Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Ξεκινάει ξανά η παράκαμψη Αγρινίου


Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την παράκαμψη Αγρινίου, μήκους 13 χιλιομέτρων, ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει στο παρελθόν αλλά έχει μείνει ημιτελές.
Γνωστό σε όλους είναι ότι το τμήμα που έχουν κατασκευάσει στην είσοδο του Κεφαλόβρυσου έχει "χορτιαριάσει" και αμφίβολο είναι αν χρειάζεται να ανακατασκευαστεί και αυτό.
Διάφορες συζητήσεις έχουν γίνει για το αν η παράκαμψη του Αγρινίου θα κάνει καλό στη πόλη μας.
Εκείνο που έχουμε να πούμε όμως είναι ότι θα αποσυμφορήσει σημαντικά τις εξόδους του Αγρινίου, καθώς ύστερα και από τη χρήση του Πλατυγιαλίου η κίνηση έχει γίνει αποπνικτική, καθώς πολλά περισσότερα είναι τα βαρέα οχήματα και οι νταλίκες που κινούνται στο εθνικό μας δίκτυο.
Όμως δεν νοείται να γίνει παράκαμψη χωρίς κατασκευή σύγχρονης οδικής αρτηρίας που θα συνδέει τη πόλη μας με την Ιόνια οδό σε ελάχιστο χρόνο!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "απομόνωση Αγρινίου" θέλετε να πείτε....

Ανώνυμος είπε...

Oλες οι μεγαλες οδοι παρακαμπτουν τις πολεις.Τελευταίο παραδειγμα τα Γιαννενα απο τα οποια δεν περνας πλεον μεσα για να πας Θεσ/κη

Ανώνυμος είπε...

Τις παρακάμπτουν από κάποια κοντινή απόσταση πάντα, όχι στα 453 χιλιόμετρα όπως σε εμάς. Πάρτε έναν χάρτη της Ελλάδας, δεν υπάρχει παράκαμψη πόλης που να περνάει τόσο μακριά!

Ανώνυμος είπε...

Afou re paidia oi dromoi aftoi einai kleistoi ti simasia exei ean tha perna dipla apo tin poli... Ean thes na perasei kapoios apo Agrinio to thema den einai na ton anagasei o dromos me to zori na bei... allou einai to zitima.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΚΑΜΞΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΚΑΜΞΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι εφόσον ο δρόμος περνάει τόσο μακριά ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ εμείς για τις μετακινήσεις μας. Αφορά όλους τους άλλους εκτός από τους Αγρινιώτες. Πάλι από τους ίδιους καρόδρομους θα μετακινούμαστε εντός του νομού.

Ανώνυμος είπε...

ο δρομος αυτος δεν θα περναει απο τα καλυβια και θα εχει εξοδο για το αγρινιο στα 18χλμ αποσταση
τουλαχιστον να γινει για να ειναι ασφαλης η μετακινηση γιατι ο υπαρχον εθνικος δρομος ειναι μαυρο χαλι οι πιο υποαναπτυκτοι ειμαστε σε ολα και τα κοροιδα οι αγρινιωτες τρεχουν να ψηφισουν καθε 4χρονια ηθελα να ξερω δεν εχουν χορτασει τοσα χρονια υποσχεσει-ςπαραμυθια ξυπανατε επιτελους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Sigoura h amesi sindesi me tin "parakamsi" einai aparaititi katarxin gia gia na xrisimopoihte kai apo emas o dromos.

To pio kontino simeio sindesis einai kapou sto Aggelokastro? h' kanw lathos?

Ανώνυμος είπε...

mexri simera pos pigenate diladi???ase re thelete na sas ftiaksoume kai dromoussss

Ανώνυμος είπε...

Τί μιλάς ρε τελευταίε ψαρόμυαλε?Κομπλεξικά άτομα? Πάλι τοπο\ικιστικ΄΄α βλέπετε κι ένα τέτοιο θέμα,όπου χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στους καρόδρομούς μας. Ντροπή. Ο Μεσολογγίτης Βερελής έκανς αυτό το έγκλημα και πολλοί στο Αγρίνιο συνέχιζαν να τον ψηφίζουν,μιλάμε για τέτοια κρίση. Η συνδετήρια οδός πρέπει να καταλήγει στον Α/Κ Αγγελοκάστρου ( ακ\ν κι αυτός κύκλος είναι ) ,αλλά για το δρόμο προς Γιάννενα δεν εξυπηρετεί καθόλου αυτή η σύνδεση,γιατί κάνεις ο γύρο του θανάτου. Απαιτείται νέα οδός-παράκαμψη από Στράτο μέχρι Α/Κ Φυτειών ( Κουβαράς ),που θα παρακάμπτει όλα τα χωριά ( όπου οι ταχύτητες είναι των 50 Km/h ) ,δηλαδή Στράτο,Κυψέλη ( Σφήνα ),μήκους περίπου 8 χιλιομέρων.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ μην απαντάτε σε άτομα που προφανώς δεν γράφουν για να συζητήσουν πολιτισμένα.

Ανώνυμος είπε...

σας έχω βαρεθεί... όλο τα ίδια και τα ίδια...
Έχει φύγει κανείς από όλους εσάς από το Αγρίνιο να δει παραέξω τι γίνεται, και μιλάτε... Πόσα χλμ έξω από την Ξάνθη περνάει η Εγνατία, για να μην πάμε στο εξωτερικό... Αν κάποιος το 2008 έφτιαχνε Ε.Ο να περνάει μέσα από το Αγρίνιο, θα ήταν άξιος της πόλης σας... Σασ χαλάει η παλιά Ε.Ο. γιατί? μήπως θέλετε να φτιάξουμε μια Αττική Οδό (η μάλλον Αγρίνια οδό...) Έλεος...
Το ότι το 50 φτιάξαν το δρόμο μέσα από την πόλη το κάναν γιατί ήταν το 50. Αν αυτό θέλετε να συνεχίσει να γίνεται το 2010 καλύτερα να πάτε να ζήσετε στην Ουγκάντα
σας βαρέθηκα... Ντρέπομαι να λέω σε συναδέλφους Πολ Μηχανικούς ότι είμαι απο Αγρίνιο, με αυτά που διαβάζουμε... Βάλτε μυαλό... Σας βαρεθηκα....

mboussios είπε...

Τα τοπικά συμφέροντα κράτησαν τόσες δεκαετίες πίσω τη Χώρα μας αναφορικά με έργα υποδομής, όπως είναι π.χ. οι παρακαμπτήριοι δρόμοι των πόλεων. Επιτέλους κινούμαστε, μπράβο σ΄ αυτούς που τολμούν. Αισθάνομαι υπερήφανος για όλα τα μεγάλα έργα, ιδιαίτερα τους δρόμους. Και χρειαζόμαστε σύγχρονους δρόμους πολλούς ακόμη!