Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη του Ανδρέα Μακρυπίδη στο agrinionews

Τι έχει να περιμένει η Αιτωλοακαρνανία από μία κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
Η Αιτωλοακαρνανία, ο τόπος μας, αξίζει και δικαιούται ένα καλύτερο αύριο. Με σαφή στόχο και συγκεκριμένες προτεραιότητες μπορούμε και θα πετύχουμε μία νέα αναπτυξιακή πορεία. Άξονες και δεσμεύσεις μας, στο πλαίσιο αυτό είναι:
- Η υλοποίηση μιας σειράς υποδομών, όπως ο δυτικός οδικός άξονας και τα παράλληλα οδικά δίκτυα. Ειδικότερα, η σύνδεση του δυτικού οδικού άξονα με το Πλατυγιάλι Αστακού και η Παράκαμψη της Αμφιλοχίας με την κατασκευή του οδικού δικτύου Αμβρακίας – Ακτίου. Η κατασκευή των οδικών δικτύων: Αγρίνιο – Καρπενήσι, Θέρμο – Ναύπακτος, Παρατριχώνια οδός.
- Η υλοποίηση σύγχρονων κτιριακών υποδομών και η δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης.
- Η ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Αγρινίου.
Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι στον αγροτικό τομέα. Βασική μας προτεραιότητα είναι η στήριξη των αγροτών μέσω προγραμμάτων για την παραγωγή νέων ποιοτικών και ανταγωνιστικών γεωργικών προϊόντων. Για την κτηνοτροφία προωθούμε προγράμματα στήριξης για την αύξηση του αριθμού των κτηνοτροφικών μονάδων, τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και την τυποποίηση και εμπορία των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες να περιμένουν καλύτερες μέρες;
Είναι γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος τα τελευταία χρόνια είδε το εισόδημά του να συρρικνώνεται, με τις τιμές των προϊόντων από τη μία να κατρακυλούν και το κόστος παραγωγής από την άλλη να εκτινάσσεται. Μέλος και εγώ αγροτικής και πολύτεκνης οικογένειας μπορώ να καταλάβω τη δύσκολη θέση την οποία βιώνουν οι χιλιάδες αγρότες του νομού μας και της χώρας μας.
Ο έλληνας αγρότης δικαιούται και αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει συγκεκριμένες θέσεις, με βασική προτεραιότητα για τον τόπο μας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Στηρίζουμε τον αγρότη και το εισόδημά του. Γι’ αυτό και μεταξύ άλλων, προτείνουμε με βάση τα στοιχεία της παραγωγής του 2007, την αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Καταθέσαμε τον Οκτώβριο του 2008 αυτή την πρόταση στη Βουλή, που την απέρριψε βεβαίως η κυβέρνηση της Ν.Δ. Εάν γινόταν δεκτή η πρότασή μας, θα αυξανόταν η επιστροφή Φ.Π.Α. που πήρανε οι αγρότες το 2008 για όλα τα προϊόντα.

Πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αν και εφόσον σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα μπορέσει να οδηγήσει την οικονομία σε Ανάπτυξη, δεδομένου και του δυσμενούς κλίματος στην παγκόσμια οικονομία.;
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο και πλήρως τεκμηριωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με άμεσες δράσεις, όπως η ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής μας. Στόχος είναι η στήριξη της αγοράς, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, η αναδιανομή, η προστασία των ανέργων, το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα. Δημιουργούμε τη βάση για την ανάπτυξη του αύριο.
Η κυβέρνησή μας θα καταθέσει ένα νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που θα συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα εγγυάται στο βάθος τριετίας την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ελλείμματος και του χρέους Παράλληλα, θα καταθέσουμε στη Βουλή ένα τριετές σχέδιο Προϋπολογισμού. Με ρεαλιστικές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας και την απόδοση των μέτρων περιορισμού της σπατάλης και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Άμεσα θα δώσουμε πνοή στην αγορά, με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του Α.Ε.Π. από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του Ε.Σ.Π.Α. Με ένεση ρευστότητας στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, με τη Δημιουργία Ταμείου Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας για τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με αλλαγές στον Τειρεσία και βελτιώσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Έχουμε το όραμα και τη βούληση να θέσουμε τη χώρα σε νέα αναπτυξιακή τροχιά.

Πως κρίνετε την συνεχώς αυξανόμενη τάση των νέων ανθρώπων για ενημέρωση των πολιτικών πεπραγμένων από το διαδικτύο.
«Μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής, οι σύγχρονες τεχνολογίες και το διαδίκτυο είναι απαραίτητα εργαλεία ενημέρωσης, πληροφόρησης και επικοινωνίας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Τα blog και το Facebook μας βοηθάνε να μοιραζόμαστε ιδέες, απόψεις, συναισθήματα και εμπειρίες.
Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και συγχρόνως δέσμευση να συνεχίσω τον αγώνα μαζί τους μέχρι την τελική ΝΙΚΗ. Μόνο το ΠΑΣΟΚ, που θα είναι η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας μετά τις εθνικές εκλογές, μπορεί με τη νέα προγραμματική του θέση, τις αξίες, τις ιδέες και τους στόχους του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τον τόπο μας».

Ως υποψήφιος βουλευτής του Νομού μας, θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους συμπατριώτες μας;
Πάντα αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, χωρίς συμβιβασμούς και υποκρισία. Προσωπικά για μένα, η Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν υπήρξα ‘‘παιδί του κομματικού μηχανισμού’’ που επιβλήθηκε στη κοινωνία. Από τους κοινωνικούς αγώνες έγινα γνωστός στη πολιτική και αυτό αποτελεί μια σημαντική πορεία και κληρονομιά.
Οι συμπατριώτες μου Αιτωλοακαρνάνες το ξέρουν αυτό και το αναγνωρίζουν. Όπως πάντα έτσι και τώρα θα συνεχίζω να αγωνίζομαι, μέσα και έξω από τη βουλή, με όλες μου τις δυνάμεις για το αύριο του τόπου μας, για μία δίκαιη κοινωνία, για το μέλλον των παιδιών μας.
Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας ευλογημένος τόπος, με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Χρέος μας είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα δώσουν στο τόπο μας νέα ώθηση και δυναμική. Σε αυτόν το αγώνα, ήμουν, είμαι και θα είμαι μπροστάρης.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την εκτροπή δεν ρωτήσατε, ε;
ΣΛΟΥΡΠ ΣΛΟΥΡΡΡΡΠ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ , ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ . ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΛΕΩ

Ανώνυμος είπε...

Gia to treno tipota... kalaaaaaa...

Ανώνυμος είπε...

Τρομερη συνεντευξη
ερωτηματα και απαντησεις που καθηλωνουν... αλλη 1 φορα
Σε τουτη την γκαντεμουπολη
ρε παιδια δεν υπαρχει 1 blog της προκοπης?

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι ολοι εντιμοι ειναι....
για δειτε το "ποθεν εσχες" του, απο που ξεκινησε και που εφτασε με "σκληρη δουλεια"!!!!!!!!!!

εγω γιατι δεν τα καταφερνω πειτε μου

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=28/09/2009&id=86590

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΧΑΖΟΤΕΡΟΤΕΡΟΣ. ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ. ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΙΑ. ΠΑΝΙΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

τρενο και εκτροπη τιποτα, ε;...

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα δεν κανατε για το νομό όταν κυβερνούσατε και τωρα μιλάτε πανω στα έτοιμα εργα. Αν τολμάς κ. Μακρυπίδη πες μας για την κοροιδία με το φράγμα των Αχυρών που τόσα χρόνια όλο το ξεκινούσατε. Το φράγμα επιτέλους τελειώνει και οι Ξηρομερίτες ξέρουν καλά ποιος φρόντισε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μακρυπίδη με τέτοιο ξύλινο λόγο βγήκες να δώσεις συνέντευξη σε blog που το διαβάζουν κατά κύριο λόγο νέοι άνθρωποι;

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ!!!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
2. ΝΟΜΑΡΧΙΑ
3. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
4. ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
6. ΤΡΑΙΝΟ
7. ΑΕΡΟΔΟΡΟΜΙΟ
9. ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ρε agrinionews γιατί την εκτροπή γιατί δεν μας απαντάς;
Απάντα και πές κάτι ,μην σας πάρει και σας η μπάλα!

ΣΒΔΕ είπε...

Καλά ο κύριος Μακρυπίδης δεν έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον νομό. Μήπως δεν ενημερώνετε επαρκώς, μήπως δεν έχει καλή μνήμη; Δεν έχει άραγε ακούσει ποτέ για την εκτροπή του Αχελώου; Για το τρένο τίποτα μήπως; Ολόκληρη επιστολή δημοσιεύτηκε σε όλα τα μέσα του νομού από τον Όμιλο φίλων σιδηροδρόμου και ο κύριος Μακρυπίδης βγαίνει τώρα και μιλάει για δυτικό άξονα (?) εννοώντας την Ιωνία οδό; Τώρα χρειάζεται να σχολιάσει κανείς τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Στη Θεσσαλονίκη είχαν κλείσει τα πλαινά για να τους έχουν στο βάθος για να φαίνονται πολλοί ΣΑΠΙΟ-ΚΟΙ. Φαινόταν καθαρά στο πλάνο. Ούτε στα πλαινά ούτε και πίσω πλάγια που σε άλλες εποχές γινόταν χαμός.
Την Κυριακή θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις. Δε γίνεται να δώσετε ψήφο στον Τζέφρυ ρε παιδιά,δε γίνεται. Όταν γίνει ο Βενιζέλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στις5-6-7 Οκτωβρίου, το ξανασυζητάμε για τις επόμενες εκλογές.
Άνθρωπος που δεν ξέρει ελληνικά και δεν δεν είναι 100% Έλληνας δε δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=28/09/2009&id=86590

διαβασατε τι λέει εδώ.Η άλλη η κυρία που λεει για πράσινη αναπτυξη και κουραφεξαλα για την εκτροπή αχελώου και τα λιγνιτομονάδες εννοούν;
Μα δε λένε ψέματα;
Ειναι ικανος κάποιος να ψηφίσει αυτους τους ψέυτες.
ΜΑκρυα απο Πασοκ και ΝΔ.Είναι επικίνδυνοι.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΝΟ Κ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΙΠΟΤΑ? ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΕΙΠΕ...ΑΝ ΔΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ Κ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΠ? ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ! ΠΑΛΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΟΥΤΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΥΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ?
ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ? ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ? ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΟΡΧΕΙΣ? ΥΠΑΡΧΕΙ? ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

θα φασς μαυρισμα που θα ειναι ολο δικο σου απο το μεσολογγι και την ναυπακτο για τις θεσεις που πηρες υπερ του πανεπιστημιου αγρινιου και οχι δυτικης ελλαδος

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ορισμένα δείγματα γραφής -όπως είπε- για το πώς θα λειτουργεί η δική του κυβέρνηση, εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές:

* η κυβέρνηση θα έχει μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή με τη δημιουργία τριών νέων υπουργείων

ΜΑ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟΟΟ?
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ?
ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΑ?
ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!
ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

NAI.SYMFVNV MAYRISMA STON MAKRYPIDI APO PERIFEREIA AITOLIAS GIA TIS THESEIS POY PIRE STO PANEPISTIMIO.ENA ALLO EROTIMA EINAI POS ENAS EFORIAKOS VGAINEI VOYLEYTIS?MA TOSO EXOYME XEFTILISTEI OS LAOS?

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΠΆΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ.ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΔΙΟΤΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ.ΣΥΝ ΤΩΝ ΑΤΟΠΗΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗς ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ