Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Από την ώρα της (Ορ) Γής..




Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κέντρο του Αγρινίου ( συντριβάνι-πεζόδρομος) όταν σβήσαν τα φώτα από δημόσιους χώρους αλλά και από πολλά καφέ στα πλαίσια της παγκόσμιας ώρας της (Ορ) Γης. Και πώς να μη (ορ)γίζεται κανείς όταν μας πιάνουν οι περιβαντολλογικές ευαισθησίες τη στιγμή που ζούμε σε μια χώρα που κάηκαν τα μισά της δάση 1,5 χρόνο πριν, που τσιμεντάρονται οι ελεύθεροι χώροι σε όλες τις μεγάλες πόλεις..
Πόσο μάλλον που στο τόπο μας χτυπά τη πόρτα ο εφιάλτης του Λιθάνθρακα, που περνάνε στα μουλωχτά την εκτροπή του Αχελώου, που τολμάνε να ζητάνε ακόμα και το νερό της Τριχωνίδας..
Αλήθεια η νέα αυτή κουλτούρα αντίδρασης που εισάγεται παγκόσμια τι σκοπό έχει;
Να μας πείσει ό,τι μοντέρνος είναι αυτός που αντιδράει σπίτι του παίζοντας με τα φώτα; Και ότι αυτός που βγαίνει στο δρόμο είναι ο ντεμοντέ παρωχημένος;
Αν τέτοιες κινήσεις έχουν κάτι θετικό, αυτό μπορεί να είναι ό,τι έφτασε στα αυτιά όλων ότι κάτι πάει άσχημα με το περιβάλλον και τη κλιματική αλλαγή. Και αυτό δεν το καταφέρνει η ενέργεια καθεαυτή, αλλά η τόσο ευρεία και οργανωμένη προβολή της.
Πάντως, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η ατμόσφαιρα που δημιούργησε το σκοτάδι σε δημόσιους χώρους είχε κάτι το πρωτόγνωρο και δημιουργούσε κάποια ξεχωριστή αίσθηση..

5 σχόλια:

trixonidanews είπε...

Η Ελλάδα εδώ και χρόνια είναι η χώραα του φαίνεσθαι. Οπότε μη σας προκαλεί εντύπωση τίποτα.Οι εκτροπές,εκτροπές και τα φώτα,φώτα. "Μόλις σώσαμε τον πλανήτη"...
Ο Αμαζόνιος "στέκει αγέροχος" να μας δίνει οξυγόνο. Τα ποτάμια δε μολύνονται από τοξικά απόβλητα,όχι,προς Θεού.Όλα καλά,λοιπόν. Οπότε ας σβήσουμε τα φώτα για καμιά ώρα μήπως κάνουμε κάτι. Μέχρι και οι Αυστραλοί που το ξεκίνησαν όλο αυτό,τώρα προς το τέλος,το άφησαν κατά κάποιο τρόπο.

trixonidanews είπε...

Και κάτι ακόμα. Προτιμώ μια συλλογική συνείδηση των πολιτών που δε θα μολύνουν τις παραλίες με αποτσίγαρα και κάθε είδους σκουπίδια,που θα προστατεύουν τα δάση από ακαθαρσίες ύστερα από μια επίσκεψη,που δε θα ανοίγουν το παράθυρο του αυτοκινήτου να πετάξουν κάθε είδους χαρτί,κουτί πορτοκαλάδας κλπ,που θα κλείνουν τη βρύση του σπιτιού και του κήπου όταν πρέπει. Όλα τα παραπάνω και πολλές αλλες ενέργεις είναι ικανές να δώσουν ανάσα ζωής στον πλανήτη από μια συμβολική ώρα κλεισίματος των φώτων. Έχει και το δήθεν τα όριά του.

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατον; Ας μου απαντήσει κάποιος. Να λέει οτι συμμετέχει ο Δήμος Αγρινίου στο πρόγραμμα και την ίδια ώρα να πραγματοποιεί εκδήλωση για άσχετο θέμα με όλα τα φώτα ορθάνοιχτα; Είναι δυνατόν;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο 3:03 ΠΑΛΙ "ΜΟΥΣΙ" ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

sveiste ta fota gia na min fainete i asximia toy agrinioy..artemis