Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Από την ομιλία Παπαναστασίου στο Αγρίνιο.

«Ζούμε περήφανα, γιατί ζούμε Δυτικά. Θέλουμε ανάπτυξη για τον τόπο μας. Αισθανόμαστε ευτυχείς που κατοικούμε εδώ και ήμαστε έτοιμοι για την ανατροπή» δήλωσε με σιγουριά ο Γιώργος Παπαναστασίου στην ομιλία που πραγματοποίησε στο Αγρίνιο χθες Τετάρτη 3/11, ανταποκρινόμενος παράλληλα στην θερμή υποδοχή των συμπολιτών του. Έχοντας δίπλα του τους συνεργάτες, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους καθώς και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους και όλες για την στήριξη σ’ αυτό τον αγώνα που ολοκληρώνεται νικηφόρα την προσεχή Κυριακή. Έναν αγώνα που -όπως είπε -αρχικά ορισμένοι εκτίμησαν λανθασμένα ως προς το αποτέλεσμά του, βγάζοντας πρόωρα συμπεράσματα.


Στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. τον Γιώργο Παπαναστασίου παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Αχαΐας και εκπρόσωπος του συνδυασμού «Ζούμε Δυτικά» Γιάννης Μάκκας ενώ αμέσως μετά ο Σταύρος Δήμας χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο ως ένα «ισχυρό συνδυασμό ανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν στην περιοχή».

«Ο Γιώργος Παπαναστασίου έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις για τρεις στρατηγικούς άξονες όπως είναι η οικονομία, η κοινωνία και το περιβάλλον» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. στον χαιρετισμό του, προσθέτοντας επίσης πως ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Δυτικής Ελλάδας γνωρίζει καλά τα προβλήματα, έχει λύσεις και κυρίως προσδιορίζει εύστοχα τις αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες της περιοχής, ειδικά δε στην κατεύθυνση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Καταλήγοντας ο Σταύρος Δήμας εξέφρασε την βεβαιότητά του για το θετικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση σεβασμό στους θεσμούς αλλά και στην αξιοπρέπεια των πολιτών.

Οι συνδυασμένες μεταφορές, η αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, η ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και η ενεργειακή διασφάλιση είναι ορισμένοι από τους τομείς όπου χρειάζονται μεγάλες και σοβαρές παρεμβάσεις τόσο στην Αιτωλ/νία όσο και στους υπόλοιπους νομούς τόνισε ακολούθως ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ζούμε Δυτικά».

Μιλώντας ειδικά για το νομό, σημείωσε πως αυτός έχει ανάγκη ενός πλέγματος βασικών έργων υποδομής και μεταφορών, τα οποία μπορούν να υποστηριχθούν μέσα από ένα στοχευόμενο πρόγραμμα δράσεων. Οι μέχρι σήμερα αναξιοποίητες ευκαιρίες και δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που ποτέ δεν αναζητήθηκαν, μπορούν να αποτελέσουν το χρηματοδοτικό εργαλείο της προσπάθειας για πολλά από αυτά. Η Αιτωλοακαρνανία πρόσθεσε ο Γιώργος Παπαναστασίου είναι ένας τόπος με μεγάλες δυνατότητες, φυσικές πηγές και βέβαια πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλοι τομείς όπως ο τουρισμός ή ο πολιτισμός συμπληρώνουν άξια ένα πλαίσιο δραστηριότητας και δημιουργίας, για το οποίο -εκτός από τις προτάσεις- ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να καταθέσουν και το περίσσευμα των δυνάμεών τους στην κοινή προσπάθεια για την ανέλιξη της περιοχής.

«Δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα» τόνισε καταλήγοντας στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Η ιδιότυπη αυτή «εσωστρέφεια» που εντέχνως καλλιεργήθηκε επί χρόνια μεταξύ περιοχών ή πόλεων, στόχο είχε και έχει την πολιτική και μόνο επιβίωση κάποιων. Οι νομοί της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας αντιμετωπίζουν την πρόκληση μαζί και διεκδικούν λύσεις στα προβλήματά τους.

Το μέλλον ούτε μπορεί να περιμένει, αλλά και ούτε να επενδυθεί σε νοοτροπίες που τελικά αποδείχθηκαν πως λειτούργησαν σε βάρος των πολιτών μιας ολόκληρης περιοχής, η οποία μπορεί και πρέπει να γίνει από τις πλέον δυναμικές του χάρτη.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου συνεχίζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών του σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί τους δήμους Μακρυνείας και Αρακύνθου, ενώ την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου θα βρίσκεται στο Μεσολόγγι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ta konservokoutia tragoudan akoma...