Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Ο Λιβανός με σημαντικό ρόλο στο επιτελείο Σαμαρά.


Ο πρ. βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός, ως γνωστό, προέβη προχθές σε δημόσια ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας επί λέξει ότι εμπνέεται:
''1ον) Από το όραμά του (του Α. Σαμαρά) για μια Ελλάδα της Ελπίδας που δε λησμονεί τις παρακαταθήκες αρχών και αξιών της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
2ον) Το πολιτικό του πρόταγμα για μια κοινωνία αξιοκρατίας, ισονομίας, ίσων ευκαιριών, και δημοκρατικής παρεμβατικότητας.
3ον) Την επιμονή του στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης σαν μοχλό κοινωνικής , οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης.
4ον) Την επιμονή του να δώσει ελπίδα και όραμα για το αύριο, αφήνοντας πίσω το χθες , τις βεντέτες του παρελθόντος και όσους προσπαθούν να τις αναβιώνουν.''


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Λιβανού από το εξωτερικό, οπότε και επισημοποιήθηκε η στήριξη προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά. Το ραντεβού δεν δόθηκε ούτε στο γραφείο του μεσσήνιου πολιτικού ούτε σε κάποιο γνωστό εστιατόριο, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πολύ απλά δεν χρειάστηκε καν να ''ξενιτευτούν'', αφού ο Αντώνης και ο Σπήλιος είναι γείτονες! Τα σπίτια τους βρίσκονται ακριβώς απέναντι, στην περιοχή της Κηφισιάς. Περισσότερες λεπτομέρειες επί των διαδικαστικών δεν γνωρίζουμε. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του αιτωλοακαρνάνα πολιτικού ισχυρίζονται, ότι πλέον ο ίδιος αναλαμβάνει να σηκώσει σημαντικό βάρος της προεκλογικής εκστρατείας όχι μόνο σε επίπεδο νομού, αλλά και σε πανελλαδικό. Συγκεκριμένα, ο Σπήλιος Λιβανός συμμετέχει στην ολιγομελή επικοινωνιακή ομάδα του Αντώνη Σαμαρά, η οποία χαράσσει καθημερινά την πολιτική του στρατηγική, ενώ αναμένεται από εδώ και πέρα να πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, με σκοπό την προώθηση της υποψηφιότητας του πρ. υπουργού Πολιτισμού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Πολυπολιτισμική» η νέα Ειδική Γραμματέας Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Υπ. Παιδείας.

H Θάλεια Δραγώνα , Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τοποθετήθηκε, με απόφαση του Πρωθυπουργού, Ειδική Γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων

Ας γνωρίσουμε τη νέα Ειδική Γραμματέα του Υπ. Παιδείας μέσα από ένα βιβλίο της. Το βιβλίο φέρει τον τίτλο «Τι ειν’ η πατρίδα μας;»
Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της η κ. Θάλεια Δραγώνα:
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

από Επιστολή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Κωνσταντάρα
http://www.konstandaras.gr/corpsite/display/dsp_Entity.asp?EN_ID=1576