Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Εικόνες ιστορικής μνήμης..





Τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, επιλέξαμε να σας παραθέσουμε ιστορικό υλικό της εποχής που αφορά το Αγρίνιο. Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από το βιβλίο το Αγρίνιο Κάποτε, του Αριστείδη Μπαρχαμπά.
Εικόνες από τον ελληνοιταλικό πόλεμο, την κατόχη, την απελευθέρωση..
Εικόνες ιστορικής μνήμης..

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπου Κάπου ξεφεύγει και μία καλή είδηση για τη Κυβέρνηση απο τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Είναι τέτοια η αγανάκτηση απο τους έλληνες για την παραπληροφόρηση (ακόμα και από πασόκους που βλέπουν την αλήθεια αλλα ντρέπονται να τη πουν φανερά) που κάνουν και λάθη και φανερώνουν αληθινές ειδήσεις. ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ....

Αυξημένες σε ποσοστό 2% καταγράφηκαν στο οκτάμηνο φέτος οι ελληνικές εξαγωγές και διαμορφώθηκαν στα 11,3 δισ. ευρώ, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β.Ελλάδας (ΣΕΒΕ), «παρά τη σημαντική μείωση που καταγράφηκε στο εξαγωγικό εμπόριο τον Αύγουστο 2008, στο διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος 2008, οι ελληνικές εξαγωγές διατηρήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2007, επιδεικνύοντας σημάδια αντίστασης απέναντι στη διεθνή οικονομική κρίση».

Συγκεκριμένα βάσει των στοιχείων της ΕΣΥΕ, η αξία των εξαγωγών τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 10,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή η μείωση ανήλθε σε 5%. Ωστόσο, η παράλληλη μείωση των εισαγωγών κατά 11,3%, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος.

Ειδικότερα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου παρουσιάσε τον Αύγουστο μείωση 11,8% και διαμορφώθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ, έναντι 2,6 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Αν αφαιρεθούν τα πετρελαιοειδή το έλλειμμα του Εμπορικού Ισοζυγίου παρουσίασε μείωση κατά 8,6% σε σύγκριση με πέρσι.

Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2008 παρουσίασε μείωση 2,3%, ενώ με την αφαίρεση των πετρελαιοειδών σημειώθηκε αύξηση 4,7%.

Σε ό,τι αφορά την αξία των εξαγωγών - αποστολών προϊόντων το οκτάμηνο παρουσίασε αύξηση 2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ με την αφαίρεση των πετρελαιοειδών η αύξηση ανήλθε σε 5%.

Στο πλαίσιο αυτό, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου σε επίπεδο οκταμήνου μειώθηκε κατά 4,3% και σε απόλυτες τιμές ανήλθε στα 22,6 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Ας προσθέσω και μια φωτογραφία κι εγώ...
Εκτος από τους προδότες δεξιούς γερμανοτσολιάδες,είχαμε και τους επίσης προδότες αριστερούς σταλινοτσολιαδες...
http://img225.imageshack.us/my.php?image=nsstalinotsoliadeswx4.jpg

Δυστυχώς για μια ακόμη φορα καταφέραμε να βγάλουμε τα ματια μας μονοι μας...Κι ενώ όλος ο πλανήτης "ανοικοδομουταν",εμείς καταστρέφαμε ότι είχε γλιτώσει από τους 3 φασίστες..

Ανώνυμος είπε...

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Αργυρόκαστρο στη Βόρειο Ήπειρο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης μαθητών του ελληνικού σχολείου για την επέτειο του "όχι".

Μαθητές του αλβανικού λυκείου τους προκάλεσαν, τραγουδώντας τον αλβανικό ύμνο και βρίζοντας τους μαθητές και την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να σταματήσει.

Κατά τα άλλα οι Έλληνες είναι οι κακοί ρατσιστές....
Θα βγάλει καμιά ανακοίνωση το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρειο Ήπειρο;

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΤΑΤΑΡΝΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΤΑΡΝΑΣ
ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ

" ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ"
Άρης Βελουχιώτης

"Σύντροφοι, ευτυχώς που δεν νικήσαμε"
Ναι πρόκειται για όψιμη ομολογία πίστεως της άλλης πλευράς. Η Ελλάδα θα είχε περιπέσει σε εξαθλίωση και σήμερα θα συναγωνίζετο τις χώρες του πρώην Ανατολικού συνασπισμού. Και ποιοι ήταν οι σύντροφοι; " Ο συρφετός των προδοτών ο οποίος τελικά ηττήθηκε στο Βίτσι και στο Γράμμο, αριθμείται πλέον εις νεκρούς, εις αιχμαλώτους και φυγάδες ". Ναι πρόκειται για χαρακτηριστική δήλωση του Γ. Παπανδρέου, τον Αύγουστο του 1949, την επαύριον της συντριβής του κομμουνιστο-συμμοριτισμού. Συρφετός προδοτών που προσέφεραν υπηρεσίες στο αντίπαλο στρατόπεδο, στο κομμουνιστικό μέτωπο, με ηγέτη τον Στάλιν. Άλλη όμως είναι η απορία η δική μας. Ο συρφετός αυτός των προδοτών που επέζησε, πότε θα ζητήσει συγνώμη; Διερωτώμεθα οι άλλοι πότε θα αισθανθούν ελεύθεροι; Τα θύματά τους καρτερούν. Και ήσαν πολλά τα θύματα. " Το ΕΑΜ είχε ολίγες σελίδες δόξης και πολλές σελίδες εγκλήματος", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε επίσης ο Γ. Παπανδρέου. Και να, το έγκλημα της Τατάρνας. Έγκλημα κατ' εξακολούθηση, με εκατοντάδες θύματα. Αθώα θύματα. Είχαν όλοι τους αρνηθεί να αλλοτριωθούν. Είχαν όλοι τους αρνηθεί να γίνουν προλετάριοι. Δεν δέχονταν να προδώσουν την πίστη τους. Δεν δέχονταν να απαρνηθούν την ταυτότητά τους.

Τόση κτηνωδία ψυχής από μια μερίδα απάτριδων ελλήνων και κυρίως της τότε ηγεσίας του ΕΛΑΣ, που πούλησαν την ψυχή τους στο σατανά και μεταμορφωμένοι σε αγέλες λυσσαλέων λύκων κατασπάραζαν αθώους έλληνες πατριώτες, δεν θα την πίστευα αν δεν την εξιστορούσαν 2 αυτόπτες μάρτυρες που είδαν και έζησαν από κοντά ολόκληρο το τραγικό τέλος, των περισσοτέρων εκ των χιλιάδων εκείνων αθώων ελλήνων πατριωτών, που τους έρριπταν σε μία χαώδη τρύπα της Τατάρνας Αιτωλ/νίας.
Άκουγα με σφιγμένη την καρδιά και απορούσα: Πού την είχαν Θεέ μου καταχωνιασμένη τόση κτηνωδία, τόση βαρβαρότητα ψυχής και ξεχείλισε ξαφνικά, ξεσπώντας την πάνω σε ανθρώπους, που δεν έφταιξαν σε τίποτα και μεταμορφωμένοι σε ανθρωπόμορφα τέρατα, ικανοποιούσαν με σαρκασμό τα κτηνώδη ψυχικά ένστικτά τους με ανθρώπινη σάρκα και αίμα.
Σε ποιές ανήλιες σπηλιές αγρίων ζούσαν και ποιές άκαρδες και αγάλακτες μάνες γέννησαν αυτά τα αποκρουστικά αποβράσματα της φύσης! Και να σκεφτεί κανείς ότι το μοναδικό "βαρύ έγκλημα" που είχαν διαπράξει οι δύστυχοι εκείνοι έλληνες, για να ξεσπάσει πάνω τους όλη αυτή η βαρβαρότητα και το μίσος τους, ήταν επειδή αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τους αιμοδιψείς Ελασίτες για να συνεργήσουν στην δια της βίας- φωτιά και τσεκούρι- κατάληψη της εξουσίας.
Για το απαίσιο εκείνο πέρασμά τους που άφησε πίσω αποκαΐδια και κατέστη η χώρα ένα απέραντο νεκροταφείο, που μισό και πλέον αιώνα από τότε ακόμη φέρει τα σημάδια της κτηνωδίας τους, το ελληνικό έθνος δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ. Γιατί οι πράξεις τους εκείνες ισοδυναμούν με ΕΣΧΑΤΗ κατά της Πατρίδας Προδοσία, τη στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα θα συμμετείχε, μετά τον Β' Παγκ. Πόλεμο, ως ισάξιο μέλος, μεταξύ των νικητών και θα διεκδικούσε όλα όσα της ανήκαν, αφού οι σύμμαχοι τότε τα είχαν αναγνωρίσει και της είχαν υποσχεθεί ότι θα δικαιωνόταν.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΟΛΗ
Κατοίκου περιοχής Τατάρνας (14 χρόνων τότε)
"...τι είδαν τα μάτια μου; και τι δεν είδαν που δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ!.
Πρέπει να σας πω πως αυτή εκεί κάτω η τρύπα έχει φάει πολύ κόσμο. Πάνω από 3.000 κορμιά πετάξανε μέσα σ'αυτή και όποιος θέλει ας έρθει να με διαψεύσει...
...Η τρύπα αυτή, που κανείς δεν ξέρει πόσα μέτρα βάθος έχει, επικοινωνούσε τότε με το ποτάμι,κάτω, τον Αχελώο. Τώρα έγινε η τεχνητή λίμνη για το Υδροηλ/κο εργοστάσιο, και επικοινωνεί μ'αυτή. Προσπάθησαν κάποτε να την ερευνήσουν Ιάπωνες, ειδικοί, αλλά μετά από ένα ορισμένο βάθος πολλών μέτρων που κατέβηκαν, επέστρεψαν άκαρποι.
...Κάθε μέρα σχεδόν, τους έβλεπα, κρυμμένος πίσω από τα πυκνά ρείκια, στη θέση εδώ που βρισκόμαστε τώρα, να πετάνε στην Τρύπα ολόγυμνους και δεμένους, τους δυστυχείς εκείνους ανθρώπους, που άλλοι τρέμανε από τον φόβο και άλλοι τα'χανε εντελώς χαμένα."

Στην ερώτησή μας γιατί τους ρίχνανε στην Τρύπα και δεν τους εκτελούσαν, απάντησε : "...απλούστατα, για να μην μπαίνουν στο κόπο να ανοίγουν κάθε μέρα 5-10 λάκκους, που κάποτε ίσως να αποκαλύπτονταν, ενώ μέσα σ'αυτό το χάος που τους έριχναν, δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί ίχνος απ'αυτούς.
Την τρύπα αυτή τους την υπέδειξε ένας γύφτος, ο γυφτο-Σταύρος, που είχε εδώ παρακάτω εργαστήριο που έφτιαχνε τσαπιά και άλλα σκαπτικά εργαλεία. Αυτός συνεργάζονταν με τους Αντάρτες που κουβαλούσανε από μακριά ομήρους με προορισμό την ...Τρύπα και κάθε φορά που δεν την βρίσκανε, τους πήγαινε ο ίδιος, γιατί , από την πυκνή βλάστηση ήταν αδύνατο να την βρουν, όσοι δεν ήξεραν την περιοχή. Ο γυφτο-Σταύρος, σαν αποζημίωση έπαιρνε ρούχα και παπούτσια από τους μελλοθάνατους, που πριν τους ξεγύμνωναν όπως τους γέννησε η μάνα τους..."

"...Κόντευε απόβραδο, όταν φέρανε στην Τρύπα άλλα 8 άτομα. Φαίνεται ότι ερχόντουσαν από πολύ μακριά για να φτάσουν εκείνη την ώρα. Αφού τα ξεγυμνώσανε όλα και ο γυφτο-Σταύρος πήρε το μερίδιό του, το κουστούμι ενός από τους 8, τους πετάξανε στα γρήγορα γιατί νύχτωνε και είχαν δρόμο να κάνουν. Φύγανε αμέσως χωρίς αυτή τη φορά να κάνουνε έλεγχο, όπως κάνανε πάντα για να βεβαιώνονται αν όλοι είχαν πέσει στο χάος.
Ένας όμως από αυτούς που αν θυμάμαι καλά,τον λέγανε Μήτρο και ήτανε από το Μαχαλά Ξηρομέρου, ο αδελφός του ήταν παπάς, για καλή του τύχη, το πέσιμό του το ανέκοψε ένας κορμός δέντρου και πιάστηκε απ'αυτόν, ακριβώς στο χείλος του χάους. Εκεί περίμενε μέχρι να φύγουν οι εκτελεστές του. Τα κατάφερε και έφτασε μέχρι απάνω και απομακρύνθηκε αρκετά από την απέναντι όμως μεριά, από εκείνη που τους είχαν φέρει. Αφού προχώρησε κάμποσο και έφτασε σε μια στάνη. έξω από το μικρό χωριό Αργιάδα, κρύφτηκε μέσα σε κάτι λιθάρια, έτσι γυμνός όπως ήταν.
Μια θεια μου, που είχε βγει να μαζέψει τα γίδια και πέρασε από κοντά του, την είδε, της φώναξε και της είπε τι ακριβώς συνέβη. Γύρισε τότε η θειά μου τρομαγμένη στη στάνη και το λέει στον άντρα της. Εκείνος έτρεξε αμέσως και τον βρήκε. Ήταν σε άσχημη ψυχική κατάσταση. Παρακαλώντας λέει στον θείο μου :
- Αν πέρασες και εσύ από κολυμβήθρα με γλυτώνεις, αν θέλεις αδελφέ μου.
- Μην φοβάσαι, τον καθησύχασε ο θείος μου θα σε γλυτώσω.
Του πήγε ρούχα και αργά το βράδυ τον πήγε και τον έκρυψε σε μια σπηλιά κάτω στο ποτάμι. Εκεί έμεινε 7 ημέρες και εγώ του πήγαινα κάθε μέρα φαγητό. Μετά από δω ο θειος μου κατάφερε να τον φυγαδεύσει στην Κόπρενα και από κει με καΐκι κατέφυγε, με τον ΕΔΕΣ, στην Κέρκυρα και έτσι γλύτωσε. Αργότερα κατά το 2ο αντάρτικο, επέστρεψε ο Μήτρος εδώ και βρήκε το γυφτο-Σταύρο στο εργαστήρι του, φορούσε το κουστούμι του, αυτό που του είχαν πάρει πριν τον ρίξουν στην Τρύπα. Το ξύλο που έφαγε..."

Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές των...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που επικράτησαν αυτοί που στα Δεκεμβριανά χρησιμοποίησαν ταγματασφαλίτες και ρουφιάνους των Γερμανών να χτυπήσουν το ΕΑΜ!
Ευτυχώς που επικράτησαν αυτοί που έκανα αντίσταση από το Κάιρο..
Ευτυχώς που επικράτησαν αυτοί που έστειλαν και δολοφόνησαν χιλιάδες αγωνιστές στα ξερονήσια..
Ευτυχώς επικράτρησαν αυτοί που πριν απελευθερωθεί η Ελλάδα από τους Γερμανούς είχαν αρχίσει συνεργασίες με τους Άγγλους με σκοπό να χτυπήσουν το Ε.Α.Μ..
Ευτυχώς που δεν επικράτησαν αυτοί στους οποίους οφείλουμε ΚΥΡΙΩΣ την απελευθέρωση!!Σας αρέσει δε σας αρέσει η Ελλάδα απελευθερώθηκε σχεδόν όλη από το Ε.Α.Μ!!!


Ε.Α.Μ - Ε.Λ.Α.Σ-Ε.Π.Ο.Ν Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρει κάποιος πιο πάνω δηλώσεις του Γ.Παπαδένδροου!!
Του Γέρου της Δημολκρατίας...
Αυτού που όταν στις εκλογές τον στήριξε η Ε.Δ.Α και βγήκε πρώτος γύρισε και είπε ότι..ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΔΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!
Αυτοός που όταν ήταν Υπ.Παιδείας έλεγε ότι π΄ρέπει να διώξουνε κάθε Κομμονιστική απειλή από τα σχολεία και κάθε δάσκαλο που πρόσκειτε σε τέτοιες ιδεολογίες!
Είναι αυτός που επί πρωθυπουργίας του έγιναν τα Δε4κεμβριανά αφήνοντας τους Αγγλους(σα πιστό τσιράκι τους) να αλωνίζουν στην Αθήνα!

Αυτός ήταν ο Γέρος της Δημοκρατίας!!


Όσο για τις .....μαρτυρίες..... που αναφέρονται με συγκλόνισαν!

Ανώνυμος είπε...

Apo ton EAM apeleytherothike...Itan omos oloi komounistes? H mipos apla ekmetaleveste to geggonos kai pleon kanete antistasi eseis apo tous kanapedes?
Episis ap'oso thimamai ta paratragouda pou odigisan ston emfilio den ta ksekinise kanas zervas...Allos xtipise pisoplata...Ki eno den eixan akoma fygei oi exthroi..
Ki eytyxos pou oi deksioi eixan tous agglous kai oi aristeroi tous giougoslavous,boulgarous klp...
Ki eytyxws pou alonizan oi Aggloi kai oi aristeroi yposxotan thn makedonia ston Tito...
ti na leme tora re paidia? Afou kai oi 2 prodotes itan...An den itan den tha ginotan o emfilios..
Kathiste eseis kai plakothite...Koroida..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμο, 8.54
----------------
Φίλε μου, η τσέπη όλων μας ξέρει καλύτερα απο τις στατιστικές σου τα κατορθώματα του Αλογοσκούφη και του ανεπάγγελτου αφεντικού του...Ότι και να μας πείς, όσα τρύκ με τους αριθμούς και το χρόνο να κάνεις,το ισοζύγιό σου είναι αρνητικό...Οι μεταρρυθμίσεις σου ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ, ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ για να τη βολέψεις για κάνα εξάμηνο ακόμα, και οι νταβατζήδες κάνουν πάρτυ στην πλάτη του ''ασυμβίβαστου''.Λυπούμαι που ή η λογική σου πάσχει ή παπαγαλίζεις το ''μαθηματάκι'' σου΄, βολεμένος σε τίποτε stage κι΄εξαργυρώνεις την ''θεσούλα''...Η προσπάθειά σου με τα υπόλοιπα σχόλια , που ΕΣΥ τα έγραψες όλα, αλλάζοντας και τους χαρακτήρες σ΄ένα απο αυτά για να θολώσεις τα νερά, κουτελοχτυπιέται(με τα κέρατά σας) σε αντίθεση με τις προσπάθειες του συζύγου της ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΎ ΝΑΤΑΣΣΑΣ, να μας παρουσιάσει κάτι σαν Κεντρώο προφίλ.Έτσι δίνεις το δικαίωμα σ΄όποιον έχει δυό γραμμάρια μυαλό, εκτός απο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΒΑΜΠΙΡ, να σε χαρακτηρίσει και ΑΦΕΛΗ...

Ανώνυμος είπε...

οι οπαδοι του καρανταφερη και οι λοιποι ακροδεξιοι να μας αδειασουν την γωνια εδω στο νομο αιτ/νιας....
αυτοι οι τυποι πιστευουν τοσο πολυ στην πατριδα μας που βαζουν τις γυναικες τους στις εκπομπες στην τιβι και εξευτελιζουν ''ελληνες''...
ντροπη στους φασιστες του λαος μπουμπουκους βοριδιδες και λοιπους...
μην τολμησουν και κανουν την εμφανιση τους στο νομο...
αυτοι που μιλανε για πατριδες οχι κτλ ειναι αυτοι που το παιζουν πατριωτες και κονομανε...ουστ φασισταρια του λαος ...μπουμπουκοι...
εξω απο το νομο οι φιλοι των γερμανων...

Ανώνυμος είπε...

Ennoeitai oti sto EAM den htan mono kommonistes!!
Pote de to isxiristike ayto to KKE!!!!
Alloste to EAM apoteloutan apo 4 kommata!!

Μάρκος είπε...

7:25, για τις πηγάδες που έφτιαξαν οι "δικοί" σου στην Αιτωλοακαρνανία κι έριχναν τον κόσμο, δεν μας λες τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

ποιες πιγαδες μαρκο (markus στην γλωσσα σου).
πηγαινε σε κανενα σεμιναριο με την γυναικα του μπουμπουκου και την φιλη του βοριδη να σου μιλησει για πατριδα θρησκεια και οικογενεια, που εξευτελιζουν απο τις τηλεορασεις, και τις πιγαδες αστες για οταν θα ερθει η λειψυδρια.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΕΝΙΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ''ΠΕΣ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΚΑΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ''.ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ''ΕΝΔΟΞΟΥ ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΠΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ?ΠΟΤΕ ΒΡΕ Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ?ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΕΖΑΝΕ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΕΝΟ .ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΞΕΜΟΝΑΧΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΦΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΒΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ... ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΜΑΡΩΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ.ΕΤΣΙ ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣ ΕΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΡΙΝΕΙΑ .ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΡΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΓΕΡΜΑΝΟ .ΠΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΨΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ/ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΙ ΓΕΡΝΑΝΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ.ΤΟ ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ .ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟΥς ΚΟΚΟΡΟΦΤΕΡΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ.ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΟΞΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ κ.λ.π ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ . ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ''ΤΟ ΕΛΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ''ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΟΔΕΙΑΣ '' ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ .ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΚΗΣ .ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ 40αρια ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ . ΜΟΛΙΣ ΦΩΡΤΟΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΚΤΗΤΗ .ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ .Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙ....Α ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΗΤΑΝ Ο ΖΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΣ ΗΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Ανώνυμος είπε...

gia rota stin makrinia tinos ta spitia karsane kai poioi piran money apo to sxedio marsal.
pali oi kkedes ta kanane gia na exoyn na lene.
okso oi filoi ton germanon apo thn ellada.

Μάρκος είπε...

Ανιστόριτε φίλε ανώνυμε 4:33, ρώτα να μάθεις αν δεν ξέρεις ούτε για την Τατάρνα. Καμιά πιο σοβαρή απάντηση έχεις να μου δώσεις;