Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Βρέθηκε η σωρός της άτυχης γυναίκας

Δεκάδες χιλιόμετρα μακριά βρέθηκε η σωρός της άτυχης γυναίκας, που έχασε τη ζωή της την περασμένη Παρασκεύη στις καταστρεπτικές πλημμύρες στη Ποταμούλα Αιτωλοακαρνανίας. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε μια βδομάδα μετά στη λίμνη Στράτου.Είχαν προηγηθεί εντατικές έρευνες της πυροσβεστικής και ανδρών της ΕΜΑΚ.
Από την άλλη η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υποσχέθηκε αποζημιώσεις ύψους 250.000 ευρώ ( 100.000 στους πλημμυροπαθείς και 150.000 στο Δήμο Παρακαμπυλίων). Άραγε τα λεφτά αυτά θα είναι αρκετά ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα προκειμένου να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα στο τριτοκοσμικό μας επαρχιακό δίκτυο;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δίνουν ψίχουλα και νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. αΟι εκλογές έρχονται σύντομα,όπως δείχνουν τα πράγματα και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας οι εκπλήξεις ίσως είναι πολλές. ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει. Αυτόνομο Πανεπιστήμιο,Εφετείο,Νοσοκομείο που ακόμα καρκινοβατούν,Ιόνια Οδός--ούτε καν ξεκίνησε,Σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια οδό--ούτε καν προμελέτες,τίποτα, λοιπό οδικό δίκτυο νομού και βελτίωση του υπάρχοντος κατσικόδρομου που ονομάζεται κι εθνική οδός,ενώ σε άλλους νομούς κατά πολύ μικρότερους της Αιτωλοακαρνανίας,κυριολεκτικά ρέουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για κατασκευή οδικού δικτύου και λοιπών υποδομών. Απαξίωση λιμανιού Πλατυγιαλίου--εμπρηστικές δηλώσεις των υπευθύνων του ΟΛΠ-Οργανισμός Λιμένως Πειραιώς-- για η λειτουργία του Πλατυγιαλίου ( που έχει τεράστιες δυνατότητες σε σχέση με όλα τα λιμάνια της Ελλάδας ). Κυριακή κοντή γιορτή που λένε. Το νομό μας τον θυμούνται όλοι,ανεξαρτήτως απόχρωσης μόνο στις εκλογές; και λίγο πριν,μοιράζοντας αφειδώς μεγάλα ψέματα.
Αυτός είναι ο πόνος τους για το νομό,αυτό είναι το ενδιαφέρον τους,δηλαδή,κανένα.