Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η "EROICA" του Κοσμά Πολίτη στη "Λέσχη Ανάγνωσης" της "Διεξόδου"

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, θα συζητηθεί στη "Λέσχη Ανάγνωσης" του Κέντρου Λόγου & Τέχνης "Διεξόδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου το κορυφαίο μυθιστόρημα της "γενιάς του '30" "EROICA", του Κοσμά Πολίτη.

Το έργο αυτό, που έχει χαρακτηριστεί ως «το ποίημα της ηρωικής έφεσης της εφηβικής ηλικίας», παρουσιάζει κρίσιμες μέρες της ζωής μιας παρέας νέων παιδιών που ζούν σε μια παροικία πραγματικά "κοσμοπολίτικη" -και με τις δύο έννοιες - και γνωρίζουν για πρώτη φορά τον έρωτα και τον θάνατο.

Το βιβλίο θα αναλυθεί και θα σχολιαστεί , όπως πάντα, απο τις κυρίες Ιφιγένεια Μάρκου-Μπεμπέλη, Μαίρη Ζουζανέα Φιλιπποπούλου και Ραλλού Κυριακοπούλου με επικεφαλής την συγγραφέα Ακακία Κορδόση.

Όποιος επιθυμεί να προστεθεί στη μεγάλη παρέα των βιβλιόφιλων της "Λέσχης" και να μοιραστεί τη χαρά και τη συγκίνηση της ανάγνωσης με άλλους ή να επεκτείνει την ατομική του εμπειρία σε συλλογική, μπορεί ελεύθερα να συμμετάσχει.

Οι συναντήσεις γίνονται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ) του οποίου ήταν η ιδέα καθιέρωσης των "Λεσχών σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: