Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Διαμαρτυρία του συλλόγου Φίλων Πανεπιστημίου Αγρινίου.

Αφίσες γέμισε από χθές η πόλη μας με την υπογραφή του σύλλογου Φίλων Πανεπιστημίου Αγρινίου. Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω σύλλογος έχει έντονη & πολυετή δράση σχετικά με το ζήτημα του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο. Στην ανακοίνωση αυτή αναγράφονται τα εξής: "Εμπαιγμός. Ο υπουργός Παιδείας αγνόησε εκπαιδευτικά την ύπαρξη & τη λειτουργία του πανεπιστημίου Αγρινίου. Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας έχει αποφασίσει και ζήτά: Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Αγρινίου".

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο λαος της αιτ/νιας θελει πανεπιστημιο δυτικης ελλαδος και οχι αγρινιου..ζητα κατι συνολικα στο νομο και οχι να το χριζονται καποιοι τοπικιστες...τερμα πια με τα τερτιπια καποιων

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας θέλει ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κι όχι Μεσολογγίου.Ζητά κάτι συνολικά για το νομό κι όχι να το οικοιοποιούνται κάποιοι τοποικιστές. Τέρμα πια με τα τερτίπια κάποιων. Κατάλαβες φίλε Μεσολογγίτη???Όλα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα. Αυτά που κάνετε εσείς προ πολλού,δεν έχετε απολύτως κανένα δικαίωμα να τα κατακρίνετε.Ουστ από δω υποκριτές,ψεύτες και ζητιάνοι.

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε Αρτέμη που έμαθες και ελληνικά! Καλή η κίνηση με τις αφίσες αλλά δεν αρκεί. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟΙ!!

Ανώνυμος είπε...

O laos tis aitoloakarnanias thelei kai TEE D. Elladas, oxi opws mas sympfairei

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ σπούδασε τα παιδια του ο σοσιαλιστής ΑΛΑΒΑΝΟΣ στο ΑΓΡΙΝΙΟ;
σε δημόσιο πανεπιστημίο στην ΕΛΛΑΔΑ;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ στο εξωτερικό. Αφήνει για τους ηλίθιους που τον υποστηρίζουν να φωνάζουν για δημόσιο κρατικό πανεπιστήμιο.
Ποιός; ο δεύτερος πλούσιος ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΚΟΡΟΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

αν και ειμαι απο το αγρινιο συμφωνω με την ονομασια δυτικης ελλαδας στο υπο συσταση πανεπιστημιο ,αλλα και σε σχολες σε αλλα μερη της περιοχης αυτης.
με ποιον τροπο θα αποδειξει η πολη του αγρινιου το αυτονοητο ,δηλαδη οτι ειναι το κεντρο μιας μεγαλης γεωργαφικης ενοτητας;με το να εχει την εδρα ενος μεγαλου και σοβαρου πανεπιστημιακου ιδρυματος.
αυτο που πρωτιστως χρειαζετε ειναι βεβαια η αυτονομια της διοικησης για να προχωρισουν ολα τα υπολοιπα ,και αυτο που δεν χρειαζετε ειναι η απομονωση της πολης μας με την λογικη που εχει απαξιωθει ,δυστυχως , το μεσολογγι(ολα εντος των τειχων).

Ανώνυμος είπε...

εγω φιλε δεν ειμαι καθολου κοροιδο και με τους κομμουνιστες δεν τα πας καθολου καλα.αυτοι κατεστρεψαν την Ελλαδα!

Ανώνυμος είπε...

OYTE ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΟΥΤΕ ΕΦΕΤΕΙΑ
ΟΥΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΤΙΠΟΤΑ!!!!
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟ!!! ΜΟΝΤΕ ΑΓΡΙΝΙΟ!!
Ε ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΤΟΝ ΛΑΜΑΡΑ!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

17.10.2008
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ
«Θα υψώσω την ημισέληνο πιο ψηλά» στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ λένε τα μικρά παιδιά

Να πώς δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές των μουσουλμανοπαίδων οι γνωστοί υπεύθυνοι, βάζοντάς τα να απαγγέλλουν στίχους όπως «εσένα αγαπώ όμορφή μου Τουρκία, με σένα κλαίω, με σένα θα γελάσω, αν χρειαστεί θα πεθάνω για σένα με τη θέλησή μου…

«Θα υψώσω την ημισέληνο πιο ψηλά» στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ λένε τα μικρά παιδιά
Την σχετική τελετή παρακολουθούν οι ψευτομουφτήδες, ιμάμηδες και θρησκευτικοί λειτουργοί, αυτοδιοικητικοί, αλλά και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας, που ακούγοντας όλα αυτά τόσο απροκάλυπτα να λέγονται από μικρά παιδιά, φαίνεται στο σχετικό βίντεο ότι νοιώθει άβολα... Τα μουσουλμανόπαιδα με τα λευκά καλπάκια και τις άσπρες φορεσιές τα κοριτσάκια, τραυλίζουν σε άθλια τουρκικά τα λόγια που πρέπει να πουν για να εισπράξουν το χειροκρότημα των μεγαλυτέρων, αφού έκτος από τις σούρες του κορανίου πρέπει να πουν με άνεση το παρακάτω κείμενο που δεν μπορεί παρά να εξοργίσει τον μέσο πολίτη με όσα αναφέρει.
Έτσι λοιπόν όταν ο «Χρόνος» γράφει ότι κάποιοι μετέβαλλαν τα τεμένη σε χώρους προπαγάνδας δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι προσπαθούν να δηλητηριάσουν με τέτοια ποιήματα και κείμενα τις ψυχές των μικρών παιδιών να νοιώθουν μίσος στον τόπο που ζουν…
Να τους δημιουργούν την αίσθηση ότι θα κυματίζει η ημισέληνος, αφού και η Δυτική Θράκη δική μας, της Τουρκίας κομμάτι είναι! Με επίφαση την θρησκεία να δηλητηριάζονται οι ψυχές των μικρών παιδιών, που ασυνείδητα περνούν μέσα από την προπαγάνδα τέτοια μηνύματα. Αυτά γίνονται, τα ξέρουμε, είναι όμως σοκαριστικά όταν τα βλέπεις να επιβεβαιώνονται μέσα από βίντεο.
Η αποκάλυψη του «Χ» όπως κάθε φορά θα κάνει τον γύρο της Ελλάδας, θα απασχολήσει πάνελ, δημοσιογράφους προοδευτικούς και μη, θα υπάρξουν φωνές που θα καταδικάσουν το συμβάν, κάποιοι άλλοι θα επιχειρήσουν να το δικαιολογήσουν ως μεμονωμένο περιστατικό, για μας όμως που ζούμε σ’ αυτή την ελληνική πατρίδα, οι ενέργειες και ο συμβολισμός τους έχει βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημα, όταν μάλιστα οι εμπνευστές τους απολαμβάνουν της ανοχής της πολιτείας και επειδή κουβαλούν μια σκευοθήκη ψήφων λειτουργούν ανενόχλητοι σε όλα τα επίπεδα... Αυτοί λοιπόν θα εξακολουθήσουν να δηλητηριάζουν τις ψυχές των μικρών παιδιών με τέτοια κι ανάλογα κείμενα και «Ο Χρόνος» και οι άνθρωποί του μονίμως θα αποτελούν στόχο. Γιατί δεν θα ήθελαν ποτέ να δουν να κυματίζει η ημισέληνος στην Ροδόπη. Αυτή είναι η ουσιαστική μας διαφορά αδέρφια.

«Εσένα σε αγαπώ όμορφή μου Τουρκία.
Με σένα θα κλαίω, με σένα θα γελάσω.
Θα υψώσω την ημισέληνο σημαία πιο ψηλά.
Αν χρειαστεί θα πεθάνω με όλη την θέλησή μου.
Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, όμορφη Τουρκία μου.
Να ακούσουν την ιστορία και να φοβηθούν τα τσακάλια.
Μην ανακατεύονται μαζί μας και μην μας ρίχνουν κουβέντες.
Να ζητήσουν μετάνοια και να αναζητήσουν φίλους.
Θα σε δείξω εγώ, ω όμορφη Τουρκία μου.

Αχ το τουρκικό έθνος δεν μπορεί να σηκώσει την προδοσία.
Αν υπάρχει κανείς που δεν αγαπά αυτόν τον τόπο να τον εγκαταλείψει.
Αυτή η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
Αυτοί που ζουν στα ορεινά, οι χωρικοί, αυτοί που είναι από κάμπο και από τα βουνά,
όλοι είναι αδέρφια, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι.

Αχ αυτοί που κάνουν προπαγάνδα διάσπασης πρέπει να ξέρουν ότι αυτή
η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
Ω προδότες, μην μας κάνετε να τελειώσει η υπομονή μας
Μην νομίζετε ότι η δυτική Θράκη είναι αδιεκδίκητη.
Μην μας κάνετε να εκνευρισθούμε – τσατιστούμε και να μην μας ζορίζετε»…

Μελαχροινή Μαρτίδου

Ανώνυμος είπε...

Agriniara ole.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσης Πεπονής: "Να αποφασίσει επιτέλους η Πολιτεία αν το Μεσολόγγι θα ΕΙΝΑΙ ή θα ...λέγεται Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας"

«Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου θα... λέγεται ή θα ΕΙΝΑΙ η Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας» μ’ αυτή τη φράση ο Αναστάσης Πεπονής έκλεισε την σύντομη ομιλία του στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμή του, από το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στο Μεσολόγγι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Στην εκδήλωση μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του πολιτικού Αναστάση Πεπονή, ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, οι βουλευτές και πρώην Υπουργοί Αλέκος Παπαδόπουλος και Χρίστος Βερελής, ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής και η συγγραφέας Ακακία Κορδόση.
Όλοι οι ομιλητές εξήραν την προσωπικότητα του τιμώμενου, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές σε επιμέρους τομείς της πολύπλευρης και πολύχρονης πολίτικης του διαδρομής. Μια διαδρομή που χαρακτηρίστηκε από Ήθος και Εντιμότητα.
Μια πολιτική διαδρομή που ξεκίνησε από την Αντίσταση συνεχίσθηκε τη δεκαετία του ’60 διευθύνοντας το ΕΙΡ (σημερινή ΕΡΤ) με απόλυτη αντικειμενικότητα και κορυφώνεται τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 αναλαμβάνοντας καίρια κυβερνητικά πόστα στα οποία και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.
Τρία ήταν τα κυριότερα σημεία των πολιτικών πρωτοβουλιών του: Η Συνταγματική Αναθεώρηση του 1985, η Σύναψη Ενεργειακής Συνεργασίας με τη Ρωσία και ο γνωστός «Νόμος Πεπονή» για διορισμό στο δημόσιο με αντικειμενικά κριτήρια.
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιάδων και Παραβόλας Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Νίκος Γαλάνης, Αντώνης Αλετράς και Βασίλης Καπέρδας, ο πανοσιολογιότατος Επιφάνιος Καραγιώργος οι πρώην βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Πάνος Κουρουμπλής, Γιάννης Βαϊνάς και Γιάννης Χαρδαλιάς, ο εκδότης Αντώνης Λιβάνης, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.


Αναρτήθηκε από Messolonghi News Ηλεκτρονική Εφημερίδα Μεσολογγίου στις Δευτέρα, Οκτώβριος 20, 2008 0 σχόλια

Ενότητα Πολιτισμός