Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Εφαρμογή Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Αγρίνιο.

Την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Αγρίνιο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση (2-9-2009).
Το Σύστημα, που θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, θα εφαρμοστεί στο κέντρο της πόλης και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 08:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00 και το Σάββατο τις ώρες 08:00 έως 14:00.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Σύστημα εντάσσονται 696 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα καθορίζονται ειδικές θέσεις στάθμευσης διτρόχων και θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.
Η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια στάθμευσης επισκεπτών στις παραπάνω θέσεις στάθμευσης ορίστηκε στις δύο ώρες και η πληρωμή θα γίνεται είτε με απλή ξυστή κάρτα είτε με χρήση κινητού τηλεφώνου.
Το κόστος στάθμευσης καθορίστηκε σε 50 λεπτά του ευρώ ανά μισή ώρα για όσους κάνουν χρήση ξυστής κάρτας, ενώ για όσους κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου θα υπάρχει χρονοχρέωση που αντιστοιχεί σε 80 λεπτά ανά ώρα, με ελάχιστη χρέωση τα δέκα λεπτά της ώρας.
Για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου η στάθμευση στις θέσεις του Συστήματος θα είναι απεριόριστη και προς τούτο θα εκδοθούν ειδικές άδειες στάθμευσης μονίμου κατοίκου, το κόστος έκδοσης των οποίων καθορίστηκε σε 25 ευρώ ανά εξάμηνο ή 50 ευρώ ανά έτος.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mia xara moy akougete!!!:-)

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Δήμος μπορεί να μας πει τα έσοδα από αυτή την μπίζνα, που θα πάνε ?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΟ Κ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΕΡΙΜΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Οι μόνιμοι κάτοικοι θα διασφαλίσουν την θέση τους με το 50άρικο ή θα ψάχνουμε πάλι και τελικά θα παρκάρουμε εκτός κέντρου ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΜΕ.ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΩΚΟΥ.ΤΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 9.43 αλλά την κουσουκέλα του με την κάλυψη που δίνει στον Κωστούλα την έκανε.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο έργο ρε παιδιά ? 5 δρόμοι που στρώθηκαν και 10 πεζοδρόμια που μεγάλωσαν είναι έργο ?
Λιγότερες θέσεις parking, παρκόμετρα, μεγαλύτερα πεζοδρόμια (άρα διπλές θέσεις για ενοικίαση στις καφετέριες) είναι έργο ?

Εγώ για κονόμα το βλέπω... και δεν ξέρουμε που πάνε αυτά τα λεφτά, γιατί μέσα στην πόλη δεν πέφτουν.

Έχω ξαναρωτήσει, τα έργα στην πλατεία γιατί έχουν σταματήσει από το Πάσχα, ξέρει κανείς ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΟΠΟΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ...

Χρύσα είπε...

Επιτέλους, το Αγρίνιο εξελείσετε και αποκτά σιγά αλλά σταθερά τη θέση που του αρμόζει, γιατί δεν υστερούμε σε τίποτα από τις άλλες επαρχειακές πόλεις που ήδη εφαρμόζεται ελεγχόμενη στάθμευση.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία για το έργο, τα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν αρχικά στους μόνιμους κάτοικους του κέντρου του Αγρινίου, που ομαδικά και ατομικά ο καθένας με τον τρόπο του, ξεσηκωθήκαμε, μαζέψαμε υπογραφές και δραστηριοποιηθήκαμε έως ότου καταφέραμε να πετύχουμε τον σκοπό μας, που δεν ήταν άλλος από το να μπορούμε να φτάσουμε στα σπίτια μας και να μην φέρνουμε σβούρες με τ' αυτοκίνητα μεταφέροντας πολλές φορές μωρά παιδιά και ηλικωμένους.

Ανώνυμος είπε...

9:43 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ;
ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ποια θέση να διασφαλίσουν οι μόνιμοι κάτοικοι; Απλά δε θα χρεώνονται όπως οι υπόλοιποι. Εννοείται ότι θα πρέπει να ψάξουν για να παρκάρουν όπως γίνεται όπου έχει εφαρμοστεί ανάλογο σύστημα.
Μακάρι να εφαρμοστεί σύντομα και αυστηρά το μέτρο μπας και ανασάνει το κέντρο.

Ανώνυμος είπε...

οι τυρέμποροι τελος...χαχα

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστο το μετρο αυτο.επιτελους ας καταλαβουν μερικοι οτι δεν χρειαζεται να παρκαρεις εξω απο την καφετερια για να πιεις καφε και οτι αν θελουν να το κανουν αυτο θα πρεπει να πληρωνουν.επομενως οποιος δεν θελει καλυτερα ας παρκαρει μακρυα απο το κεντρο.φοβαμαι μονο μηπως οι θεσεις αυτες γεμιζουν καθημερινα με αυτοκινητα μονιμων κατοικων του κεντρου δεν υπαρχουν αρκετες ελευθερες θεσεις για οσους πραγματικα εχιυν αναγκη να παρκαρουν στο κεντρο.οσο για τον μοσχολοι αν εξαιρεσει κανεις την κεντρικη πλατεια εχει κανει αρκετα για την πολη και ελπιζω σε περισσοτερα.επιτελους ομως ας τελειωσει αυτη η πλατεια...

Ανώνυμος είπε...

EDO INE POU THA GINI MPAXALO NA MOU TO THIMITHITE...O AGRINIOTIS XANAKA DEN DEXETE KIRIE MOSXOLIE!!!KANATE TO AGRINIO KOUTSOXORI ME TOUS DROMOUS,TORA THELETE KAI MIZA GIA AUTOUS,AM DE!!

POLI THA GELASOUME!!

Ανώνυμος είπε...

ανεκδοτο : παρκομετρα στο μεσολογγι...χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10000 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Κ Η ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ Ι.Χ. ΤΗΣ...ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 696...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ? ΜΕΤΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΕΝΟΙΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορει να επεμβει στο κυκλοφοριακο και παιρνει αστυνομο-εισπρακτικα μετρα. ντροπη του.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΘΟΝΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΙΨΑΝΕ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ,ΓΑΡΓΑΛΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΟΣΧΟΛΙΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ..ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΚΑΤΟΙΚΟΥΣ,ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ ΘΕΛΕΙ 1 ΠΑΡΚΙΓΚ ΔΙΚΟ ΤΟΥ,ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΦΑΣΙΑ,ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΛΠ,Ε ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΙΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ!ΕΧΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 946,ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΑ,ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ,ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΚΑΦΕ,ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΑΓΜΑ,ΜΟΝΟ 150 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ-50 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ- 50 ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΩΣΕ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ 1 100ΡΙΚΟ ΚΑΒΑΤΖΑ!!

ΞΥΠΝΑ ΕΡΓΟΛΑΒΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΦΟΡΟΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΤΠΟ ΣΥΝΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??? ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΡΑΪΝΙΩΤΗΣ είπε...

Τα εργα του Δημάρχου, θαναι για ολους τους ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΥΣ πολίτες ??? Η μονο για τους Πασόκους (ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ...) ????

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ. ΤΑ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ!!!