Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Πας να μας τρελάνεις...

Ο υπουργός Παιδείας βάλθηκε να μας τρελάνει όλους σήμερα. Έθεσε θέμα που δεν υπήρχε και ουσιαστικά άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για μια νέα κόντρα μεταξύ Αγρινίου-Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Αγρινίου κ.Μοσχολιό έκανε λόγο για Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα… όποια επιθυμούν οι Αιτωλοακαρνάνες! Μέχρι τώρα για όλους η έδρα του υπο αυτονόμηση Πανεπιστημίου ήταν δεδομένη, όχι όμως και για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Μιλάμε δηλαδή για απίστευτο κυβερνητικό αυτογκόλ. Οι κακές γλώσσες λένε ότι στην αλλαγή πλεύσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ''γνωμοδότηση'' προσώπων που κατάγονται από το Μεσολόγγι.

Κύριε υπουργέ κατανοούμε απολύτως τα δημοκρατικά σας αισθήματα από τα οποία απορρέει η απόφασή σας για ελεύθερη επιλογή της έδρας από τους πολίτες, οι οποίοι εκλέγουν το νομαρχιακό συμβούλιο. (αφού εκεί πέταξε το μπαλάκι). Όμως οφείλετε κάποια στιγμή να μελετήσετε τον Πλάτωνα και να κατανοήσετε ότι η πολυπραγμοσύνη (ή αλλίως η άκρατη δημοκρατία) οδηγεί στην οχλοκρατία με ζημιογόνες συνέπεις για το κοινωνικό σύνολο…

ΥΓ: Πραγματικά η ονοματολογία (Δυτικής Ελλάδας) αλλά και η λειτουργία θεωρητικών τμημάτων στο Μεσολόγγι δεν μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους. Όμως την έδρα δεν την διαπραγματευόμαστε!

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα δε γίνουν 8 σχολές στο Αγρίνιο πρώτα το μεσσολόγγι να μη προσπάθήσει να διεκδικήσει τίποτα.
Και να προσέξει το μεσολόγγι να μη πέσει στη παγίδα της ΝΔ που βάζει φτελιές να τσακώνονται οι 2 πόλεις μεταξύ τους.
Ισως αυτή τη φορά επειδή αφορά και καθαρά οικομικό θέμα της πόλης πολυς κόσμος θα πιέσει να γίνουν πρώτα σχολές στο Αγρίνιο.
Είαναι τελειως διαφορετικό πράγμα με το εφετείο.Εδώ αφορά κόσμο που περιμένει φοιτήτες για να βγάλει καμια ψωροδεκάρα.

Ανώνυμος είπε...

Μας έχουν για τους τελευταίους της χώρας.Αν αυτή τη φορά επέμβει και χωθεί το μεσολόγγι να βγεί ο κόσμος να τα κάνει μπάχαλο παντου.
Αυτά τα κάνει η ΝΔ για να μας βάλει να τσακωθούμε με το μεσολόγγι.
Και έτσι και πέσει το μεσολόγγι στη φάκα και χωθεί να διεκδικήσει το μόνο που θα καταφέρει είναι να μη γίνει τίποτα ποτέ.
Να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα απο τώρα.
Θέλουμε δρόμους πανεπηστήμια σχολές υποδομές ,προστασία του περιβάλλοντος,δουλειές.
Τι απ' όλα αυτά έχουμε στον νομό ειδικά τα τελευταία χρόνια;
Τίποτα γι'αυτό κόσμε ξύπνα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΦΥΛΑΧΤΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ... ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

1:16 OI PROHGOYMENES DEN EIXAN PROBLHMA ME TO AGRINIO?

Ανώνυμος είπε...

Ας σηκώσουν το γάντι Μοσχολιός και Σώκος και αντί για αντίδραση ας προκηρύξουν αύριο κιόλας δημοψήφισμα στο νομό και για το Πανεπιστήμιο και για το Εφετείο. Και ο υπουργός και του λόγου τους ας σταθούν στο ύψος τους.

Ανώνυμος είπε...

2:15 μην τα βλέπεις όλα κομματικά, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν σκέφτονται μόνο τα κόμματα αλλά το τι κανουμε ΤΩΡΑ!
Και η κυβέρνηση έχει δυστυχώς ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τους Αγρινιώτες...

Ανώνυμος είπε...

POIO EFETEIO XEXASTE TO..TORA SEIRA EXEI TO PANEPISTIMIO NA EXEI EDRA STO MESOLOGGI..ARKETA SAS ANEXTEIKAME ME TIS DIEKDIKISEIS SAS..DEN EXOYN MONO OI KYVERNISEIS PROVLIMA MAZI SAS..EXEI OLI I ELLADA ME TIS NOOTROPIES SAS...

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ..ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ....ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΔΡΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΣΧΟΛΗ Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ..ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΧΑΖΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟ..ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ..

Ανώνυμος είπε...

bre agrinotes pali sto dixasmo to rixate...pote tha pame mprosta..dytiki ellada den einai mono to agrinio..

Ανώνυμος είπε...

Το Μεσολόγγι δε δικαιούται ούτε ένα πανεπιστημιακό τμήμα,έχει το ΤΕΙ,Στρατό,και τόσα άλλα. Είτε θεωρητικό είτε οτιδήποτε άλλο. Τί νομίζουν ότι είναι εκεί κάτω,οι λόγιοι του νομού?? Με αυτά που κάνουν εδώ και δεκαετίες δείχνουν το άκρως αντίθετο.Όλα τα τμήμτα στο Αγρίνιο. Τμήμα ΑΕΙ θα πάρει μόνο αν δώσει κάποιο τμήμα ΤΕΙ,πχ το τμήμα Λογιστικής. Αλλιώς δεν έχει.
Αυτό να το καταλάβουν καλά,γιατί αυτή τη φορά οι σύσσωμο το Αγρίνιο δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οι τελευταίοι που μιλάτε για σχολές σε διάφορες πόλεις,δεν έχετε ιδέα τί πάει να πει πανεπιστήμιο. Σοβαρά πανεπιστήμια είναι ΜΟΝΟ αυτά που έχουν όλες τις σχολές συγκεντρωμένες.Όπως της Αθήνας,Θεσσαλονίκης,Πάτρας,Ιωαννίνων. Δεν είδα τα Γιάννενα να δίνουν σχολές στην Κόνιτσα,στο Μέτσοβο,στο Κλπάκι.Λέγεται Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι όχι Ηπείρου,όπως το ΤΕΙ Ηπείρου,που έχει σχολές στην Άρτα,στην Πρέβεζα,στην Ηγοπυμενίτσα.Είναι ΤΕΙ αυτό ή μήπως κάτι άλλο ακατανόμαστο?? Πανεπιστήμιο Αγρινίου και τέλος.Όλα τα άλλα είναι για αυτούς που ορέγονται διάσπαση του πανεπιστημίου,μήπως πουλήσουν κανά πιτόγυρο παραπάνω και νοικιάσουν κανά παλιό μουχλιασμένο σπίτι.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Η κάθε κυβέρνηση κοιτά να μην έχει την παραμικρή απώλεια στις περιοχές του Μεσολογγίου με κάθε τέτοια παρόμοια εξαγγελία, γενικολογώντας ως προς το περιεχόμενο. Και στην τελική όποιος παίρνει,δίνει κι όλας.Αν το Μεσολόγγι θέλει κάποιο τμήμα,ας δώσει τμήμα απ'το ΤΕΙ ( Εννοείται όχι κανέναν τελευταίο τμήμα που πάει για κλείσιμο. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κι όχι οι κουτοπονηριές ).

Ανώνυμος είπε...

σοβαρα βρε κατσιαπλιδες?εσεις απο που και ως που τοτε διεκδικειτε εφετεια και αρχαιολογικα μουσεια?απο την νομικη σας σκεψη που στους δικηγορους σας τους πηραν τα σωβρακα οι δικηγοροι Μεσολογγιου και βγαινει ο προεδρος των δικηγορων Αγρινιου και λεει απιστευτες κοτσανες?η απο τα αρχαιολογικα ευρηματα της πολης σας?καντε λιγο κρατει και κοιταξτε που εχετε κανει το νομο μπαχαλο..

Ανώνυμος είπε...

Η αναβάθμιση του ΤΕΙ, η ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων και τα οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ήταν τα αιτήματα που έθεσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Αναγνωστόπουλος στον Υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά την επίσκεψη του τελευταίου, στο δημαρχείο της πόλης, χθες.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου καλωσορίζοντας τον κ. Στυλιανίδη στο δημαρχείο αναφέρθηκε στην πλούσια πνευματική παράδοση της πόλης σημειώνοντας: «Η παρουσία σας στο Μεσολόγγι με το θεσμικό ρόλο του Υπουργού της Παιδείας αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι η πόλη του Μεσολογγίου τόσο κατά τα προεπαναστατικά χρόνια, όσο και μετέπειτα και μέχρι τις μέρες μας διαδραματίζει, ενεργό ρόλο στην προαγωγή της Παιδείας

Ανώνυμος είπε...

Παντως το Πανεπιστημιο Θεσσαλιας, με σχολες σε Βολο, Λαρισα, Τρικαλα, Καρδιτσα, τα παει μια χαρα.
Ολοι ειναι ευχαριστημενοι.

Διεσπαρμενο Πανεπιστημιο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι μεσολογγίτες πόσο τοιπικιστές πρέπει να είναι για αν τα θέλουν όλα δικά τους;
Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά αλλά δε μπορεί να μπει σφήνα να το κάνει αυτό τώρα αλλιώς να πάμε όλοι στο μεσολογγι να τους περιποιηθούμε καταλλήλως κατι που έπρέπε να το είχαν κάνει οι τουρκοι στη τελική.

Ανώνυμος είπε...

AN DOSOUME PANEPISTIMIO THA DOSETE EFETEIO,ARXAILOGIKO MOYSEIO KAI SXOLES PANEPISTIMIAKES..EISTE POLOI ANAPTIGMENOI GIA NA APAITEITE SAN ZITOYLES

Ανώνυμος είπε...

λογικό είναι η ΝΔ να μη γουστάρει το Αγρίνιο αφού ο δήμος είναι του Πασοκ και η νομαρχία πάλι του πασοκ.
Ετσι είστε δε μας βγάλατε λεει πάρτε τον πούλο τώρα.
Και κάθεται και βάζει τους χωριάτες του μεσολογγιου να πεταγονται για χαλάνε την αναπτυξη του νομού και στο τέλος να μη γίνεται τίποτα πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΝΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ...
ΧΑΧΑΧΑΧΑ...
ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΚΕΙ!
ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ...

ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ... ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΤΡΩΓΕΣΤΕ...
*********

Ανώνυμος είπε...

MHN TSIMPATE...
AYTO HRTHE NA KANEI O YPOYRGOS...
NA MHN KANEI TIPOTA KAI NA PATHSEI STA DITHEN MISOI...

zeidoron dtsoukas είπε...

EIXAN DEN EIXAN TA TSAKALIA TIS KYVERNISIS MAS EVALAN PALI NA TRWGOMASTE METAKSI MAS.
KAI I MEGALI PLAKA THA EINAI KAI I ISTORIA TOY PANEPISTIMIOY NA EXEI TIN IDIA KATALIKSI ME TO EFETEIO.FIASKO DILADI.
I MONI DIAFORA EINAI OTI EDW PAIZONTAI KAI POLLA OIKONOMIKA STMFERONTA.GIA NA DOYME.
PANTWS TA PANEPISTIMIA FEROYN TA ONOMATA TWN POLEWN OPOY ANIKOYN KI OXI TIS PERIFERIAS.

Ανώνυμος είπε...

ENO O DIMARXOS MESOLOGGIOY EINAI ME TI ND 9.03..TI EISAI PROTOPALIKARO TOY MORAITI ***?NA LES PRAGMATA POY EXOYN VASI.O ANAGNOSTOPOULOS EINAI POROMENOS PASOKOS....KAI TO DIMO TON KYVERNAI I KLADIKI TOY PASOK....TORA POU VLEPEIS ESY NA XEI VALEI I ND TO MESOLOGGI NA SAS KANEI POLEMO DEN MPORO NA KATALAVO..ALLA MIPOS MPORO NA KATALAVO TO AGRINIO SYNOLIKA

Ανώνυμος είπε...

11.54 αφού δε κατλαβαίνεις τι θέλω να πώ μη μιλάς.
Το Αγρίνιο σα βαρόμετρο του νομού σαφώς σα πολύ μεγαλυτερη πόλη αν πάρει εκείνο αν παρει το άλλο θα απαιτεί ολοένα και πιο πολλά.Και αφού τόσος κόσμος ψήφισε μοσχολιο δηλαδη πασοκ και έβγαλε και το Σώκο νομάρχη η ΝΔ μονο και μόνο επειδή το αγρίνιο έκανε μεγάλη ζημιά σου λέει πάρε ένα αρ....ι απο μένα.
Ετσι απλά τα πράγματα.
Το μεσολόγγι κλασικά παίζει το ρόλο του εμποδίου όπως πάντα και πέφτει στη παγίδα της ΝΔ.
Μακαρι να μπορούσανε οι 2 πόλεις να τα κανονίζανε ώστε να μη κάνουν το χατίρι της ΝΔ αλλά εδώ και 25 χρόνια το μεσολόγγι τα ίδια και τα ίδια.Να πεί κάποιος μια λύσηαν έχει.
Και όταν λέμε ότι η ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα αυτά ισχύουν και για το πασοκ.
Τι είδαμε απο το πασοκ 30 χρόνια;Τα παπαρια του είδαμε.
Τι λέμε τώρα ρε άνθρωποι; εδώ γερόντοι αριστεροί εως το κόκαλο ,που τραβήξαν τα ελέη απο τη χούντα να λένε ότι δεν έχουμε δεί να γίνεται τίποτα τόσα χρόνια, απολύτως τίποτα και είδαμε με τη χούντα έργα .
Φανταστείτε πόσο μας έχουν γραμμένους στα παπαρια τους για να λέει ο κόσμος αριστερός ευτυχώς που υπήρχε η χούντα και έιδαμε κάτι να γίνεται.Αν είναι δυνατόν.

Και δε μπορώ να καταλάβω όταν λέμε κατι για την ΝΔ δηλαδή που έιναι 5 χρόνια τώρα και δεν έχει κάνει τίποτα να πετάγεται κάποιος και να απαντάει λέγοντας και τι έκανε και το πασοκ τόσα χρόνια.Είναι απάντηση αυτή σοβαρή;
Εδώ λέμε ότι το πασοκ έιναι πιο ύπουλο και υποκριτικό προς το κόσμο.
Αμα συνεχίσει ο κόσμος με ΝΔ ΚΑι πασοκ αυτά θα γίνονται και το μέλλον είναι προδιαγραφόμενο αλλά το κολλημενο το μαυλό κάποιων τους αξίζει αυτή η καταντια και η μυζερια.
Αλλά δε μπορούν να παίρνουν στο λαιμό τους και κόσμο που θέλει να αλλάξει η κατασταση.

Μάρκος είπε...

Ρε παιδιά, γιατί να έχει πρόβλημα η ΝΔ με το Αγρίνιο; Την περασμένη 4ετία δεν ήταν ο Νομάρχης της ΝΔ; Είναι δυνατόν να λέτε ότι έχει πρόβλημα επειδή βγήκε νομάρχης ΠΑΣΟΚος; Αν δηλαδή τις επόμενες εκλογές βγει ΝΔ Νομάρχης, τότε θα πει οκ στο Πανεπιστήμιο;

Ανώνυμος είπε...

οι μεσολογγιτες πεφτουν παλι στην παγιδα της κυβερνησης και το μμονο που θα καταφερει αν τελικα διεκδικησει την εδρα του πανεπιστημιου ειναι να μην ωφεληθει κανενας τελικα.αν γινει το πανεπιστημιο στο αγρινιο τοτε ανετα μπορει να παρει και κανα τμημα και το μεσολογγι.αν μπουν παλι στην μεση και δωσουν αλλωθι στην κυβερνηση για την καθυστερηση του πανεπιστημιου τοτε ολοι θα βγουν χαμενοι.γι'αυτο και δεν πρεπει να πεσουν επαλαναμβανω στην παγιδα και να φανουν εξυπνοι αυτη τη φορα.

Ανώνυμος είπε...

12.28 ENTAXEI ME TIS EPEXIGISEIS SOY SYMFONO EN MEREI..KRATAO TO REZOYME ..NA KATHISOYME NA SYMFONISOYME..NA SYMFONISOYME KAI NA APODEXTOYME TI..TOOSA XRONIA TO LEME STO MESOLOGGI..ALLA PANTA DIEKDIKEITE EIS VAROS MAS PENEPISTIMIO,EFETEIO,ARXAIOLOGIKO MOYSEIO,KTEL,PROTEYOYSA KLP...OTI EXEI TO MESOLOGGI OS PROTEYOUSA TO DIEKDIKEITE..AYTO TI EINAI ISSOROPI ANAPTYXI I SYNENOISI....GIATI LOIPON NA MIN AMFISVITISOYME TIN EDRA TOY PANEPISTIMIOY KAI NA MIN ZITAME SXOLES..ESEIS DILADI APO POY PIRATE SXOLES?APO TA GIANNENA DEN PIRATE?KAI TORA ZITATE AYTONOMISI LES KAI TO PANEPISTIMIO SAS ANIKEI..ME TO EFETEIO DE XEPERASATE KATHE ORIO..XORIS KAMIA EPIXEIRIMATOLOGIA ME TO ETSI THELO KAI PARANOMA TTHALATE EFETEIO,STO DE ARXAIOLOGIKO MOUSEIO DEN EXETE KANENA EYRIMA POU NA ANIKEI STIN POLI SAS KAI APAITEITE.....ANAROTIEMAI AN YPARXEI PERIPTOSI POTE NA TA VROYME AN DEN KATALAVETE TI SIMAINEI DIOIKITIKO KENTRO KAI OIKONOMIKO KENTRO..O KANIS STIN EFIMERIDA MAXITIS PALIA EIXE KANEI TON DIAXORISMO KAI EIXE PAREI KAI THESI OTI TO MESOLOGGI PREPEI NA PAIRNEI TIS YPIRESIES KAI TO AGRINIO TA OIKONOMIKA KENTRA(PX EPIMELITIRIO,KTEL)..TORA ANAGASTIKE YPO TON FASISMO KAPOION NA TO PAIZEI SKLIROPYRINIKOS....

Ανώνυμος είπε...

den mporo na min grafo mono kai mono gia to dimarxo mas ton aparadekto...leei o 9.43 na min pesoyme stin pagida tis kyvernisis..entaxei..eseis omos giati pefete stis pagides toy stamati kai zitate efeteia...eida mia anakoinosi toy dikigorikoy syllogoy mesologgioy...itan monadiki anepanalipti kai apolytos eilikrinis...xemprostiase ena stamati poy molis emathe oti mplokare to efeteio vgike kai ekane dilosi gia diaxorismo toy nomoy kai meta to pire piso..katopin evgaine kai ekane synexeia diloseis gia allous voyleytes kai gia to mesologgi..meta tin anakoinosi loufaxe pali kai milage gia ieres poleis klp...omos ayto poy moy ekane entiposi einai o fasismos ton meson toy agriniou..oloi mazi,aytomata kai me ton idio akrivos logo milisan gia polosi,dixasmo kai aparadekti dilosi..kapoioi de kai kala den dimosieysan to keimeno..an aytos den einai fasismos,eleima dimokratias kai maziki propaganda eparxiotikis epinoiseos tote ti ti einai..giati ta leo ayta...ta leo giati ola exoun sxesi me to idio tropario polosi pou kapoioi petaxan meta tin edra..i polosi na xerete adikei to agrinio kai ekthethei toys kyrioys ekfrastes toy..den katalavate oti i kyvernisi exei katalavei poioi einai oi ftaixtes stis diekdikiseis ..kai i kathe kyvernisi...den to pate kala..min perimenete to mesologgi na kanei piso..to panepistimio malon os edra erxetai pros mesologgi..edo tha eimaste kai tha ta xanaleme..

Ανώνυμος είπε...

Re padia ek mesologiou miso lepto...
Signomi alla to mouseio na to kanete ti?Afou den ipirxate kan sta arxaia xronia...Protimotero na paei to mouseio naypakto h thermo para mesologi...
Lete gia istories eksodous klp...Poia eksodo? Poia istoria? thn eksodo ton(eksoriston)soulioton lete? Posoi mesologites epezisan ayths?
Thelete efetio,thelete kafenio,thelete,thelete...Den mporeite na katalavete oti epeidh eseis thelete tiraniounte kamia 200aria xiliades simpolites mas?Ektos aytou,pou sto kalo tha ta xtisete ola?Mesa sto valto?De koitate pou kindinevete apo pandimia elonosias kalitera leo go?
Katigorite tous agriniotes gia akrato topikismo klp klp...Diladi signomi alla tis sxetikes anakoinoseis dikigorikou silogou mesologiou,ta tektenomena me to TEI kai to panepistimio agriniou kai tosa kai tosa alla pos sas xaraktirizoun?Alla ti leo...Leme pote oxi ston trelo?Mpa...
Den eimai agriniotis alla kapoia pramgmata prepei na ta vlepoume sosta..
Mia poli 10-15 xiliadon katoikon tiranaei ena nomo 230+....E entaksei oi alloi exoun to provlima ki oxi eseis...

Ανώνυμος είπε...

NA ιδρυθει η βουλη των ελληνων στο μεσολογγι.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΛΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΑΝ-ΙΔΡΥΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ.ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΕΝΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ .
ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΨΗΦΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 1821.ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε άνθρωποι απο το μεσολόγγι, γιατί είπε κανένας να μη πάρει τίποτα το μεσολόγγι;Τοσες υπηρεσίες δε γίνονται καθε τόσο στο μεσολόγγι λόγω που έιναι πρωτευουσα;Το Αγρίνιο στο θέμα πανεπιστημίου δε πρέπει να έχει;Εδώ πόλεις κατα πολύ μικρότερες απο το Αγρίνιο έχουν πόσες σχολές.
Πρέπει και ο κόσμος να έρχεται σε επαφή με άλλο κόσμο για καθαρά κοινωνικούς λόγους.
Πως θα τανε αν το μεσολόγγι δεν είναι σχολές;Ο κόσμος δε θα είχε μέινει πίσω σε κοινωνικό τομέα. Στη Κρήτη που έχουν τόσες σχολές, εκεί που κοιμονταν με τις γίδες άλλαξε στη συνέχεια αυτό, με τον ερχομό των φοιτήτών ειδικα στο κοινωνικό επίπεδο των κατοίκων.
Αν το Αγρίνιο καταφέρει και κάνει μια καλή έδρα πανεπιστημίου τότε θα μπορεί και το μεσολόγγι να κάνει και σχολές.
Τωρα το εφετείο σίγουρα έιναι το καρκίνωμα του νομού,αλλά για το μουσείο δικαουνται όλες οι πόλεις να έχουν.Δε πρέπει ο κόσμος να πέφετι στις παγίδες των κυβερνήσεων και να αλληλοφαγώνεται για ένα κωλομουσείο.
Ολοι να έχουν.Η μιά πόλη πρέπει να βοηθάει την άλλη αλλά ρωτάω και τους μεσολογγίτες πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Οριστε πείτε παραδείγματα.

Ανώνυμος είπε...

11.45 tha soy apantiso giati moy aresei i syllogistiki sou...katarxin to mesologgi den pernei ypiresies alla xanei...gia paradeigma des ktel kai epimelitirio kai alla parartimata ypiresion..alla ayta pes oti kalos ta pirate ..ta parartimata dieykolynoun to agrinio dioti einai poli poy exei plythismo...omos einai adianoito na diekdikeite efeteio...gia toys logoys poy exoyme enthesei kata kairous...arxaiologiko moyseio exete?ti allo thelete diladi?mipos exete kamia istoria?leei o alos parapano oti oi soyliotes polemisan sto mesologgi klp...einai entelos asxetos apo tin istoria tis polis moy..o soyliotis mpotsaris skotothike sto mesologgi oi enapomeinantes souliotes katopin egatasthatikan stin naypaktoo...o arxigos tis froyras mesologgioy ti itan?agriniotis?o kapsalis kai alloi?ma einai epixeirimata ayta?i voitheia pou leei o filos erxetai apo to sevasmo...toso kairo den amfisvitisame to dikaioma na exete panepistimio...mas voithate omos zitontas efeteio eis varos mas kai xoris epixeirimata?ase poy doylepse mono to paraskinio...na voithitoyme alla anarotiemai pos?mipos na mi diekdikeite eis varos ton aytonoiton toy mesologgioy?na katalavete oti eiste to oikonomiko kentro kai emeis to dioikitiko kai den tha prepei na epixeirite na paremvainete stis ypiresies poy dikaioumaste os proteyousa?ego den vlepo alli lysi..oso gia to panepistimio na ektimisete oti den thesame thema edras...ayto deiknyei oti den eimaste akraioi kai oti sto efeteio eixate megalo lathos...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΝΕ ΟΙ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ . ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν είναι λάθος να προσεγγίζεις τα πράγματα βάση ιστορίας ειδικά στις μέρες μας.
Ενημερωτικα΄τώρα όσο αναφορά στο Αγρίνιο είχαν εγατασταθει σουλιώτες και πάρα πολλοί μάλιστα.Μέχρι και πλατεία υπάρχει.
Στον αγιο κωνσταντίνο επίσης εγκταστάθηκαν και πρόσφυγες.
Καλό είναι να μην παίρνουμε τα πράγματα ιστορικά γιατί κάποιος θα αδικείται πάντα.
ΚΑι δεν ήταν η μόνη έξοδος του μεσολογγίου στην Ελλάδα.Αλλη μία παρόμοια αλλά που δεν έγινε διασημη έιναι και η εξοδος της Νάουσας.
Ετσι καλό έιναι να κοιτάμε τα πράγματα ανάλογα με τις άναγκες του κάθε χωρίού ,της κάθε πόλης του κάθε μέρους γενικά.Το καλό έιναι ότι απο αυτό το blogg είτε κάποιοι θέλουν είτε δε θέλουν το συμπέρασμα είναι ότι όλες αυτές οι κόντρες δημιουργούνται απο την εκάστοτε ύπουλη κυβέρνηση , που μέσω των αυλικών τους σπέρνουν διχόνοια και μυζέρια στο νομό αυτό.
ΚΑλό είναι να κοιτάξει ο κόσμος να βάλει μια κοινή πορεία στο όνομα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ανώνυμος είπε...

apo egkyri pigi aytos pou leei gia ste molis to eskase apo agriniotiko voustasio opoy ypiretoyse to psyxostratiotiko toy..na toy milate arga kai kathara..pasxei apo agriniotiki efeteiaki fleva meta syndromoy akorestis maniopanepistimiakis katatlipsis..einai epikindynos tora teleytaia ..mi toy peite me tipote tis lexeis efeteio kai panepistimio..ta xanei stin kyrioloxia ...

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω απολυτα με εναν φιλο παραπανω τον 8.42!εσεις μεσολογγιτες κανετε συνεχως το ιδιο λαθος:προσεγγιζετε τα παντα σε σχεση με το παρελθον.το παρελθον ειναι παρελθον αλλα σημερα εχουμε 2008.να συμφωνησω μαζι σας οτι το παρελθον ειναι ενδοξο και ιστορικο(οπως και σε πολλες αλλες περιοχες της χωρας)αλλα εγκλωβιζεστε συνεχως σε αυτο και δεν μπορειτε να δειτε την συγχρονη πραγματικοτητα και τις αναγκες που εχουν διαμορφωθει πλεον στον μεγαλυτερο νομο της χωρας και σε μια απο τις μεγαλυτερες πολεις της χωρας το αγρινιο.ασχετα απο το τελευταιο θα πρεπει και σεις να κανετε βηματα προς τα μπροστα αφηνοντας πισω την παρελθοντολαγνεια.

Ανώνυμος είπε...

10.59 otan milas gia proteyouses tha anatrexeis sto parelton giati to parelton mas ekane proteyousa toy nomoy..to idio symvainei kai me istorikes poleis toy exoterikoy..stin italia einai i romi kai oxi to viomixaniko milano ,stin ameriki i ouasigkton kai oxi i nea yorki stin aystralia i kampera kai oxi to sidney kai ena soro alla paradeigmata.....den eida pouthena na vgoun oi neoyorkezoi kai na amfisviytoun..ayto simainei politismos..ego skeftomai to exis...an pragmatika exete pote kathisei na deite ti simasia exei enas istorikos agonas kai ti p[repei na kanei i politeia os deigma timis...me ti stasi sas kai tis amfisvitiseis sas anatrepete kathe logiki apopdosis timon se agones kai milate gia plythismiako yperkerasmo les kai san poleis exoume terastia diafora plythismou...aporo an ayrio xreiazotan i symvoli sas se agones gia tin ellada kai prosferate me agones ti apaitiseis tha eixate meta....min isopedonoyme ta panta..arthemis

Ανώνυμος είπε...

αρτεμη φιλε μπορει καλλιστα να ερθω κατω στο μεσολογγι και να σε παρω με τις κλωτσιες γιατι πολυ μου εχεις κατσει στο σβερκο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΙ.
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ε οχι και δεν εχουν μεγαλες διαφορες πλυθησμου οι 2 πολεις ρε αρτεμη;ποιος ισοπεδωνει τι τωρα!!!το ξερεις και συ ο ιδιος φανταζομαι οτι σε επιπεδο πλυθησμου και αναπτυξης οι 2 πολεις δεν συγκρινονται μεταξυ τους και μην τα ισοπεδωνουμε ολα.το αγρινιο θεωρειτε μια απο τις μεγαλυτερες πολεις της χωρας και ειναι κατι που το αναγνωριζουν ολοι και εκτως νομου οποτε μην κανεις αυτο το λαθος.οπως και σεις θελετε να αναγνωριζουμε και με το δικιο σας οτι ειστε ιστορικη πολη ετσι και σεις να αναγνωριζετε την διαφορα μας σε οικονομικο,πλυθησμιακο και αναπτυξιακο επιπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Ιστορία έχει Και η Σπάρτη αρα να γίνει και η σπάρτη πρωτευουσα της ελλάδος γιατί ήταν μεγάλη δύναμη στα αρχαία χρόνια.Μιλάμε έχει ξεφύγει ,μόνος ένας χαζός θα έλεγε ΄τετοια ανόητα επιχειρήματα.
ΚΑι άμα θες αυτά που έχει η νέα Υορκη η ουασιγκτον μπροστά της είναι μαι μύγα μεσα στο γάλα.
Σοβαρέψου φίλε γίνεσαι κουραστικός και χαλάς και την εικόνα του κοινωνικού επιπέδου της πόλης σου αν αυτό σου λέει κάτι.

Ανώνυμος είπε...

9.18 ayta pou les gia ti sparti einai asteia..to mesologgi einai proteyoysa toy nomoy..mi milas ypothetika alla pragmatika..ta partadeigmata sou einai entelos atopa//milame gia katoxyromenes proteyoyses oxi gia ypothetikes..artemis

Ανώνυμος είπε...

οι σοβαρες πρωτευουσες ενδιαφερονται για το καλο ολου του νομου και το μεσολογγι μονο αυτο δεν κανει στην συγχρονη ιστορια του.μην ξεχναμε οτι απο πλευρας αναπτυξης και οικονομικης ευρωστιας η πρωτευουσα κατα τα αλλα του νομου ερχεται τριτη στον νομο(πισω απο αγρινιο και ναυπακτο)παρολου οτι ειναι η πιο ευνοημενη απο το κρατος(τει,στρατος,υπηρεσιες).δεν ειναι τυχαιο οτι στον νομο εχει απομονωθει και εχει μεινει πισω λογω της νοοτροπιας της ,ολα στο μεσολογγι και οι υπολοιποι να πανε να γ......!!!το τιμημα το πληρωνουν με το να ειναι τελευταιοι στον νομο αλλα οταν εισαι στον κοσμο σου και σε λιθαργο δεν σε σωζει τιποτα πλεον.

Ανώνυμος είπε...

8.33 ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ..ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΩΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ?ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ..ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ..ΚΟΙΤΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ..ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ...