Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση της Αστρονομικής-Αστροφυσικής Εταιρίας Δυτικής Ελλάδος στην Αμφιλοχία

Έναν εξαίρετο επιστήμονα, Αναπληρωτή Καθηγητή του τομέα Aστροφυσικής-Aστρονομίας και Mηχανικής, του τμήματος Φυσικής-Πανεπιστήμιο Aθηνών, κ. τον Δρ. Στράτο Θεοδοσίου, προσκάλεσε στην Αμφιλοχία η αστρονομική-αστροφυσική εταιρεία Δυτικής Ελλάδος, πρόεδρος της οποίας είναι ο ακούραστος συνταξιούχος ιατρός κ. Ευθύμιος Παπαναστασίου.
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας ( που παρεπιπτόντως μας έκανε εντύπωση το πόσο προσεγμένη είναι καθώς και ο τεχνολογικός εξοπλισμός της), ο καθηγητής κ. Στράτος Θεοδοσίου σύστησε στο κοινό της Αμφιλοχίας με γλώσσα απλή και κατανοητή, μια από τις αρχαιότερες επιστήμες, την αστρονομία. Για αυτό και στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από θεατές όλων των ηλικιών καθώς και ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος, για ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα που αναλήθηκε διεξοδικά στη πόλη της Αμφιλοχίας.
Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει η Αστρονομική-αστροφυσική εταιρεία Δυτικής Ελλάδος εκτός της πόλεως του Αγρινίου που έχει έδρα. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της πόλης μας και θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: