Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Το Αγρίνιο αποκτά 4ο Πανεπιστημιακό τμήμα!!!

Πρώτοι εμείς είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το 4ο πανεπιστημιακό τμήμα στη πόλη μας, το Αγρίνιο είναι γεγονός.
Παρακάτω σας παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας!!

Ίδρυση τμημάτων και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων τμημάτων πανεπιστημίων
Παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ κ. Αθανάσιου Κυριαζή συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008, το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Π.Ε.).
Κατά την συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι προτάσεις για την ίδρυση Τμημάτων:
1. Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, με έδρα την Καστοριά,
2. Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
3. Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Χίο,
4. Τμήμα Επιστημών Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Στ. Ελλάδος, με έδρα τη Λαμία,
5. Τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με έδρα το Αγρίνιο
6. Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή και
7. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
Εγκρίθηκε η μετονομασία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.
Επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση για την επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχιούχων του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται η δέσμευση του Υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων εντός του 2008 στους πτυχιούχους των πανεπιστημίων.
Όπως είχε δεσμευθεί δημόσια και ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση και λειτουργία κάθε νέου τμήματος είναι η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων καθώς και η ανάγκη κάλυψης πραγματικών αναγκών στην τοπική ή την εθνική αγορά εργασίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2008

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΧΑΡΗΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ!ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ DR.ΜΑΡΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους... το πιο σημαντικό βέβαια είναι να γίνει και το αυτόνομο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κάποια στιγμη...

Ανώνυμος είπε...

Ηδονή...τιποτε άλλο ηδονή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Ειδικά αν είσαι ιδιοκτήτης καφετέριας, εστιατορίου, σουβλατζίδικου, γκαρσονιέρας κτλ. Μόνο το οικονομικό μετράει; Ο διασυρμός της ανώτατης εκπαίδευσης όχι; Άκου Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων; Έλεος!

sgs είπε...

Κράτα μικρό καλάθι.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή φίλε 7:54 όσοι ασχολούνται με τη γεωργία και τα προϊόντα της δεν χρειάζονται επιστημονική κατάρτιση, ε; Τη γεωργία τη σνομπάρουν οι "πραγματικοί επιστήμονες"...
Κατά τα άλλα, η πραγματική επιτυχία θα είναι να γίνει το αυτόνομο πανεπιστήμιο, αυτή είναι απλά μια αναμενόμενη μικρή εξέλιξη.

Ανώνυμος είπε...

ε οχι και πολιτικη βουληση η κυβερνηση τωρα μη τρελαθουμε..
αυτη η κυβερνηση ειναι που εφερε το 10 ως βαση για να περνας στις σχολες και απο εκει ξεκινησε η ερημωση ορισμενων πολεων που στηριζονταν στους φοιτητες..
για να μη μιλησω για νομο πλαισιο...
παντως καλη αυτη η εξελιξη για την πολη του αγρινιου..

Ανώνυμος είπε...

ante na poume kai meis sigxaritiria tote kai sta dika mas....des te aplos ola ta nea tmimata pou dimiourgounte stis alles poleis kai sigkrinete ta me ta alla stis alles ellinikes poleis.mexri kai stin kastoria ginete arxitektoniko tmima....eseis eiste euxaristimenoi fenete me to marketing ton xvrafion.pios tha ta agorasei pio akriva diladi...xaxa

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟΟΟ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ? ΕΧΕΙ ΚΑΜΠΟ Η ΑΘΗΝΑ?ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ!

Σαμπάχ είπε...

Ωραία τα λύσαμε τα προβλήματά μας σα πόλη!Οι περισσότρεροι βλέπουν τους φοιτητές σα μέσο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας???Έτσι τη βλέπουμε τη παιδεία??Να πανηγυρίσουμε λοιπόν μιας καισα πόλη τα έχουμε λύση όλα τα προβλήματά μας και τώρα ολοκληρώθηκαμε με την ίδρρυση νέου τμήματος!!
Μάρκετινγκ αγροτικών προΪόντων....
Δεν έχουμε πάρει χαμπάρι ότι σε λίγα χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!Ας δούμε τα τελευταία 30 χρόνια που καταντήσαμε να είμαστε!!Πριν 30 χρόνια το αγροτικό ισοζύγιο της Ελλάδος ήταν από τα λίγα πλεονασ,ματικά στην ΕΕ και τώρα έχει φτάσει να είναι ελλειματικό...Μέχρι πριν 10 χρόνια ο αγροτικός πλυθησμός αντιστοιχούσε στο 25% και τώρα κάτω από 10%!!Σε τι θα κάνουν μαρκετινγκ??Στα προϊόντα τα αγροτικά που εξαφανίζονται???
Ας φτιάξουμε και 4 και 5 τμήμα να έρθουν οι φοιτητές να τα κονομήσουν τα μαγαζάκια(χωρίς να μας ενδιαφέρειαν τα λεφτά που θα ξοδέξουν οι γονείς τους για να σπουδάσουν 4 χρόνια)