Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ο Καραμανλής ανακοίνωσε τη σύσταση προσωρινής διοικούσας για το Πανεπιστήμιο

Από το επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι έχει υπογραφεί η σύσταση προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωράει στη δημιουργία Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Βέβαια ονόματα αυτής δεν ανακοινώθηκαν, όμως είναι σίγουρο πλέον ότι ο Παναγιώτης Κοντός, προϊστάμενος της γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι ο πρόεδρος της. Σαφώς και πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για το χώρο της Παιδείας του νομού.
Βέβαια από εδώ και πέρα πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου το Πανεπιστήμιο να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί με σωστό τρόπο: Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για να έχει ανταγωνιστικό πρόγραμμα σπουδών και πάνω από όλα τα πτυχία να δίνουν επαγγελματικές διεξόδους στους φοιτητές που θα έρθουν να φοιτήσουν στο νεοιδρυθέν πλέον Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος είναι μια νέα πρόκληση που πρέπει να εργαστούν όλοι σκληρά, από το πόστο που βρίσκεται ο καθένας για την ανάπτυξη του σύμφωνα με τις προοπτικές που έχει.
Αναμφίβολα η σημερινή μέρα είναι ημερομηνία-σταθμός για το τόπο μας.
Πρέπει να είναι ημέρα ικανοποίησης και όχι πανηγυρισμών και διθυράμβων.
Σήμερα είναι ημέρα ευθύνης για σύσσωμη την τοπική κοινωνία και για τον ακαδημαϊκό κόσμο.
Ο τελικός στόχος: Το όνομα "Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος" να εμπνέει κύρος σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, να το δηλώνουν νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα και το κόσμο, όχι επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να βάλουν αλλά επειδή έχουν ακούσει τα καλύτερα λόγια για το Πανεπιστήμιο αυτό.
Ευχή μας να προχωρήσουν όλα ομαλά προς αυτή τη κατεύθυνση. Καλή αρχή!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ο Καραμανλής ΕΙΠΕ ότι θα γίνει το πανεπιστήμιο. Την έχουμε πατήσει πολλές φορές, αν δεν πέσουν υπογραφές μην πιστεύετε τίποτα....

Ανώνυμος είπε...

sygxaritiria sto panepistimio tis ait/nias...ola kala ..oi topikismoi kai oi egkathetoi apomonothikan...artemis

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο! Η Αιτωλοακαρνανία αποκτά Πανεπιστήμιο! Συγχαρητήρια στον ακούραστο Παναγιώτη Κοντό!

kostakoutas είπε...

Διάβασα και τα 3-4 άρθρα που μπήκαν...Ok.... Whatever..What so ever..
Όλο meli meli αλλα από τηγανητά τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζετε να ζείτε σ’ ένα κόσμο ονειρικά πλασμένο…. Συνεχίστε έτσι και όνειρα γλυκά f.p

Ανώνυμος είπε...

ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΛΗΣ ΜΑΣ... ΛΕΣ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ... ???? παντως ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ειναι και η ΠΑΤΡΑ - λες και αυτη τη φορα το πανεπιστήμιο να παρει σιγα σιγα τον κατηφορο ??????

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύετε ακόμα αυτά που τάζει ο Καραμανλής; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΛΑΤΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟ..ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ..ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ..ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ..ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΧΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ..ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΙΔΕΣ..ΟΜΟΝΟΟΥΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

χεζουμε ομαδικος τους μεσολογγιτες λαε του αγρινιουυυυ!!!!