Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Hμερίδα-συζήτηση με θέμα: «Σχεδιαζόμενες Ενεργειακές Μονάδες στο Πλατυγιάλι Αστακού

να ενημερωθούμε –να συζητήσουμε
Προς δόξα της δημόσιας διαβούλευσης! Προς δόξα της τοπικής Αυτοδιοίκησης!
Προς δόξα της ενημέρωσης !

Προς δόξα της πράσινης ανάπτυξης!:
Το κράτος επιχειρεί στα μουγκά (επισήμως) και παραπληροφορώντας (ανεπισήμως) να εγκαταστήσει βρώμικη και επικίνδυνη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και άλλες τέτοιου τύπου μονάδες, στο Πλατυγιάλι.
Οι πολίτες αναλαμβάνουν την αυτοενημέρωση εκεί που το κράτος παραπληροφορεί ή απέχει.
Γι’ αυτό :
Η Κίνηση Πολιτών Αστακού σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Ιουνίου, ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Αστακού στην ημερίδα-συζήτηση με θέμα: «Σχεδιαζόμενες Ενεργειακές Μονάδες στο Πλατυγιάλι Αστακού»

Ομιλητές: Δημήτρης Παπανίκας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας : «Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις της Επένδυσης στο Πλατυγιάλι» Τάσος Κεφαλάς, Συμπαράταξη Βοιωτών: «Η Ελληνική Ενεργειακή Πολιτική και η σύγκρουση Συμφερόντων και Τοπικών Κοινωνιών στα θέματα της Ενέργειας» Ηλίας Γεωργαλής, Κίνηση Πολιτών Αστακού: «Πλατυγιάλι απ΄το κακό στο χειρότερο. Οι σχεδιασμοί για τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. και η τοπική ανάπτυξη.»

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη σε αυτο το νομο στελνουν τις χειρωτερεσ επενδυσεις.
Παλαιοτερα ηταν ο λιθανθρακας και τα πετροχημικα,ενω τωρα παμε στο υγραεριο!!!
Επενδυσεις που σε καμια αλλη περιοχη τησ χωρας ουτε καν θα σκεφτοντουσαν να προτεινουν ερχονται να τις επιβαλουν στην Αιτωλοακαρνανια.
Αυτο το λιμανι αντι να το αναπτυξουν σαν εμπορικο-διαμετακομιστικο που θα εφερνε αναπτυξη στην περιοχη,θελουν να το απαξιωσουν.
Η πολιτικοι της περιοχης αντι να βοηθανε τον νομο να αναπτυχθει με αναπτυξιακα εργα(πχ οδικοι αξονες,σιδηροδρομοσ)καθονται και αποδεχονται καταστροφικεσ επενδυσεις.
Γι'αυτο αλλωστε η Αιτωλοακαρνανια δεν εχει την θεση που της αρμοζει.
Ο νομος ειναι ο πιο φτωχος της χωρας και με πολυ υψηλη ανεργια,αυτο ειναι το αποτελεσμα του μηδενικου οραματος που εχουν οι πολιτικοι για την περιοχη.
Μια για τον Αχελωο,την αλλη για το πλατυγιαλι ο νομος προοριζεται να καταστραφει περιβαλλοντικα και αναπτυξιακα με αυτες τις επιλογες.
Αλλα οπως και με την Ζιμενσ που οι πολιτικοι δειξανε το πως προωθουνε καποιες επενδυσεις,ετσι και με το πλατυγιαλι,αν προχωρησει,καποια στιγμη θα βγει στην επιφανεια ο ρολος που επαιξε ο καθενασ για την προωθηση αυτης της καταστροφικης επενδυσης.
Η περιοχη χρειαζεται πραγματικα αναπτυξιακα εργα που θα δωσουν ωθηση στην περιοχη,και οχι καταστροφικες επενδυσεις που θα αποφερουν μονο 140 θεσεις εργασιας αλλα θα χαθουν πολλαπλασιες απο αυτες.