Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

H επίσημη δήλωση του Χρίστου Βερελή

Η παραίτησή μου πριν από 4 μήνες υπαγορεύτηκε από την προσωπική μου αντίληψη περί πολιτικής ηθικής.

Είναι από τις αποφάσεις που παίρνει κανείς μόνος του και δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε διαβούλευση.

Δημιούργησε ένα μεγάλο ηθικό έρεισμα για το ΠΑΣΟΚ και για μένα. Και επικροτήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών . Έδειξε τη διαφορά και λειτούργησε και αυτή στη νίκη των Ευρωεκλογών. Ύστερα, ήρθε η πανηγυρική δικαίωσή μου. Έτσι, δημιουργεί κατάπληξη ότι ακριβώς αυτή η ενέργειά μου και ειδικότερα το διαδικαστικό σκέλος της αποτελεί λόγο για να κρατηθώ εκτός Βουλής. Για το λόγο αυτό, θεωρώ ότι η απόφαση αυτή δεν έχει ηθική αιτιολογική βάση.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω πως θα έπρεπε να συνδυάσω την ηθική με το «πολιτικό τακτ» ή «την πολιτική κομψότητα» για έλλειψη των οποίων κατηγορούμαι. Θεωρώ όμως ως απολύτως βαρύνουσα έννοια τον ηθικό πυρήνα της ενέργειάς μου και τον ανεξίτηλο χαρακτήρα της. Ελπίζω να μη λειτουργήσει στο μέλλον η δική μου ιστορία αποτρεπτικά για όποιον πολιτικό σκεφθεί να κάνει πράξη πολιτικής ευθιξίας, και να καταφύγει αντιθέτως σε χοντρόπετσες πρακτικές

Είναι γνωστό ότι στις εσωκομματικές διαδικασίες δεν είχα υποστηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και θέλω να πιστεύω ότι θα ενθαρρύνονται όσοι θεωρούν ότι μπορούν να εκφράζουν τη γνώμη τους, γιατί αυτό αρμόζει σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα.

Δεν θέλω ο αποκλεισμός μου αυτός να αποτελέσει δώρο για τη δεξιά. Οι δημοκρατικοί πολίτες θα δώσουν διέξοδο από την κατάντια στην οποία οδηγήθηκε η χώρα από τη Ν.Δ. στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ. Θα συνεχίσω την πορεία μου για μια χώρα με αξιοπρεπείς πολίτες χωρίς αλαζόνες πολιτικούς, όπου τα κόμματα δεν θα απαξιώνουν κανέναν είτε αυτός είναι τέως πρωθυπουργός, είτε άξιο στέλεχος που έχει προσφέρει πολλά, είτε και το τελευταίο μέλος.

Κατά τα λοιπά γνωρίζουμε όλοι ότι πολλές φορές αποφάσεις, σαν τη σημερινή που με αφορά, έχουν προσωπικό τόνο μεταξύ αυτού που τις λαμβάνει και αυτού που τις υφίσταται. Αυτά όμως ας τα λύσουμε μετά τις 5 Οκτωβρίου.

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2009

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ουδεις αναντικαταστατος!παντως ειναι κριμα τωρα που αδυνατισε το παιδι...
p.s

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΤΑΡΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ,ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε έφαγε ο BAK JU Χρηστάκι μου, έτσι λένε στην πιάτσα της πλατείας. Αλήθεια τι του έκανες;

Ανώνυμος είπε...

Πω πω τι θα απογίνουμε τώρα!!
Και περίμενα διορισμό στο μετρό γαμώτο!Τώρα τι θα κάνω??
Μάλλον θα πρέπει να πάω να γλείψω αλλού.....

Ανώνυμος είπε...

pes ta xrusostome!!! ontws xestikame! alla kuriws to euxaristithika gia tin pleiopsifeia twn topikwn MME pou ton avantarizan sunexws!

Ανώνυμος είπε...

πες τα χρυσόστομε! όντως χεστήκαμε, για να μην πω καμιά βαριά κουβέντα! κυρίως όμως το καταχάρηκα για την πλειοψηφεία των τοπικών ΜΜΕ που τον αβαντάριζαν συνεχώς!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ Ν.Δ. ΚΑΙ Πα.Σο.Κ.! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ (Γ)ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΙΝΤΗΣΑΝ.

Λίγες σκέψεις-παροτρύνσεις από κάποιον που αγωνιά για το μέλλον του τόπου...
Ευχαριστώ όλους!

Ανώνυμος είπε...

μεσολογγιτες θα φατε τρελο ακυρο σιγα σιγα...μαυρο και σε μαγγινα ,λιβανο να μην σηκωσετε ποτε ξανα κεφαλι...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΩΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.

ΚΑΛΗ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΔΕΛΦΑΡΕΣ.
ΠΑΡΑΠΗΞΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΕΡΩΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ,ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΑ ΣΠΑΕΙ!!!

ΑΜ΄ ΠΩΣ!!!

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το 2003 ο ΒΕΡΕΛΗΣ με το νόμο 3185/2003 στην Ολυμπιακή κατέστρεψε 260 εργαζόμενους μαζί με τής οικογένειες τους που τους απέλυσε μέσα σε μία νύχτα, και μάλιστα στερώντας τους φασιστικά το δικαίωμα της εργασίας, καθώς επίσης και κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα που είχαν.
Δεν άφησε σε αυτούς τους ανθρώπους να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να επιλέξουν πότε θα τερματίσουν τον εργασιακό τους βίο, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.
Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοφανή φασιστική πατέντα.
Τέτοια φασιστοειδή δεν πρέπει να έχουν θέση στα ψηφοδέλτια δημοκρατικών κομμάτων.
Μπράβο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ άριστα.

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα αυτογκόλ στο ΠΑΣΟΚ!

Πρώτα, έμεινε εκτός ο Βερελής.

Μετά ο Giorgo άφησε έξω το Σημίτη!

Κατόπιν, την κοπάνησε και ο πρώην υπουργός ο Πασχαλίδης!

Τελικά ο bravogiorgo (γνωστός και ως Τζέφρυ) νομίζει ότι θα πάρει εκλογές κρατώντας τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη!

Δεν κάνει για αρχηγός του Πασόκ το "παιντί"...

ΣΕΡΣΕΓΓΙ

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

O Βερελής πέρα από θετικές η αρνητικές πολιτικες ενέργειες του διαθέτει από μεγάλη μερίδα κόσμου εκτίμηση και σεβασμό. Αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα όταν η κοινωνία αντιληφθεί την μετριότητα που σήμερα διαχειρίζεται την τοπική εξουσία. Αυτή που βασίζεται σε εκβιασμούς συκοφαντίες και εκκαθαρίσεις. Θέλει να κόψει στα μετρα της την πολιτική ζωή. Προς το παρον ίσως να τα καταφέρνει αλλα έχει αρκετούς γύρους ακόμη. Ο Βερελής έκανε λάθος την εποχή της ισχυροποίησης του να συμβαδίσει με αυτούς και τώρα ας γευτεί την εκτέλεση του.

Ανώνυμος είπε...

Ο προεδρος ξερει τι κανει.
Και βεβαι θα τα ξεκαθαρισουμε στις 5 του Οκτωβρη κ.Βερελη.
Εσυ και απεναντι σου ο λαος.
Ενας Αμφιλοχιωτης.

Ανώνυμος είπε...

XEKEFALOSANE PALI KATA TO SYNITHES OLOI AYTOI POY ETROGAN APO TON VERELI PANISXYRO KAI TORA FTYNOYN EKEI POY EGLEIFAN.ATHANATI ELLADA ME TA METALASSOMENA GLYFTRONIA SOU

Ανώνυμος είπε...

Πες τα βρε 10:37 !!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχει το θράσος να μιλάει που το 2003 απέλυσε στην Ολυμπιακή 260 άτομα.
Μπράβο στον πρόεδρο που ξεκαθαρίζει το κίνημα από τέτοιους.

Ανώνυμος είπε...

Ωιμέ-ωιμέ τι θα απογίνουμε τώρα οι έρμοι χωρίς Σημίτη(αρχάγγελο της διαπλοκής είχε χαρακτηρισθεί απο τον Καραμανλή, Βερελή και τ' άλλα παιδιά. Ωιμέ τώρα και ξανά μάνα ωιμέ που ο Πρετεντέρης στο MEGA αλλά και ο Αχελώος με τον Μάκκα εδώ δεν θα έχουν με ποιόν να ασχολούνται.

Ανώνυμος είπε...

Απόδειξη του εσωτερικού διχασμού και της διγλωσσίας που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τη μη συμμετοχή Σημίτη στα ψηφοδέλτια του κινήματος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Nίκος Δένδιας.
Και ο Καρατζαφερης, μιλα με τα καλυτερα λόγια για τον Βερελή σήμερα.
Τεελικά αυτοί, ήταν σοσιαλιστές;
ΒΡΕ ΟΥΣΤ...

Ανώνυμος είπε...

TI ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΒΕΡΕΛΗ???...ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΤΡΕΝΟ?

Ανώνυμος είπε...

Η MAN σας πάει παντου.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΚΟΡ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΕΙ;

H EΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ!!!

VIVA AGRINIO!!!! VINCEREMOS!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ KAI Ο ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΝΔ(ΒΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ);

ΑΝΤΕ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΗΦΗΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ(ΠΑΜΕ ΙΝΔΙΑ;).

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΤΑΜΠΛ!!!!!!.

Ανώνυμος είπε...

Ε, εσύ άνθρωπε του Μωραίτη που έχεις πάρει αμπάριζα όλα τα blogs και γράφεις για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, να σου πω......... Αντε μάζεψε κανα ψηφάκι για τον Θάνο, δεν προλαβαίνεις. Ασε τα blogs και τρέχα στις πλατείες γιατί κάποιοι νέοι, στη γραμμή της ανανέωσης του ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΄τρώνε με χρυσά κουτάλια, και μετά θα μετράς τα κουκιά και δεν θα σου βγαίνουνε. Εκει έξω είναι η ουσία μάγκα. Ασε τα blogs και την υψηλή κριτική για τον Βερελή.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4:41 ένα έχω να σου πω δεν είμαι φίλος κανενός Μωραίτη ούτε καν ψηφίζω στα μέρη σου,και δεν μαζεύω ψήφους για κανένα.
Είμαι ένας από τους 260 που απέλυσε ο Βερελής με την ανοχή της δικής σου ψήφου έχασαν τη δουλειά τους στην Ολυμπιακή κάποια άτομα σου αρέσει,ήθελες να ήσουν στη θέση τους;
Τα υπόλοιπα που γράφεις τα αντιπαρέρχομαι διότι δεν έχουν και καμία σοβαρότητα να τα σχολιάσω.
Και αν είναι φιλαράκι σου πες του το κράξιμο θα είναι συνεχές όσο και αν δεν τον νοιάζει μια και τσίπα δεν έχει.

Ανώνυμος είπε...

φίλε 7:3 δυστυχώς δεν έχω φίλο το Βερελή αν και πολύ θα το ήθελα. Είμαι ένας αγανακτισμένος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, που θέλω πολύ να γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Στο Νομό μου όμως δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα δω προκοπή με αυτό το κουτσό ψηφοδέλτιο. Ηθελα την αλλαγή με τον Γιώργο, αλλά έχω δει ότι ο μοναδικός βουλευτής που ενδιαφέρθηκε για τον τόπο μου ήταν ο Βερελής, και όπως καταλαβαίνεις έχω αγανακτήσει με την μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο μας. Γι αυτό με βλέπεις λίγο εριστικό. Οσο για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, δεν ξέρω αν θα ήθελα να ημουν στη θέση σου. Νομίζω όμως και συγχώρεσέ με δεν θέλω να παίζω με τον πόνου σου, αλλά όλοι που έφυγαν με αναγκαστική συνταξιοδότηση από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ τότε, πήραν και μια γερή αποζημίωση. Ετσι είχα διαβάσει τότε στις εφημερίδες. Αν πάλι κάνω λάθος συγνώμη. Αλλά και εσύ κατάλαβε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στήριζαν και πάλι τις ελπίδες τους στον Βερελή. Ας σταματήσουμε την διαμάχη. Απλά σου εξήγησα, και σου ζήτησα και συγνώμη αν ήμουν άδικος μαζί σου. Αλλά φίλε μου, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 1:52 κατά αρχή σε ευχαριστώ για την απάντησή σου
Έχω όμως να σου πω τα εξής.
Είμαι και εγώ ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό για μένα είναι ένας επιπρόσθετος λόγος να μην θέλω να υπάρχουν στη παράταξη μου τέτοια φασιστοειδή που να απολύουν κόσμο και να τον στέλνουν στην ανεργία στην παραγωγική ηλικία των 38 ετών,με την παγκόσμια αρνητική πατέντα της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης.
Δέν πρέπει λοιπόν να κοιτάς το θέμα μόνο τοπικά,αλλά πανελλαδικά γιατί κάποιος που εκλέγεται δεν είναι μόνο για την εκλογική του περιφέρεια,αλλά φέρνει και ψηφίζει νομοσχέδια για όλο το πανελλήνιο,και ο κύριος αυτός με τον νόμο 3185/2003 έβλαψε κόσμο με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ που είχε εκλεγεί αυτό δεν είναι όνειδος και ζημιά για το κίνημα;
Μπράβο λοιπόν στον πρόεδρο που έκανε αυτή την κίνηση και πέταξε κάποιους έξω που είχαν προκαλέσει συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού.
Κατά την γνώμη μου το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας σου δεν είναι κουτσό έχει πολλά και ανανεωμένα στελέχη,δεν χρειάζεται Βερελήδες να εκλέγονται.
Οσο γιά την γερή αποζημίωση που γράφεις φίλε μου είναι λάθος δεν πήραμε τίποτα,δεν ξέρω αν διαδίδει τέτοια ψέμματα ο Βερελής εκεί φύγαμε με ότι είχαμε τότε,φαντάσου λοιπόν ένας εργαζόμενος 38 ετών τη σύνταξη πείνας έβγαλε έργο Βερελή αυτό.
Και να σου πω και το άλλο εμάς μας πέταξε στο δρόμο το 2003 μέσα σε μία νύχτα,και η ΝΔ σήμερα αυτούς που συνταξιοδοτεί σήμερα τους δίνει τη γερή αποζημίωση που λες αυτά είναι τα έργα και οι αδικίες Βερελή σύγκρινε λοιπόν.
Εμείς δεν θέλαμε τίποτα απλά τη δουλειά μας και να τερματίζαμε το εργασιακό μας βίο όπως όλοι οι εργαζόμενοι.
Άρα λοιπόν κάνεις λάθος εμείς δεν πήραμε τίποτα.
Τέλος πάντων λοιπόν να είμαστε καλά καλή νίκη στο ΠΑΣΟΚ διαμάχη καμία