολογγι και τα ΤΕΙ εδω. Τα ΤΕΙ εδω λειτουργουν περισσοτερα χρονια αλλα ωστοσο αυτο δεν ειναι επιχειρημα. Φετος οι βασεις εφτασαν και τα 2000 μορια αυτη η κατασταση ειναι ελεινη. Και ναι προκειμενου να αναβαθμιστουν οι σχολες συμφωνω με το να καταργηθουν τμηματα ή να συγχωνευθουν και οχι μονο στην Αιτ/νια αλλα και σε ολη την Ελλαδα. Πρεπει πλεον να παψουμε να αντικρυζουμε τη παιδεια με γνωμονα τα οικονομικα, τοπικα και πολιτικα συμφεροντα τις καθε κοινωνιας. Πλουτιζοντας τις τσεπες των ανθρωπων τοσο του Αγρινιου, του Μεσολογγιου, της Καστοριας και κτλ κανουμε φτωχοτερους τους δικους μας εαυτους και το δικο μας μελλον. Πρεπει να θεσουμε απεναντι μας ακαδημαικα κριτηρια. Οι σχολες εχουν ζητηση? Εχουν αναγνωρισμενα επαγγελματικα δικαιωματα?? Συμπεριελαμβανονται στις προκηρυξεις του ΑΣΕΠ?? Υπαρχουν κτιριακες και εργαστηριακες υποδομες?? Υπαρχουν εστιες να φιλοξενησουν φοιτητες?? Τα πραγματα ειναι απλα μεχρι στιγμης μας ελεγαν: Θελετε πανεπιστημια?? Πληρωστε και λειτουργειστε τα. Ερωτημα: Αντεχει η οικονομια να συντηρει το καθε παν/μιο και το καθε ΤΕΙ ειτε αυτο βρισκεται στο Αγρινιο ειτε στο Μεσολογγι ειτε στη Καστορια ειτε στα Χανια??? Οι αλλαγες πρεπει να γινουν και θα γινουν, η Ελλαδα παντα ηταν η χωρα της αρπαχτης και της λαμογιας.. Και μολις πλακωσε το ΔΝΤ ολοι τουμπεκι και μοκο. Η παιδεια δε θα αποτελεσει εξαιρεση στον κανονα αυτο. Οπως ειπε κι η Διαμαντοπουλου: τοπικη κοινωνια με λιγους φοιτητες δε συντηρειται. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι!