Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Αστρονομική - Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος: Ένα κόσμημα για το Αγρίνιο.


Πραγματοποιήθηκε χθες στο Παπαστράτειο Μέγαρο εκδήλωση με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας που είναι ο χρόνος που διανύουμε, το 2009. Διοργανωτές ήταν το πνευματικό κέντρο του Δήμου Αγρινίου και η αστρονομική εταιρεία Δυτικής Ελλάδος.
Η αστρονομική εταιρεία Δυτίκής Ελλάδος είναι πραγματικά κόσμημα για τη πόλη μας. Απόδειξη; Τα τρανταχτά ονόματα της αστροφυσικής που χάριν σε αυτή ήρθαν στη πόλη μας, κάτι που αποτελεί πολυτέλεια όχι μόνο για το τόπο μας αλλά και για τη χώρα μας.
Μεταξύ αυτών διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές της ΝΑΣΑ και πολύ άλλοι. ΧΘες σειρά είχαν ο διευθυντής του Ευγενίδειου πλανηταρίου Διονύσιος Σιμόπουλος και ο ακαδημαικός Λουκάς Χριστοφόρου.
Πρόεδρος ο ιατρός Ευθύμιος Παπαναστασίου. Όραμα του η αστρονομική-αστροφυσική εταιρεία Δυτικής Ελλάδος να δημιουργήσει ένα "κοσμόραμα" στο Αγρίνιο, δηλαδή έναν χώρο αντίστοιχο του πλανηταρίου Αθηνών. Φανταστείτε πόσοι επισκέπτες στη Δυτική Ελλάδα η πόσα σχολεία θα επέλεγαν ως προορισμό εκδρομής την πόλη μας για να μάθουν στο ΄κοσμόραμα" τα μυστικά του Διαστήματος. Ως τόπο δημιουργίας τους προτείνονταν η περιοχή του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου. Χθες ο κ. Παπαναστασίου στην ομιλία του ανέφερε ως ιδανικό τόπο τις αποθήκες Παπαπέτρου. Μάλιστα απήυθνε κάλεσμα στη τοπική αυτοδιοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά "Τόσα έργα γίνονται τα τελευταία χρόνια στη πόλη μας. Γιατί να μην εξασφαλιστεί ένα κονδύλι για τη δημιουργία του κοσμοράματος;"
Όπως επίσης ειπώθηκε χθες, δύο πράγματα με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών κοσμούν την Αθήνα: Ο ιερός βράχος της Ακροπόλεως και το πλανητάριο.
Εμείς με τη σειρά μας έχουμε να προσθέσουμε ότι όσο κάποιοι στόχοι είναι ιδιαίτερα μακρινοί, μακάρι να υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και να τους ονειρεύονται και μαχητικά να τους διεκδικούν, ανοίγοντας το δρόμο με εκδηλώσεις τέτοιου βεληνεκούς.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι άνθρωποι με όραμα σπανίζουν στον τόπο μας. Γι' αυτό είμαστε πίσω σε όλα....

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι ο Αρτέμης. Μετά από Μουσείο κι Εφετείο,τώρα και πλανητάριο στο Μεσολόγγι. Άντε γεια ρε αδερφέ Αρτέμη.
Για διαδραστικές τσιπούρες.

Ανώνυμος είπε...

Το Πλανητάριο σας μάρανε... Δεν ανοίγετε κανά μαντρί λέω εγώ (για μεγάλα ζώα όμως, όπως είστε εσείς οι φούληδες) !!!
Ελάτε για κανά καφεδάκι προς Μεσολόγγι να ξελαμπικάρετε... να ανοίξει το μάτι σας βρε παιδί μου!!

Ανώνυμος είπε...

exete poly plaka vre paidia...artemis

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟ ΟΥΦΑ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ! ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

pros 2.16

exoume idi anoixi mantri gia megala zwa kai se perimenoume na se valoume mesa tha sou dwsoume kai kali thesi san poio megalo apo ta alla pou fenetai na eisai apo ta grafomena sou.

Ανώνυμος είπε...

(Εικόνα του παρελθόντος): ...Όταν τα σκουπίδια του Μεσολογγίου καιγόταν στην Κλείσοβα...

Artemi ekei petousate ta skoupidia sas kai sas kynhgousame na sas dwsoume lefta gia na ftiaxete ton XYTA kai oi VLAXOI sas idiopoiountan ton xwro me to etsi thelw. ase tis paparies sou ARTEMI Vlaxoprwtevousiane

kostakoutas είπε...

Μπράβο κύριε παπαναστασίου!!
Κάποτε όταν τον πρωτογνώρισα παιδί τότε,τον βοηθούσα με τα καθημερινά διαδικτυακά του προβλήματα,νόμισα πως ήταν ένας ακόμα γραφικός γεράκος που ταλανιζόταν από κάποιες εμμονες.
Ήθελε τότε πριν δέκα χρονια ακριβώς,να στείλει παιδιά του νομου μας να επισκεφθούν τη nasa κι εγώ γελούσα.Με έχρισε μάλιστα και τιμητικά πρώτο μέλος τις εταιρίας!
Πλέον που βλέπω ότι η εταιρία έχει μπει στο σωστό δρόμο δεν μπορώ παρα να νιώθω περήφανος γιαυτον τον άνθρωπο,γιαυτο το παιδί που κάποτε κοιτούσε τ'άστρα με δέος..
Μπράβο σας κύριε παπαναστασίου!!!!

Ανώνυμος είπε...

'οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια...'!μεσολογγιτες αντε και λουφαξτε στα κοτετσια σας και το αγρινιο πλεον ουτε με τα κυαλια δεν θα το βλεπετε σε λιγο.ουστ...

Ανώνυμος είπε...

Pantws emeis Mesologgites sas agapame kai as eiste toso kakentrexeis (merikoi apo esas). Molis diavasame oti ginetai Marina sto Mesologgi pragamatika xarikame. Einai ena kalo vima gia to Mesologgi kai gia tin perioxi.
Skeftite kai eseis kati kalytero gia ti poli sas anti na eiste kakentrexeis.