Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Αν θέλετε να λέγεστε Αιτωλοακαρνάνες "2"

Aναγνώστης μας έστειλε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε:
" Σε προηγουμένη ομότιτλη δημοσίευση μίλησα για τα νερά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και πως είναι επιτακτική ανάγκη σύσσωμος ο Νομός να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους καπηλεύονται το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας. ΤΟ ΝΕΡΟ. Link: http://agrinio-news.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html Ορισμένες φορές η δικαίωση των όσων λέει κανείς έρχεται πιο γρήγορα από ότι το περιμένει και ο ίδιος.

Ειδικότερα: Ολόκληρη η Αθήνα τροφοδοτείτε από τα νερά: 1), 2) του Μόρνου (Μόρνος και Εύηνος μαζί), 3) τα νερά της λίμνης του Μαραθώνα και 4) τα νερά της λίμνης Υλίκης. Όλα τα παραπάνω αναμιγνύονται και οδηγούνται στα διυλιστήρια τού Γαλατσίου. Έπειτα από την μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού, το νερό της λίμνης του Μαραθώνα μετά τις πρώτες βροχές θα κριθεί ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΗ.

Συγκεκριμένα:

  • Από την καύση των πλαστικών που υπάρχουν στις διάφορες ανεξέλεγκτες χωματερές, παράγονται πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAHs), διοξίνες και άλλες χημικές ουσίες οι οποίες βιοσυσσωρεύονται στον οργανισμό και επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία.

  • Στην τέφρα που παράγεται από την καύση συσσωρεύονται πολλά βαρέα μέταλλα σε υψηλές συγκεντρώσεις. Η άμεση μεταφορά της τέφρας στα επιφανειακά νερά, ιδιαίτερα στα ποτάμια και τις λίμνες, έχει άμεση επίπτωση στην ποιοτική σύστασή τους. Σε πρώτο στάδιο επιβαρύνονται τα επιφανειακά νερά και σε δεύτερο στάδιο στα υπόγεια νερά.

  • Λόγω ευτροφισμού παράγεται φυτική βιομάζα η οποία είναι πλούσια σε διάφορα μεταλλικά ιχνοστοιχεία, ορισμένα από τα οποία, είναι τοξικά όχι μόνο για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και για τους υπόλοιπους ζωικούς οργανισμούς.

  • Λαϊκίζοντας κανείς συνοψίζει τα παραπάνω στο τρίπτυχο: καρκινογενέσεις, δηλητηριάσεις, θάνατος.

Σε μετρήσεις τέφρας που πραγματοποιήθηκαν σε δείγματα από τον Πάρνωνα της Πελοποννήσου (Πολυτεχνείο Κρήτης), ύστερα από τις πυρκαγιές του 2007, διαπιστώθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας και φωσφόρου, καθώς επίσης χαλκού, μολύβδου και αρσενικού. Η επιβάρυνση της λίμνης του Μαραθώνα, ύστερα από την καταστροφή της ευρύτερης περιοχής τροφοδοσίας της, θα είναι σοβαρή. Η αύξηση των συγκεντρώσεων των προαναφερθέντων στοιχείων θα είναι αναπόφευκτη. (Η λίμνη όπως προαναφέρθηκε αποτελεί έναν βασικό τροφοδότη του λεκανοπεδίου Αθηνών σε πόσιμο νερό.)

Και ρωτάω το απλό ερώτημα : ΑΠΟ ΠΟΥ θα καλυφθεί το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ που δημιουργείτε λόγω της ακαταλληλότητας του νερού της λίμνης του Μαραθώνα ??

Και απαντάω ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ: «….. Όλες οι μελέτες δείχνουν μείωση των κατακρημνίσεων (δηλ. βροχοπτώσεων κτλ.) στα προσεχή χρόνια. Περίπου οι μισές γεωργικές εκτάσεις του νομού δεν αρδεύονται. Τα παιδιά σου μπορεί να μην έχουν νερό να πιούν στο μέλλον…,. …Η Τριχωνίδα απειλείται να γίνει και αυτή πόσιμο νερό και ΕΣΥ ??
ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ????
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Θεσσαλός ίσως, Αθηναίος ίσως, … αλλά σίγουρα όχι Αιτωλοακαρνάνας. Δεν θες το καλό του τόπου σίγουρα…..»

Ένα είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές όλη η Αιτωλοακαρνανία θα μάθει από πρώτο χέρι, από πού θα καλυφθεί το υδατικό έλλειμμα….!

Τελειώνω λέγοντας :

1)ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ, κτλ. … ) .

2)ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

3)Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ."

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα μεγάλε........

Οι Αιτωλοακαρνάνες όμως δεν ακούνε.... η υπανάπτυξη του τόπου δεν είναι τυχαία, όταν ο λαός μας είναι ΝΤΙΠ!

kostakoutas είπε...

δυστυχώς αγαπητέ φίλε ο νομός κατοικείται από χειρότερους των ιθαγενών ανθρώπους που ξεπουλιούνται για το τίποτα..
Δυστυχώς αγαπητέ φίλε θα μας πάρουν το πολυτιμότερο αγαθό για ένα κώλοπανεπιστήμιο και 2-3 δρόμους που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 20 χρόνια.

Φόβου τους δαναούς και δώρα φέροντες,είπε κάποιος κάποτε..έτσι την πατάμε κι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να καταλαβουν ολοι αο αγρινωτες οτι η εκτρωπη του αχελωου θα ειναι κατστρωφηκη για ολοι την ελλαδα!!!συμφωνα με ερευνες κατω απο την ατικη υπαρχρει αρκετο νερο!οχι ομως ποσιμο αλλα για αρδευση!αν ολα τα παρκα και χρησημοποιουσαν αυτο το νερο τοτε δεν θα χρεαζοταν να εκτραπει κανενα ποταμι!λυσιες υπαρχουν θεληση να υπαρχει και ενδιαφερον απο τους πολιτες!!!@

S.F.T. είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ
ΦΩΝΑΞΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ.

ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ !!!!

== ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ==

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΚΟΥΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΕΣΥ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ?ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥ?ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΣΩΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΔΗΜΟΤΗΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ

kostakoutas είπε...

Γιατί αγαπητέ φιλε οι προύχοντες νοιάζονται μονο για την τσεπούλα τους, όπως παροδοσιακά νοιαζόντουσαν πάντα.Το πανεπιστήμιο απλά είναι σταχτη στα ματια που ρίχνουν οι προύχοντες στους ηλίθιους κατοικους του νομου,το κάνανε μάλιστα και δυτικής ελλάδας(λαμπερό όνομα)και θα είναι και ακτινωτό λέει ώστε να καλύπτεται όλος ο νομος(για να καταλάβεις φιλε για ποσο ηλίθιους μας έχουν).437643764346 χρονια είμαστε με τους ιδιους δρόμους,κοντεύουμε να ξεκληριστούμε από τα ατυχήματα(εντάξει φταίει και η οδήγηση σε κάποιο βαθμό)και τώρα που τους έπιασε το τσούξιμο μας τους φτιάχνουν.
Αυτοί φταίνε Αφού βρίσκουν και τα κάνουν!!!
Που είναι οι αντιδράσεις του κόσμου
Εδώ ένα kamping έγινε φέτος και πήγαν δε πήγαν καμια 20aria γνωστοί και μη εξαιρετέοι του απόλο το νομο!!Αλλα έτσι είναι...Επανάσταση/αντίδραση/αντίσταση από τον καναπέ...η μάλλον τη πολυθρόνα του υπολογιστή..

Καλά να πάθουμε.-

Μάρκος είπε...

Απορρώ πως ανοησίες περί ακαταλληλότητας του νερού της Λίμνης Μαραθώνα, δημοσιεύονται έτσι, ελαφρά τη καρδία...

Ανώνυμος είπε...

Για να μη ξεχνιομαστε

"1983 Εξαγγέλλεται επισήμως η εκτροπή από τον Ανδρέα Παπανδρέου και εντάσσεται σε πενταετές πρόγραμμα.

1984 Πριν από τις ευρωεκλογές ο Α. Παπανδρέου δηλώνει ότι η εκτροπή θα έχει ολοκληρωθεί σε δέκα χρόνια.".......

Απο http://archive.enet.gr/online/online_text?c=112&id=46501616

ThracoMakedon

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάς το ΠΑΣΟΚ πήρε (εξέτρεψε..) και τον Εύηνο προς Αθήνα μεριά.... (1995 -2002) !!!!!

Έλεος και το ίδιο το Blog Agrinio news έχει διαφήμιση από υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ονομάζει τα περιβαλλοντικά και οικολογικά εγκλήματα που διεπραχθησαν στον νομό Αιτωλοακαρνανίας : στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον από το κόμμα της : ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΕΛΕΟΣ !!! Τζάμπα τα διδακτορικά στο άσχετο εν πολύς με περιβαλλοντολογικές σπουδές Παντειο πανεπιστήμιο (γνώση ….ΧΑ!) !!!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!!!