Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Βίντεο-ντοκουμέντο από το παλιό χωριό Στράτος.


Βρήκαμε στο youtube ένα βίντεο πραγματικά ντοκουμέντο από το "παλιό χωριό" Στράτος, μέσα από πλάνα της ΕΤ2,τότε, (Ντοκυμαντέρ στα τέλη της 10ετίας του 80) και μέσα από πλάνα βίντεο του 1993 (Χριστούγεννα '93) από το προσωπικό αρχείο του κ. Χρήστου Μπέκου.Επίσης το βίντεο αυτό μπορείτε να το δείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Στράτου (http://www.dimos-stratou.gr/) Δυστυχώς, όπως αναφέρει και στα σχόλια του, ο χρήστης MPstudio60 που το ανέβασε, από τα σπίτια αυτά, μόνο 4-5 έχουν διατηρηθεί και επισκευαστεί.
Θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι μετακόμισαν στο σημερινό χωριό στις αρχές της δεκαετίας του 90, διότι το παλαιό ήταν πλούσιο σε αρχαιολογικά ευρήματα, καθώς εκεί κρύβονταν η αρχαία πόλη Στράτος ( ο σημερινός αρχαιολογικός χώρος) και έπρεπε επομένως να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να προχωρήσει η αρχαιολογική έρευνα.
Πάντως δεν είναι λίγα και τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται πέριξ ακόμα και του νέου χωριού. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αρχαιολογική σκαπάνη έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να αποκάλύψει τα μυστικά της ιστορίας που κρύβει η αιτωλοακαρνανική γή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

erwthseis:
POSO PROXWRHSAN OI ARXAIOLOGIKES EREYNES APO TOTE?
POIOS HTAN O STOXOS THS ANASKAFHS KAI AN EFTASE STO TERMA?

TI GINETAI ME TIS ERGASIES ANASTHLWSHS TOY ARXAIOY THEATROY?

TZAMPA EFYGE O KOSMAKHS APO TA SPITIA TOY?

MHPWS TO ARXAIO XWRIO HTAN PIO KALA DIATHRHMENO KATW AP TO XWMA?

Ανώνυμος είπε...

αντι ο χωρος αυτος να ειναι απο τους πιο σπουδαιους στον νομο με αρχαια ευρυματα ,θεατρα και χωρο για δραστηριοτητες στην τεχνικη λιμνη στρατου ,που θα συγκεντρωνε ολο το κοσμο απο το αγρινιο και την ευρυτερη περιοχη ,δυστυχως ειναι η πιο υποβαθμησμενη με τονους μπαζα και σκουπιδια που αφηνονται αμαζευτα απο τα παζαρια που γινονται καθε χρονο.
το αγρινιο πρεπει να βρει διεξοδο σε αυτο το φανταστικο τοπιο ,αλλα και στην τριχωνιδα για να εχει μελλον.