Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Προς Δημοπράτηση το πρώτο τμήμα της νέας εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου!?

Η νέα εθνική οδός Αγρινίου-Καρπενησίου έχει "πάρει το δρόμο της" όπως φαίνεται.Μάλιστα "καλές γλώσσες" λένε ότι το πρώτο τμήμα της θα δημοπρατηθεί μέσα στον Αύγουστο.
Το τμήμα αυτό λέγεται ότι θα ξεκινά από την τωρινή εθνική οδό περιπου στο ύψος της αντιπροσωπείας της Mercedes( αρχικά ήταν να ξεκινήσει από το κόμβο της Ερημίτσας) , θα περνά έξω από την Καμαρούλα, από την πλευρά της Ερμήτσας θα συνεχίζει Ραΐνες-Λιαγκαΐικα, θα περνά έξω σχεδόν από το χωριό Ποταμούλα και θα καταλήγει στη διασταύρωση της τωρινής "εθνικής" οδού Αγρινίου-Καρπενησίου με τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο χωριό Αμπέλια.
Μάλιστα στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης έλεγε ότι ο δρόμος θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κάτι που σημαίνει ότι τα παραπάνω μέρη θα έρθουν σε απόσταση 10-15 λεπτών οδικώς από το Αγρίνιο.Κάτι τέτοιο θα φέρει στο εγγύς και απώτερο μέλλον τα πάνω-κάτω στη πόλη του Αγρινίου, καθώς σε απόσταση αναπνοής θα έρθουν μέρη απομακρυσμένα ως τώρα και θα είναι τόσο κοντά με το αυτοκίνητο, όσο είναι τώρα η Νέα Αβόρανη, το Καινούργιο η το Παναιτώλιο.

Οπότε αναμείνατε αλλαγές στις τάσεις οικιστικής ανάπτυξης που πιθανότατα θα διαμορφώσουν ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό από ότι είναι τώρα.

Ένα νέο λοιπόν σκηνικό με νέες προοπτικές περιμένει τον νέο διευρυμένο μητροπολιτικό Δήμο Αγρινίου, που κατά πάσα πιθανότητα θα διευρυνθεί με τον Καποδίστρια 2 προς εκείνες της περιοχές.
Υ.Γ. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ!!!
Υπέροχα μέρη τα βόρεια του Αγρινίου, αλλά χωρίς εύκολη πρόσβαση δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

opos pane ta erga eos simera provlepo se 4-5 xronia na einai etoimos o dromos (an fisika yparxoun xrimata)

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται εκεί στο Αγρίνιο οι ιθ΄τνοντές του δεν έχουν κανέναν μέτρο. Είπαμε ότι η Ιόνια Οδός πέρασε πολύ μακριά από Αγρίνιο ( 21 km από όλες τις πλευρές ), αλλά ο νέος άξονας Αγρίνιο Καρενήσι όχι να περάσει και σχεδόν μέσα στο οικιστικό-πολεοδομικό συγκρότημα (ύψος Μερσεντές ),αυτό είναι έγκλημα. Περίπου στην Ερμίτσα θα ήταν καλά ή κοντά στο νέο νοσοκομείο τελοσπάντων,όχι μες στην πόλη. Ποιος τα σκέφτεται όλα αυτά ?? Τέτοιοι δρόμοι δε διέρχονται μέσα από τις πόλεις ,αλλά ούτε και δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. Μια απόσταση 68 χιλιομέτρων είναι καλή (Για την ακρίβεια η Ερμίτσα απέχει γύρω στα 5 χιλιόμετρα από Αγρίνιο,δηλαδή δίπλα,ότι πρέπει.Θα έχει και το νέο νοσοκομείο αμεσότατη πρόσβαση στο δρόμο.
Ένα δεύτερο σημείο εξίσου σημαντικό είναι το εξής. Γιατί παράλληλα με αυτή τη σύμβαση δεν κυρονόταν και σύμβαση μελέτης κατασκευής του άξονα Αγρίνιο-Ιόνια οδός που αποτελεί τμήμα το άξονα Ιόνια οδός-Αγρίνιο-καρπενήσι-Λαμία?? Τί προχειρόττες είναι αυτές? Γιατί μας έχουν αφήσει τον άκρως επικίνδυνο κατσικόδρομο από Φραγκουλέικα-Κλεισούρα για να βγούμε στην Ιόνια οδό??? Προχθές ,νομίζω, έγινε πάλι σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μεγαλύτερο όχημα.
Καλή εξέλιξη αυτή για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι,αλλά και λίγος προγραμματισμός παραπάνω δε βλάπτει.

Ανώνυμος είπε...

Μια επισήμανση για τα παραπάνω. Ο δρόμος καλό είναι να έχει κόμβο στην Ερμίτσα και το Αγρίνιο να υπάρχει άλλος ένας κόμβος κάπου στηΝέα Αβώρανη,αφού από εκεί θα διέρχεται. Δηλαδή θα έκαναν νέα χάραξη από τα lidl των εργατικών κατοικιών Αγίας Βαρβάρας ( αφού μέχρι εκεί ο δρόμος ε'ιναι πλατύς για 2 λωρίδες και εισερχόμαστε στην πόλη μια χαρά ) μέχρι απ'έξω από τη Νέα Αβώρανη. Δηλαδή μιλάμε για ένα τμήμα μήκους περίπου 1-1,5 km!! Τόσο απλά.

neoinileias είπε...

Aπο τις αρχές Ιουνίου λειτουργούν οι διαδικτυακές πύλες 469 δήμων της χώρας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 28,8 εκατ. ευρώ και αφορά δήμους με πληθυσμό μικρότερο των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων.

Στην Κρέστενα της Ηλείας όμως αυτά μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» λένε οι πολίτες της περιοχής.
Η δικτυακή πύλη πήγε, δεν άνοιξε και ξαφνικά έφυγε.


Κάποιοι πολίτες πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο δήμαρχο, ο δήμαρχος τους είπε ότι την ευθύνη της μη λειτουργίας και απομάκρυνσης την έχει η κυβέρνηση.

Η αλήθεια όμως είναι ότι στο χώρο αυτό είχε τραπέζια παρακείμενη ψησταριά της οποίας ο δήμαρχος διατηρεί φιλική σχέση με τον ιδιοκτήτη.

Ο ιδιοκτήτης διαμαρτυρήθηκε στο δήμαρχο όταν έφτασε η δικτυακή πύλη και ο δήμαρχος του υποσχέθηκε ότι θα το κρατήσει εκει μερικές μέρες για τα «μάτια του κόσμου» χωρίς να το λειτουργήσει και μετά θα το διώξει, όπως και έγινε.

Το υπουργείο εσωτερικών τι να λέει άραγε!

Διαβάστε περισσότερα

http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΔΡΟΜΟΣ! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΕΛΒΕΤΟΣ ΠΡΩΤΑ!