Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Aφιερώμα στο Αγρίνιο των 80ς

Από συναύλια του Γιάννη Ζουγανέλη στο club Υπόγειο ( από το αρχείο Α.Ναστούλη)

Θα σας παραθέσουμε ένα σύντομο αφιέρωμα στο Αγρίνιο των 80ς.Στην ανάρτηση αυτή υπάρχει μια ενδεκτική αναφορά στις disco και στα cafe της εποχής.


1.Discos

Disco 80.
Το πιο δημοφιλές μέρος ως «καθαρή» ντίσκο μέσα στη πόλη του Αγρινίου. Υπήρχε σε όλη σχεδόν τη δεκαετία του 80.Αυτό που λέμε στην ορολογία της εποχής «Καρεκλάδικο».Βρίσκονταν στην οδό Κέντρου, εκεί που είναι σήμερα ο χώρος του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Αγρινίου, όπου γίνονται οι παραδοσιακοί χοροί..

ΥΠΟΓΕΙΟ
Το "Υπόγειο"άφησε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στη διασκέδαση της πόλης μας.Και αυτό γιατί φιλοξένησε σε ζωντανές συναυλίες ηχηρά ονόματα της εποχής και έδωσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στους νέους της πόλης μας να τα γνωρίσει από κοντά.Παράλληλα λειτουργούσε ως ντίσκο.Ανάμεσα σε άλλα συναυλίες στο ΥΠΟΓΕΙΟ CLUB, κυρίως το 1988, έδωσαν ο Γιάννης Ζουγανέλης( βλέπε φώτο) , η Σοφία Βόσσου, ο Κούτρας, η Jelson Μήνα.
Το Υπόγειο club άνοιξε το 1987, ιδιοκτήτης του ήταν ο κ. Αντώνης Ναστούλης και βρίσκονταν στις παλιές καπναποθήκες, δίπλα στο σημερινό Video Blue στην οδό Μπουκογιάννη 3 και λειτούργησε ως το 1995.

Fat albert.
Μαγαζί που λειτούργησε στα τέλη της δεκαετίας του 70 , έως το 1982.Από τα πιο παλιά στέκια των σημερινών 40ρηδων στη πόλη μας. Δούλευε κυρίως ως disco.Βρισκόταν στο παλιό Άγιο Χριστόφορο στην ομώνυμη οδό.

Άλλες ντίσκο:
Αμαλία: Στη διασταύρωση του Αγίου Κωνσταντίνου με την Εθνική οδό
Ήρα: κοντά στο στάδιο.
Diana : Κοντά στο σημερινό Bowling στη περιοχή Γιανούζι.
Fantazy: κοντά στη Νεαπόλη, καλοκαιρινή ντίσκο
La Petite: Mικρή συνοικιακή ντίσκο πίσω από το Πάρκο, λειτουργούσε το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 80.

2.Cafes
Stromboli Cafe: καφέ που άφησε τη δική του ιστορία σα στέκι νεολαίας.Ξεκίνησε σαν πιτσαρία, αργότερα όμως έγινε καφέ και μάλιστα κατά καιρούς έφερνε συγκροτήματα μικρά που έπαιζαν διάφορα είδη μουσικής κυρίως Rock. Θύμιζε κάποιες φορές μπουάτ της Πλάκας .H Stromboli Cafe βρισκόταν στην Παπαστράτου αριστερά όπως την ανεβαίνει κανείς, απέναντι από την Πλατεία Fleming. Η Stromboli παρέμεινε έως και πρόσφατα ως μαγαζί, αλλά όχι πια ως στέκι νεολαίας.


Okey
Από τις Ιn καφετέριες. Εμφανίστηκε στο τέλος της δεκαετίας του 80 και ήταν για μια περίοδο το κυριότερο νεανικό cafe.Έμεινε με το ίδιο όνομα μέχρι και το 2000.Βρισκόταν στην οδό Σμύρνης, απέναντι από το Ολύμπιον.

Θεόφιλος
Ήταν ακριβώς στην οδό Διαλέττη, που καταλήγει στο σημερινό πεζόδρομο. Περνώντας κάποιος από αυτό τον δρόμο, θα παρατηρήσει τους χρωματιστούς τείχους που απέμειναν από το Θεόφιλο. Από τα πρώτα μαγαζιά με καλοκαιρινό κήπο μέσα στο Αγρίνιο. Ήταν rock απόχρωσης Λειτουργούσε ως το 1992.


Άλλα καφέ:
Κύτταρο ( απέναντι από το Θεόφιλο, στην οδό Διαλέττη), στο τωρινό πεζόδρομο. Βρίσκονταν σε όροφο.

Μαραμπού
Βρίσκονταν στη σημερινή οδό 14η Σεπτεμβρίου, πάνω από το Δημοτικό παιδικό σταθμό και διέθετε κήπο όπως και ο Θεόφιλος.

Ωμέγα Καφέ
Βρισκόταν και αυτό κοντά στη πλατεία Fleming δεξιά, όχι πάνω στη Παπαστράτου, πριν τη Δημοτσελίου .Αυτό το καφέ μαζί με τη Stromboli και το φαγάδικο Sante είχαν δημιουργήσει μια μικρή νεανική πιάτσα στη Πλατεία Fleming, για την οποία θα μιλήσουμε εκτενώς παρακάτω

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το αφιέρωμα!!!