Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

2ος Ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Μιχάλη Κούση


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο ο ο 2ος Ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Αγρινιώτη πρωταθλητή των αποστάσεων, Μιχάλη Κούση, ο σπουδαιότερος έλληνας δρομέας την δεκαετία του 70 και του 80, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2005, σε ηλικία μόλις 52 ετών. Στον ημιμαραθώνιο συμμετείχαν περίπου 170 αθλητές από όλη την Ελλάδα και μάλιστα πολύ σημαντικά ονόματα του Ελληνικού στίβου.

Αναλυτικότερα:
Οι έξι πρώτοι στους άνδρες:
1.Γιώργος Καραβίδας (ΑΕΚ) 1.07.49
2.Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός) 1.08.14
3.Χριστόφορος Μερούσης (ΠΓΣ) 1.08.29
4.ΤΡάσος Φράγγος (Ολυμπιακός) 1.10.51
5.Αλέξανδρος Λίτση (Ολυμπιακός) 1.11.39
6.Κώστας Τουσέ (ΓΕ Αγρινίου) 1.11.40

Οι έξι πρώτες στις γυναίκες:
1.Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζακύνθου) 1.18.47
2.Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ.Βενιζέλος) 1.27.48
3.Νίκη Μπουκουβάλα (Εδεσσαϊκή ΓΕ) 1.34.26
4.Μάγδα Κουρλέση (ΣΔΥ Πάτρας) 1.43.01
5.Ανθή Πανταζή (Εθνικός Αθ.) 1.54.56
6.Αθανασία Γιανίτσου (ΣΔΥ Πάτρας) 1.58.01
Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με τη συνδρομή των τοπικών σωματείων στίβου ΓΕ Αγρινίου, ΠΑΣ Ιωνικός 80, ΑΟ Αγρινίου ο "Κόνδωρ", ΑΣ Δόξα Καινουρίου, Πρότυπος Αθλητική Ακαδημία.
Τον αγώνα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο οποίος υπήρχε στα περισσότερα σημεία της διαδρομής ( Ξεκίναγε από τη Δογρί Τριχωνίδος και κατέληγε στη πλατεία Παναγοπούλου στο Αγρίνιο, μήκους 21 περίπου χιλιόμετρα) .
Ως θεσμός ο ημιμαραθώνιος ξεκίνησε αρκετά καλά. Μακάρι να έχει ανάλογη συνέχεια και εξέλιξη, ώστε να αποτελέσει μόνιμη γιορτή του στίβου, πανελλήνιου βεληνεκούς και να συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα και- ( γιατί όχι) από όλο το κόσμο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re ti einai auta?ti marathonios kai ma... mesa stin poli?mas eklisan san ta pontikia se faka,kai mono o kipos apo ta spitia mas den ixe apagorutiki kordela!!

aparadekti i diorganosi na perna mesa apo tin poli,epikratise mpaxalo kai xaos me ta autokinita na min kseroun pos tha pane ston proorismo tous.ston ethniko bgikame kai autosxediazame gia poio steno bgazi pou!!

APARADEKTO KAI IPEUTHINOS MEGALOS GIA TO MPAXALO O DIMOS!!to idio egine kai perisi,an ine o marathonios na ginete se emas tous allous efialtis tote mamata!!

trixonidanews είπε...

Όλοι ήξεραν ότι θα γίνει ο ημιμαραθώνιος. Παντού είχαν αναρτηθεί αφίσες,είχαν βγει ανακοινώσεις εδώ και καιρό. Με την ίδια λογική κι ο κλασικός Μαραθώνιος στην Αθήνα δεν έπρεπε να πραγματοποιείται , λόγω παρεμπόδισης της κυκλοφορίας. Εσύ φαίνεται δε σέβεσσαι τίποτα και δεν τιμάς και τη μνήμη ανθρώπων που ανέβασαβ ψηλά όχι μόνο την πόλη του Αγρινίου,αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Ας όψεται. Αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη του νεοέλληνα. Χωρίς ίχνος ντροπής και πάντα για το συμφέρον του.

Ανώνυμος είπε...

2.08 An ta pisteueis auta pou les,eisai gia polla gelia!!!

Ανώνυμος είπε...

2:08 ευτυχώς που υπάρχουν και κάτι τυπάκια σαν εσένα και δεν είναι όλα μονότονα σε τούτο εδώ τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην ηταν ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ και οχι ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ.Αν ειχεισ ανοιξει κανενα βιβλιο εστω και περιοδικο θα το ηξερες αλλα το μονο βιβλιο που εχεις αωοιξει πρεπει να ειναι το PLAYBOY (ΠΛΕΪΜΠΟΪ αν δεν ξερεις και αγγλικα)
Γινεται μια φορα το χρονο και καποιοι ανθρωποι κανουν το κοπο να ερθουν να τιμησουν το μερος σου με την εμφανιση τους αλλα ΕΣΕΝΑ το χωριατι σε πειραζει που κλεινει ο δρομος και δεν μπορει να περασει το αμαξι σου.
Σου γινεται εφιαλτης γιατι δεν ξερεις να διαβαζεις ταμπελες και πινακιδες.Οταν κλεινουν οι δρομοι για τις απεργιες δεν σε πειραζει??????Αλλα τοτε δεν φταιει ο Δημος....

Ανώνυμος είπε...

2:08 καλά εσύ έπαθες συμφορά!!Απ' ότι κατάλαβα ο ημιμαραθώνιος πρέπει να περνούσε άπό το σπίτι σου ή κάπου πολύ κοντά, κι΄εσύ έπρεπε να βγείς ακριβώς τη στιγμή που διεξαγόταν και φυσικά με το αυτοκίνητο. Συγκλονιστικό!!! Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ, μια φορά το χρόνο γίνεται και γκρινιάζουμε από πάνω. Εγώ τότε που μένω στη Μητρόπολη θά' πρεπε να κλάιω κάθε μέρα, μιας και κλείνει ο δρόμος στις Εθνικές εορτές, στη γιορτή της Μητρόπολης, στον επιτάφειο, την Ανάσταση ......

zeidoron dtsoukas είπε...

Πόσο μικρόψυχος και ασεβής πρέπει να είναι κάποιος για να μιλάει κατ' αυτό τον τρόπο για έναν αγώνα που διεξάγεται στη μνήμη του Μιχάλη Κούση;Εναν αθλητή που δόξασε όχι μόνο το Αγρίνιο αλλά την Ελλάδα ολόκληρη.Μακάρι να καθιερωθεί αυτός ο ημιμαραθώνιος και να γίνει πόλος έλξης και για ξένους αθλητές.Να 'σαι καλά Μιχάλη εκεί ψηλά που βρίσκεσαι.

Ανώνυμος είπε...

για εμενα εχει εν μερη δικιο ο 2.08.πρεπει τουλαχιστον να βρισκουν μια λυση και να μην κλεινουν επι ωρες τους δρομους ετσι ασκοπα.τουλαχιστον να τερματιζουν στα ορια της πολης.ειναι που δεν εχουμε δρομους,εχουμε και σχεδιο πολης αστα να πανε,γινεται και σπαστικο εν μερη να μην ξερεις απο που θα φυγεις.και μην νομιζετε παιδια οτι υπηρχε και καμια σοβαρη οργανωση να βοηθανε τους οδηγους η αυτους που δεν ηξεραν καν αν γινεται τετοιο πραγμα στο αγρινιο.ασε που ξεχασαν και τις κορδελες στους δρομους μαζι με τα σηματα της τροχαιας κανα 4ωρο με το τελος της διαδρομης.

γενικα λειπει η οργανωση και η παιδεια σε ολους μας για τετοιες διοργανωσεις.