Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

''Ανάπλαση πλατείας Δημοκρατίας''

Μικρή ταλαιπωρία περιμένει από αύριο Τρίτη 21 Οκτωβρίου τους οδηγούς στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου. Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση πλατείας Δημοκρατίας», η οδός Αναστασιάδη θα παραμείνει κλειστή από το ύψος της οδού Βότση. Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν οι εργασίες στην οδό Αναστασιάδη θα αντιδρομηθεί η οδός Πάνου Σούλου.

Άπαντες συμφωνούμε ότι το κέντρο της πόλης μας χρήζει άμεσης αναμόρφωσης. Εμείς ως πολίτες έχουμε την υπομονή να ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω, εάν όντως βγει κάτι καλό απ’το εν λόγω εγχείρημα. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να γίνουμε θεατές ενός έργου για το έργο, αλλά ενός έργου για τον πολίτη! Ελπίζουμε να γινόμαστε αντιληπτοί…Το τερατούργημα της πλατείας Ομονοίας στην Αθήνα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα! Ευελπιστούμε, η συγκεκριμένη παρέμβαση της δημοτικής αρχής να συμβάλλει καθοριστικά στην αποσυμφόριση του κέντρου του Αγρινίου και η πλατεία δημοκρατίας να γίνει ένας πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους. Εδώ είμαστε και θα δούμε. Εξάλλου όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους να αλλάξει αυτό το έκτρωμα.
Ποιος ήταν δήμαρχος ρε παιδιά που έκανε τη τελευταια πλατεια;
Η πλατεία του 80 θυμάμαι ήταν πιο ωραία με εκείνα τα κλασσικά μεγάλα πλακακια.
Λένε οι παλιοί ωραία πλατεία ήταν εκείνη με το συντριβάνι.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσης Πεπονής: "Να αποφασίσει επιτέλους η Πολιτεία αν το Μεσολόγγι θα ΕΙΝΑΙ ή θα ...λέγεται Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας"

«Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου θα... λέγεται ή θα ΕΙΝΑΙ η Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας» μ’ αυτή τη φράση ο Αναστάσης Πεπονής έκλεισε την σύντομη ομιλία του στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμή του, από το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στο Μεσολόγγι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Στην εκδήλωση μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του πολιτικού Αναστάση Πεπονή, ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, οι βουλευτές και πρώην Υπουργοί Αλέκος Παπαδόπουλος και Χρίστος Βερελής, ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής και η συγγραφέας Ακακία Κορδόση.
Όλοι οι ομιλητές εξήραν την προσωπικότητα του τιμώμενου, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές σε επιμέρους τομείς της πολύπλευρης και πολύχρονης πολίτικης του διαδρομής. Μια διαδρομή που χαρακτηρίστηκε από Ήθος και Εντιμότητα.
Μια πολιτική διαδρομή που ξεκίνησε από την Αντίσταση συνεχίσθηκε τη δεκαετία του ’60 διευθύνοντας το ΕΙΡ (σημερινή ΕΡΤ) με απόλυτη αντικειμενικότητα και κορυφώνεται τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 αναλαμβάνοντας καίρια κυβερνητικά πόστα στα οποία και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.
Τρία ήταν τα κυριότερα σημεία των πολιτικών πρωτοβουλιών του: Η Συνταγματική Αναθεώρηση του 1985, η Σύναψη Ενεργειακής Συνεργασίας με τη Ρωσία και ο γνωστός «Νόμος Πεπονή» για διορισμό στο δημόσιο με αντικειμενικά κριτήρια.
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιάδων και Παραβόλας Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Νίκος Γαλάνης, Αντώνης Αλετράς και Βασίλης Καπέρδας, ο πανοσιολογιότατος Επιφάνιος Καραγιώργος οι πρώην βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Πάνος Κουρουμπλής, Γιάννης Βαϊνάς και Γιάννης Χαρδαλιάς, ο εκδότης Αντώνης Λιβάνης, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.


Αναρτήθηκε από Messolonghi News Ηλεκτρονική Εφημερίδα Μεσολογγίου στις Δευτέρα, Οκτώβριος 20, 2008 0 σχόλια


afieromeno se oloys toys aseveis agriniotes,toys dixastes topikistes..artemis

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιτσιμελής λογικά

Ανώνυμος είπε...

α ρε ψαρομυαλε αρτεμη εισαι μεγαλο νουμερο και μετα μιλας και για τοπικισμο εσυ που καθε λιγο μας τα πρηζεις με το ψαροχωρι σου που το θες να ειναι το κεντρο του κοσμου.εσεις εισται μονο η ιερα πολη και το θιβετ που ερχεται μετα απο εσας μας μεταφερεις κιολας οτιδηποτε μαλακια λεει ο καθε-λαμογιο-πολιτικος που ερχεται στο χωριουδακι σου

Ανώνυμος είπε...

εκεινη την παπασταρτου που ελεγε οτι θα πεζοδρομηθει ενωνοντας συντριβανι με το παρκο εχουν σκοπο ποτε να το υλοποιησουν η εχουν μεινει και αυτοι στα θα...θα...θα...θα...οπως οι περισοτεροι δημαρχοι στην ελλαδα

Ανώνυμος είπε...

artemis η πολιτεια της ελλαδας εχει αποφασισει οτι πρωτευουσα ειναι το μεσολογγι(και το δειχνει με τα τοσα που εχει δωσει τοσα χρονια, περνωντας τα απο αλλου) αλλα οι πολιτες της αιτωλοακαρνανιας εχουν αποφασισει οτι πρωτευουσα του νομου ειναι το αγρινιο.

οσο για την πλατεια επειδη αυτη η υποθεση τραβαει εδω και χρονια ,προβλεπω φιασκο με πλακακια κακογουστα που με την πρωτη βροχη θα αρχισουν να χορευουν ,φτηνα υλικα που θα τα χρεωσουν 1 εκατομυριο ευρω και καποι θα κονομησουν σε βαρος ολων εμας που θα πληρωσουμε δημοτικα τελη για να ξαναφτιαξουμε μια πιο ωραια πλατεια...
δεν σας κανει εντυπωση που δεν μας εχουν πει πως θα ειναι το κεντρο της πολης μας....γιατι δεν μας το δειχνουν και να πουμε την αποψη μας;
μυριζομε μεγαλη μασα για αυτο το εργο.

Ανώνυμος είπε...

gia tin plateia sas ortha milate kai eimai mazi sas..gia to mesologgi esteila ti dilosi gia na min xexniomaste....o teleytaios moy leei oti exei apofasisei o nomos ait/nias gia tin proteyoysa..tora lao leei merikoys kayliagoyres termokefalous toy agrinioy..mipos ayta poy symvainoyn teleytaia sto agrinio exoun na kanoyn me ti nootropia sas..gia koitaxte kai ayti tin pleyra..edo tha eimaste na ta leme...artemis

Ανώνυμος είπε...

αρτέμη ακριβώς η πολιτεία εδώ και χρόνια αναρωτιέται , να είναι το μεσολόγγι πρωτευουσα αφού προκοπή δε κάμει.
Καλώς η κακώς στο μεγαλυτερο νομό της Ελλάδας πρωτευουσα έχουμε μία απο τις μικρότερες πόλεις.
Πολη χωρίς φιλοξενία ,μυζερια καχυποψία και στασιμότητα.
Γενικά ο νομός πέφτει και χρειάζεται ανασύνταξη των δυναμεων.Και αυτό το κίνητρο για να πάμε παραπέρα το δίνει μόνο το Αγρίνιο.
ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ τέτοιου τύπου συναντιούνται μόνο στο Μεσολόγγι.
Ο μικρόκοσμος ενός μεσολόγγίτη περίορίζεται ασφυκτικά στο να ασχολείται μια ζωή με το Αγρίνιο.
Γιατί άραγε;Πως γαλουχίζεται ο κόσμος στην ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ;ΠΩΣ ΑΝΑΤΡΕΦΕΤΑΙ και έχει τέτοιο μίσος;

Ανώνυμος είπε...

aaa kai kati allo teleytaio ston 3.36..o peponios parepiptontos einai mesologgitis an den to xereis..exei spiti sto mesologgi kai menei poly syxna..epipleon an esy ton les lamogio ego tha diafoniso dioti o nomos peponi itan ymnos stin axiokratia..kai exei meinei etsi..

agrinionews είπε...

Φίλε Αρτέμη,
σχετικά με σχόλια που αφορούν πρόσωπα καλό είναι να κριτικάρουμε, έστω και πολύ σκληρά, χωρίς να υπερβαίνουμε το πλαίσιο "πολιτική δράση".
Φιλικά πάντα και χωρίς διάθεση παρεξήγησης

Ανώνυμος είπε...

artemi οταν λεω λαο δεν αναφερω αυτους που λες εσυ(εχεις δει πολλους τετοιους;) αλλα τους κατοικους απο ολες τις επαρχιες του νομου Αιτνιας που επιλεγουν το αγρινιο για να εχουν σπιτι σε καποια μεγαλυτερη πολη που μπορει να εξελιχτουν τα παιδια τους να μορφωθουν και να προοδευσουν.ολοι αυτοι ασυνηδητα ''δειχνουν'' πια ειναι η πραγματικη και ποια η θεωριτικη ''πρωτευουσα'' της αιτωλοακαρνανιας και ποια πολη το κρατος πρεπει να προσεξει περισσοτερο γιατι εχει μεγαλυτερα προβληματα.

οσο για την πλατεια να μας πει η συντακτικη ομαδα ποιος ειναι ο αρχιτεκτονας που εκανε το σχεδιο ,που δεν θα υπαρχει, για να ξερουμε να ριχνουμε τις ευθυνες και τα αναθεματα αν γινει καμια λαμογια...(να μην λεμε κοιτα χαλια ,αλλα κοιτα χαλια πλατεια που εφτιαξε ο ταδε...)

Ανώνυμος είπε...

ARTEMIS GIORTAZEIS.
XRONIA POLLA REEEEEE

Ανώνυμος είπε...

Πριν από ένα μήνα πε΄ριπου 16/9 δημοπρατήθηκε τό έργο για ανακατασκευή της εθνικής οδού από κόμβο sprider μέχρι Ερμίτσα.
Ξέρει κανείς τί γίνεται με αυτό το έργο,γιατί δε βλέπω και καμιά εξέλιξη.
Το έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή κόμβων σε 5-6 σημεία,καθώς και κυκλικό round about στον κόμβο σταδίου ( ανάλογο με αυτό στον κόμβο sprider ).
Καλό είναι να διαπλατύνουν και τη γέφυρα της Ερμίτσας ( 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση ) και να διαμορφώσουν καλύτερα τον κόμβο Παναιτωλίου ( σε συνεργασία με το Δήμο Θεστιέων ),γιατί και τα 2 σημεία είναι πολύ επικίνδυνα.

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω τι σχεδια εχουν για την πλατεια.αυτο που ξερω ειναι οτι πρεπει να βαλουν ενα μεγαλο και εντυπωσιακο συντριβανι σε καποιο σημειο της πλατεια ωστε να δινει αλλη αισθηση στην πολη και μια αισθηση δροσιας και ανασας τα ζεστα καλοκαιρια.περιμενω με αγωνια να δω την μακετα που αναρτησουν με το που θα αρχισουν τα εργα.και επιτελους ο δημος να βαλει περισσοτερα φωτα σε διαφορα σημεια της πολης που ειναι στα σκοταδια.στην χατζοπουλου π.χ. που ειναι καινουργια πλατεια υποτιθεται τα φωτα που εβαλαν φωτιζουν περισσοτερο τα πλατανια παρα την πλατεια και ειναι μεσα στα σκοταδια.καινουργια πλατεια σου λεει μετα ο αλλος....

Ανώνυμος είπε...

Σιγα την αναπλαση. Απλως θα στενεψουν τους δρομους περιμετρικα της πλατειας για να μην παρκαρουν αυτοκινητα.

Ανώνυμος είπε...

θα πεσουν τα λαμογια πανω στην αναπλαση και....