Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Εικόνες..


Στη φωτογραφία αυτή το χόρτο που βλέπετε στη μέση χωρίζει τα δύο ρεύματα δρόμου ταχείας κυκλοφορίας( υποτίθεται) .Δεν είναι άλλος από την Ιόνια οδό που είναι τραβηγμένη στη διασταύρωση του Κεφαλοβρύσου με την παράκαμψη Αγρινίου, που κάποτε κατασκευάζονταν. Εμείς την τραβήξαμε για να μην ξεχνάμε όλοι ποτέ ότι ο δρόμος προχωρά με ..γοργούς ρυθμούς(!!!). Πολλοί λένε βέβαια ότι η παράκαμψη Αγρινίου θα ζημιώσει τη πόλη μας. Από την άλλη πλευρά όμως έχουν τόσο αυξηθεί τα οχήματα, τα οποία συνωστίζονται κυριολεκτικά στην τωρινή εθνική οδό, που, αν μη τι άλλο, το οδικό μας δίκτυο "αναζητά" άμεσες λύσεις αποσυμφόρησης.
Ως τον ερχόμενο Αύγουστο πρέπει, επίσης, να παραδοθούν τα 13,5 χλμ. που απομένουν για να ολοκληρωθούν τα έργα παράκαμψης του Αγρινίου, αλλά η κοινοπραξία εταιριών θεωρεί πως το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ δεν έχει ολοκληρώσει τις απαλλοτριώσεις.
Πάντως η Ιόνια Οδός δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν το 2014
Ζήσε Μάη μου..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσα και τόσα χρόνια το Αγρίνιο παλεύει μόνο του για να αναπτυχθεί και τα καταφέρνει όσο καλύτερα μπορεί. Αυτοί που δούλεψαν ( σχεδίασαν ) κι ενέκριναν τη χάραξη αυτλής της παράκαμψης μόνο το καλό του Αγρινίου δεν ήθελαν. Αλλά με θέληση και δουλειά όλα ξεπερνιούνται κι αυτό θα το δουν όλοι όσοι "αγωνιούσαν" για την τύχη της πόλης μας.
Όταν ,επιτέλους,κατασκευαστούν και οι κατάλληλες οδικές προσβάσεις ( αυτοκινητόδρομοι ) για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό,όλα θα γίνουν καλύτερα. Εξάλλου, με τον αυτοκινητόδρομο σε τέτοια απόσταση,δεν κινδυνεύει η ποιότητα ζωής μας από άποψη καυσαερίων και ηχορρύπανσης ( Φανταστείτε μόνο τις ποσότητες των καυσαερίων που θα συσσωρεύονταν στην ευρύτερη περιοχή από τη διέλευση εκατοντάδων ΙΧ και φορτηγών δίπλα στην πόλη.
Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη,αγαπάει και το νοικοκύρη. Νοικοκύρηδες είναι οι Αγρινιώτες. Για τους υπόλοιπους δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά ( ειδικά για αυτούς που τα περιμένουν όλα έτοιμα... ).

Ανώνυμος είπε...

ΑΙσχος ντροπή σε όλους που περιτρέπουν αυτη τη καταντια.Αλλά δε πάυει να μη φταίμε και μείς.Αμα δε βγούμε στου δρόμους, δε κάνουμε τίποτα κύριοι.
οδηγουμαστε σε ανυπαρξία και απομόνωση.
Ας γίνουμε και μείς τοπικιστές στη τελική γιατί δε πάει άλλο.Δε μπορεί ο σουφλιάς να κοιτάει τα δικά τους μέρη και να εγκαταλείπει άλλους νομους.Δε γίνεται σε άλλες χωρες να κοιτάνε πως θα σώσουνε το περιβάλλον και σε μας να θέλουν να κάνουν το αντίθετο(αχελώος ,edison αστακος......)Δε γίνεται παντου να γίνονται πανεπιστήμια και ο στυλιανίδης να μας βάζει φωτιές.
Δε γίνεται να βλέπω στο τόπο μας εκτός απο το να μη γίνεται τίποτα να μας μας υποβαθμίζουν ακόμα πιο πολύ .

Και το πασοκ τα ίδια και χειρότερα έκανε.Εφτιαχνε εκεί τάχα 2 έργα και μας πέταγε στάχτη στα μάτια.
Εδώ και τώρα κόσμε βγές έξω και αγωνισου.
Εχω αηδιάσει να μη βλέπω να γίνεται τίποτα.Εχω αηδιάσει να βλέπω πολιτικους φαντάσματα.

Ανώνυμος είπε...

akousa pos eos to telos tou xronou tha paradothei stin kykloforeia to komati tis ethnikis odou apo kefalovriso eos provimi.
kapoio seimeio to ksanaftiaxnoun dioti den egine sosti meleti sto ypedafos kai apo ta nera yparxei kathizisei. gia na doume omos ti tha ginei.

to ypoloipo komati tha kathysterisei akoma, prepei prota na apalotriothei to seimeio opou tha ginei o stathmos (venzinadika,fast food klp) pano apo ti limni amvrakia.

Ανώνυμος είπε...

file agrinionews katharise to tzami tou autokinitou sou , kai pare kamia photografiki tis prokopis na kaneis ti douleia sou.