Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Tα καναρίνια πέταξαν ακόμη πιο ψηλά!

Ο Παναιτωλικός λυτρώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Καραμαλίκη (1-0 τη Βέροια) και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον ΠΑΣ! Με άγχος ο ΟΦΗ 1-0 τον Θρασύβουλο.

Τον λύτρωσε ο Καραμαλίκης!
Οι παίκτες του Παναιτωλικού πίεσαν από τo ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να λυτρώσει την ομάδα του ο Καραμαλίκης! Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, καθώς οι Βεροιώτες δεν κλείστηκαν στην εστία τους, ενώ κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Καντιμοίρης, ο οποίος με τις αποκρούσεις του παραλίγο να δώσει στην ομάδα του έναν υπερπολύτιμο βαθμό. Το τελικό αποτέλεσμα φέρνει τους Αγρινιώτες σε απόσταση αναπνοής από τον ΠΑΣ Γιάννινα , καθώς η μεταξύ τους διαφορά είναι πλέον τρεις βαθμοί.

Με άγχος ο ΟΦΗ
Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Θρασύβουλο, με τους Κρητικούς να είναι καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να φτάνουν στη νίκη. Από νωρίς οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 17', όταν ο Αγρίτης πέρασε και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Σιδεράκη, όμως έφυγε πολύ πλάγια και του έδωσε τη δυνατότητα να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 19' ο Μίχος έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά το πλασέ του Αγρίτη, ενώ στο 31' χάθηκε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Θρασύβουλου έπειτα από σου του Καμπάνταη μέσα από την περιοχή. Στο 38' ήρθε το γκολ που άξιζαν οι παίκτες του ΟΦΗ, όταν η μπάλα μετά το σουτ του Βερόν κόντραρε στα αντίπαλα σώματα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Σιδεράκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από ένα ακυρωθέν τέρμα, ενώ η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν πολλές ευκαιρίες και οι παίκτες του Θρασύβουλου προσπαθούσαν να μη δεχθούν άλλο τέρμα και να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Όσο περνούσε η ώρα το άγχος φαινόταν καθαρά στις κινήσεις των Κρητικών, που κατάφεραν όμως να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και να πάρουν πολύ σημαντική νίκη.

Πολύ σημαντική νίκη ο Ιωνικός με... δώρο Λαμπάκη
Ο Ιωνικός φιλοξένησε τον Αγροτικό Αστέρα στη Νίκαια, όπου οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο αποφασισμένοι για τη νίκη, προκειμένου να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από τη 17η Καρδίτσα. Χρειάστηκε όμως ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Λαμπάκη, ο οποίος στο 30' δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, ο Βλάχος έγινε κάτοχός της και δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους παίκτες του Ιωνικού να διατηρούν ελαφρά υπεροχή μέχρι το τέλος, να φτάνουν στη νίκη και όχι μόνο να ξεφεύγουν από τις θέσεις που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό, αλλά να βρίσκονται πλέον μία ανάσα από την εξασφάλιση της απευθείας παραμονής.

Το απόλυτο μηδέν στην Καισαριανή...
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, είχαν καλό ρυθμό και έδειξαν ότι θα προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους που αποφάσισαν να πάνε στο γήπεδο. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τον Λουάμο να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για λογαριασμό των γηπεδούχων, όταν επιχείρησε το βολέ μέσα στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Μετά το 20' οι ομάδες κατέβασαν ταχύτητα και ό,τι είδαν οι φίλαθλοι, είδαν... Μετριότατο το παιχνίδι μέχρι το τέλος, ελάχιστες οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο.

Ισοπαλία στο «Ελ Πάσο»
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 7', όταν ο Πλατέλας βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Πιερικού, γύρισε ωραία, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Γουμάγια. Η υπεροχή των παικτών της Καλλιθέας καρποφόρησε στο 30', όταν ο Κισκαμπάνης πήρε την κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουμάγια. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 69' με κεφαλιά του Χατζή. Το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά στην επανάληψη και αμφότερες οι ομάδες είχαν μεγάλες ευκαιρίες προκειμένου να πετύχουν κάποιο τέρμα και να φτάσουν στη νίκη, χωρίς να τα καταφέρουν.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής
Σάββατο (05/03)
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Διαγόρας – Ηλιούπολη 1-2

Κυριακή (06/03)
Παναιτωλικός – Βέροια 1-0
Εθνικός Αστέρας – Δόξα Δράμας 0-0
ΟΦΗ – Θρασύβουλος 1-0
Καλλιθέα – Πιερικός 1-1
Ιωνικός – Αγροτικός Αστέρας 1-0

Δευτέρα (07/03)
Πανθρακικός – Λεβαδειακός (15:00)
Εθνικός – Τρίκαλα (18:00)

Η βαθμολογία
1. ΠΑΣ Γιάννινα 58
2. Παναιτωλικός 55
3. ΟΦΗ 47
4. Διαγόρας 43
5. Λεβαδειακός 42*
6. Τρίκαλα 40*
7. Δόξα Δράμας 35
8. Ηλιούπολη 31
9. Εθνικός 30*
10. Πανθρακικός 30*
11. Πιερικός 29
12. Βέροια 28
13. Ιωνικός 28
14. Εθνικός Αστέρας 27
15. Θρασύβουλος 26
16. Αγροτικός Αστέρας 26
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 21
18. Καλλιθέα 17

* Με παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική
Εθνικός Αστέρας – Παναιτωλικός
Βέροια – Αναγέννηση Καρδίτσας
Δόξα Δράμας – ΟΦΗ
ΠΑΣ Γιάννινα – Καλλιθέα
Θρασύβουλος – Πανθρακικός
Πιερικός – Ιωνικός
Λεβαδειακός – Εθνικός
Αγροτικός Αστέρας – Διαγόρας
Τρίκαλα - Ηλιούπολη

gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια: