Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Oι πολιτευτές μας και το διαδίκτυο.

Aναμφισβήτητα ο χώρος του διαδικτύου αποτελεί τη σύγχρονη μορφή πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών. Όπως είναι φυσικό και η πολιτική πλέον βαδίζει στα χνάρια του κυβερνοχώρου, με τους πολιτικούς μας να επιδιώκουν με κάθε τρόπο να περνούν το μήνυμά τους μέσω αυτού, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο σε νεαρότερες ηλικίες. Πρωτοπόροι σε αυτή την τακτική οι Αμερικάνοι, με τον Μπάρακ Ομπάμα να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, γεγονός στο οποίο αρκετοί αναλυτές αποδίδουν εν πολλοίς την άνετη εκλογική του επικράτηση.

Ας δούμε όμως εάν οι πολιτευτές της Αιτωλοακαρνανίας λαμβάνουν τα κελεύσματα της τεχνολογίας και κατά πόσο τα αφομοιώνουν μετουσιώνοντάς τα σε πράξη. Αναζητώντας τις προσωπικές τους ιστοσελίδες (site ή blog) ανακαλύψαμε 5 των υποψηφίων της κυβερνώσας παράταξης, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για την αξιωματική αντιπολίτευση φτάνει τις 9. Έτσι, στο ΠΑΣΟΚ έχουμε τους : Θάνο Μωραϊτη, Σοφία Γιαννακά, Ανδρέα Μακρυπίδη, Ζέφη Δημαδάμα, Θανάση Κατερινόπουλο, Πάνο Κουρουμπλή, Θανάση Τορουνίδη, Βασίλη Αντωνόπουλο και Νάσο Μπασαγιάννη ενώ στη Νέα Δημοκρατία τους Μάριο Σαλμά, Σπήλιο Λιβανό, Γιώργο Παπαναστασίου, Αλέξη Φραίμη και Νίκο Καραπάνο.

Βέβαια εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι κάποιοι εξ αυτών δεν πρόφτασαν να οργανωθούν αφού ενημερώθηκαν για την υποψηφιότητα τους στο παρά πέντε, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται ''υπό κατασκευή''. Το θέμα όμως είναι ότι όσοι εκλεγούν βουλευτές οφείλουν να ανανεώνουν συνεχώς τις σελίδες τους, προκειμένου ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας να ενημερώνεται για τα πεπραγμένα τους και να παρακολουθεί ποιοι πραγματικά προωθούν τα προβλήματά του και τα πάγια αναπτυξιακά ζητήματα. Και το τονίζουμε αυτό διότι εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι κάποιες ηλεκτρονικές σελίδες ήταν απλώς προεκλογικά πυροτεχνήματα… Μάλιστα κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο από τους συνολικά 8 βουλευτές μόλις οι μισοί μας παρείχαν αυτή την ενημέρωση...

Υ.Γ.: Μιλάμε πάντα για ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αφορούν την πολιτική και όχι την επαγγελματική δραστηριότητα των υποψηφίων. Ενδεχομένως να υπάρχουν και κάποιες σελίδες που διέφυγαν της προσοχής μας κατά την αναζήτηση και τις οποίες μπορούμε να προσθέσουμε στην ανάρτηση μας κατόπιν σχετικής ενημέρωσης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρό πάντως που 2-3 από αυτά τα έχουν αναλάβει εταιρείες που δεν ανήκουν στον νομό.
Για τα υπόλοιπα που δεν γράφουν, δεν ξέρουμε, αλλά αν οι ίδιοι βουλευτές του νομού δεν αφήνουν λεφτά στο νομό καταλαβαίνουμε με τι έχουμε να κάνουμε...

Ανώνυμος είπε...

ΞEXNATE MERIKA ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ....Π.Χ. ΒΡΗΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ http://vo.pasok.gr/antonopoulos/ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ....ΚΑΝΤΕ ΤΑ BLOG ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΩΝΗ....

agrinionews είπε...

Φίλε 6:52 μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά το Υ.Γ. Μέσω σχετικού e-mail ενημερωθήκαμε και για τη σελίδα του κ. Καραπάνου τον οποίο και προσθέσαμε κατόπιν στο κείμενο. Το ίδιο πράττουμε τώρα μετά τη δική σου ενημέρωση και για τον κ. Αντωνόπουλο.

Όσον αφορά την ελευθερία που λες πιστεύουμε ότι το agrinionews το αποδεικνύει καθημερινά. Εμείς χαιρόμαστε πολύ να διορθώνουμε τα λάθη μας μέσα από τις παρεμβάσεις των αναγνωστών μας.

Ανώνυμος είπε...

Kai o Basagiannhs exei site...Xamos, xamos...

Ανώνυμος είπε...

το vo.pasok.gr είναι απλή μπροσούρα. Έλεος τώρα με τον Αντωνόπουλο στο διαδίκτυο, ο τύπος δεν κολλάει με τίποτα στο μέσο. Τον αναφέρω γιατί προηγούμενος σχολιαστής παραπονέθηκε, αλλά οι περισσότεροι είναι ίδιοι και χειρότεροι. Το κακό είναι ότι αυτός -όπως και οι περισσότεροι- δεν ξέρει πόσο ζημιά του κάνει η παρουσία του αυτή. Όποιος τον συμβουλεύει πάντως είναι άσχετος και του κάνει τεράστια ζημιά.

Κάποιοι υποψήφιοι γράφουν μόνοι τους, όσο και αν φαίνεται παράξενο. Δεν έχουν όλοι τα φράγκα για εταιρίες και επικοινωνιολόγους και, τους αρέσει το μέσο.

Προσωπικά στο νομό ξεχωρίζω Δημαδάμα και Μωραΐτη,που δεν είναι τυχαίο που είναι και οι δύο ΠΑΣΟΚ.

Ζωντανό facebook αμφότεροι χωρίς μεγαλοστομίες όπως "όραμα", "ανατροπή", "νίκη" και "ελπίδα". Διαρκώς νέο και "χαλαρό" περιεχόμενο στο site τους, χωρίς τσιτάτα και διακηρύξεις του παλιού καιρού. Απαντάνε σε ό,τι τους στείλεις. Διαχρονική παρουσία, όχι μόνο στις εκλογές. Και πολύ φωτογραφία της στιγμής. Ο Μωραΐτης έχει πιο "επαγγελματική" παρουσία από την Δημαδάμα. Λογικό, γιατί για τον Θάνο υπάρχουν χρήματα, ενώ η Δημαδάμα ακόμα παλεύει μόνη της και με φίλους. Η δεύτερη όμως μου φαίνεται ότι πιστεύει περισσότερο στο μέσο,γιατί είναι πολύ λιγότερο στημένη σε φωτογραφίες και κείμενα, ενώ δεν είναι πολύ σταθερή στους χρόνους που δημοσιεύει περιεχόμενο.

Πανελλαδικά ξεχωρίζω Διαμαντοπούλου, Ντόρα, Κυριάκο Μητσοτάκη, Σπύρο Κουβέλη και Χρυσοχοΐδη.

Οι υπόλοιποι είναι στον κόσμο τους. Κάποιοι νομίζουν ότι το διαδίκτυο είναι τοίχος και όποιος βάλει τις περισσότερες αφίσες κερδίζει, δηλαδή μας ξεσκίζουν στο spam. Άλλοι πετάνε βαρύγδουπες λέξεις και τεράστια κείμενα, πιστεύοντας ότι κερδίζουν τους 20χρονους που επικοινωνούν με 160 χαρακτήρες.

Άσε το χάλι με τις φωτογραφίες των πολιτευτών: πήραν την αφίσα και την βάλανε στο facebook. Στημένα πορτραίτα, λες και είναι στο γάμο της κόρης τους. Καμία σχέση με τον πραγματικό κόσμο δηλαδή.

nafpaktios