Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Aς αποφασίσει επιτέλους η Αιτωλοακαρνανία τι θέλει και που το θέλει

Γράφει ο Σύρρος Κώστας,
Δημότης Δήμου Οινιάδων

Το αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας είναι πλέον γεγονός, πρόκειται για μια εξέλιξη που τιμά το νομό μας και πιο συγκεκριμένα το Αγρίνιο, όπου και θα φιλοξενηθεί η έδρα του. Μετά από σχετική τροπολογία, αυτονομείται το εκπαιδευτικό ίδρυμα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας. Το εκπαιδευτικό αντικείμενο των τμημάτων του Πανεπιστημίου, θα είναι σχετικό με τομείς της οικονομικής δραστηριότητας του νομού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Περιμένοντας κανείς τη θετική υποδοχή της εν λόγω εξέλιξης από το σύνολο των πολιτών του νομού, με έκπληξη και απορία τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε τις αρνητικές τοποθετήσεις θεσμικών και μη παραγόντων, σχετικά με το θέμα ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις που γεμίζουν τα φύλλα των τοπικών εφημερίδων, εισπράττει κανείς ότι η εξέλιξη αυτή έχει ανεβάσει για μία ακόμα φορά το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων δήμων του νομού. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου ως πρωτεύουσα και το Αγρίνιο, η μεγαλύτερη πόλη του νομού, είναι αντιμέτωποι διεκδικώντας για τους δημότες τους αναπτυξιακές παρεμβάσεις που δρομολογούνται από μέρους της κυβέρνησης.

Μια παλιά και χωρίς λόγω αντιπαράθεση συντηρείται επί χρόνια και εκτονώνεται με την πρώτη ευκαιρία. Η. αντιπαράθεση αυτή κρατά δέσμιες και τις δύο κοινωνίες σε μια δίχως άλλο τοπικιστική αντιπαλότητα, που στο παρελθόν έχει παγώσει έργα που θα αναβάθμιζαν την αναπτυξιακή πορεία στο σύνολο του νομού.

Πλήθος δηλώσεων από βουλευτές, δημάρχους, παράγοντες των τοπικών κοινωνιών, παραβλέπουν τη θετική αυτή εξέλιξη, προβάλλοντας κατά το δοκούν, τις πολιτικές και τοπικιστικές τους αντιπαραθέσεις.

Το χορό σέρνουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης όπου σε κοινή ανακοίνωση τους, και με μηδενιστική διάθεση δε βλέπουν την όποια θετική εξέλιξη για το νομό, παρά παραθέτουν ότι όλα άρχισαν επί των ημερών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επίσης αναφέρεται ότι μετά τη νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές θα οργανώσουν και θα δώσουν την προοπτική που αρμόζει στο Πανεπιστήμιο.

Η γραφή μας δεν είναι κομματική και για αυτό θα ευχαριστήσουμε τους εμπνευστές και τους πρωτεργάτες της ιδέας για τη μεταφορά των πρώτων τμημάτων στο Αγρίνιο.

Θα επαινέσουμε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης που θα προκύψει από αυτή ή μια άλλη κυβέρνηση και θα σταθούμε ως ενεργοί πολίτες δίπλα της.

Θεωρούμε όμως ότι πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί μας και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι, εκτός από την κριτική ματιά, να αναγνωρίζουν, να επιβραβεύβουν, και συμπαραστέκονται σε προσπάθειες αναβάθμισης και ανάπτυξης του τόπου.

Αντίθετοι με τη δημιουργία του ΠΔΕ, είναι και οι πολίτες που αποτελούν τον «Όμιλο Φίλων του Πανεπιστημίου Μεσολογγίου». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό, τον αρμόδιο υπουργό και τους βουλευτές, “η τροπολογία ίδρυσης του ΠΔΕ είναι άδικη και υποτιμητική για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου”. Προτείνεται η έδρα να είναι στη πρωτεύουσα του νομού στο Μεσολόγγι και όχι στο Αγρίνιο. Τέλος καλείται ο υπουργός να αποσύρει την τροπολογία και να ματαιωθεί η δημιουργία του.

Από την πλευρά του Αγρινίου, ο Δήμαρχος αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική παρότι απέχει από την υπόσχεση του πρωθυπουργού για Πανεπιστήμιο Αγρινίου. Στη συνέχεια, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, τη σκυτάλη παίρνει η τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Αγρινίου εκφράζοντας την πάγια όπως αναφέρει θέση της για δημιουργία Πανεπιστημίου Αγρινίου, όπου ΟΛΑ τα τμήματα να βρίσκονται στο Αγρίνιο, απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο όλους τους υπόλοιπους δήμους του νομού. Ούτε λόγος για την περίπτωση που κάποιος άλλος δήμος διεκδικήσει τη συμμετοχή του στη λειτουργία του ΠΔΕ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία με την οποία δημιουργείται το νέο ίδρυμα.

Για μια ακόμη φορά όλος ο νομός παρακολουθεί τις εν λόγω αψιμαχίες με αποτέλεσμα να περνούν σε δεύτερη μοίρα σημαντικά προβλήματα ανάπτυξης, που το τελευταίο διάστημα απασχολούν το σύνολο του νομού και μας έχουν καθηλώσει στις τελευταίες θέσης ανάπτυξης και υποδομών.

Πως είναι δυνατόν να υπάρξει από κυβερνητικό επίπεδο διάθεση ανάπτυξης, πώς να υπάρξει βούληση για δημιουργία υποδομών όταν οι Αιτωλοακαρνάνες δεν αποφασίζουν τι πραγματικά θέλουν και που το θέλουν. Πρόσφατο παράδειγμα η διεκδίκηση του εφετείου που έχει προσκολλήσει εδώ και χρόνια σε μια διαμάχη χωρίς τέλος.

Δεν έχουμε διάθεση όλοι οι υπόλοιποι Αιτωλοακαρνάνες, να παρακολουθούμε έναν ακύρηχτο πόλεμο, που με λάβαρο τον άκρατο τοπικισμό λειτουργεί αρνητικά εκτός από τους αντιπαλεμένους και για το σύνολο του νομού.

Με σεβασμό στεκόμαστε απέναντι την ιστορία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου και τη δυναμική ανάπτυξης του Αγρινίου, αλλά είναι καιρός να αποδεσμευθούν και οι δύο από μια διαμάχη που κρατάει πίσω το σύνολο του νομού.

Δεν παίρνουμε θέση υπέρ του ενός η του άλλου, ούτε για το ποια από τις δύο πόλεις θα αξιοποιήσει καλύτερα τις υποδομές του εφετείου ή του πανεπιστημίου. Παίρνουμε θέση απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές που κρατάνε στάσιμα έργα που αφορούν και όλους εμάς τους υπόλοιπους. Εκφράζουμε την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας για το πόσο ακόμη επίδοξοι παράγοντες θα δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα και δηλητηριάζουν με τις ανακοινώσεις τους τις δύο κοινωνίες.

Η νοοτροπία που συντηρείται χρόνια τώρα είναι ανάγκη να εγκαταλειφθεί και να παρθούν πρωτοβουλίες που θα απομονώσουν τις γραφικές φωνές που συντηρούν δέσμιους στην αντιπαλότητα τους δυο Δήμους.

Η ιστορική διαδρομή της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, η προσφορά της στην απελευθέρωση του γένους, η όμορφη γραφική εικόνα που χαρακτηρίζει την πόλη, το φυσικό περιβάλλον που την περιστοιχίζει, μπορεί σε συνεργασία το Αγρίνιο, μια πόλη με σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία, να συνεργαστούν για το δικό τους καλό αλλά και του νομού.

Και στα δύο μέρη υπάρχουν πολίτες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν για όποια μορφή συνεργασίας μπορεί που να προάγει τη διάθεση κατανόησης και αντιμετώπισης των κοινών τους προβλημάτων. Η αμοιβαία κατανόηση μπορεί να οδηγήσει σε έναν κοινό τρίτο δρόμο που θα οδηγεί στη μεταξύ τους συνεργασία.

Προβλήματα όπως η εκτροπή του Αχελώου, το επικείμενο κλείσιμο των Ελληνικών Αλυκών, τα σωρευμένα προβλήματα του Ιχθυκα που έχει σταματήσει τη λειτουργία του, και τα προβλήματα δυσλειτουργίας στο Λιμανιού στο Πλατυγιάλι που με τη δυναμική του αποτελούσε τον τελευταίο καιρό ελπίδα για την απορρόφηση πολλών από τους ανέργους της περιοχής, χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και συνεργασίας από το σύνολο των δήμων του νομού για να αντιμετωπιστούν.

Οι παραπάνω αρνητικές εξελίξεις σημαίνουν αύξηση της ανεργία στο νομό και μια ακόμη οικονομική υποβάθμιση για όλους μας. Άμεσα απαιτείτε να ισορροπήσουμε τις αρνητικές πιο πάνω εξελίξεις με νέες μορφές ανάπτυξης. Δεν έχουμε χρόνο για αντιπαλότητες, οι απαιτήσεις μας και οι διεκδικήσεις μας πρέπει να είναι άμεσες και δυναμικές. Η νέα οικονομική πραγματικότητα μας θέλει ενωμένους για το μέλλον μας. Επιβάλλεται συνεργασία χωρίς ψεγάδια αντιπαλότητας.

Η λογική απαιτεί την συστράτευση και την συνεργασία των κοινωνιών για να αναδειχτεί ο τόπος μας και να δείξουμε το δρόμο της ανάπτυξης στις επόμενες γενιές. Πρέπει να ξεχάσουμε τον κακό μας εαυτό που λειτουργεί ως τροχοπέδη στη συνοχή και την καλή συνεργασία μεταξύ όλων των Δήμων του Νομού.

Προφανώς η εξάλειψη αυτής της νοοτροπίας θέλει το χρόνο της, και αρκετή δουλεία από ανθρώπους που πιστεύουν στη λογική της συμπόρευσης. Σε επίπεδο Νομαρχίας, Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Δημοτικών αρχών, ή οποιουδήποτε άλλου που έχει διάθεση προσφοράς πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για χτιστούν οι βάσεις πάνω στις οποίες θα δομηθεί η ανάπτυξη και η συνεργασία.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να κάνουμε σαφές ότι σε καμιά των περιπτώσεων δεν είμαστε οι μόνοι που θέλουμε και αγωνιούμε για το καλό του τόπου, σίγουρα πολλοί ακόμα έχουν τις ίδιες αγωνίες. Πιστεύουμε ότι σε αυτές τις γραμμές αποτυπώνονται η ανησυχία μεγάλου μέρους των Αιτωλοακαρνάνων που παθητικά παρακολουθούν αμέτοχοι τις τελευταίες εξελίξεις.

Η λειτουργία του ΠΔΕ είναι πραγματικότητα, ας αφήσουμε αυτούς που έχουν αναλάβει την οργάνωση του να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσφορά του στον τόπο μας. Οι συμπολίτες μας που για χρόνια μας εκπροσωπούν άξια στα έδρανα της ακαδημαϊκής κοινότητας και αποτελούν τη διοικούσα επιτροπή, έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση όλων μας. Η συμπόρευση είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη, μην αφήσουμε η δημιουργία του ΠΔΕ να έχει την τύχη του εφετείου. Ας προσπαθήσουμε να προσπεράσουμε τον κακό μας εαυτό. Ο τόπος μας αξίζει καλύτερη τύχη, με αξιοπρέπεια, ομόνοια, αισιοδοξία και ανάπτυξη. Με αυτή την πίστη επιβάλλεται ενωμένοι να δώσουμε κάθε μάχη που είναι αναγκαία για να αναβαθμιστούμε και να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει. Με αυτή την πίστη θα αλλάζουμε την πορεία και τη μοίρα του νομού μας.


19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω απολυτα μαζι σας οτι αν το μεσολογγι με το αγρινιο δεν κυριξουν ειρηνη δεν θα δουν ασπρη μερα!!!ομως δεν καταλαβαινω γιατι οι μεσολογγιτες διαμαρτυρωνται για το πανεπιστημιο ειμαστε σοβαροι 18.000 χιλιαδες με 4000 φοιτητες και το αγρινιο με 55.000 και με 1200 φοιτητες λογικο δεν ειναι να γινει στο αγρινιο?μα το μεσολογγι εχει τα τει ας τα κανουν και αυτα δυτικης ελλαδας!!!θα ειμαστε πατσι!!!αν ειχε το αγρινιο φοιτητες πολους νωμιζεται δεν θα ερχοτανε στο μεσολογγι και αντιστοιχα?αφου και μονο φετος η παρεα μου και εγω εχουμε ερθει για μπανιο και καφε πανω απο 10 φορες και δεν ειναι μονο η δικια μου παρεα!απο οτι καταλαβα αν βγει το πασοκ το μεσολογγι θα πρεπει να κλαιει απο τωρα γιατι μπορει να γινει πανεπιστημιο αγρινιου!!!αυτο θα ειναι πολυ ικανοποιητικο και για εμας τους φοιτητες αγρινιου αλλα και γενικοτερα για την αιτωλοακαρνανια.καθως πιστευω στην δημιουργια ενος ισχυρου συγροτηματος και οχι στην διασπαση του!!!απο αυτο δεν θα βγει κερδισμενο μονο το αγρινιο αλλα κυριος και το μεσολογγι καθως οπωσ ειπα πριν οι φοιτητες θα μετακινουνται στις δυο πολεις ενω τωρα ουσιατηκα καμοια πολυ δεν εχει καμοια τρελη ζωη!!!μπραβο για ακομη μια φορα στους agrinionews................ενας ταπεινος φοιτητης!!!

Ανώνυμος είπε...

και παιδια βαλτε καμοια αλλη φωτο στο πανεπιστημιο!σε παλιοτερη δημοσιευση εχετε μια που φαινονται και τα δυο κτιρια!!!

Ανώνυμος είπε...

kala ta les kyrie syro alla den lamvaneis ypopsin toys topikistikoys kykloys toy agrinioy.episis en anaferesai sto sevasmo toy thesmikoy roloy toy mesologgioy os proteoysa.an amfisviteitai i proteoysa apo kapoioys sto nomo tote tinazetai ston aera i oiadipote prooptiki syniparxis

Ανώνυμος είπε...

EXEIS DIKIO AGRINIO-MESOLOGGI MIA POLH

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=rxzt5Xbf1XI

Ανώνυμος είπε...

ο κυριος συρος αποτελει μια ηπια φωνη με συναινετικο χαρακτηρα.Αποτελει το κειμενο του μια προσπαθεια επιπλεον αντικειμενοποιησης της γνωστης κοντρας αλλα δεν το επιτυγχανει αυτο.Δεν το επιτυγχανει διοτι η κοντρα εχει πολυ βαθυτερες ριζες και οταν ανακαλυψουμε τα πραγματικα αιτια,μονο τοτε θα φτασουμε στην επιλυση της.Με ευχολογια δεν γινεται τιποτε.Θα προσπαθησω να σταθω αντικειμενικα στην γνωστη κοντρα και θα επιχειρησω να δωσω πραγματιστικη υφη στα αιτια δημιουργιας της.Θεωρω ως κατεξοχην υπευθυνους για την απαρχη της κοντρας σκληρους τοπικιστικους κυκλους του Αγρινιου και για την διαιωνηση της λανθασμενα αντανακλαστικα του Μεσολογγιου.Ειναι πολυ σημαντικο το Αγρινιο να κατανοησει τι θελει απο την πολη του,τι ρολο θελει να παιξει στο νομο και πως θα το επιτυχει αυτο.Αν δεν αντιληφθει οτι το Μεσολογγι ειναι πρωτευουσα του νομου{για ποιους λογους ειναι πρωτευουσα δεν εχει σημασια,σημασια εχει οτι το αποφασισε το ελληνικο κρατος και πρεπει να το σεβαστουμε}και ως πρωτευουσα δικαιουται να ειναι το διοικητικο και δικαστικο κεντρο του νομου.Ολες οι κρατικες υπηρεσιες πρεπει αναγκαστικα και αδιαπραγματευτα να πηγαινουν σ αυτο.Ειναι πανελλαδικη πρωτοτυπια η περιπτωση της αιτνιας οπου διαρκως υπηρεσιες διεκδικουνται για το αγρινιο και παρακαμπτονται νομοι και θεσμικες κατοχυρωσεις.Σε κανενα αλλο νομο δεν συμβαινει αυτο αν και υπαρχουν παραδειγματα οπου πρωτευουσες ειναι μικροτερες πολεις.Απορω αν το Μεσολογγι διεκδικουσε υπηρεσιες σε περιπτωση που ηταν πρωτεουσα το Αγρινιο πως θα συμπεριφεροταν το Αγρινιο.Ετσι το Μεσολογγι εχει παρασυρθει σε ενα κυκεωνα αντιδρασεων και λανθασμενων αντανακλαστικων διοτι λειτουργει σε επιπεδο αντεκδικησης στο Αγρινιο.ΠΧ διεκδικει ανεπιτρεπτα το Αγρινιο ΕΦΕΤΕΙΟ χωρις να εχει κανενα συγκριτικο πλεονεκτημα ,θα κοντραρει το Μεσολογγι την αυτονομηση ασχετα αν το Αγρινιο εχει κατοχυρωσει εδω και χρονια τρια τμηματα απο τα Γιαννενα.Αυτο λεγεται λανθασμενα αντανακλαστικα.Το αγρινιο δικαιουται την εδρα ασυζητητι.Την κατοχυρωσε με την μαγκια του τοσα χρονια.Το Μεσολογγι θα επρεπε να διεκδικει μονο τμηματα σε ακτινωτο πανεπιστημιο.Ωστοσο επισημαινω οπως και ο κυριος Συρος την απαραδεκτη σταση του δημαρχου Αγρινιου και των τριων βουλευτων του Πασοκ.Ειναι εκθετοι στο νομο για την σταση τους ,που ειναι δηλωτικη του ακρατου τοπικισμου που διακατεχει επισημους αντιπροσωπους προερχομενους απο το Αγρινιο,καθως και οτι δεν υπολογιζουν καθολου τον υπολοιπο νομο.Το πανεπιστημιο ανηκει σε ολο τον νομο και οχι σε καποιους εγκαθετους τοπικιστες που δεν βλεπουν περα απο τη μυτη τους.Απο την αλλη το Μεσολογγι θα πρεπει να κοιταξει και λιγο την αναπτυξη του,την πολη του που βρωμαει απο τα σκουπιδια ,και την αναρχια που επικρατει στην κυκλοφορια,στουσ πεζοδρομουσ παντου.ΔΕΝ ειναι νοοτροπιες αυτες για μια πολη που δικαιως χαρακτηριζεται ως ιερη και η οποια στο παρελθον εδινε στιγμα σκεψης και πνευματικης ανατασης.Δεν φταιει σε τιποτε το Αγρινιο για οσα η πολη του Μεσολογγιου δεν κανει για τον εαυτο της.ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑς επειδη καταλογιζω περισσοτερο ευθυνη στο Αγρινιο για την κοντρα ,καλο θα ειναι να υπαρξει ολοκληρωτικη αποσυνδεση του Αγρινιου απο καθε διοικητικη διεκδικηση και να παψουν να παρατηρουνται φαινομενα του παρελθοντος.ΔιεκδΙΚηση απο το Αγρινιο εφετειου,διεκδικηση κεντρικου αρχαιολογικου μουσειου,μεταφορα των εγκαταστασεων του κτελ στο Αγρινιο ενω η εδρα εκ του νομου βρισκεται στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ κλ κλπ.Το Αγρινιο ειναι ευρωστο εμπορικα και οικονομικα,γιατι λοιπον τα διεκδικει ολα αυτα,Απορω ειλκρινα με τη σταση του και που ερχεται κατοπιν και αξανισταται για την σταση του Μεσολογγιου.Με λιγη καλη θεληση και με την απομονωση των τοπικισστων ολα γινονται.Ειναι κριμα για ολους μας ο νομος να μην προχωρα ενωμενος.

Ανώνυμος είπε...

σωστά τα λές 3:51 !

ο νομός να προχωρά ενωμένος: μπροστά το Αγρίνιο και πίσω να σέρνει (ή μάλλον να σέρνεται) το Μεσολόγγι...

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά, απ' ότι βλέπω το Μεσολόγγι αποφάσισε ήδη να αυτονομηθεί από την ελληνική πραγματικότητα!

Δεν εξηγείται αλλιώς: όσοι σε αυτό το μπλόγκ γράφουν υπέρ του Μεσολογγίου χρησιμοποιούν το Λατινικό αλφάβητο!

αυτό κι αν είναι αυτονόμηση από την ελληνική επικράτεια! (καλά, από τη λογική αυτοί έχουν αυτονομηθεί εδώ και καιρό!).

παιδιά, για συνέλθετε! στη Ελλάδα ζείτε!

Αγρίνιο Πρωτεύουσα-Πόλις

Ανώνυμος είπε...

Ρε κομπλεξικοί 3.51 , 4.41 και 4.47 και γενικά Αγρινιώτες έχετε λυσσάξει τόσο καιρό κάνοντας λόγο για "Πανεπ/μιο Αγρινίου". Πείτε μου εσείς Πανεπ/μια στην Ελλάδα που έχουν πάρει το όνομα της πόλης στην οποία εδρεύουν...Υπάρχει:
Παν/μιο Θράκης,
Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας,
Παν/μιο Θεσσαλίας,
Παν/μιο Κρήτης,
Παν/μιο Πελοποννήσου !!!
Έλεος ρε κομπλεξικοί βλάχοι...
Μήπως πρέπει για πρωτη φορά να γίνει η ανατροπή και να γίνει και ένα "Πανεπ/μιο Καπνόριζας" ;;;; χαχαχαχαχααχαχαχχαχαχα.........

Ανώνυμος είπε...

5:49 γι'αυτό τα μόνα σοβαρά πανεπιστήμια είναι όλα τα υπόλοιπα που έχουν συγκεντρωμένες όλες τις σχολές. Μετονομασία του ΤΕΙ σε ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με 3-4 σχολές στο Αγρίνιο. Κρατήστε τις ιθυοκομίες κι αυτές τις αηδίες και παίρνουμε εμείς καμιά άλλη. Βρώμισε το μπλογκ ψαρίλα ρε διαχειριστές. Τί θα γίνει. Κάθε φορά που πατάω agrinio-news μετά θέλω μπάνιο γιατί ζέχνω ψαρίλα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΑΤΕΙ Κ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΒΔΕΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Σύρρο, λυπάμαι πολύ αλλά αυτά που γράφετε είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος προς την πόλη του Αγρινίου, είτε αυτός είναι άμεσος είτε κρύβεται πίσω από παρόμοια κείμενα.
Και για να μιλάμε και πιο συγκεκριμένα, αυτό το σχόλιο ότι δήθεν το ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (!!!!) όταν δεν θέλει να γίνουν αλλού σχολές δεν το κατάλαβα καθόλου! Προτείνετε να γίνουν σχολες σε όλους τους δήμους του νομού; Σε μερικούς έστω; Πανεπιστήμια σε όλες τις κωμωπόλεις και τα χωριά της Ελλάδας; Και στις Οινιάδες φαντάζομαι... Παρακαλώ να μου απαντήσετε σε κάτι, ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΠΑΞΙΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΚΕΙ; Παρακαλώ να μου απαντήσετε αν το πιστεύετε αυτό γιατί το ίδιο ακριβώς λέτε για το Αγρίνιο. Περιμένω απάντηση.
Κάποτε πρέπει να καταλάβετε όλοι εσείς οι ΥΠΕΡ-Μεσολογγίτες ότι υπάρχουν και όρια. Δεν πολεμάει το Αγρίνιο το Μεσολόγγι, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Το Αγρίνιο απλά αμύνεται, γι' αυτό και δεν έχει νόημα να λέμε "βρείτε τα" τη στιγμή που μόνο η μια πλευρα προκαλεί τα προβλήματα. ΑΝ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.
Κλείνοντας, έχω άλλη μια ερώτηση για τον κύριο Σύρρο. Το Μεσολόγγι είναι η μεγαλύτερη φοιτητούπολη της Ελλαδας ΜΕ ΤΟ 1/3 ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ του να είναι φοιτητές. Πιστεύετε ειλικρινά ότι χρειάζεται και άλλες σχολές;;;;
Αυτά, και περιμένω απάντηση.
Chris Makro

Ανώνυμος είπε...

12:47 μαζι σου,ακριβως οτι λεω τοσο καιρο!!!......ενας ταπεινος φοιτητης!!!!

Ανώνυμος είπε...

πες τε ρε 12.47 μας εχουν πρηξει τοσο καιρο.σε καθε τι καλο που παει να γινει στομ αγρινιο τσουπ ξεπεταγονται οι γραφικοι μεσολογγιτες και πανε ολα πισω.ειχαν την ευκαιρια τους με το τει και τα εκαναν μουσκεμα.να γινει τοτε και το τει δυτ.ελλαδος και να παρει και το αγρινιο τμηματα αν θελουν τμηματα απο το πανεπιστημιο.εχει παραγινει το κακο με δαυτους.α και κατι αλλο ειναι ντροπη να αποκαλειται το μεσολογγι πολη,ελεος,το καινουργιο ειναι μεγαλυτερο πλεον απο το ψαροχωρι...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε ανώνυμε, πραγματικά απορώ για την αρνητική σας διάθεση και την πρόθεσή σας για τη δημιουργία εντυπώσεων κατά ενός κειμένου που μόνο του σκοπό έχει να προβληματίσει και να ενώσει τους Αιτωλοακαρνάνες κάτω από έναν κοινό σκοπό. Αυτόν της συνεργασίας των κοινωνιών.
Η άποψη σας για την εκτός πραγματικότητας ορθότητας των απόψεων μου, έχω την αίσθηση ότι δεν δικαιολογείται με επιχειρήματα που μπορούν να πείσουν. Οφείλω να επισημάνω ότι γνωρίζεται πολύ καλά την τέχνη του αποπροσανατολισμού. Δεν σας έκαναν εντύπωση τόσα προβλήματα που πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε ούτε και την παρότρυνση για κοινό σχέδιο ανάπτυξης από το σύνολο του νομού. Επικεντρώσατε την κριτική σας διάθεση σε μια γραμμή και αυτή την παρερμηνεύσατε με τρόπο που να προξενήσει την αντίδραση όσων υποστηρίζουν τη δημιουργία του ΠΔΕ στο Αγρίνιο.
Μπορείτε να αποτυπώνεται την άποψη σας ελεύθερα, να τη δεχτώ, αλλά παρακαλώ μην παρερμηνεύεται τα όσα αναφέρω. Η φράση μου ότι «κάποιος άλλος δήμος να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στη λειτουργία του ΠΔΕ» δεν μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως προσπάθεια διεκδίκησης πανεπιστημιακής έδρας. Όπως και εσείς αγαπώ τον τόπο μου αλλά αντιλαμβάνομαι τη λογική και την πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν οι υποδομές για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος στον τόπο μου, αλλά και πιστεύω στην συγκέντρωση των σχολών σε έναν χώρο, και όχι τη διάσπαρτη πρακτική.
Η άποψη που εκφράζω αποτελεί κατά παράκληση πρόταση για τα δεδομένα του νομού, μια προσπάθεια για την εγκατάλειψη της αντιπαλότητας. Ίσως για το καλό όλων είναι να υπάρξουν έδρες και στις δύο πόλεις. Να είστε σίγουρος ότι δεν δημιουργώ έναν τρίτο πόλο διεκδίκησης.
Επίσης, δεν μπορώ από πού ορμόμενος με χαρακτηρίζεται ως Υπέρ – Μεσολογγίτη, αυτό καταλάβατε; Όσο διαβάζω τη σημείωση σας αντιλαμβάνομαι ότι σκοπός σας είναι να στρέψετε το σύνολο των επισκεπτών του blog εναντίων αυτής της ουδέτερης παρέμβασης. Πράξη που θεωρώ τουλάχιστον άκομψη και που δεν σας κολακεύει.
Λυπάμαι που το αναφέρω αλλά μου δίνεται την εντύπωση ότι ανήκετε σε αυτούς που επιθυμούν τη συντήρηση αυτής της αντιπαράθεσης.
Αναρωτιέμαι, δεν σας προβληματίζουν οι άσχημες και πολλές φορές απρεπείς διενέξεις που διαβάζουμε ακόμη και στο χώρο που φιλοξενούνται οι απόψεις μας; Εάν διαβάσετε τα σχόλια που ακολουθούν την παρέμβαση μου θα νοιώσετε τη αρνητική διάθεση εκατέρωθεν. Δεν σας ενοχλεί αυτό ως πολίτη του νομού; Αν ναι τότε γιατί τη συντηρείτε; Δε νομίζεται ότι μας πάει πίσω αυτή η αντίληψη και η νοοτροπία;
Δεν είμαι αυτός που πρέπει να απολογηθώ και να απαντήσω στα ερωτήματά σας. Δεν είμαι αυτός που θα διανείμω τα τμήματα, τις σχολές ή θα πω τι χρειάζεται το Μεσολόγγι. Μπορώ όμως να λέω την άποψη μου, ότι με τη στάση κάποιων δηλητηριάζεται το μυαλό των νέων ανθρώπων και της κοινωνίας.
Μετά από την παρέμβαση σας, σήκωσα το γάντι και προσπάθησα να απαντήσω στα ερωτήματά σας, παρά την ανωνυμία σας. Με σεβασμό στο χώρο που φιλοξενεί τις απόψεις μας, δεν θα συνεχίσω σε μια συνεχή αντιπαράθεση. Δεν θα κολάκευε κανέναν. Πιστεύω ότι όλοι κατάλαβαν τις πραγματικές μας προθέσεις μέσα από τα γραφόμενα μας.
Θα ήθελα μόνο, να αναφέρω κλείνοντας ότι το ύφος και η γραφή σας δείχνουν άνθρωπο με επίπεδο, ακριβώς ότι χρειάζεται ο τόπος για να βγει από τον τοπικιστικό του λήθαργο. Με σεμνή διάθεση σας παροτρύνω να αναλάβετε πρωτοβουλίες που να δώσουν τέλος στα εγωιστικά παραληρήματα. Δεν θα κάνετε με αυτό τον τρόπο κανενός το χατίρι, παρά μόνο θα λειτουργήσετε επωφελώς για τον τόπο σας.
Με εκτίμηση
Κ. Σύρρος

S.F.T. είπε...

ΕΚΤΟΣ ΤΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΕΙΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Και ακόμα περιμένω απάντηση...
Chris Makro

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου chris δεν υπαρχρι απαντηση ετσι ειναι τα πραγματα οπωε τα λες!!!ταπεινος φοιτητης!!!