Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνου Σβολόπουλου στο αρχαιολογικό χώρο Στράτου

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Στράτου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού Κώνσταντίνος Σβολόπουλος  εν όψει της σημερινής εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και  της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας στο Παπαστράτειο Μέγαρο στις 19:00 το απόγευμα.
 Ο κος Σβολόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγο του και γνωστή ηθοποιό Κατερίνα Χέλμη   ξεναγήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο  Στράτου, στο περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο καθώς και στο Ναό του Στρατίου Διός από τα μέλη της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας, τον πρόεδρο της κοινότητας Στράτου κο Αναστάσιο Πατσέα, καθώς και τον πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θ. Αηδόνη με την σύζυγο του κ. Αλεξάνδρα Αηδόνη-Καρακώστα. 
 Η ξενάγηση αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε ένα μικρό οδοιπορικό στον εν λόγω χώρο αλλά παράλληλα μας προβλημάτισε για άλλη μια φορά η μη αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου, η κάκιστη οδική πρόσβαση προς σημαντικά αξιοθέατα του τόπου μας και ειδικά προς το ναό του Στρατίου Διός..
Ο,τι διασώζεται από το παλιό χωριό του Στράτου..

Το εσωτερικό ενός από αυτά τα σπίτια που χρονολογούνται από τη περίοδο της Τουρκοκρατίας..

Η πρόσβαση προς τον ναό του Στρατίου Διός...


Η θέα της Αιτωλικής πεδιάδας αποζημιώνει..


Ο αρχαιολογικός χώρος του Στρατίου Διός

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Σβολόπουλος  με τη σύζυγο του Κατερίνα Χέλμη, το Πρόεδρο της Αστροφυσικής κο Θύμιο Παπαναστασίου,  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Βαγγελιώ Κραββαρίτη και Λίνο Υφαντή και το Πρόεδρο της Κοινότητας Στράτου κο Τάσο Πατσέα.


Ο πρόεδρος της Αστροφυσικής κος  Παπαναστασίου με το καθηγητή Κωνσταντίνο  Σβολόπουλο και τη σύζυγο του Κατερίνα Χέλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: