Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Διήμερο για τους μετανάστες στο Αγρίνιο


16 Αφγανοί πρόσφυγες στα κρατητήρια Αγρινίου.

Απελευθέρωση όλων τώρα

Διήμερο για τους μετανάστες και το ζήτημα των προσφύγων

Στο Αγρίνιο, μια πόλη που περίπου το 10 % του πληθυσμού αποτελείται από μετανάστες, ήρθαμε πρόσφατα σε επαφή με το ζήτημα των προσφύγων. Εδώ και δύο μήνες, Αφγανοί πρόσφυγες βρίσκονται κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα της πόλης με μόνο αδίκημα την προσφυγιά τους. Η κοινωνία αντέδρασε, με την Πρωτοβουλία πολιτών και φορείς της πόλης να υπογράφουν κείμενο που ζητά την απελευθέρωσή τους.

Στη σημερινή εποχή, που το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα γίνεται πόλος εξάντλησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας από τη μια, της αλληλεγγύης και του προστατευτισμού από την άλλη, κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντική μια συζήτηση μιλώντας για αυτούς, όχι για εμάς. Ακούγοντας αυτούς τους ίδιους. Να προσπαθήσουμε να δούμε τον πρόσφυγα, όχι ως υποκείμενο μιας ειδικής πολιτικής αλλά ως ενεργό συμμέτοχο στους κοινωνικούς μας τόπους, στους κοινωνικούς μας χώρους.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

Θέμιδος 4, Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο

Παρασκευή 25/09, ώρα 20:30

Εκδήλωση-Συζήτηση :

Μετανάστες και πρόσφυγες στη δίνη των κοινωνικών συγκρούσεων. Από το μύθο της αλληλεγγύης στα πογκρόμ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο πρόσφυγας ως ενεργός συμμέτοχος στο κοινωνικό κι όχι ως υποκείμενο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Αφγανός πρόσφυγας (από τον καταυλισμό Πάτρας)

Ο Μεξικάνος Κριστιάν Σαντιέγκο για το προσφυγικό ζήτημα των Η.Π.Α.

Γιάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος, μέλος του Δικτύου κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών

Βασίλης Λαδάς, συγγραφέας του βιβλίου «Μουσαφεράτ»

Φιλήμονας Πατσάκης, από την εφημερίδα «Βαβυλωνία»

Σάββατο 26/09, ώρα 21:30

Συναυλία αλληλεγγύης funk jazz-threesome

Πρωτοβουλία για τα ζητήματα Προσφύγων και Μεταναστών

Τηλ. Επικοινωνίας : 6942476998

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Αγρίνιο, μια πόλη που περίπου το 10 % του πληθυσμού αποτελείται από μετανάστες

ΟΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕΣ?
ΝΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΑΣΣΣΣΣΣ ΗΡΘΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΙΟΙΙΙΙ.
ΕΛΛΗΝΕΣΣΣΣΣΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ!!!! ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

να τους παρει σπιτι της η κουρτοβικ

Ανώνυμος είπε...

το 10% μετανάστες;μήπως βάζουν και τους Καρπενησιώτες;ή μήπως όσους είναι από Εμπεσό;

Μάρκος είπε...

Είδαν χαρά τα σκέλια της της Κούρτοβικ, σωπάτε...!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι ιδέες και κινήματα που προσποιούνται ότι είναι περιθωριακά και ηρωικά μειοψηφικά πάντα επικαλούνται τους αεριθμούς.Αυτό το "10%"σημαίνει ότι "είναι πολλοί άρα πρέπει να έχουμε ανοχή",λες και αλλάζει κάτι αν είναι περισσότεροι ή λιγότεροι.Η εξήγηση είναι απλή:στην πραγματικότητα όλες αυτές οι κινήσεις δεν γίνονται ούτε για τα σύνορα ούτε για τους μετανάστες.Αλλά για την ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ των ιδεών αυτών που είναι μπροστάρηδες.Για τη μαγκιά και την κυριαρχία περιοχικά.Για την ίδρυση ενός άτυπου 'κράτους'υπό την ηγεσια των επικεφάλής.Οπως θα έχετε δει το κυρίαρχο σύνθημα στους τοίχους μεταξύ αναρχικών και εθνικιστών στην Ελλάδα είναι για το ποιοι είναι περισσότεροι.Σαν τους οπαδούς.Σαν αυτούς που μετράνε τον ανδρισμο τους.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που όλοι κράζετε τους μετανάστες και όλες τις προσπάθειες ένα να ξερετε.Οτι η χαρά θα ναι στα σκέλια των δικών σας παιδιών όταν για παραδειγμα η κόρη σας θα έχει φίλο πακιστανό,αλβανό και θα είναι ευτυχισμένη.
ΑΠλώς είστε άνθρωποι με κόμπλεξ και απολίτιστοι.Δε πειράζει έτσι και αλλιώς είστε κάποιοι και καλά χριστιανοί που κοιτάτε πως να γα@@@τε το διπλανό σας.
Τουλαχιστον αυτα τα άτομα που κάνουν αυτό το γεγονός δεν είναι μιζεροι σαν εσάς που καθονται και ασχολουνται με ΝΔ και Πασοκ και ΛΑΟΣ και κοιτάνε πως να πάρουνε μερσεντες και κραισλερ ,να φτιάξουν αυθαίρετη βίλλα.Αμα διαφωνείτε ελάτε απο κεί νας μας το πείτε στα ίσα και αφήστε τα ιντερνετ!!!

Ανώνυμος είπε...

2:10 εγω το σαββατο φυσικα και θα περασω να δω και ποσοι περιθωριακοι αναρχοκομμουνες θα ειστε.
Τα πραματα ειναι απλα. Ποσο πληθυσμο εχει η Ελλαδα? πχ. δεκα εκατομμυρια? ε τοτε σαν Ελλαδα μπορουμε να δεχτουμε πχ 5% η' 10% βαση του πληθυσμου μας μεταναστατες και σαν οικονομια και σαν κρατος. Οι υπολοιποι απλα θα γυρνουν στα "σπιτακια" τους. Δεν θα γινει η Ελλαδα μπουρδελο επειδη ετσι γουσταρετε μερικοι. Ολα με μετρο 2:10.

Ανώνυμος είπε...

@ 2:10

κάτι κουμάσια σαν του λόγου σου, στο όνομα της αντίστασης, φεύγανε τον περασμένο Δεκέμβριο από τα σπασμένα μαγαζιά της Αθήνας με ROLEX, PRADA κλπ...

Ούστ, ρε κοπρίτες, που θα μας μιλήσετε για κοινωνική ευαισθησία!


ΣΕΡΣΕΓΓΙ

Ανώνυμος είπε...

στα ισα σας το ειπαμε στη σταδίου πριν μηνες και οπου φυγει φυγει γραικυλοι μαρξιστοαναρχομαλακες.

Ανώνυμος είπε...

Ελά πέρασε απο κεί και μίλα όμως μη φοβηθείς.Δηλαδή οι μετανάστες φταίνε για την οικονομία της χώρας και όχι οι κομπίνες των κυβερνήσεων τόσα χρόνια.Αφου εδώ τα λέτε όλη την ώρα τι κάνουν οι πολιτικοί και πως γίνεται μας φταίνε οι μετανάστες;
Μήπως θα μας πείτε ότι ήρθαν και για διακοπές;
ΧΑΧΑ λέει ο άλλος ότι σπάσαμε και πήραμε ρόλεξ.Μήπως οι μαγάλες αλυσίδες τα σπάσανε μόνες τους μαγαζιά που τα είχανε ασφαλισμένα;
Αφου εμεις δε θεωρούμε σημαντικό να φοράμε ρόλεξ γιατι να το πάρουμε;
Και αν κλέψανε κάποιοι μετανάστες δε τα κλέψανε απο το σπίτι σου και δεν εκλεψαν επειδή δεν είχαν τι να κάνουνε απλά οι άνθρωποι πεινάνε.Καταλαβες Ελληνα χριστιανε που αγαπας τους ανθρώπους όπως σου είπε ο Χριστός.
πρέπει να βοηθάμε τους συναθρώπους μας φίλε γιατί έτσι πρέπει.ΜΑς το λέει η θρησκεία και να μη φοβόμαστε τους άλλους γιατί όλοι είναι παιδιά τους θεού.
Αρα πρέπει όλοι σας να βοηθήσετε σα χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

Οτι η χαρά θα ναι στα σκέλια των δικών σας παιδιών όταν για παραδειγμα η κόρη σας θα έχει φίλο πακιστανό,αλβανό και θα είναι ευτυχισμένη.
22 Σεπτέμβριος 2009 2:10 μμ

ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ?
ΟΤΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΓΑΜΑΝΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ?
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΩΝΑΞΩ ΡΕ ΚΑΡΙΑΓΚΙΟΖΗ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ.
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2-3 ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ,ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ,
ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ Μ....ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ.ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΤΛ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΘΗΝΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ Η ΕΣΤΩ ¨ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ" ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ,ΝΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕΙ Η ΕΣΤΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΗ ΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ,ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΚΤΛ ΚΤΛ.ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ(ΟΙ ΜΑΛΛΟΝ 2-3) ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.Η ΖΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ Η ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΝΤΕ,ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΥΣΙΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ.ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ,ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ(Π.Χ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΠΛ.ΔΗΜΑΔΗ,Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ).ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ..ΤΣ ΤΣ ΤΣ.ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ.ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΟΙ ΒΡΩΜΟΕΕΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ) ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

4:35 Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ.ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ.ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ.
ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΚΡΗ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΗΔΑΝΕ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΛΑΡΑΚΟΣ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

@ 4:35
Η Ελλάδα αντέχει ακόμη εκατομύρια μετανάστες αρκεί να είναι λευκοί και χριστιανοί.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ τύπος με τα "χριστιανοί και τα λευκοί"που μόνος σου γράφεις και μόνος απαντάς ποιος σου είπε ότι αυτό είναι το θέμα;Εσύ γιατί έχεις τέτοια πρεμούρα να αλλάξει το πρόσωπο της χώρας,επειδή μισείς τη σημαία και τη γλώσσα μόνο;Προσωπικά δε με νοιάζει αν στο μέλλον όλοι οι Έλληνες είναι μαύροι,πίσα,αρκεί να μιλούν ελληνικά και να πιστεύουν στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.Επίσης να αποδέχονται τον πολιτισμό της ανεξάρτητα από θρησκεία.Η γλώσσα όμως είναι υποχρεωτική.Και όπως εγώ έκανα κάτι αιώνες για να ΜΗ φοράνε η γυναίκες μου μαντίλια στο κεφάλι έτσι κι αυτοί να ξέρουν ότι εδώ δεν μπορούν να έχουν 4 γυναίκες ντυμένες με μπουρκα.Αυτό αλήθεια το έχεις σκεφτεί ποτέ;Συμβαδίζει με ότι παπαγαλίζεις για εθνικισμούς και λοιπά σαν σκύλος του Παβλόφ;όσο για κάτι τύπους που μιλάνε για ντου και τρύπες και ελάτε να τα πούμε δεν είναι παρά χουλιγκανάκια.Α,και για τους Έλληνες μετανάστες αφήστε το.Πήγαν όπου τους κάλεσαν και όχι όπου γούσταραν, παράνομα και χωρίς κανόνες.Άσχετα αν ο λευκός προτεστάντης όλους τους βλέπει σαν βρωμιάρηδες.Δεν πιστεύω να συγκρίνετε τον Έλληνα με αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Ισως κάποια κομπλεξικά φασιστάκια να φοβούνται τους ξένους και ειδκότερα τους εγχρωμους .Ισως να φουβονται ότι επειδή έχουν μεγαλύτερο πέος μήπως οι γυναίκες τους πάνε με αυτους και δούν τη διαφορά.
Δε πειράζει αυτά που φοβάστε αυτά θα σας συμβούν.
Κομπλεξικοί αυνάνες που ντρέπεστε για το μόριο σας!!!!!!!ΑΑΑαα έρχονται και κρεμάλεςςςςςςςςςςςςςς!!!
Για ελάτε απο κεί να δούμε πόσοι είστε και εσείς.Γιατί δεν σας έχω δεί πουθενά ποτέ!!!!

Ανώνυμος είπε...

gia ton apo panw
an den einai leukoi alla hristianoi???Tote ti ginete??Tous epitrepeis na rthoun??An einai leukoi alla voudistes??Tous petas ap exw?????????????????????????????
Ti alles geloiotites tha akousoume edw.Ante se kammia dexia poli na sas antehei.
mesa oi xenoi eksw oi xenophoboi apo to Agrinio.
alitheia oloi eseis oi ligostoi pou grafete mal.... edw mesa eihate kanena sto soi sas pou metanasteuse stin ameriki,sti germania i stin australia???????????Eee??
Sas pairnoun tis douleies...Poies douleies vre noumera,eiste kalomathimenoi,zeite oi perissoteroi me ta leftakia tou mpampa,ximerovradiazeste sto internet kai stis kurille kafeteries,proskunate diaforous gia nas diorisoun se kana grafeio sto dimosio,kaneis apo sas de xerei ti einai giapi,delivery,dianomeas fulladiwn,mpogiatzis,planodios pwlitis,agro-ergatis kai alles douleies pou kanoun oi xenoi alla kai kapoioi ellines.Alla pali kala pou sto Agrinio eseis oi komplexikoi,stenomualoi eiste ligoi.Oso kai na grafete 10 kai 20 fores edw sto blog allazontas pseudwnuma xeroume polu kala oti eiste pouthenades.Sto perithwrio gia panta sto Agrinio tha eiste.
Kai an kapoioi apo sas eiste pragmatika proletarioi kai ergates lupamai pou ehete pistepsei to paramuthi oti ehthros sas einai o xenos ergatis.Ehthros sas einai o kapitalismos,oi trapezes,t afentika kai i exousia pou sas grafei sta palia tous ta papoutsia kai oi loipoi exousiastes pou houn afisei to Agrinio kai tin upoloipi eparhia na marazwnei sti mizeria,sti anergia kai se ligo kai stin oikologiki katastrophi kai ohi mono(vlepe ektropi ahelwou).
A.Z
PANETOLIKOS ULTRAS AGAINST RACISM
p.s:Oloi oi KALOI antrwpoi hwrane.An eihate polemo edw i peina kai eprepe na fugete gia allou gia na epiviwsete tha sas arese na sas sumperiferotan etsi???

Ανώνυμος είπε...

Pigan opou tous kalesaan??Tous apokalousan vrwmoellines alla parola auta tous kalesan stis hwres tous???Allo kai touto!!!!!!!!!!!!!Oi germanoi neonazi alitheia mipws tous ekanan kai to trapezi sti germania???
Oso gia hooliganilikia ktl isws kapoioi na nai, ok kai dikaiwma tous.Alla ta paidia apla apantisan se kati ethnikofrones "hooligans" (tou pliktrologiou diladi) pou apeilousan oti tha kanoun epithesi forwntas tsarouhia jkai kratwntas koutales kai fritezes(ws noikouraioi pou len oti einai kiolas) pou omws einai tautohrona kai pouthenades.Arketa me autous,varethikame na akoume tis mal....tous

Ανώνυμος είπε...

gia ton filo panaitoliko pou leei oti oloi oi kaloi anthropoi xorane pantou.Pes mas ena arithmo.As poume sthn Ellada xorane posoi?10 ekatomiria?20 ekatomiria?Giati sta sinora apo Afriki kai apo Asia perimenoun peripou 500 ekatomiria.An erthoun as poume avrio sto Agrinio 30 xiliades xenoi ipothetw oti den tha iparxei problima etsi?Kai kati akoma.To xerete oti oi diafores fyles twn xenwn metaxy tous skotonontai?Poios tha tous ekpaideusei sto diethnismo?Eseis?Tha tous kanete nomizete na xehasoun tis patrides tous kai ti thriskeia tous?Ma autoi einai oi pio fanatikoi giati zoun sta xena...san kati ellhnes stin Ameriki poy koroideuete.

Ανώνυμος είπε...

να ευχεστε μισανθρωποι, τα συμφεροντα των λιγων που κυβερνουν αυτο τον κοσμο μην θελησουν ποτε να κανουν ενα ωραιο πολεμο στην ελλαδα/με την ελλαδα.
γιατι τοτε , αυτα που βριζετε , θα καταντησετε.

κ την αφρικη που αναφερεις ρε αμυαλε ποιος την κατηντησε ετσι?

αυτο το ρημαδι το μυαλο σας το βαζετε να δουλευει ποτε?

ανοιξτε κανα βιβλιο κ σταματηστε να αναμασατε το τι ακουτε απο το παππου σας κ την γιαγια σας.

γνωριστε τον εαυτο σας μηπως καταφερετε να γνωρισετε κ τον διπλα σας.

δεν εισαι πραγματικα ελευθερος αν κ οι υπολοιποι γυρω σου δεν ειναι ελευθεροι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΉ ΠΟΥ ΕΞΕΠΛΑΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ.ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 70,ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ:ΘΕΛΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕ Η ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.ΑΥΤΑ.ΙΣΩΣ ΚΑΚΩΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚ(Σ)ΚΑΙ "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ" ΣΑΝ ΤΟ INDYMEDIA

Ανώνυμος είπε...

opa re megale filosofe pou tha mas peis kai amyalous.Poios katanthse etsi thn Afriki?O kapitalismos pou simera thelei tous afrikanous kai toua asiates na gyrnane ton kosmo gia na katargithoun ta synora kai ta krati.kai pantws thn afriki,sigoura den tin katanhsa etsi ego kai sy...ektos ki an nomizeis oti "ego" eimai arios lefkos.athela sou ypeireties ayto poy nomizeis oti paleyeis.eisai o logos poy xairontai oi kapitalistes an den to xereis.Alla bebaia edo mas les na gnorisoume ton eyato mas...Katse na xreiastei na doulepseis gia ta paidia sou kai meta tha gnoriseis kai sy ton eyato soy pitsiriko.misanthropos eisai esy pou miseis toys Ellhnes.

Ανώνυμος είπε...

να πειτε εκει στον φιλο μας τον αφγανο οτι για να αλλαξουν οι ζωες τους πρωτα θα πρεπει να πανε ολοι πισω και να αλλαξουν τις πατριδες τους προς το καλυτερο. να επαναστατησουν εναντιον των μουλαδων, των ταλιμπαν και ολων αυτων που τους καταδυναστευουν στις πατριδες τους.ΠΡΩΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ NA TOYΣ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΜΕΤΑ.
στο μεξικο επισης, να νικησουν τον πολεμο εναντιων των καρτελ των ναρκωτικων ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕQUILES.
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ. ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει τόσο πολύ τους μετανάστες (Αφγανούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς κα) ας δείξει έμπρακτα την αγάπη του φιλοξενώντας κάποιους στο σπίτι του. Γιατί θέλουν να επιβάλουν τέτοιου είδους ανεκτικότητα και στους υπόλοιπους; Πολυπολιτισμός με το ζόρι; Ή μήπως θέλουν να το παίξουν φιλάνθρωποι με τις δικές μας πλάτες;

Ανώνυμος είπε...

Τι, θα 'χει και Αφγανό της Πάτρας το σόου; Για να καταλάβουμε καλύτερα το πνεύμα της εκδήλωσης ας εξηγήσει ο συγκεκριμένος όσο ήταν στον καταυλισμό της Πάτρας πόσες φορές έκλεψε, σε πόσους καυγάδες και μαχαιρώματα με ομοεθνείς του συμμετείχε, πόσες φορές έκανε ντου σε νταλίκες, πόσες κοπέλες πείραξε στο δρόμο, σε πόσες πυλωτές-εξώπορτες γειτονικών σπιτιών έχ...σε, πόσους σκύλους έφαγε.

Και επειδή αυτός σιγά μην αναφερθεί σε τέτοιες άβολες λεπτομέρειες του μεταναστευτικού (δε θα τον άφηναν οι νταβατζήδες του άλλωστε), όποιος αμφιβάλλει μπορεί να ρωτήσει τους περιοίκους.

Ανώνυμος είπε...

καποιοι μιλανε για ζωές και κάποιοι για χεσίματα σε πιλοτές. μπράβο ρε ωραίο πολιτισμό έχετε να τον χαίρεστε.
και προς τους διαχειριστές του μπλοκ
ειναι απαράδεκτο να μπαίνουν σχόλια του στυλ "Είδαν χαρά τα σκέλια της της Κούρτοβικ, σωπάτε...!" από το κάθε κομπλεξικό καιεσείς να το δημοσιεύεται.έλεος με τη καφρίλα του καθένα.

Ανώνυμος είπε...

12:12 αντί να κάνεις παρατηρήσεις για το ύφος όσων γράφτηκαν παραπάνω, θα ήταν καλύτερο να σχολιάσεις τα δυσάρεστα γεγονότα που ακολούθησαν τη συγκέντρωση αυτών των ανθρώπων σε μεγάλους αριθμούς, όπως έγινε στην Πάτρα. Τους Έλληνες πολίτες τους ενδιαφέρουν οι αρνητικές επιδράσεις των μεταναστών στη ζωή τους, όχι οι ευαισθησίες σου.

ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι ελληναράς είπε...

Ε εσείς οι δυο ακραίοι… εσύ ακροδεξιέ, εθνικιστής ήταν κι ο παππούς σου, αλλά στην κατοχή ήταν ταγματασφαλίτης, χίτης. Όταν χάνεις στον διάλογο χρησιμοποιείς τη βία. Για ψάξτο λίγο. Κι εσύ που το παίζεις Άναρχος υποκινούμενος του συνασπισμού είσαι. Τα μάθαμε. (να μη πω και για κάποια δήθεν συντρόφια σου που εμπορεύονται κουτόχορτο και άλλα πολλά.) μη ξεχνάμε και το παραδάκι που έρχεται από ευρωπ. ένωση για κάθε μετανάστη –Ξέρω. Δεν τα παίρνεις εσύ, αλλά αυτοί που σε παρακινούν.- τι λέω! ε?
- Τελικά ρε παιδιά… όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά, ή λαμόγια είναι ή πιόνια, με (ψ)αίσθηση αυτονομίας.

Ανώνυμος είπε...

11:04.
Οχι, εγω κ εσυ δεν φταιμε ποτε σε τπτ. παντα μας συμφερει να βγαζουμε την ουρα μας απεξω.
αντε σοβαρα?ο καπιταλισμος ευθυνεται..κοιτα να δεις ε..εχω μεινει αναυδος. οσον αφορα την καταργηση συνορων που λες, ειναι καλο να μην υπαρχουν συνορα, αλλα οχι οπως το καταλαβαινεις εσυ, κ οπως το διατυπωσες.
κ ποιος ειπε οτι μισω τους ελληνες ή οτι μισω τον οποιοδηποτε?
τι να σου εξηγω τωρα ετσι?
ο καθενας με τον χαρακτηρα κ την ελλειψη παιδειας που εχει βγαζει κ τα οποια συμπερασματα του.
κ ποιος σου ειπε οτι δεν εχω παιδια κ δεν δουλευω κ για αυτα.."πιτσιρικο"?
βλεπω το επιπεδο σου ειναι πολυ υψηλο. νεο-ελληνας γαρ,δεν περιμενα κατι παραπανω.

για τον φιλτατο που ειπε οτι η γερμανια καλουσε τους μεταναστες για εργατικα χερια..
εχεις κανενα συγγενη που πηγε γερμανια να σου πει που ζουσανε (σε αυτοσχεδιους καταυλισμους στα προαυλια των εργοστασιων) κ πως τους φερονταν?
κ δεν μπερδεψε ο αλλος φιλος εποχες..αλλο νεο-ναζι, κ αλλο ναζι.
οπως ειπα, ανοιξτε κανα βιβλιο κ διαβαστε.

κ επισης, αν νομιζετε οτι το προβλημα τουτου του τοπου ειναι οι μεταναστες, πριν την ελευση των μεταναστων , τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα ε?
μαυρα μεσανυχτα. αυτα σας/μας αξιζουν, κ γιαυτο ειμαστε ετσι.
κ θα παραμεινουμε, γτ αυτο θελετε οι περισσοτεροι.
οπως ειπα, αυτα μας αξιζουν.