Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Περί Εφετείου ο λόγος...


Μετά το μόνιμο Εφετείο που ίδρυσε ο Δένδιας στην πόλη του στην Κέρκυρα (εκσυγχρονίζει και τις φυλακές της) μέσα στον μήνα Αύγουστο ίδρυσε μόνιμο Εφετείο και στην Μυτιλήνη. Ο κ. Δένδιας παρέκαμψε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου (πακέτο ίδρυσης και τα τέσσερα Εφετεία μαζί Αγρίνιο, Μυτιλήνη, Χαλκίδα και Ηράκλειο), έγραψε νόμους και την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου στα παλιά του τα παπούτσια. Ένας βουλευτής της Λέσβου μόνος και με εκβιασμούς, κατάφερε ολόκληρο υπουργό να τον κάνει ότι θέλει και να αποσπάσει το περιβόητο Εφετείο για τη Μυτιλήνη.
Ο εκβιασμός πέρασε στον Δένδια για τις άλλες τρεις πόλεις τι θα γίνει; Το Ηράκλειο αντιδρά και οι βουλευτές του όπως Μπαντουβάς και Αυγεράκης υπογράφουν κείμενο που λέει το εξής: «Οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν βγει αν δεν ιδρύσει Εφετείο στο Ηράκλειο υποβάλλουμε με τις παραιτήσεις μας». Μπράβο τους. Η Χαλκίδα μέσω του δημάρχου και των βουλευτών του νομού Ευβοίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με επικεφαλής τον Κεδίκογλου. Οι δικοί μας οκτώ βουλευτές τι κάνουν; Μόνο ο Δ. Σταμάτης έγινε κόκκινο πανί για τους Μεσολογγίτες που επαναλαμβάνει την απόφαση του Αρείου Πάγου «Πολιτικό και Ποινικό στο Αγρίνιο, Διοικητικό στο Μεσολόγγι». Οι άλλοι επτά γιατί στρουθοκαμηλίζουν;
Θέλω ξεκάθαρες θέσεις. Το Αγρίνιο θα κινητοποιηθεί όπως το Ηράκλειο και η Χαλκίδα ή θα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου;
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου τι θα κάνει; Θα ηρεμεί όπως πάντα; Γιατί δεν αντιδρά; Στην καρέκλα που κατέχει βρίσκεται για κάποιο λόγο κι όχι να σιωπά! Τον ενδιαφέρει το καλό του Αγρινίου και του συλλόγου του; Οι Μεσολογγίτες πλησίασαν τον πρωθυπουργό με επιστολές για την ίδρυση Εφετείου στο Μεσολόγγι. Το ξέρει;
Μ.Σ.

101 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο ο νομός είναι ενωμένος δε θα κινείται φύλλο, δυστυχώς. Όλοι οι βουλευτές φοβούνται το πολιτικό κόστος στην περιοχή Μεσολογγίου-Ναυπάκτου ( βλ. ψήφους ). Σεόλους τους άλλους νομούς υπάρχει μια μεγάλη πόλη και οι υπόλοιπες είναι μικρές, αν όχι χωριά. Εδώ υπάρχει η μεγάλη πόλη ( Αγρίνιο ), μια μικρή πόλη ( Ναύπακτος ) μια κωμόπολη ( Μεσολόγγι ), και πολλά χωριά, προς τα οποία ρέπει και το Μεσολόγγι. Με αυτές τις συνθήκες δε μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Πρέπει να βγει επιτέλους κάποιος Πρωθυπουργός, κάποιος υπουργός εσωτερικών και να πει ότι για τυπικούς και μόνο λόγους ( ιστορικότητα κλπ ) είναι πρωτεύουσα το Μεσολόγγι, αλλά όλα ατυτά που αφορούν τιςλειτουργίες πάνε στο Αγρίνιο των 100 χιλιάδων κατοίκων. Οι βουλευτές Τριχωνίδας, Βάλτου, Ξηρομέρου που έχουν τα συμφέροντά τους εδώ, μια περιοχή δηλαδή που αποτεεί τα 2/3 του νομού σε πληθυσμό, γιατί δεν παίρνουν θέση επιτέλους??
Μόνο η ψήφος μετράει.

Ανώνυμος είπε...

KAΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΦΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΩΝ.ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΦΕΡΝΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ;ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΟΥΓΚΑ,ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Δένδιας,..Δένδιας(;)...Μήπως αυτός ο ...ΘΟΥ-ΒΟΥ , ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΆΝΕΙ τον δικαιοσύνης και αρχειοθετήσεων;

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ
ΤΗΝ "ΣΚΙΖΕΙ" ΤΗ ΝΔ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ,ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ,ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

Για την Ιονια δεν τα μαθατε;
Εκλεισε το εργοταξιο που επισκέφθηκε ο Καραμανλής
ΟΞΩ ΡΕΕΕΕ....

Ανώνυμος είπε...

Είδατε οι βουλευτές της κρήτης που τσαμπουκαλεύονται όχι σα τα λαμογια εδω περα.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε,

Είναι γεγονός ότι το Αγρίνιο κοιμάται σε τέτοια ζητήματα κυρίως διότι πασοκοκρατείται εδώ και 37 χρόνια από ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ δημάρχους κάποιοι από τους οποίους έγιναν και αποτυχημένοι νομάρχες.

Παρ' όλα αυτά και μόνο το γεγονός ότι αποτελεί μια μητρόπολη 100.000 και πλέον κατοίκων έχει συντελέσει στο να έχει Πανεπιστήμιο, έδρα ΚΤΕΛ, έδρα Τεχνικού Επιμελητηρίου, έδρα Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κλπ.

Να μην πολυκουνιούνται, λοιπόν, κάποιοι φαιδροί (32 σύλλογοι!) εκεί κάτω στο Μεσολόγγι διότι, αν αποφασίσει να αντιδράσει πραγματικά έστω και κατ' ελάχιστο το Αγρίνιο, να είναι βέβαιοι ότι ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ!: Εφετείο, Αρχαιολογικό Μουσείο και φυσικά και ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ νομού.

Λίγο να μας τα πρήξουν ακόμοι οι ταλιμπάν του Μεσολογγίου και τότε να δεις τί θα γίνει...

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Κ. ΣΤΑΜΑΤΗ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΕΙ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΑΠΟ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο Κ. ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ.
ΝΕΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΣΩΚΟ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΛΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είναι άντρες, αντρικά δρουν. Κι αυτό κάνουν στη Μυτιλήνη και στο Ηράκλειο.
Κατά δω δε βλέπω και πολύ μάχιμους. Μόνο ο Σταμάτης είχε βγει να πει κάτι ,αλλά έπεσαν όλοι πάνω του και βγήκε και αναθεώρησε κι αυτός. Δεν κατάλαβα κύριοι, την αλήθεια είπε.
Αλλά κι εσύ ρε Σταμάτη, πρέπει να είχες μείνει σταθερός στη θέση σου.

Αν θέλετε να δείτε Εφετείο,Μουσείο,Πανεπιστήμιο με τις περισσότερες σχολές στο Αγρίνιο κι όλα αυτά που δικαιούται ως η μεγαλύτερη πόλη και η ως εν δυνάμει πρωτεύουσα του νομού, ψηφίστε βουλευτές από περιοχή Αγρινίου και γενικότερα Τριχωνίδας, Σταμάτη,Παπαναστασίου από Ν.Δ., Μωραίτη από ΠΑΣΟΚ.
Μαύρο σε ψαρόμυαλους και τους κατά τα άλλα συμπαθείς Ναυπάκτιους, οι οποίοι έχουν τον τουρισμό τους και 1-2 τμήματα ΤΕΙ από Μεσολόγγικαι τη βγάζουν καθαρή.

Ο Λιβανός καλά που ήρθε φυτευτός στο νομό, παίρνει ξεκάθαρες θέσεις ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ. Για το Αγρίνιο μιλάει σχεδόν πάντα γενικά κιαναφέρεται ως διά μαγείας για Αιτωλοακαρνανία, ενώ αν είναι για Μεσολόγγι, αναφέρεται ξεκάθαρα σε αυτό. Αν πει κάτι για Αγρίνιο είναι ελάσσονος σημασίας. Για θέματα Εφετείου, Μουσείου, Πανεπιστημίου ξεκάθαρα Μεσολόγγι, δώσε και σε μας μπάρμπα είναι.
Δεν τρώμε κουτόχορτο.

Ανώνυμος είπε...

11:09 exeis poly 8rasos telika! poios sou edwse to dikaiwma na apokaleis thn prwteuousa tou nomou kwmopolh? einai gegonos oti to mesologgi ply8hsmiaka einai mikrotero apo to agrinio alla mhn ksexnas oti ayth h polh htan geneteira 5 prw8ypourgwn(Sp.Trikouphs, Xar. Trikouphs,Zhn. Valdhs, Dhm. Valdhs, Epam. Delhgiwrghs),an8rwpous twn grammatwn k twn texnwn pare paradeigma thn oikogeneia Kasola. autoi einai oi Mesologgites ligoi alla kaloi akoma k shmera!! kai 8a kanw mia provlepsh epeidh to mesologgi exei para poly kalous, ikanous kai aksious dikhgorous pou den 8a katsoun me staurwmena ta xeria na ksereis oti einai teleiwmenh ypo8esh...to efeteio einai tou mesologgiou!!

Ανώνυμος είπε...

@ 4:46
Πέστα, ρε Ιοβόλε, να αγιάσει το στόμα σου!

Ανώνυμος είπε...

100.000 χιλιαδες πληθυσμο δεν εχει το αγρινιο. Ξεχαστε το!

Ανώνυμος είπε...

κανα πανηγυρι με σουβλακια εχει?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

an 8elei to agrinio na exeis symmaxous se ola ayta pou zhtaei na ma8ei na boh8aei tous omorous dimous me ayto.oxi na afhnei ta wraia tou lefta mono sthn trixwnida kai sthn leykada to kalokairi alla na strafei sthn amfiloxia sthn bonitsa kai ston oreino balto.giati twra konta einai kai h patra.tosa xrimata kata8eti=oume sto agrinio kai thn draxmi tous den thn eidame akoma.enas amfiloxiwtis

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρτέμης υπογράφει τώρα και σαν Αμφιλοχιώτης ΧΑΧΑΧΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

filaraki ayta poy grafw parapanw makari na ta dibazane oloi oi agriniwtes.h alazoneia einai kako pragma.den diafwnw sto na ginei prwteyousa to nomoy to agrinio.apenanntia tazomai yper.alla h akarnania 8elei oli anaptyksi kai akarnania einai kai h amfiloxia.as anarwth8oun oi agriniwtes ta ofeli pou 8a exoune apo mia dynati kai akmazousa touristika amfiloxia ka8ws kai oi amfiloxiwtes apo ena dynato kai pio zesto se aytous agrinio.skefthke kai peste mou meta.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αμφιλοχιώτηξ, αν δεν είσαι ψαρόμυαλος,πήγαινε και στην Πάτρα να δίνεις 23 ευρώ στη γέφυρα πήγαινε-έλα και πολύ περισσότερες βενζίνες. Άτε γεια αν δε γουστάρεις; το Αγρίνιο. Και στην τελικήπου να έρθουμε στην Αμφιλοχία ρε πατριώτη?? Κι εμείς θέλουμε να έρθουμε κατά κει, αντί να πάμε προς ψαρομέρος. Η Ναύπακτος πέφτει λίγο μακριά και δεν είναι για συνέχεια, οπότε πάμε Τριχωνίδα που είναι και σαν πέλαγος έτσι?? Και πολύ καθαρότερη από Αμβρακικό που έχει βρωμίσει τελείως.
Κοιτάξτε να βγάλετε κανά δήμαρχο της προκοπής, γιατί αυτός ο Κοιμήσης δεν κάνει. Ένα έργο σαν Αγρινιώτες δεν είδαμε,να πούμε άντε πάμε Ανφιλοχία. Θα ρίχνει κανά κομμάτι άσφαλτο δίπλα στα σπίτια και κάνει έργοκατά τα άλλα.
Ήθελέσθα και παθέσθα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΟΝΙΚΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ!!!
ΑΦΟΡΑ ΠΕΡΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ!!
ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΑ Ή ΜΠΛΕ 'Η ΟΤΙ ΧΡΩΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΨΙΛΕΣ ΕΛΙΕΣ!"
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ!!!
ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΕ;;

Ανώνυμος είπε...

ama deite efeteio agriniotes sfyrixte mou

Ανώνυμος είπε...

η αμφιλοχια με την συμπεριφορα της πριν απο χρονια ειχε διωξει τους αγρινιωτες που πηγαιναν τα καλοκαιρια προς τα εκει γιατι η εκμεταλλευση πηγαινε συννεφο.και γι'αυτο οι αγρινιωτερς στραφηκαν προς λευκαδα και τουρλιδα.δεν αντιλεγω ομως προς οι σχεσεις αγρινιου-αμφιλοχιας θα πρεπει να γινουν πιο αμεσες γιατι εχουν κοινα συμφεροντα.οσον αφορα εναν φιλο μεσολογγιτη παραπανω που του κακοφανηκε που καποιος αποκαλεσε το μεσολογγι κομωπολη,να του υπενθυμισω πως πληθυσμιακα το εχει ξεπερασει και η ναυπακτος και πλεον ειναι η τριτη σε μεγεθος πολη του νομου.καλα με το αγρινιο δεν μπορει να γινει συγκριση φυσικα γιατι μιλαμε για εντελως ανομοια μεγεθη.αυτο θα πρεπει και ευτυχως αυτο πραττει η πολιτεια τα τελευταια χρονια και φερνει ολο και περισσοτερες υπηρεσιες στο αγρινιο που και τις αξιζει αλλα πολυ περισσιτερο τις δικαιουται.οπως εχουμε πει εξαλλου το μεσολογγι τυπικα ειναι η πρωτευουσα του νομου αλλα ουσιαστικα το αγρινιο κανει κουμαντο!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ.
ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΒΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ?
ΦΕΡΤΟ ΕΔΩ ΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΨΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΝΙΑΡΑ.
Ι WANT IT AAAAALLLLL I WANT IT AAALLLLLL AND I WANT IT NOOOOOWWWWW!!!!

Ανώνυμος είπε...

NA ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ!
ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ!!!
ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ?
ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!! ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΡΗΞΕΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!
ΕΧΩ ΣΗΚΩΣΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ? ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

@ 5:58

Εγώ δεν είπα ότι έχει 100.000 πληθυσμό το Αγρίνιο.

Είπα ότι έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 100.000!

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

11 09 κοψε τον αυνανισμο σε εχει τυφλωσει και βλεπεισ αγρινια 100.000 και μεσολογγα κωμοπολεις.μας μιλας για βουλευτες βαλτου τριχωνιδας και ξηρομερου?γιατι καταλογιζεις τους βουλευτες αυτους στο αγρινιο?τι σχεση εχουν αυτοι με την βλαχουπολη σου?μονο ψηφοθηρικη φυσικα.βεβαια κανεις πως δεν βλεπεις οτι η αιτωλια εξαιρουμενου του αγρινιου ειναι παραπανω απο τον μισο νομο και ειναι η περιοχη που εχει προοπτικες αναπτυξης.Σας λυπαμαι αγορι μου.Μακρια απο την θαλασσα,πνιγμενοι στα μπετα και στην βλαχια

Ανώνυμος είπε...

KAMPANIA TORA STIN EPOMENI APOGRAFI NA VGEI TO AGRINIO 100.000 ..AMESA OLOI OI VOSKOI NA FEROYN TA TRAGIA TOYS NA VGEI TO KOPADI PERISSOTERO.SAS VARETHIKAME ME TIS IDIES MALAKIES.TO EFETEIO DEN EINAI THEMA POLEON ALLA PERIFEREIAS PROTODIKEION KAI APO EKEI TOPOTHETEITAI I EDRA.ASE DE POU ANAROTIEMAI ME POIA LOGIKI THELEI EFETEIO TO AGRINIO..PALIA EDO EIXAN EIPOTHEI APO TON ARTEMI EIDIKA OUK OLIGA EPIXEIRIMATA ADIAMFISVITITA ..AKOMI NA VALETE MYALO?

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΕΤΑΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ.Σ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΕΙΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1834 ΕΝΩ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 1934 ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΒΓΑΛΕ 5 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑΣΗ,ΠΑΛΑΜΑ .ΔΡΟΣΙΝΗ,ΓΚΟΛΦΗ ΚΛΠ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ ΟΙ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕς.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ.ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΑ ΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΣΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΟΛΗ Η ΑΙΤΩΛΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΦΕΤΕΙΟ?ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΣΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

http://www.dsmes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=53 ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΑΤΣΙΑΠΛΙΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Με θλίψη παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τα τεκταινόμενα στο νομό μας όπως εκδηλώνονται με ακραίες τοπικιστικές κορώνες μερίδας δημοσιογράφων του Αγρινίου, επαναλαμβανόμενες, διχαστικές, δηλώσεις βουλευτών και απαράδεκτες κρίσεις και επικρίσεις παραγόντων του Αγρινίου σχετικά με την αναστολή ίδρυσης Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα την πόλη του Αγρινίου.
Κοινός παρανομαστής των ανωτέρω ενεργειών αποτελεί ένα ακατανόητο τοπικιστικό μένος μεταλλασσόμενο σε Υπεραγρινιώτικη αντίληψη η οποία διοχετεύεται σε μια συντονισμένη κίνηση δαιμονοποίησης κάθε υγιούς, δίκαιης και αυτονόητης αντίδρασης της περιφέρειάς μας, έναντι του συντελούμενου και ποινικά κολάσιμου εγκλήματος Ίδρυσης Εφετείου στο Νομό μας στο Αγρίνιο και όχι στην Ιστορική πρωτεύουσα το Μεσολόγγι.
Συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί η στάση του Βουλευτή Αιτ/νιας κ. Σταμάτη ο οποίος αναδιπλούμενος μετά από την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και μιλώντας για Ιστορία, Ιερή Πόλη και άλλα τινά κατόπιν υποκριτικά έσπευσε στην Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Αιτ/νιας να θέσει πάλι θέμα Εφετείου Αγρινίου προκαλώντας επιπλέον ερωτηματικά για το αν λειτουργεί ως βουλευτής του Νομού συνολικά η ως όψιμος παράγων του Αγρινίου.
Ο έτερος βουλευτής του Νομού ο κ. Μωραίτης αν και μέχρι πρότινος δεν είχε πάρει σαφή θέση για την έδρα του Εφετείου έσπευσε με αξιοζήλευτη σπουδή να καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας την άμεση ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αντιληπτό ότι οι προαναφερόμενοι βουλευτές, εκλεγμένοι συνολικά από τους κατοίκους της Αιτ/νιας, ταγμένοι στο να προωθούν την πρόοδο και ανάπτυξη του Νομού χωρίς διαχωριστικές γραμμές και τοπικιστικά σύνδρομα, επιδεικνύουν με την στάση τους σαφή εύνοια στην πόλη του Αγρινίου προσπερνώντας θεσμούς, αγνοώντας επιδεικτικά και απαξιώνοντας τις πόλεις Μεσολογγίου και Ναυπάκτου καθώς και της ευρύτερης περιοχής αυτών που αποτελούν και την περιφέρεια του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου το οποίο εκτείνεται στο περισσότερο του ημίσεως του Νομού Αιτ/νιας.
Αξιοπερίεργο δε είναι ότι αν και ως βουλευτές της Ελληνικής Επικράτειας είναι υποχρεωμένοι να προασπίσουν με κάθε τρόπο το Κράτος Δικαίου, το Σύνταγμα και την Νομιμότητα, στο διαπραχθέν ποινικό αδίκημα της ψευδούς βεβαιώσεως από Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την Υπερεπάρκεια χώρου και τις προδιαγραφές Εφετείου στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, επέδειξαν ύποπτη σιωπή, προσπέρασαν απαραδέκτως το γεγονός ότι παραπλανήθηκαν η Συσταθείσα Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την Ίδρυση Εφετείου και δυο Ανώτατα Δικαστήρια ήτοι ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνέχισαν να φωνασκούν και να απαιτούν Άμεση Ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο υπερκεράζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικνύοντας συμπεριφορά που δεν συνάδει με το λειτούργημά τους.
Στον ανωτέρω παραλογισμό προστίθενται και οι γραφίδες μερίδας Δημοσιογράφων του Αγρινίου που υποκριτικά εγκαλούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου για εμπρηστικές δηλώσεις όταν κατά καιρούς με πρωτοσέλιδα και άρθρα τους λοιδωρούν και απαξιώνουν το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή αυτού, προπαγανδιστικά, κάνοντας αναφορές ακόμα και για διαχωρισμό του Νομού ή για μεταφορά της πρωτεύουσας του Νομού στο Αγρίνιο!!! Είναι οι ίδιοι που την επόμενη της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Αγρίνιο και την ανακοίνωση του για ίδρυση Εφετείου Αιτ/νιας έσπευσαν να αλλοιώσουν προκλητικά τα λεγόμενά του ανατρέποντας το αυτονόητο της έδρας στο Μεσολόγγι και μιλώντας για Εφετείο στο Αγρίνιο.
Οι εξ αυτών αρθρογράφοι της Εφημερίδας «Συνείδησις» και ο «Μασκοφόρος» του περιοδικού «Επίκαιρα» προφανώς σε εντεταλμένη υπηρεσία, πέραν των ειρωνειών για το Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου αντιδημοκρατικά έρποντας, επαίρονται για τη μη δημοσίευση του επίμαχου κειμένου του Συλλόγου μας, ασελγώντας σε κάθε έννοια Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
Στο δημοσιογραφικό αυτό κυκεώνα άκριτα εμπλεκόμενος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Ζώης έσπευσε να κάνει δηλώσεις προκειμένου να προσφέρει και αυτός καλές υπηρεσίες στο Αγρινιώτικο Κάλλος εμφορούμενος από τοπικιστικά σύνδρομα και μη ενθυμούμενος την επιστημονική του ιδιότητα.
Στον κύριο Ζώη ως Νέοι Δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:
1.Ότι αν κάποιοι με βάση τα λεγόμενά του δεν δικαιούνται να σφετερίζονται την ιστορική διαδρομή της Πόλης του Μεσολογγίου, δικαιούται σεβασμού η πόλη συνολικά για την ιστορικότητά της, το μεγαλείο της θυσίας και την ιερότητά της.
2.Όταν ο σύλλογός μας αγωνιζόταν με διαφανείς διαδικασίες , παραστάσεις και πολύμηνη απεργία για το δίκαιο του αιτήματος για ίδρυση Εφετείου στην πρωτεύουσα του Νομού, άλλοι, με αδιαφανείς και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, επιδίωκαν να επιβληθεί το άδικο της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο.
3

Ανώνυμος είπε...

3.Με δεδομένο ότι το πρωτοδικείο Μεσολογγίου, εκτείνεται χωροταξικά από τον Αστακό μέχρι την Μακρυνεία και την ορεινή Ναυπακτία αποτελώντας και εξυπηρετώντας το ήμισυ και πλέον του πληθυσμού του Νομού Αιτ/νιας, το γεγονός ότι οι υπό κατασκευή οδικές αρτηρίες (Ιόνια, Παραϊόνια) παρακάμπτουν το Αγρίνιο και καθιστούν προσβάσιμο το Μεσολόγγι στη Λευκάδα και τις άλλες περιοχές του Νομού Αιτ/νιας, σε συντομότερο χρόνο, περιλαμβάνει το ραγδαία αναπτυσσόμενο λιμάνι του Πλατυγιαλιού και τις υπό κατασκευή μαρίνες Μεσολογγίου και Ναυπάκτου. Συνυπολογιζομένου ότι η Λευκάδα υπάγεται από εικοσαετίας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, ότι στο Μεσολόγγι ιδρύθηκε το πρώτο εφετείο στο Νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου συμπεριλαμβάνεται στους τρεις (3) πρώτους ιδρυθέντες Δικηγορικούς Συλλόγους εν Ελλάδι, ότι το Μεσολόγγι πέραν της Ιστορικής του διαδρομής αποτελεί και πρωτεύουσα του Νομού Αιτ/νιας, το ότι στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου με βάση την μελέτη κατασκευής, τα τοπογραφικά διαγράμματα και τα πραγματικά δεδομένα υπάρχει πλήρης κάλυψη των υφισταμένων χώρων του και δεν δύναται να στεγάσει το υπό ίδρυση Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος ενώ αντιθέτως στο Μεσολόγγι διατίθεται έτοιμο νεοκλασικό κτίριο (ιδιαιτέρου κάλους) που με βάσει κατατιθέμενες μελέτες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα αποτελέσει ενιαίο δικαστικό πάρκο με το υφιστάμενο Δικαστικό μέγαρο χωρίς να προκαλεί δαπάνη και συνεπώς επιβάρυνση στο κρατικό προϋπολογισμό και τέλος ότι στον Καποδίστρια 2 με βάση τις μελέτες-προτάσεις της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων παρουσιάζεται ο Δήμος Μεσολογγίου ιδιαιτέρως διευρυμένος αγγίζοντας πληθυσμιακά τους 55.000 κατοίκους. Με βάση τα ανωτέρω καλούμε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου να συνταχθεί άμεσα με την ίδρυση Εφετείου στην πρωτεύουσα του Νομού διασώζοντας το επιστημονικό του κύρος και αποδεικνύοντας την αγαθή προαίρεση των κρίσεών του καθώς και το σεβασμό του στην ιστορικότητα και ιερότητα της πόλεως του Μεσολογγίου και υλοποιώντας έμμεσα την εν έτει 1934 δέσμευση των βουλευτών της περιοχής του στην Ελληνική Βουλή, που εν ολίγοις πρότειναν να γίνει Εφετείο Αιτ/νιας με έδρα το Μεσολόγγι για το οποίο θα αναλάμβαναν και τα έξοδα ίδρυσης εφόσον ιδρύονταν πρωτοδικείο στο Αγρίνιο.
Παραθέτοντας το διαχρονικό λόγο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Αναστασίου Πεπονή ως νέοι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα ανεχτούμε και θα αντιταχθούμε με όλες τις δυνάμεις μας σε προσβλητικές, υπονομευτικές και διεκδικητικές ενέργειες εις βάρος της περιφέρειας μας και ειδικότερα εις βάρος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
«Το πρόβλημα του Εφετείου είναι πρόβλημα νοοτροπίας των πολιτικών. Επειδή το Αγρίνιο έχει περισσότερο πληθυσμό έχει περισσότερες ψήφους και για το λόγο αυτό δεν τολμούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Μεσολογγίου. Αυτό είναι λάθος για το απλούστατο λόγο ότι, όπως είχα πει και άλλοτε, αποκέντρωση σημαίνει να μη συγκεντρώνω τις δραστηριότητες σε μια πόλη. Δεν μπορούμε να κάνουμε αποκέντρωση και να μιλάμε για συγκέντρωση. Εφόσον το Αγρίνιο έχει οικονομικές και παραγωγικές λειτουργίες θα έπρεπε οι διοικητικές και δικαστικές λειτουργίες να είναι στο Μεσολόγγι. Έχω να πω και κάτι άλλο ότι θα πρέπει κάποτε να αποφασίσουν εάν το Μεσολόγγι ΕΙΝΑΙ η πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας ή ΛΕΓΕΤΑΙ. Διότι δεν ξέρω άλλη περίπτωση που σε ένα νομό να ιδρύεται Εφετείο που να μην πηγαίνει στην πρωτεύουσα……Αυτό είναι πρωτοτυπία της Αιτω/νιας» Αναστάσιος Πεπονής Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» 23.10.2008.


Το ανώτερο κείμενο υπογράφεται από 30 νέους (έως 12ετούς επαγγελματικής εμπειρίας) δικηγόρους του δικηγορικού συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!!!!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ.
ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΒΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ?
ΦΕΡΤΟ ΕΔΩ ΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΨΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΝΙΑΡΑ.
Ι WANT IT AAAAALLLLL I WANT IT AAALLLLLL AND I WANT IT NOOOOOWWWWW!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ, 10 ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΜΕΙΝΑΝΕ!!!!

ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!!!!!!!!

ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΗΣ είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΒΟΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΣΑ, .... ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΟΛΟΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΟΜΟ 200.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΟΥΣΤ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ.

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, Ο ΜΙΣΟΣ ΝΟΜΟΣ ΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙ... ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το ξαναποστάρω για να γίνει αντιληπτό!

Να μην πολυκουνιούνται κάποιοι φαιδροί (32 σύλλογοι!) εκεί κάτω στο Μεσολόγγι διότι, αν αποφασίσει να αντιδράσει πραγματικά έστω και κατ' ελάχιστο το Αγρίνιο, να είναι βέβαιοι ότι ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ!: Εφετείο, Αρχαιολογικό Μουσείο και φυσικά και ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ νομού.

Λίγο να μας τα πρήξουν ακόμοι οι ταλιμπάν του Μεσολογγίου και τότε να δεις τί θα γίνει...

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Εκεί κάτω στην "ιερά" (κωμό)πολη μήπως έχετε και ιερές αγελάδες; Γιατί σας κόβω και για πολύ βόδια...

Αγρίνιο Πρωτεύουσα-Πόλις

Ανώνυμος είπε...

2.22 για ελα αποο μεσολογγι να γραψεις συνθηματα για το αγρινιο ...Μα ποσο ηλιθιοι μπορει να ειναι καποιοι?που θα φτασει ο τοπικισμος τους?ακου συνθηματα

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΙΣΤΟ AGRINIO NEWS ΕΣΒΗΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ?
ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ MEΓΙΣΤΟ AGRINIO NEWS ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΧΩ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ!
ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

agrinionews είπε...

Σχόλια δεν σβήνονται ποτέ εκτός και αν περιέχουν ύβρεις. Άς μείνουν στην άκρη η ειρωνίες γιατί έστω και ανώνυμες "επιστρέφονται"

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΙΣΑ ΙΣΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ! ΕΤΣΙ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση που όταν κάθε φορά τίθεται στο τραπέζι η κόντρα μεταξύ των δυο πόλεων ξαμολιούνται κάτι ανεκδιήγητοι αγρινιώτες με ονόματα ιοβόλος,αγρίνιο πρωτεύουσα πόλις κλπ και στάζουν χολή για το Μεσολόγγι διευρύνοντας κόντρες κλπ.Οι συγκεκριμένοι δεν εκφέρουν άποψη και διακατέχονται απο συμπλεγματική και προβοκατόρικη διάθεση.Είναι κρίμα κάποιοι να εθελοτυφλούνε σε σημανμτικά ζητήματα του νομού και να βλέπουνε μόνο την μία βολική τους όψη.Μήπως θα πρέπει να χωριστεί ο νομός και να συνεχιέσει η Αιτωλία απερίσπαστη το δρόμο της?Νομιζω δεν υπάρχει άλλη λύση διότι δεν μπορεί να κηδεμονεύεται το καλύτερο κομμάτι του νομού απο κάποιους συμπλεγματικούς τοπικιστές που έχουν διαιρετικό λόγο και κινούνται ΄παντα στο ίδιο μοτιβο.Προτείνω την δημιουργία ισχυρής Αιτωλικης ζώνης με μεσολογγι,οινιαδες,ναυπακτία,αστακό και μακρυνεία και απόλυτη αυτονομία.Αρκετά έχουμε καθυστερήσει τόσα χρόνια απο τις τρικλοποδιές κάποιων.Είναι πολύ σημαντικό η αιτωλία να αυτοδιαχειριστεί τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές μακριά απο σώκους και άλλους που τους ενδιαφέρει να σου βάζουν στο σβέρκο μια πόλη που πλυθυσμιακά αποτελεί την 13η πόλη της Ελλάδος και παρουσιάζεται με διπλάσιο πλυθυσμό εσκεμμένα ,μια πόλη χωρίς καμία ομορφιά και ιστορική ΄βαση,μια πόλη που ειναι μακριά απο θάλασσα και χωρίς καμία δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης,μια΄πόλη με ιδιαίτερες συμπεριφορές και νοοτροπίες που εμπορικά αρχίζει να αργοσβήνει μετά την κατάρευση του αγροτικού της υποστηλώματος της και το σοβαρό πλήγμα στην αγροτική της οικονομία.

Ανώνυμος είπε...

me lene artemi kai dilono oti me exete kopsei allepalilos epeidi tin elega me epixeirimata sto agrinio kai os yvris theorithike i xioumoristiki moy proseggisi me xaraktirismoys vlaxofuades klp.Fysika den einai ybreis otan edo kapoioi ekfrazontai apo meria agrinioy poly xeirotera.pitanhanon to site ypekypse se kapoiies paraineseis agrinioton poy evlepan na xeftilizetai i poli toy agrinioy kai na eleipoyn epixeirimata se simantika zitimata.fysika den pisteyo oti tha to valete to sxolio.alla exei simasia kai na to diavazete poy kai os pou.dimokrates toy agrinioy news,mia akomi nota stin xalkeymeni eidiseografia kai thematologia ton mplogks kai efimeridon toy nomoy mas

Ανώνυμος είπε...

6:56 στο καλο να πας, αυτο θελουμε και εμεις. να χωριστει ο νομος.

Ανώνυμος είπε...

h amfiloxia filaraki exei pleon polu ka8ari 8alassa alla den to xereis giati den exeis er8ei.to agrinio kata t alla exei ena swro polykatoikies mia nootropia tou emeis ta xeroume ola kai thn entypwsi oti oloi einai xaibania opws palia pou katebainane apo to balto thn eyrutania kai to xiromero kai tous koroideyane olous.xypnhse o kosmos file.h thleorasi to diadyktio akoma kai sta pio oreina kai apomonwmena xwriaexei boh8hsei poly.as mhn mpoune sto agrinio mia mera oi xiliades episkeptes ths agoras tou kai meta blepoume.gia to logo auto filoi agriniwtes na mhn eiste toso topikistes me to agrinio alla na eiste topikistes me thn aitoloakarnania.euxaristw poly

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!!!!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΟΙ!!!!

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!!!

100000+25000=125000!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑI;;;;

NA ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣΟΥΝ 132 ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
2. ΝΟΜΑΡΧΙΑ
3. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
4. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
5. ΕΦΕΤΕΙΟ
6. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
8. ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΝΕΑΠΟΛΗΣ,ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ,ΘΕΣΤΙΕΩΝ,
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ
ΣΤΟΝ ΕΥΡΥ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 1967 ΗΤΑΝ ΟΙ ''ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ΄΄.

ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣ Η ΄΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΗΠΟΥΡΩΝ''.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΄΄Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΟΝΩΝ ΚΡΑΤΕΙ΄΄.

ΟΠΟΤΕ ΠΑΠΑΛΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ, ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ!!!!

ΒΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΑΝΟΚΙΤΡΙΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ!!!

ANTE KAI ΣΤΟΝ KHΠO TΩΝ ΜΗ- ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΗΡΩΩΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΖΟΥΜΕ,
ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Αγρίνιο είναι ο εκαφραστης της ΑΙΤ/ΝΙΑΣ αφου ο κόσμος που το απαρτίζει είναι απ'όλο το νομό.
Οι Αγρινιώτες είναι Αιτωλοακαρνάνες και οι Αιτωλοακαρνάνες είναι Αγρινιώτες.Οι Μεσολογγίτες είναι Μεσολογγίτες.
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ με πρωτευουσα το Αγρίνιο και .
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

http://ola-sto-mesologi.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Αgrinionews μην κόβεις τον αρτεμη και τον πικραίνεις, ζούμε τα σχόλιά του για να δούμε! Αρτέμη μη μασάς, παρ' τη σκούφια και τις γαλότσες σου και βάρα το Αγρίνιο!

Ανώνυμος είπε...

10.36 oi trikoupides itan kipoyroi toy vasilia?dioti an itan tote to agrinio den eixe oyte kipouroys,oute iroes,oute politismo oyte paideia.kati xomaxous eixe pou xexasan en kairo tin katagogi toys kai tin lene stin amfiloxia.alimono na tin lene kai stin amfiloxia oi agriniotes.pithanon na pathainoyn parakroysi me oti periexei thalassa.

Ανώνυμος είπε...

επειγοντως να ξυπνησει ο κοσμος του αγρινιου να τιναξει απο πανω του την μυρωδια του σανου και τις γιδας και να διεκδικησει καλυτερρες συνθηκες σφαγης και αρμεγματος.νομιζω οτι με βαση την ποιοτητα του κοσμου του τιποτε αλλο δεν μπορει να διεκδικησει

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 0.9 ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΣΟΝΟΙ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ -ΤΟΠΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΑΔΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΘΑΨΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΡΟΥΜΕΛΗ(ΗΤΤΑ ΠΕΤΑ 1822, ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 1824, ΦΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΛΠ).

ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Α΄ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ Μ.ΑΣΙΑ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ!!!

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!

ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ 3000 ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΜΟΝΟ 400-500 ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗΣ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟ, ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΝΟΤΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΤΣΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΒΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΕΣΧΑΤΩΣ ΝΕΟΑΝΑΦΑΝΗΣ ΄΄ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ΄΄, ΑΥΤΗ Η ΒΛΑΚΩΣΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΧΩΡΙΑΝΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ!!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΧΟΥΝΕΡΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΛΗΣΑΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣΤΟΡΑ, ΑΛΛΟ ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΨΑΡΙΛΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

to site me exei kopsei edo kai kairo dioti kapoioys den toys synefere.pithanon edo kapooi den katalavainoyn oti fysika den exo tipote me to agrinio alla me toys topikistes toy poy kalo einai na toys thymizo meionektimata tis polis kai nootropion oste na min exoyn kai apaitiseis..artemis

Ανώνυμος είπε...

3.25 anikeis stoys kenofaneis paraxaraktes istorikon gegonoton kai tis alliosis kathe istorikis syneidisis gia allotrioys skopoys.poios eisai esy pou tha xanagrapseis istoria me vasi tin ilithia synomosiologia pou vlepei pantoy masonoys kai xena kentra?se mia ypodouli ellada o agonas irthe apo exo.diladi ypodoylos ton roson itan o kapodistrias kai oi ypsilantides poy anikan stin rosiki epirroi?i aytoi tis gallikis skopias poy parepiptontos mporeis na peis oti epireazotan a o xarilaos trikoypis pou ton katatasseis monomeros stin aggliki epirroi.apofasise loipon tinos organo einai..ap oti vlepo exeis mayra mesanyxta apo tin istoria toy mesologgioy kai i istoriki tholoyra pou se diakatexei pithanon apotelei stigma tis neoagriniotikis neovarvaris epixeirisis apokathilosis istorika toy mesologgioy me vasi toys metaferomenous maxites.eisai eggenes deigma grafis kai pithanon na syntasseis ton fantastiko katalogo agrinioton pou polemisan stin exodo.tora poioi itan aytoi enas theos to xerei kathoti to vraxori tote xoreye xoroys tis koilias ,fonaze aferim rempeske kai paizane othomaniki makria gaidoyra....alimono trassos poy to exoyn merikoi...artemis

ΑΓΡΙΟΣ είπε...

ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ 3000 ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΜΟΝΟ 400-500 ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗΣ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟ, ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΝΟΤΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΤΣΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΒΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΕΣΧΑΤΩΣ ΝΕΟΑΝΑΦΑΝΗΣ ΄΄ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ΄΄, ΑΥΤΗ Η ΒΛΑΚΩΣΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΧΩΡΙΑΝΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ!!!

ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

ΑΛΗΘΕΙΑ 25 Σεπτέμβριος 2009 9:56 πμ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΕΪΚΗ ;;;;;;
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια ορισμένων φίλων Αγρινιωτών, και εστιάζοντας ιδιαίτερα στα επιχειρήματα και το ύφος που χρησιμοποιούν, μένει κανείς εντυπωσιασμένος από την εκπληκτική ομοιότητα με την Σκοπιανή Προπαγάνδα, σε όλα τα σημεία της, εκτός βέβαια του πληθυσμιακού, το οποίο αν υπήρχε κι αυτό, είναι βέβαιο ότι θα μας είχαν κηρύξει ήδη τον πόλεμο…
Οι μεν (Σκοπιανοί) προπαγανδίζουν περί "Μακεδονικού" Έθνους (που δεν υπάρχει), "Μακεδονικής" Ιστορικής Ταυτότητας (που δεν τους ανήκει), και "Μεγάλης Μακεδονίας" (που προϋποθέτει προσάρτηση ελληνικών εδαφών και η οποία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ).
Οι δε περί «Αγρινιώτικης ανωτερότητας» (σαν να πρόκειται περί ξεχωριστής εθνότητας εντός των ορίων της ελληνικής επικράτειας, και η οποία διακρίνεται για τα ιδιαίτερα φυλετικά χαρακτηριστικά της), «Αγρινιώτικης Ιστορικής Ταυτότητας» (βλέπε «απελευθέρωση» Αγρινίου και λοιπά ιστορικά «κατορθώματα» τα οποία δεν τεκμηριώνονται από καμία επίσημη και αξιόπιστη ιστορική πηγή), και δημιουργία «Νομού με έδρα το Αγρίνιο» (που προϋποθέτει όπως και στην περίπτωση της «Μεγάλης Μακεδονίας», απόσχιση τμήματος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, πράγμα το οποίο επίσης δεν πρόκειται να συμβεί).
Εκτός δε της προπαγάνδας, ομοιάζουν (σχεδόν ταυτίζονται) και οι πρακτικές Σκοπίων και Αγρινίου.
Ας δούμε πώς:
Οι μεν (Σκοπιανοί) χρησιμοποιούν το Λιμάνι Θεσσαλονίκης και τις λοιπές ελληνικές υποδομές και διευκολύνσεις για το εμπόριό τους και την εν γένει επιβίωση της κρατικής τους υπόστασης, τα ελληνικά θέρετρα (Πλαταμώνα, Χαλκιδική κ.λ.π) για τις διακοπές και την ψυχαγωγία τους, ενώ ελπίζουν στην ελληνική υποστήριξη για την είσοδό τους σε διεθνείς οργανισμούς (Ε.Ε., Ν.Α.Τ.Ο).
Κι όλα αυτά, ενώ την ίδια στιγμή καθυβρίζουν την Ελλάδα σε κάθε διεθνές φόρουμ αποκαλώντας την «καταπατητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προκαλούν εμφανίζοντας λ.χ. σημαίες με το «αστέρι» της Βεργίνας σε αθλητικά γεγονότα, κινητοποιούν τα Σκοπιανό λόμπι σε κάθε γωνιά της γης (Η.Π.Α., Αυστραλία κ.λ.π) υπέρ των «εθνικών τους δικαίων», αποσιωπούν ή υποβαθμίζουν την Ιστορική Αλήθεια («Έστι μεν ουν Ελλάς και Μακεδονία» - Στράβων), εκβιάζουν κυβερνήσεις (παζαρεύοντας στρατιωτικές διευκολύνσεις) προκειμένου να πετύχουν τις επιδιώξεις τους.
Οι δε, αντιστοίχως, χρησιμοποιούν το Λιμάνι του Μεσολογγίου για τις εμπορικές τους συναλλαγές, απολαμβάνουν τα μπάνια τους στην Τουρλίδα, ενίοτε κάνουν …γαμπρό και κανένα Μεσολογγίτη.
Την ίδια στιγμή, καθυβρίζουν το Μεσολόγγι σε κάθε διαθέσιμο blog αποκαλώντας το λ.χ. «ψαροχώρι», υποκλέπτουν και χρησιμοποιούν το όνομα «Παναιτωλικός» (που εξακριβωμένα αποτελεί επωνυμία Μεσολογγίτικου αθλητικού συλλόγου του παρελθόντος, μη έχοντος καμία σχέση με την Ακαρνανία όπου βρίσκεται το Αγρίνιο), κινητοποιούν το …«Αγρινιώτικο λόμπι» της Αθήνας προκειμένου να πετύχουν τις τοπικιστικές επιδιώξεις τους, υποβαθμίζουν και λοιδωρούν (γιατί απλά είναι τόσο λαμπρή που δεν αποσιωπείται) την Ιστορία της Ιερής Πόλης της Ελλάδας (μιλώντας για «Κήπο των ΜΗ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ Ηρώων»!!!), εκβιάζουν πολιτικούς -πολιτικάντηδες για την ακρίβεια- (απειλώντας με την ψήφο τους).
Ως γνωστόν δε, και οι δύο (Σκοπιανοί και Αγρινώτες), όσο δεν συναντούν αντίδραση από την άλλη πλευρά, αποθρασύνονται:
Οι μεν ονειρεύονται να προσαρτήσουν και βουλγαρικά-σερβικά-αλβανικά εδάφη καθιστάμενοι τοπική υπερδύναμη, να μάθουν στον Μεγαλέξαντρο σλαβικά, να ξαναγράψουν τις αρχαίες μακεδονικές επιγραφές στα κυριλλικά (εδώ γελάμε), οι δε να ενσωματώσουν όλους τους γειτονικούς Δήμους, να πουν το Δεσπότη … Αγρινιώτη, να ονομάσουν το Αγρίνιο… «μαρτυρική πόλη» (εδώ γελάμε περισσότερο)!!!
Εντυπωσιαστήκατε:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΡΤΕΜΗ,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΨΙΜΟΥΣ ΚΑΛΑΜΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Ή ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΔΕΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ.

ΤΟ 1962 ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΞΗΡΟΜΕΡΟ, ΤΟ ΒΑΛΤΟ, ΤΗΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ, ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΡΙΒΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, Ο ΠΟΛΥΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ,ΠΡΕΣΒΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ,ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΙΚΙΩΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!, ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΛΗ ΝΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΑΝ ΄΄ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ΄΄!!!!

ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ, ΤΗΝ ΄΄ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ΄΄ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΤΟ 1824, ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΦΟΡΑΔΑ,ΤΗΝ ΙΠΠΟΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΩΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΑΦΥΡΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ Ή ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ,ΩΣ ΜΕΣΟΛΓΓΙΤΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ(ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ)!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ι.Π. ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΙΣΟΑΓΡΙΝΙΩΤΗ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ )ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΟΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ(ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΟΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1941, ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΑΝΘΟΔΕΣΜΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΑ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΚΟ ΄΄ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ (Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ), ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ΄΄.

ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ()ΑΥΤΟ ΠΡΟΑΦΩΝΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΒΕΤΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ)!!!

ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ[ΑΛΗΘΙΝΗΣ]ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στο ιερό Μεσολόγγι, η ομορφιά και ελευθερία διασχίζουν μαζί το χρόνο

Λένε ότι πρωτοκατοικήθηκε από Δαλματούς πειρατές που βρήκαν εδώ ένα απάνεμο και ασφαλές λημέρι με καλές ψαριές. Ό,τι αρχικά ζούσαν σε ψάθινες καλύβες που στήριζαν με πασσάλους πάνω από την επιφάνεια του νερού (πελάδες) αλλά σύντομα συνέβαλαν στην ανάπτυξη της πόλης που εξελίχθηκε σε μεγάλη εμπορική ναυτική δύναμη και δέσποζε στη Δυτική Ελλάδα. Λένε ότι το όνομα του Μεσολογγίου προέρχεται από τα ιταλικά και σημαίνει: ‘μέσα στη λίμνη’.

Γεγονός είναι ότι από την πρώτη στιγμή που αναφέρεται το όνομα της πόλης στα κιτάπια της ιστορίας, είναι τόπος μάχης και, μάλιστα, ηρωικής. Εδώ έγινε το 1571 η ναυμαχία της Ναυπάκτου στην οποία αντιπαρατάχθηκαν ο οθωμανικός στόλος και ο ενωμένος χριστιανικός στόλος. Στη μάχη αυτή, ο Μιχαήλ Θερβάντες, δημιουργός του Δον Κιχώτη και από τους μεγαλύτερους ισπανούς λογοτέχνες, πολέμησε γενναία και έχασε το ένα του χέρι.

Ακριβώς 199 χρόνια αργότερα, συναντάμε και πάλι το Μεσολόγγι. Στη διάρκεια των ορλοφικών η πόλη και σύμπας ο στόλος της καταστρέφονται ολοσχερώς. Ευτυχώς οι κάτοικοι καταφέρνουν να διαφύγουν και ξαναχτίζουν από την αρχή την πόλη και τις περιουσίες τους. Για το ηρωικό Μεσολόγγι όμως, ο χρόνος έκρυβε κι άλλες καταστροφές στο πέρασμά του.

Στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η πόλη πολιορκήθηκε δυο φορές καθώς αποτελούσε προπύργιο και διοικητικό κέντρο των επαναστατημένων Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής. Τη δεύτερη φορά, η πολιορκία ήταν ασφυκτικά στενή και κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο. Οι κάτοικοι υπέφεραν από την πείνα, τις αρρώστιες και την ανέχεια αλλά δεν λύγισαν. Παρά την υπεροπλία των Αιγυπτιακών και τουρκικών εχθρικών δυνάμεων που είχαν αποκλείσει την πόλη δια ξηράς και θαλάσσης, ανέμεναν υπομονετικά για βοήθεια κι όταν αυτή πια δεν ερχόταν, οι κάτοικοι – αντί να παραδοθούν – επιχείρησαν την περίφημη ηρωική έξοδο στις 10 Απριλίου του 1826, με αρχηγό το Χρήστο Καψάλη. Πολλοί αντιστάθηκαν οχυρωμένοι και ανατινάχθηκαν την τελευταία στιγμή για να μην παραδοθούν. Σώθηκαν 1300 άνδρες και τρεις γυναίκες. Οι άμαχοι πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Αιγύπτου.

Τα συγκλονιστικά γεγονότα τόνωσαν το ευρωπαϊκό φιλελληνικό ρεύμα και συνέβαλαν στην ευόδωση της επανάστασης. Το Μεσολόγγι αποτέλεσε έκτοτε σύμβολο ελευθερίας και γενέτειρα πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων στους τομείς των γραμμάτων, της πολιτικής αλλά και του στρατού. Η Ελληνική Πολιτεία ανακήρυξε το Μεσολόγγι ‘Ιερή Πόλη’ με Διάταγμα του 1937.

ENA DEIGMA ISTORIAS MESOLOGGIOY APO SITE POY DEN EXEI KAMIA SXESI ME TO MESOLOGGI

Ανώνυμος είπε...

Σύνοψη
Μετά την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, το 1826, ο Διονύσιος Σολωμός, συγκλονισμένος όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, από τα γεγονότα, αρχίζει να γράφει το επικό ποίημα ‘Ελεύθεροι πολιορκημένοι’

Ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, προσπαθώντας να αποδώσει επάξια το μέγεθος της καταστροφής, δημιούργησε τρία ποιητικά σχεδιάσματα υπό τον ίδιο τίτλο. Κανένα από αυτά δεν ολοκληρώθηκε, κανένα δεν απορρίφθηκε. Μέχρι την ύστατη ώρα του, ο Σολωμός επανερχόταν και τελειοποιούσε καθένα από αυτά, θεωρώντας ότι κανένα τους δεν αρκεί για να αποδώσει τα συναισθήματα και τις ιδέες που απέπνεε το ηρωικό Μεσολόγγι.

Πυρήνας της σκέψης του ήταν η αντίστιξη πολιορκίας και ελευθερίας και προσπαθεί να τονίσει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος όσο ήταν εκείνοι οι πολιορκημένοι που είχαν την ελευθερία μέσα τους και δεν τη θυσίασαν για τίποτα. Ο ποιητής στέκεται επίσης ιδιαίτερα στην πείνα που αποδεκάτισε τους κατοίκους και περιγράφει με εξαιρετικά διεισδυτικό τρόπο το μαρτύριό της, τον αργό θάνατο και την καθημερινή οδύνη. Μια τέτοια εικόνα αποδίδεται στο παρακάτω απόσπασμα που προέρχεται από ένα εκ των τριών σχεδιασμάτων:

‘Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.

Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί κι η μάνα το ζηλεύει.

Τα μάτια η πείνα εμαύρισε, στα μάτια η μάνα μνέει.

Στέκει ο Σουλιώτης σκοτεινός παράμερα και κλαίει.

Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ’ έχω εγώ στο χέρι,

οπού συ μου’ γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει’.

O ETNIKOS MAS YMNOS EINAI MESOLOGGITIKOS.AGRINIOTES MIN TON TRAGOYDATE.OPOY KAI NA PATE TO MESOLOGGI THA TO VLEPETE MPROSTA SAS SE ENA SORO GEGONOTA APISTOI EVRAIOTOYRKOI

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιωάννης Λυκούδης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1910 καταγόμενος από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια.

Από την ηλικία των τεσσάρων ετών έμμεινε ορφανός και αναγκάζεται από πολύ μικρός να εργαστεί σε τσαγκαράδικο και καπνοκοπτήριο, παράλληλα με το σχολείο, όπου μελετώντας τα βράδια με λάμπα πετρελαίου διακρίνεται για την ευφυΐα και τις επιδόσεις του. Το 1926 εισάγεται από τους πρώτους στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Αθηνών. Χτυπημένος από την αρρώστια της εποχής, την φυματίωση, αποστρατεύεται με τον βαθμό του υπιάτρου και επιστρέφει στο Μεσολόγγι όπου ασκεί πλέον την Ιατρική, σε δύσκολους χρόνους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, δείχνοντας ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα στους φτωχούς συμπατριώτες του. Ακόμη και σήμερα ζουν άνθρωποι στο Μεσολόγγι που θυμούνται ότι ο ιατρός Ιωάννης Λυκούδης, όχι μόνο δεν έπαιρνε χρήματα από τους φτωχούς ασθενείς του αλλά με δικό του σημείωμα οι ασθενείς αυτοί έπαιρναν τα φάρμακα τους από το φαρμακείο, πληρώνοντας αργότερα ο ίδιος τον λογαριασμό. Αλλά και οι συμπατριώτες του τον τίμησαν εκλέγοντας τον δύο φορές στην θέση του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, από το 1952 έως το 1959.

Ο Ιωάννης Λυκούδης υπήρξε ανήσυχο πνεύμα στην Ιατρική και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι την δεκαετία του ΄30, όταν η ελονοσία είχε ενδημική μορφή στην περιοχή, εκείνος είχε βρει τρόπο με τα πενιχρά μέσα που διέθετε να μετατρέψει τα ανθελονοσιακά φάρμακα από δισκία σε ενέσιμη μορφή αυξάνοντας σημαντικά την δραστικότητα και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου έναντι της κινίνης. Το 1957, πάσχοντας ο ίδιος από έλκος με πολλά επεισόδια γαστρορραγίας, παρατήρησε ότι όταν πήρε αντιβιοτικά φάρμακα για ένα επεισόδιο αιμορραγικής γαστρίτιδας, υποχώρησαν τα συμπτώματα και αραίωσαν οι κρίσεις από το έλκος. Το γεγονός αυτό τον οδήγησε να χορηγήσει την ίδια αντιμικροβιακή αγωγή και σε άλλους ελκοπαθείς με τα ίδια καλά αποτελέσματα, αρχίζοντας πλέον να πιστεύει ότι το έλκος του στομάχου οφείλεται σε μικροβιακό παράγοντα.

Ανώνυμος είπε...

Το 1960 έχοντας πλέον βοηθήσει χιλιάδες ελκοπαθείς να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα τους, έρχεται στην Αθήνα και προσπαθεί απευθυνόμενος σε Επιστημονικούς φορείς και την Πολιτεία να πείσει για το βάσιμο της παρατήρησης του και να λάβει έγκριση για την κυκλοφορία του ιδιοσκευάσματος που ο ίδιος κατασκεύαζε με την ανάμειξη διαφόρων αντιβιοτικών. Αντί αυτού όμως αντιμετώπισε τα ειρωνικά σχόλια των υπευθύνων φορέων και την απόρριψη της αίτησης του με την απόφαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου της εποχής ότι « …ως γνωστόν τα αντιμικροβιακά φάρμακα όχι μόνον δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν το έλκος του στομάχου». Παρά τις απορριπτικές αποφάσεις όλων των αρμοδίων φορέων ο Ιωάννης Λυκούδης, σίγουρος ότι έχει δίκιο, συνεχίζει στο ιατρείο του στην Αθήνα πλέον να παρασκευάζει και να χορηγεί το ιδιοσκεύασμα του σε ελκοπαθείς, φτάνοντας να παρασκευάζει και να χορηγεί καθημερινά 100 – 150 κουτιά του σκευάσματος. Είναι εντυπωσιακό ότι στο αρχείο του που διαφυλάσσει μέχρι σήμερα ο υιός του επίσης ιατρός Νίκος Λυκούδης περιλαμβάνονται 50.000 ασθενείς που έλαβαν το σκεύασμα!

Παράλληλα στρέφει πλεόν τις προσπάθειες του να πείσει μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, να προχωρήσουν την έρευνα που ο ίδιος στερούμενος των αναγκαίων μέσων δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει. Μάλιστα με την γερμανική πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Bayer έφθασε στο σημείο να υπογράψει συμβόλαιο για την έρευνα και την παρασκευή του σκευάσματος, αλλά την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε η συμφωνία, γιατί σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, η υπόθεση του άλλαζε άρδην την παθογένεια του έλκους και η εταιρεία δίσταζε να αναλάβει τα έξοδα για την έρευνα και την παγκόσμια κυκλοφορία του σκευάσματος. Επειδή μάλιστα τυπικά απαγορεύεται η διακίνηση φαρμάκων από τους ιατρούς, διώχτηκε από τα τακτικά δικαστήρια και του επιβλήθηκε πρόστιμο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο Ιωάννης Λυκούδης πέθανε στο Μεσολόγγι το 1980, πικραμένος για την αντιμετώπιση που είχε από την πολιτεία και τους συναδέλφους του, αλλά σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα αποδειχτεί ότι είχε δίκιο, λίγα μόλις χρόνια πριν από την πρώτη παγκόσμια ανακοίνωση των Αυστραλών ερευνητών John Warren και Barry Marshal, οι οποίοι τιμήθηκαν με την ανώτατη διάκριση, το βραβείο Nobel Ιατρικής το 2005, για την ανακάλυψη τους ότι το πεπτικό έλκος οφείλεται σε μικρόβιο, το οποίο κατάφεραν να απομονώσουν στο εργαστήριο και το ονόμασαν ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori). Λίγο πριν πεθάνει με το παράπονο ότι αντιμετωπίσθηκε ως κομπογιαννίτης και τσαρλατάνος, απευθυνόμενος στους δικούς του ανθρώπους είπε «…να μου το φέρετε στον τάφο μου όταν ανακαλυφθεί ότι είχα δίκιο».

Ανώνυμος είπε...

Η τυπογραφία και η δημοσιογραφία είναι συνυφασμένες με τις οικονομικοπολιτικές ανησυχίες στην πορεία του εξαστισμού μιας κοινωνίας. Αποτελούν τη μαρτυρία και την αυθεντική ταυτότητα των κοινωνικών διεργασιών στους κόλπους της. Είναι το βαθμόμετρο της ανάπτυξης της, η έκφραση της οικονομικής και πολιτισμικής δυναμικής της. Και οι δυο αυτές λειτουργίες εμφανίζονται στο Αγρίνιο αρκετές δεκαετίες μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Ως το 1880 περίπου, το Αγρίνιο δεν παρουσιάζει κάποια αξιόλογη κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη αστικού χαρακτήρα. Είναι μια αγροτογεωργική κωμόπολη, ένα κεφαλοχώρι, που δεν ξεπερνάει τους 3.000 κατοίκους μαζί με τους συνοικισμούς1. Αρκετοί κάτοικοι είναι γαιοκτήμονες και πλούσιοι εισοδηματίες, χωρίς ιδιαίτερες πολιτιστικές καταβολές. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι φτωχοί καλλιεργητές, αγροεργάτες και σέμπροι. Η κωμόπολη ασφυκτιά μέσα στην αγροτοπαραδοσιακή διάρθρωση της.

Την πρωτοχρονιά του 1880, ο Σταυρόπουλος εκδίδει στο Μεσολόγγι την εβδομαδιαία εφημερίδα Αιτωλία, που τυπώνεται στο ιδιόκτητο τυπογραφείο του. Καθώς χαρακτηρίζεται στον υπότιτλο της, είναι «εφημερίς πολιτική και των ειδήσεων», με κύριο συντάκτη τον δικηγόρο Τιμ. Τσαγκαράκη. Η έκδοση της εφημερίδας διακόπτεται για μικρό διάστημα το 1882. Αργότερα ο Σταυρόπουλος μεταφέρει την έδρα της εφημερίδας στο Αγρίνιο, όπου εγκαθίσταται και ο ίδιος ως μόνιμος κάτοικος. Ακολούθως μεταφέρει και το τυπογραφείο του. Με τον τρόπο αυτό το Αγρίνιο αποκτά την πρώτη εφημερίδα και το πρώτο τυπογραφείο του. Είναι και τα δυο απτά δείγματα της πορείας του προς τον αστικό εκσυγχρονισμό. Η Αιτωλία εκδίδεται στο Αγρίνιο ως 1885, αποτελώντας άμεσο όργανο ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Πο­λιτικώς η εφημερίδα υποστηρίζει το κόμμα του Χαριλάου

Ανώνυμος είπε...

AKOMI KAI TIN TYPOGRAFIA TIN PAIRNETE APO TO MESOLOGGI..TI NA PEI KANEIS..

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.
ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ!
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΣΒΗΣΕ!
ΕΦΥΓΕ Η ΑΓΑΠΗ!
ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ!ΤΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ! ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ.!

ΑΣ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ!

ΦΙΛΑΚΙΑ!

agrinionews είπε...

Ως συντακτική ομάδα του agrinionews θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ενδεχομένως έχουμε κάνει κάποια λάθη ως προς τη διαχείριση της δημοσίευσης σχολίων που αφορούν την ''κόντρα'' μεταξύ Αγρινίου Μεσολογγίου. Από εδώ και στο εξής θα είμαστε πιο αυστηροί ως προς την ανάρτησή τους ή μη. Επίσης σχόλια τα οποία είναι άσχετα με το περιεχόμενο των κειμένων δε αναρτώνται. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε ούτε επιδιώκουμε την κόντρα μεταξύ των πολιτών των δύο πόλεων.

agrinionews είπε...

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είπαμε ότι δεν θα αναρτώνται σχόλια που αφορούν την κόντρα των δύο πόλεων, αλλά ότι αυτά πρέπει να κινούνται σε κόσμια πλαίσια. Επίσης, με το να λέμε ότι δεν επιθυμούμε την πόλωση των δύο πόλεων δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τα ''κακώς κείμενα'' ή ότι θα πάψουμε να υποστηρίζουμε τις θέσεις μας (πχ πανεπιστήμιο, εφετείο κλπ...)

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΣΙΜΠΗΣΑΤΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ!!!

ΤΟ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ -ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΜΕΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!!!

΄΄Γεγονός είναι ότι από την πρώτη στιγμή που αναφέρεται το όνομα της πόλης στα κιτάπια της ιστορίας, είναι τόπος μάχης και, μάλιστα, ηρωικής. Εδώ έγινε το 1571 η ναυμαχία της Ναυπάκτου στην οποία αντιπαρατάχθηκαν ο οθωμανικός στόλος και ο ενωμένος χριστιανικός στόλος. Στη μάχη αυτή, ο Μιχαήλ Θερβάντες, δημιουργός του Δον Κιχώτη και από τους μεγαλύτερους ισπανούς λογοτέχνες, πολέμησε γενναία και έχασε το ένα του χέρι΄΄.

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΕΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Ή ΤΟΥ ΚΟΥΡΤΣΙΛΑΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ;

''Στέκει ο Σουλιώτης σκοτεινός παράμερα και κλαίει.

Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ’ έχω εγώ στο χέρι,

οπού συ μου’ γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει’

KAΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ!!!! Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!! ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ, Ο ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ, Ο ΚΙΤΣΟΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ, ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΑΡΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΡΩΓΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΟΧΥΡΩΜΑΤΟΠΟΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ, Ο ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕ ΤΗΝ ΦΟΡΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ, ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ. ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ, ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΝΩΣΝΤΑΝΙΤΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ!!!!(ΚΑΨΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΠ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ!!!).

΄΄Την πρωτοχρονιά του 1880, ο Σταυρόπουλος εκδίδει στο Μεσολόγγι την εβδομαδιαία εφημερίδα Αιτωλία, που τυπώνεται στο ιδιόκτητο τυπογραφείο του. Καθώς χαρακτηρίζεται στον υπότιτλο της, είναι «εφημερίς πολιτική και των ειδήσεων», με κύριο συντάκτη τον δικηγόρο Τιμ. Τσαγκαράκη. Η έκδοση της εφημερίδας διακόπτεται για μικρό διάστημα το 1882. Αργότερα ο Σταυρόπουλος μεταφέρει την έδρα της εφημερίδας στο Αγρίνιο, όπου εγκαθίσταται και ο ίδιος ως μόνιμος κάτοικος. Ακολούθως μεταφέρει και το τυπογραφείο του. Με τον τρόπο αυτό το Αγρίνιο αποκτά την πρώτη εφημερίδα και το πρώτο τυπογραφείο του. Είναι και τα δυο απτά δείγματα της πορείας του προς τον αστικό εκσυγχρονισμό. Η Αιτωλία εκδίδεται στο Αγρίνιο ως 1885, αποτελώντας άμεσο όργανο ενημέρωσης της κοινής γνώμης΄΄.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ. ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!!!!
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤ.ΣΤΕΡΕΑ ΤΟ 1822,ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟ 1832 ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Σ.Ε., ΔΗΛΑΔΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!! (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ)!!!

ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!

177(1932-2009) ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!!!

Υ.Γ. ΑΓΑΠΗΤΟ AGRINIONEWS, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΄΄ΚΑΥΤΕΣ΄΄ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG, MAZI ME ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΖΗΤΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

nomos aitwlias me prwteyousa to agriniokai nimos akarnanias me prwteousa thn amfiloxia.ayto leei h istoria.aneka8en polemousane oi akarnanes me tous aitwlous.kai h eyrytania mish mish baltos xoromero kai leykada sthn akarnania

ΑΚΑΡΝΑΝ είπε...

Το εφετείο στην μεγαλυτερη πολη του νομου ...

στο Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο .

Μαζι με την έδρα πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, αλλα και την μεταφορα της πρωτευουσας.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ 5.56 ΗΜΙΜΑΘΗ ΕΛΗΝΑΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ?ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ?ΤΟ ΟΤΙ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΛΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ?ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΤΗΡΙΟ ΒΡΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΠΟΝΗΡΑ ΔΕ ΤΟ ΛΕΣ ΒΡΑΧΩΡΙ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Η ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΑΚΟΥ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.ΚΑΛΑ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ?ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ?ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ?ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕ?ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΒΡΑΧΩΡΙΤΗΣ?ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ 1835?ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ ΔΗΛΑΔ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΗΤΑΝ ΒΡΑΧΩΡΙΤΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

5.56 οι σουλιωτες που λες ηταν μισθοφοροι αρβανιτες που πολεμησαν στο μεσολογγι σαν σκυλια.οπως υπηρξαν και απο τον βαλτο πολεμιστες,απο την μακρυνεια που εχει ιδιαιτερουσ δεσμους με το μεσολογγι,απο πελοποννησο κλπ.Αυτοι ολοι προσετρεξαν στην δευτερη πολιορκια του μεσολογγιου οπωσ ηταν απολυτως λογικο διοτι στον αγωνα για την απελευθερωση οι ελληνες ηταν ενωμενοι.το ιδιο εγινε σε ολα τα ιστορικα γεγονοτα τοτε.Απορω με καποιους στο Αγρινιο που εχουν ανακινησει θεμα μη μεσολογγιτων.Ιστορικε 5.56 σε ρωτω ευθεως τι πλυθυσμο ειχε το μΕοσολογγι εκεινη την περιοδο?γιατι δεν λες για τα ορλωφικα που ξανακαταστραφηκε η πολη?δηλαδ ενας ακομη θυλακας αντιστασης στους τουρκους.Το βραχωρι εκεινη την περιοδο τι εκανε?μηπως δεν υπηρχε ουτε ελληνας για δειγμα?πως εχεις το θρασος και αποκαλεις μια επιτροπη που ελυνε τις διαφορες μεταξυ των αγωνιστων που απελευθερωσαν αρχικα το βραχωρι(ουτε ενας δεν ηταν απο το βραχωρι)ως εφετειο?Γιατι παρουσιαζεις την διοικηση της γερουσιας ως αγρινιο?καταρχην αγρινιο ονομαστηκε αργοτερα,αλλα ειναι απυθμενο θρασσος να λεει καποιος οτι ολοι οι οπλαρχηγοι και οι πολεμιστες(μεταξυ των οποιων και μεσολογγιτες)ηταν αγρινιο(βραχωρι δηλαδη) επειδη συνεδριαζαν στο λεηλατημενο βραχωρι.πολυξερε ο μεταξας ειπε και οχι,αλλα επειδη ηταν φασιστας γιατι δεν μας λες γιατι νωριτερα οταν ηρθε ο βενιζελος στο μεσολογγ και πηγαν κατι βουλευτες απο το αγρινιο για την πρωτεουσα(απο τοτε ειχαν αρχισει την διεκδικηση επειδη ειχαν 2.000 κοσμο παραπανω) τι ειπε ο βενιζελος?οτι και μια καλυβα να μεινει στο Μεσολογγι θα παραμενει εσαει πρωτευουσα του νομου?Μια και λεμε για το εφετειο γιατι δεν μας λες για την δηλωση των βουλευτων προερχομενων απο αγρινιο οτι θα αναλαβουν τα εξοδα για την ιδρυση εφετειου στο Μεσολογγι? για το τι δηλωνει ενας δημαρχος το 1940 ειλικρινα δεν το ξερω.Αντιστοιχη δηλωση μπορει να εκανε και ο δημαρχος αγρινιου.Το φρονημα του λαου εχει σημασια και μιας πολης.εδω τα καλυβια τα παρουσιαζετε ως αγρινιο και ζητατε να χαρακτηριστειτε ως μαρτυρικη πολη.Και σημερα εχει απαραδεκτο δημαρχο αλλα δεν χρεωνεται στο μεσολογι συνολικα.Εδω φτανεις στο σημειο να προσπερνας τον σολωμο με βλακωδη χιουμορ.Αλλα επι του πρακτεου τσιμουδια.Ειλικρινα λυπαμαι που η πολη σου σε πληγωνει.Τα μπετα,η αναρχια στη δομηση,η ασχημια,η ελλειψη θαλασσας και το ηπειρωτικο κλιμα,η σοβαρη ελειψη ιστοριας,η παντελης εξωστρεφεια και η προοπτικη τουριστικης αναπτυξης.Γιατι δεν μας λες για την παιδεια και την κουλτουρα της πολης σου?Ζητατε πανεπιστημιο?ποτε ειχατε σοβαρους πνευματικους ανθρωπους?Αφου και ο χατζοπουλος σχολειο πηγε στο μεσολογγι οπου και επηρεαστηκε λογοτεχνικα

Ανώνυμος είπε...

5.56 POIOS EISAI ESY POY THA KAPSEIS TIN ISTORIA TIS ELLINIKIS EPANASTASIS TOY TRIKOYPI?GIATI DIAXORIZEI TON MPOTSARI KAI TON TZAVELLA APO TOYS SOULIOTES?AYTOI TI ITAN DILADI AGRINIOTES?LES POLLA GIA TON SPYRIDONA TRIKOYPI KAI OTI ITAN EXTROS TOY ETNOYS KAI ORGANO XENON KENTRON ENO OI SIMERINOI TAGOI TIS ELLADAS DEN EINAI ORGANA XENON KENTRON DILADI?DIAVASE VIOGRAFIA TOY SPYRIDONOS TRIKOYPI OPOS SOY PROTEINO NA DIANASEIS KAI POIIMATA TOY.EGO THA SOY KANO MERIKES EROTISEIS ENTELOS REALISTIKA.POOI ANEGNORISAN TO NEOSYSTATO ELLINIKO KRATOS?TI DIERGASIES EGINAN? YPIRXE APOLYTI EXARTHISI APO TIN EYROPI? OI METEPEITA VASILEIS APO TIN APELEYTEROSI DEN ITAN VAYARIKA FYLLA?MPOROYSE NA STATHEI KYVERNITIS ELLINAS XORIS NA EXEI EXARTISI APO EYROPAIKES KYVERNISEIS?DILADI ESY SIMERA DEN EISAI EXARTIMENOS?O ELLINAS EIDIKA TOTE DEN YPIRXE PERIPTOSI NA APOTINAXEI EYROPAIKES EPIRROES ME TIPOTE.O AGONAS TIS APEXARTISIS TIS ELLADAS NA GINETAI ESAEI ALLA TA EPIXEIRIMATA TOYLAXISTON NA EXOYN REALISMO .OXI NA PETAME MIA MALAKIA PERI EXARTIMENOY TRIKOYPI KLP.NA EVGAZE TRIKOYPIDES TO AGRINIO KAI AS OTAN EXARTIMENOI.EXALLOY DEN NOMIMOPOIEISTE OI SIMERINOI AGRINIOTES NA MILATE GIA EXARTHISEIS KAI AGONES OTAN DEN SEVESTE STIN PROSFORA TOY MESOLOGGIOY KAI PROSPTHEITE NA APOKATHILOSETE TIN EXODO EPEIDI STIN DEYTERI POLIORKIA PROSETREXAN KAI ALLOI NA VOITHISOYN

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 26 Σεπτέμβριος 2009 10:58 πμ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΓΥΦΤΟΨΑΡΟΧΩΡΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΚΥΡΙΕ... 26 Σεπτέμβριος 2009 11:46 πμ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΜΕΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΒΟΝΙΤΣΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2010 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ????

ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ...

Ανώνυμος είπε...

πνευματικοι ανθρωποι του ΑΓΡΙΝΙΟ..ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.ΔΕΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.ΔΗΛΑΔ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Ανώνυμος είπε...

1.41 proskyno sto megaleio ton epixeirimaton sou kai tis sygritikis vasis poy etheses skopianon -agrinioton..oi paraxaraktes kathe istorikis pigis,oi diekdikites toy ola otan synexos i poli toys dierxetai to tipote,oi othomanikoi agrotokeftedes poy limpizontai maniokatatliptika proteyoyses,mouseia,efeteia kai oti allo thesmika anikei sto mesologgi ektrepontai epikyndinos.oi dareioi agriniotes me toys plythismoys toys megaloys na akolouythoyn ,evelpistoyn se mia anazooogonisi pasok poy topika enisxyei to bil sokanten me to fagoma vereli.o gennaios kommatarxis sokanten kai to tryfero voyleytopoulo moraitis anamenoyn epimelos na gyrisoyn tin plastigga yper toy agrinioy me synitheis agriniotikes thesmikes parektropes.as opsetai i eyfiis skepsi toy podilati-kopilati giorgkaki poy tha apotelesei troxopedi sta oneira toys na anaviosoun stigmes othomanikis vraxoritikis panigyris me tin ypoklopi efeteioy ,arxaiologikoy moyseioy kai perifereiakoy kentroy...artemis

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ FAKMAN ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙ,Η ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ,ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2009
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. ΗΤΑΝ ΑΛΩΣΗ ΜΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ


Λεπτομέρεια στήλης αφιερωμένης στη "σεπτή μνήμη" όλων όσων θα διαβάσετε παρακάτω. Η φωτο είναι λεπτομέρεια φωτογραφίας που μπορείτε να δειτε στην ενότητα κείμενα της ηλεκτορνικής εφημερίδας "Νέα Εποχή" του Αγρινίου.
.
.
Την ιστορία την γράφουν οι νικητές και βέβαια το πόσο πιστά την γράφουν έχει να κάνει με την επιλογή των γεγονότων που επιλέγουν να φωτίσουν ή να αποκρύψουν, να αναλύσουν ή να αφήσουν ασχολίαστα.
Σήμερα το Αγρίνιο θέλει να γιορτάζει την “απελευθέρωσή” του. Αυτό είναι η επιθυμία όλων όσων δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι η νεώτερη αγρινιώτικη ελληνική ιστορία αριθμεί μόλις 188 χρόνια και η στιγμή της αφετηρίας της έχει σημαδευτεί από ένα πλιάτσικο και μια σφαγή.
Αυτό που γιορτάζει σήμερα το Αγρίνιο δεν είναι η “απελευθέρωση” της πόλης, αλλά η “άλωση” του από τους κλέφτες και τους αρματωλούς του Ζυγού και της Τριχωνίδας.
Μια πόλη απελευθερώνεται όταν μέσα σ΄αυτή ζουν σκλαβωμένοι σε έναν κατακτητή πολίτες. Μια πόλη αλώνεται όταν οι πολιορκητές της την εκπορθούν.
.
Ο όρος «άλωση» (ή άλωσις) με ενεργητική ή παθητική σημασία, προέρχεται εκ του αρχαίου ελληνικού ρήματος αλίσκομαι = καταστρέφομαι, σημαίνει, τη πτώση πόλης στα χέρια του εχθρού, τη κυρίευση, την εκπόρθησή της.
Ας δούμε εν συντομία τα γεγονότα και ας βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.
.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Άγγλος περιηγητής W W . Leake ο οποίος έφτασε στο Βραχώρι το 1805 (16 χρόνια δηλαδή πριν την χρονολογία της άλωσης της πόλης) αυτό είχε 500 μουσουλμανικές οικογένειες 40 Εβραικές και 100 ελληνικές, οι οποίες δεν ζούσαν μέσα στον ιστό της πόλης αλλά στις παρυφές της. Αυτές οι 100 περίπου οικογένειες ήταν επτανήσιοι, αγρότες στο σύνολο τους οι οποίοι εργαζόταν στα κτήματα των τούρκων αγάδων της πόλης. Τα καλοκαίρια μέναν στις παρυφές της πόλης και το χειμώνα επιστρέφαν στα νησιά τους. Με τον καιρό οι Τούρκοι του Βραχωριού τους παραχώρησαν τις καλύβες στον κάμπο για να κατοικούν όλη την διάρκεια του έτους.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΝΩΣΤΗς ΤΗς ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑς ΚΑΙ ΡΕΚΤΗς ΤΗς ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1825-1826 ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΟ 1963.ΕΤΣΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ,ΠΟΣΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΗΤΑΝ,ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ ΨΥΧΗ.ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Ο ΑΣΕΒΗς ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗΣ.ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΒΡΑΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΧΟΝΤΡΗ ΠΛΑΚΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗς ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΗΓΗς

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟΝ 18 ο ΑΙΩΝΑ ΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.ΤΟ 1726 ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΕ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΟΝ ΝΑΞΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΜΠΑΡΟΤΣΗ.ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΠΛΟΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 3-4 ΕΙΧΑΝ ΝΑΥΠΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΚΑΡΝΑΓΙΑ.ΤΟ 1746 ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΓΑΛΛΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΣΟΘΗΔΟΙ.ΤΟ 17 61 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗς ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΤΟ 1770 ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ ΛΟΓΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΛΑΜΑ.ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΕΣ.ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1770 Ο ΣΤΟΛΟΣ Ο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΟΣ ΠΥΡΠΟΛΕΙΤΑΙ,ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΛΟ.ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΗ ΠΑΣΣΑ.ΕΤΣΙ ΤΟ 1806 ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΑΡΑ 12 ΤΡΙΚΑΤΑΡΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ 13 ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ.ΤΟ 1813 ΔΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΑΚΑ ΚΑΙ 18 ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ 20 ΤΟΝΩΝ.ΤΟΝ 18Ο ΑΙΩΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ,Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΠΑΛΑΜΑΙΚΗΣ ΤΗς ΠΟΛΕΩς.ΤΟ 1819 ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΥΗΣΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑΤΩΛΟΥΣ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ.....ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ?Η ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ?

Ανώνυμος είπε...

http://www.filomantis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=424&Itemid=80 ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟ 1989.

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ, ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!!!!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ, ΜΟΝΟ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΕΣ ΠΑΛΙΟΧΡΟΝΙΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΣΑΣ!!!

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΜ-ΠΑΠΑΝΤΑΜ ΓΗΓΕΝΗΣ.

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.

ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΛΘΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΟΙΟΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΕΟΥΔΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΔΙ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ !!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΡΑΘΥΜΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΕΛΑΤΤΩΣΗ, ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΄΄ΥΨΗΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ΄΄ ΚΑΙ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΄΄ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΤΟΥΣ΄΄ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

ΑΛΛΑ Ο ΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΑ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΤΣΑΜΠΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΥΓΟ ΣΑΣ!!!

ΑΛΛΑ ΄΄ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΙΣ ΔΥΟ ΕΘΝΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΠΟΝ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΝ ΔΕΣΠΟΖΟΝ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΝ,ΤΟ ΔΕ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ......
ΔΙΟΤΙ ΟΣΑΚΙΣ Η ΠΑΣΧΟΥΣΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΚΩΣΙΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΣ, Η ΟΡΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΑ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ΄΄.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ,ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ!!

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΄΄ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ΄΄ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΒΡΑΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ!!!!!

Υ.Γ. ΦΙΛΟΙ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΙΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΡΑΦΩ. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΧΙΣΩ ΣΤΟ ΄΄ΒΛΑΧΙΚΟ ΣΤΥΛ΄΄,ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕΛΙΔΑ-ΣΕΛΙΔΑ!!!!

ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΤΤΗ ΑΦΟΥ ΄΄ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ΄΄ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ!!!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΡΙΜΑ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΓΡΑΦΗ ΑΚΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΕΙ Ή ΄΄ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΕΤΑΙ΄΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Η ΠΑΤΡΑ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΓΕΝΕΙ,
ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ,
ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΥΛΑΞΕΙ!!!!!

5.56

Ανώνυμος είπε...

βρε κακομοιροι τι δουλεια μας λετε .αν δεν υπηρχε ο παππαστρατοσ θα εισασταν σαν την κατουνα

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου 5.56 χειρομβοβιδες αμαθειας ξερω να πεταω και εγω ειδικα οταν λεω για τον ευαγγελατο η τον τρικουπη και κινουμαι σε επιπεδο αοριστιας.Ακομη πιο σοβαρο ειναι το πλαισιο αποσυνδεσης των μεσολογγιτων απο τον μεσολογιτικο αγωνα.Αυτα που λες για τον αρχηγο της φρουρας ειναι περα για περα ατεκμηριωτα και θα ξεφτιλιστεις αν καθησω και απαριθμησω εγγραφα.Βεβαια εσυ το εχεις προετοιμασει οτι καποιος εκ των μεσολογγιτων τα πλαστογραφησε.Επιμενεις σε αυτο?Διοτι τα εγγραφα αυτα εκτιθενται επισημα σε χωρο πνευματικου κεντρου.Και ξερεις οταν λες για πλαστογραφιες συντελεις και ποινικο αδικημα.Επισης οταν παρουσιαζεις καταλογους αγωνιστων του Αγρινιου(βραχωριου)παλι συντελεις ποινικο αδικημα.Οπως ποινικο αδικημα ειναι καθε μορφη ατεκμηριωτης παραχαραξης της ιστοριας μιας πολης.Νομιζω οτι πρεπει καποια πραγματα πρεπει να μπουνε στην θεση τους και να παψουν καποιοι προκλητικοι ανιστορητοι κυκλοι του Αγρινιου να υπονομευουν το μεσολογγι γραφοντας ψευδη και διακινωντας καταλογους αγωνιστων αγρινιωτων στην νομαρχια και αλλου.Μια εφημεριδα δε του Αγρινιου καλεσε τον δημαρχο Μεσολογγιου να παρει θεση για τους αγρινωτες ακουσον ακουσον που εκαψαν τα σπιτια τους και ηρθαν να πολεμησουν στο μεσολογγι.Επεται συνεχεια

Ανώνυμος είπε...

Μεσολόγγι: αισχρή εκμετάλλευση της ιστορίας του προς ικανοποίηση τοπικών οικονομικών συμφερόντων και παρασιτισμός πάνω στις δυνατότητες του νομού.
Δείξατε τι είστε ικανοί να κάνετε τόσα χρόνια. Τώρα που γίνατε χωριουδάκι και τρίτοι στην Αιτ/νία κάντε στην άκρη και αφήστε την ιστορία να πάρει το δρόμο της.

Ανώνυμος είπε...

1.59 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΙΣΧΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗς ΙΣΤΟΡΙΑΣ?ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗς,ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΑΓΕΙ?ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΤΑΡΑΞΩ.ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 3Ο ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΟΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΙΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΟ 1/25 ΤΗς ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΥΤΟΖΩΕΙ.ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΣΕ ΕΦΕΤΕΙΑ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΙΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΗΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΤΟ ΠΡΑΔΟΞΟ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΥΘΥΣΜΟ ΥΠΕΡΤΕΡΟ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

2:37 αντε δεν βαριεμαι να στα ξαναπω αλλη μια φορα ετσι επειδη σε αγαπω, επειδη εισαι ψαρακας μεσολογγιτης.

ΟΥΤΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ!
ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ!
ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ!
ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ!
ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ! ( ΕΙΣΤΕ ΠΙΝΕΖΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ)
ΟΥΤΕ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ!
ΟΥΤΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ!

ΜΑ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ?
ΙΣΤΟΡΙΚΟ? ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΡΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ.

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΙΣΑΙ.!
ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΑΣ ΤΟΤΕ?ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ! Ε ΚΑΙ? ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑ ΤΩΡΑ?ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΣΥ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ? ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΕΙΣ?
ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!
ΧΩΝΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Α ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙ ΘΥΜΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ!!ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!
ΤΙ ΕΛΕΓΑ? Α ΝΑΙ!

--ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ!--


ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΙ! ΑΓΡΙΝΙΟ!
ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ.
ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΗΦΟ!

ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΣΚΑΤΙΑΡΗ!

Ανώνυμος είπε...

4.55 THA MAS TA KLASSETE KANONIKA

Ανώνυμος είπε...

ELEOS VRE PAIDIA.TI TROTE EKEI STO AGRINIO?AKOY STOYS AEXAIOYS XARTES?STOYA ARXAIOYS XARTES YPIRXE TO VRAXORI?ETSI DEN LEGOSASTAN PRO 100ETIAS?