Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Μήλο της έριδος η εκτροπή του Αχελώου

Η εκτροπή του Αχελώου είναι ένα θέμα που φαίνεται ότι διχάζει τη κυβέρνηση, καθώς αποτελεί σημείο μεταξύ της υπουργού Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη και του υπουργού Υποδομών, Δ. Ρέππα.
Ο δεύτερος κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι τα έργα θα προχωρήσουν, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ακριβώς αντίθετη στάση.
Την ίδια ώρα στη Θεσσαλία βολές δέχονται κυβερνητικά στελέχη( Μιχάλης Καρχιμάκης) κατά τις επισκέψεις τους, καθώς κατηγορούνται εκεί " ότι δεν προχωράνε τα έργα της εκτροπής"
Ο υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης πάντως δεν έχει πάρει σαφή θέση γύρω από το ζήτημα αυτό.
Συμπέρασμα: Διχογνωμία επικρατεί μεταξύ της κυβλερνησης. Υπό αυτές τις προυποθέσεις το εγκληματικό αυτό έργο δεν θα προχωρήσει. Υπάρχουν άλλωστε και οι δικαστικές αποφάσεις. Ευελπιστούμε να είναι αίσια η κατάληξη στο ζήτημα αυτό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οχι στην καταστροφη του φυσικου μας πλουτου.η θεσσαλοι ειχαν την μαγαλυτερη σε πλουτο λιμνη στην ευρωπη,με σπανια ειδη που υπηρχαν μονο εκει.εγινε αποξυρανση και να τα αποτελεσματα,δεν εχουν νερο να πιουν!

Aitherovamwn είπε...

Τα κυβερνητικά αυτά στελέχη (;;;), καλά θα κάνουν να εκτρέψουν τις γούρνες των σπιτιών τους, οι οποίες απ'ό,τι φαινεται καταλαμβάνουν μια διόλου ευκαταφρόνητη έκταση και να αφήσουν ήσυχο τον Αχελώο και τη βιόσφαιρα της περιοχής!

Ανώνυμος είπε...

H MΠΙΡΜΠΙΛΗ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ,Ο ΡΕΠΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΩΡΑΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ.

kostakoutas είπε...

H εκτροπή θα γίνει,τωρα τι λετε εσείς...
Αν δεν βγειτε στο δρομο,δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κατι,κρατήστε οσες πιο πολλές φωτογραφίες του υδροβιότοπου μπορείτε για να έχετε να θυμάστε.