Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Διημερίδα για την πιστοποίηση-ποιότητα & ασφάλεια τροφίμων


Το Διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ( Τμήμα Διαχείρησης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προιόντων και Τμήμα Ιατρικής )διοργανώνει ημερίδα με τίτλο πιστοποίηση-ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων.Η ημερίδα θα γίνει στις 19-20 Ιουνίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.Εισηγήσεις θα γίνουν μεταξύ άλλων για τους στόχους και τη βιωσιμότητα Επιχειρήσεων Τροφίμων, για τις ανεπιθύμητες ουσίες στα αγροτικά προιόντα και τα τρόφιμα, για τα Νεοφανή Τρόφιμα και Κλωνοπροιόντα, για τη Πιστοποίηση των Βιολογικών Προιόντων.Επίσης θα γίνει παρουσίαση έρευνας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πεδίο της συσκευασίας τροφίμων.Αυτά την Πέμπτη 19 Ιουνίου, πρώτη μέρα της διημερίδας.
ΤηΤην Παρασκευή 20 Ιουνίου θα γίνουν εισηγήσεις για τα συστήματα ολοκληρωμένης Διαχείρησης, για τη πιστοποήση και Λειτουργικά Τρόφιμα, ενώ θα γίνει παρουσίαση της πορείας Υλοποίησης του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πιστοποίηση Αγροτικών Προιόντων Ποιότητας.
Όσο για τους εισηγητές στην πόλη μας θα έρθουν σπουδαίοι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τα προαναφερθέντα αντικέιμενα, όπως ο κ. Τριαντάφυλλος Αλμάνης, Καθηγητής Τμήματος Χημείας Ιωαννίνων, ο Κ Αλαχιώτης, καθηγητής Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών,(σ.σ. τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει αυτό το όνομα...;;;)Παναγιώτης Ευθυμιάδης, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος, ο Κ Μιχάλης Κοντομηνάς, Καθηγητής Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. ο κ Άγγελος Ευαγγέλου, καθηγητής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλοι.
Το σχόλιο μας: Υπάρχει πιο επίκαιρο θέμα από την ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων και πως να κρίνουμε σε ποιά τρόφιμα μπορούμε να τη συναντήσουμε; Να λοιπόν που τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που βρίσκονται στη πόλη μας συνδέουν τα αντικείμενα ερευνών τους με επιτακτικές ανάγκες της εποχής.Αυτό ας αποτελέσει παράδειγμα για τη συνέχεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: