Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Go west!!


Ημέρα σήμερα για το "γαιτανάκι των λαών".
Στο Αγρίνιο σήμερα έπεφτε η αυλαία του 11 φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, μιας εκδήλωσης που έδινε στη πόλη μας λίγο άρωμα "διεθνές".
Τον ουρανό της πόλης μας γέμισαν πολύχρωμα πυροτεχνήματα.
Ανοίγοντας αργότερα την τηλεόραση έβλεπες πάλι πυροτεχνήματα σε επανάληψη, χιλιάδες χιλιόμετρα ανατολικά, μακριά από το μικρό Αγρίνιο, όπου έπεφτε η αυλαία ενός άλλου γαιτανάκι -όπως κατάντησε- των λαών: Στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο.
Χιλιάδες σημαίες παρέλασαν σαν πολύχρωμα χριστουγενιάτικα στολίδια, σε μια βιτρίνα που πάλευε να κρύψει το τεράστιο εσωτερικό του πολυκαταστήματος.
Ενός πολυκαταστήματος όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία.
Πώς να έχει άλλωστε ότια το(τα) αφεντικό ασκεί κλειστοφοβική εξουσία που κυνηγά έστω και την υπόνοια της αντίθετης άποψης;
Που "κοπανά" δημοσιογράφους, όχι αυτούς που λέμε διαπλεκόμενους, αλλά αυτούς που περιγράφουν απλά αυτό που βλέπουν σε μια ξένη και ουδέτερη χώρα για αυτούς.
Θα μου πείτε τώρα και οι άλλοι είναι καλύτεροι;
Ο χαζογιώργος Bush θα ασχοληθεί μαζί σου για να σε λογοκρίνει με τη τρίτη η την τέταρτη φορά, όταν του γίνεις αρκετά ενοχλητικός.Aλλά και για αυτόν κανείς δεν ξέρει ακόμα πόσο θα χειροτερέψει.
Ο Βλαδίμηρος ίσως με τη δεύτερη.
Φανταστείτε να είχαν οι Κινέζοι τα στρατιωτικά πατήματα της Αμερικής στη παγκόσμια σκηνή η του Βλαδίμηρου έστω. Πόσα ακόμα Ιρακ και Αφγανιστάν θα παίζαν;
Έχοντας τέτοιες σκόρπιες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού μου, οφείλω να πώ ότι με χάλασαν οι φετινοί ολυμπιακοί γιατί μου βγάζαν κάτι ψεύτικο περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Όπως λένε μερικοί για τα μετάλλια της Εθνικής, αλλά εδώ-για να μην ήμαστε αφελής- ισχύει το ρητό "ενοχος είναι αυτός που θα συλληφθεί".
Ας πέσει λοιπόν η αυλαία αυτών των ολυμπιακών με πυροτεχνήματα.
Όπως επίσης με πυροτεχνήματα έπεσε και σήμερα στο μικρό Αγρίνιο.
Μόνο που ο Κινέζος που πουλάει την πραγμάτεια του στη πλατεία δημοκρατίας, είχε τη πλάτη γυρισμένη σε όλα αυτά τα φαντασμαγορικά θεάματα..
Μετρούσε τα δικά του φωτάκια-στυλό που του έχουν μείνει απούλητα.Η έγνοια του άλλωστε είναι πώς θα πάει η δουλειά του την επόμενη μέρα και πως θα επιβιώσει.
Go west λοιπόν..Μέχρις ότου να σβήσει και ετούτο το πυροτέχνημα.

Βασιλιάς Άγριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: