Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Όλα έτοιμα για την εκτροπή..



Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από τα τούνελ που διασχίζουν την οροσειρά της Πίνδου και θα μεταφέρουν το νερό του Αχελώου στη Θεσσαλία. Όπως βλέπετε, τα ψέματα τελείωσαν και τα έργα προχωρούν κανονικά. Εμείς τα αναρτούμε εδώ, μπας και ξυπνήσει κανένας προτού τα τούνελ αυτά γεμίσουν με το νερό του ποταμού Αχελώου...

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Fainetai oti o Ypourgos YPEHWDE ta grafei ola sta palia tou ta papoutsia anarwtiemai ti kanoun oi dikoi mas vouleftes pou tous psifisame Sympolitevomenoi kai antipolitevomenoi kai me ti moutra tha erthoun na xanazitisoun tin psifo twn aitwloakarnanwn.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΝΕΛ ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΝΟΥΝΕΛ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ...

o Ξερόλας είπε...

Με το που ξέσπασε ο θόρυβος για την πτώχευση της τράπεζας Lehman Brothers, έκλαψαν πολές μαννούλες στον "κάμπο" κι΄ιδιαίτερα στη Λάρισα...Ήταν οι φτωχοί αγρότες "επενδυτές" σε τοξικά ομόλογα,που ο μπετονόβλαχος Σουφλιάς φροντίζει, ώστε να "αποκατασταθεί" το αποσταθεροποιημένο "περιβάλλον" του θεσσαλικού κάμπου τους, που αι "γαστέραι αργαί" (κατ΄Απόστολον Παύλον),χάριν της κονόμας ,κόντεψαν να τον μεταβάλλουν σε αλυκή απο την υπεράντληση θαλασινού νερού!Και παρ όλα αυτά, θα τους ξαναπληρώνει ες αεί , ολόκληρη η Ελλάδα με το αίμα της, για να κόβουν τη χώρα στα δυό , πότε για τα κάτουρα του ντοπαρισμένου ποδοσφαιριστή τους, πότε για την εκάστοτε αρπαχτή απο τον κρατικό κορβανά, για δήθεν "ζημιές"πέτσινες , που υπέστησαν απο καύσωνες μεσούντος χειμώνος ή τίποτε θερινούς παγετούς...Εις δόξαν μεγίστης πολιτικής ,μικρών πολιτικών!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ.

Χρύσα είπε...

Ποιός περιμένεις να ξυπνήσει;;; Αυτοί που έχουν "πέσει σε λήθαργο" ή αυτοί που "κάνουν πως κοιμούνται". Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο οι "ξύπνιοι" είναι σε λάθος πόστα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Το έχω ξαναγράψει,αν η φύση ήθελε να ποτίζεται ο Θεσσαλικός κάμπος από τα νερά του Αχελώου θα είχε φροντίσει να διέρχεται ο ποταμός από τη Θεσσαλία.Είναι φως φανάρι ότι πρόκειται για παρά φύσην ενέργεια.Το θέμα είναι οι δικοί μας βουλευτές τι ρόλο παίζουν;Οποιος έχει το μαχαίρι(Σουφλιάς)δηλαδή τρώει πεπόνι;

bleck6 είπε...

edo piran alla kai alla to potami den tha epernan?
re oust!

Ανώνυμος είπε...

Mou aresei pou o Ypourgos aftos exei grapsei sta palia tou ta papoutsia to STE tin EE kai opoious alous thesmothetimenous foreis kai me to etsi thelw leei egw tha paw ton nero sti thesalia.
Pws thelei loipon meta oi alloi polites na sevontai tous nomous.

Se oti de afora tous dikous mas Vouleftes gia na min pw voleftes psifistikan gia na ekproswpoun ta dika mas symferonta kai stin prokeimeni periptwsi an o K Ypourgos den akouei as exoun ta kotsia na thesoun to Dilima i akouei i paei spiti tou exoun ti dynatotita afti ftin prokeimeni periptwsi.

Ανώνυμος είπε...

Να πάρει κανα τηλέφωνο ο ΣΑΛΜΑΣ να καθαρίσει να 'ουμε..

Στέλιος Φούντας είπε...

Οι περιπτώσεις όπως η εκτροπή του Αχελώου δεν είναι ελληνική αποκλειστικότητα, όπως το σχέδιο Garriso Diversio Unit, που ξεκίνησε τη δεκαετία του '50 στις ΗΠΑ: Το έργο προέβλεπε μεταφορά νερού από τη λίμνη Sakakawea του Misouri στην υδρολογική λεκάνη του ποταμού Hudson στον Καναδά. Οι προβλεπόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτροπής εξαιτίας της εντατικοποίησης των αρδεύσεων ήταν τέτοιες που τελικά το έργο εγκαταλείφθηκε, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες ημιτελή έργα για να μείνει στην ιστορία ως Garriso Fiasko!

Η πιο πρόσφατη ακύρωση έργου ανάλογου με την εκτροπή του Αχελώου έγινε το 2005 στην Ισπανία, κι αφορούσε την εκτροπή του ποταμού Έβρου. Η εκτροπή που περιλαμβανόταν στο εθνικό plan hidrologico, είχε ως στόχο την εκτροπή 1.000.000 μ3. από τα νερά του προς τα νοτιοανατολικά, προκειμένου να αρδευτεί η περιοχή της Βαλένθια η οποία εξαιτίας της υπεράντλησης των υδάτων -για την ανάπτυξη ενός μοντέλου μαζικού τουρισμού με γήπεδα γκολφ και υπερεντατικές καλλιέργειες- αντιμετωπίζει το φάσμα της ερήμωσης. Οι προβλεπόμενες επιπτώσεις του έργου στο δέλτα του Έβρου στην Καταλωνία προκάλεσαν έντονες κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις για το νερό, έχοντας σαν τελικό αποτέλεσμα την ακύρωσή του.
-ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

υποκρισιας αναγνωσμα..βρε παιδια τοσα χρονια με τα φραγματα γιατι δεν αντιδρουσατε?αυτα εχουν προκαλεσει εξισου μεγαλη ζημια με την επερχομενη εκτροπη

Ανώνυμος είπε...

xesikothite reeeeeee einai eglima eleos pia!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι blogers, αλλά και φίλοι σχολιαστές δεν είδα να αντιδράσει κάποιος απο σας όταν πρόσφατα δύο πολιυικά στελέχη του νομού με συνεντεύξεις και δηλώσεις τους στα ΜΜΕ πήραν εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ της εκτροπής. Το ίδιο δυστυχως δεν αντέδρασαν ούτε τα ΜΜΕ που φιλοξένησαν τις συνεντεύξεις και δηλώσεις των στελεχών αυτών.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ, ΝΑΙ ΑΠΛΑ, ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 600 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΔΙΣ ΚΥΒΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 3,4 ΔΙΣ ΚΥΒΙΚΑ ΝΕΡΟΥ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΜΑΙΟ ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΚΑΤΩ ΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ (ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60 ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ) ΜΟΝΟΝ, ΝΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ -ΛΥΣΙΜΑΧΙΑΣ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΤΩΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΑΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΘΗΡΕΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ (ΑΥΤΟΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΑΝ) ΚΑΙ ΚΟΠΟΙΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΤΙΛΟΓΟ

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ιοβόλε, ψάξε καλύτερα να δεις πόση ήταν η παροχή του Αχελώου στο φράγμα του Στράτου τα δύο τελευταία χρόνια δηλ. το 2007 και το 2008. Δυστυχώς δεν ξεπέρασε τα δύο δις κυβικά. Φαντάσου τι θα γίνει μετά απο μερικά χρόνια όταν, οπως όλοι οι επιστήμονες τονίζουν για τις δυσμενείς κλιματολογικές αλλαγές που έρχονται,περιορισθούν ακόμη περισσότερο οι βροχοπτώσεις. Ας είμαστε λίγο πιο σοβαροί λοιπόν, για να μην μας αναθεματίζουν οι επερχόμενες γενεές.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΠΑΡΤΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΜΗΝ ΑΦΙΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

pros 7:31
an tha deis prosextika sta alla arthra se oti me afora eipa na pane spiti tous giati tha tous pame emeis molis erthoun ekloges

Ανώνυμος είπε...

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ file auto lew kai egw kai exw ton kostakouta kai me krazei!
afou ta pairnoun pou ta pairnoun , dwse tipota re mparmpa kai apo edw!
etsi tsampa ta pairneis? kanena ofelos dhladh gia thn aitwloakarnania?

kostakoutas είπε...

@1:33 μμ
ακόμα ακολουθείς βλέπω τη θέση που λέει αφού με βιάζεις(η θα με) που με βιάζεις,τουλάχιστον δώσε και κάνα φράγκο για να νιώσω καλύτερα.. Keep walking(κι ας μην είσαι ο ΓΑΠ)..

@ιοβόλο agriniofido
Φιλε μου όταν σε λίγα χρονια θα βλέπεις χιόνι(γιατί εκεί είναι το νερό και όχι στη βροχή) μονο από carte postale θα λες αλλα πράγματα αλλα επειδή τον φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν πρέπει να μαγειρέψουν,ο μονος δρόμος μη πραγματοποίησης του έργου,είναι η μερική(ολική) καταστροφή του.
Αν είσαι τόσο ενημερωμένος ως λες,θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι οι σήραγγες που έχουν δημιουργηθεί έχουν χωρητικότητα 1.2 dis κυβικών και όχι 600 εκατομμυρίων.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑΚΟΥΤΑ,

ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 600 ΕΚ. ΚΥΒΙΚΑ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ 600 ΕΚ. ΑΝΑ ΕΤΟΣ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ( ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ - ΣΩΣΤΑ!- ΟΤΙ ΤΟ 2007 & 2008 Η ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 2 ΔΙΣ ΚΥΒΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΗΤΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΤΗ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΝΑ
Π-Ε-Ρ-Ι-Ο-Ρ-Ι-Ζ-Ε-Τ-Α-Ι (ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ) ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΠΟΙΧΗ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

ΑΣ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ!

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

kostakoutas είπε...

Ιοβόλε, είδες εσύ ποτε να ισχύσει ρήτρα στην Ελλάδα;
Εδώ στα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού που γερνουν και η γερμανική εταιρία έχει λάβει 80%(μιλάμε για πολλά λεφτά Αρη) του ποσού προκαταβολή και δεν έχει μπει κάποια ρήτρα,θα μπει ρήτρα στον αχελώο;
Πάμε καλά; Και αν μια χρονια ο αχελώος δεν κατεβάσει πάνω από 1 dis κυβικά τι γίνετε; Το δέλτα έρημος,3 νομοι έρημος κι εμείς πίνουμε Κορπή από το περίπτερο,για να έχουν οι λαρισαίοι νερό να ξεπλύνουν τον πηνίο;Δηλαδή αν είναι δυνατόν..
Το έργο αυτό φιλε, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

..η αντιδραση του αγρινιου ειναι επιλεκτικη και περιεργη..βλεπω μεγαλες και μαζικες αντιδρασεις για τον αχελωο οταν το αγρινιο αποκλειστικα ως πολη δεν υφισταται καμια ζημια..η ζημια ειναι αποκλειστικα στην λιμνοθαλασσα μεσολογγιου -αιτωλικου και στο δελτα του αχελωου..και βλεπεις κατα περιεργο τροπο τον δημαρχο αγρινιου να κοπτεται λεει για περιβαλλοντικο εγλημα..οπως και ο σωκος που επι πασοκ δεν μιλαγε..ολα αυτα δεν ειναι απλως περιεργα αλλα ανεξηγητα..και αυτο διοτι..Α)δεν μιλαει κανεις για το εγκλημα που συντελειται στην τριχωνιδα με την παρανομη δομηση στην δογρη και τα σκουπιδια που ριχνονται οπου ναναι..Β)δεν μιλαει κανεις τοσα χρονια για τα φραγματα και την ζημια που εχουν προκαλεσει στο ευρυτερο οικοσυστημα Γ)δεν μιλαει καθολου ο σωκος και κανει τον ψοφιο κοριο για την αυθαιρετη δομηση στην τουρλιδα,λουρο κλπ..πολλοι δε απο τους αυθαιρετουχους ειναι αγρινιωτες Δ)ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΟ ΓΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗς ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗς ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΘΕ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ......επομενως συμφωνω με τον αρτεμη οτι η αντιδραση αυτη ειναι οργανωμενη ,δεν εκπορευεται απο αγνα κινητρα,ειναι επιλεκτικη και εξυφαινομενη απο τους γνωστους αγνωστους του αγρινιου που εχουν τιναξει την αιτ/νια στον αερα..αυτοι εχουν σκοπο να γινουν διαχειριστες σωνει και καλα του περιβαλλοντικου πλουτου της αιτ/νιας και να δρεψουν οφελη απο χρηματα και κονδυλια της ευρωπαικης ενωσης μεχρι και οφελη απο την εκτροπη..δεν ειναι τυχαιο που και εδω στην ιστοσελιδα καποιοι μιλανε για αντισταθμιστικα..αυτα ειναι πανεπιστηιμια και εφτεια και αλλα με σκοπο να πανε στο αγρινιο με την εκμεταλευση πλουτου που ανηκει σε αλλες πολεις..σε ολο αυτο το συνοθυλευμα..απουσιαζουν ο δημαρχος μεσολογγιου(γνωστος ανικανος) και οι δημαρχοι αιτωλικου ,οινιαδων και αστακου...ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥς ειναι αδικαιολογητη και υποδηλωνει ελλειψη βασικων συστατικων πολιτικης σκεψης και ευαισθησιας..ετσι κανει παρτυ ο μεγαλοιδεατισμος του αγρινιου και οι καφροι του που εχουν συρει το νομο σε ενα ακατανοητο και παραλογο ανταγωνισμο πολεων..

Ανώνυμος είπε...

η επισημη φωνη και ο κυριαρχος ρολο του αγρινιου στον νομο επιβαλει την αμεση αντιδραση του δημου για το εγκλημα της εκτρωπης και καλα κανει που αντιδρα.αν περιμενε απο το μεσολογγι σαν νομος πηγαιναμε χαμενοι.εκει στο χωριο εχουν σημαντικοτερα πραγματα να διαμαρτηρηθουν και να κλεισουν δρομους οπως το να μην γινει εφετειο στο αγρινιο.τι να πει κανεις,ντροπη τους και αισχος.

Ανώνυμος είπε...

8.29 prosexe min patheis tipote apo tin poly eyaisthisia sto perivallon..artemis

Ανώνυμος είπε...

απο σας αρτεμη που βρωμιζετε το περιβαλλον ακομα και με την παρουσια σας περισσοτερο ευαισθητοι ειμαστε να εισαι σιγουρος.