Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

To 1ο «BUSINESS SHOW» Αιτωλοακαρνανίας στις 8-9 Νοεμβρίου στο Αγρίνιο

«Σύγχρονοι Δρόμοι Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας» για το νομό Αιτωλοακαρνανίας
Οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν στο 1ο Business Show 2008 που θα λάβει χώρα στο Αγρίνιο στις 8-9 Νοεμβρίου.
Ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της Ελλάδας, ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, παρά τα δισεκατομμύρια που διατέθηκαν την τελευταία 25ετία από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για ανάπτυξη, εξακολουθεί να βρίσκεται στη τελευταία θέση των νομών της χώρας και να μαστίζεται από ανεργία, μειούμενη παραγωγή, χαμηλό εισόδημα, μικρή επενδυτική δραστηριότητα.
Νέα έργα υποδομής σχεδιάζονται και υλοποιούνται, όπως αυτό της Ιόνιας Οδού που θα συνδέει την Πάτρα με την Ηγουμενίτσα και τα Γιάννενα, και νέα ελπίδα παρουσιάζεται για την πραγματική ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας και όλων των νομών από τους οποίους διέρχεται ο μεγάλης σημασίας οδικός αυτός άξονας.
Η νέα κατάσταση έτσι όπως δημιουργείται, η οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, οι προοπτικές και οι επενδυτικές ευκαιρίες, θα παρουσιασθεί και θα αναλυθεί διεξοδικά στο διήμερο αυτό συνέδριο με θέμα «Σύγχρονοι Δρόμοι ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας»
Αναλυτικότερα θα παρουσιασθούν:
· Μοντέλα ανάπτυξης και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
· Ευκαιρίες για ιδιωτικές & δημόσιες επενδύσεις που παρουσιάζει ο νομός.
· Ευρωπαϊκά προγράμματα και σχέδια ανάπτυξης.
· Ενημέρωση του κοινού σχετικά με έργα, προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει η τοπική αγορά και οικονομία.
· Την εξέλιξη και τις τάσεις της αγοράς και τις δυνατότητες αξιοποίησης.
Παράλληλα με το συνέδριο θα λειτουργήσει έκθεση με 20 περίπου περίπτερα, όπου θα προβάλλονται επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες από την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα του νομού.
Το 1ο BUSINESS SHOW, οργανώνεται από το «Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας» (ΙΝ.Α.ΕΠ.) υπό την αιγίδα του «Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας» και είναι ένα αναπτυξιακό, επιχειρηματικό, οικονομικό πολυσυνέδριο-έκθεση που θα διεξαχθεί στους σύγχρονους και άνετους χώρους του ξενοδοχείου Imperial στο Αγρίνιο.
Tο συνέδριο υποστηρίζουν και θα συμμετάσχουν, οι νομαρχίες Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, οι Δήμοι Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ναυπάκτου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και αρκετές επιχειρήσεις του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, στελέχη αναπτυξιακών και άλλων επιχειρήσεων, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών φορέων και ειδικευμένοι επιστήμονες.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Business Show στο Αγρίνιο θα μας τρελάνετε εντελώς ;;;; για ποια ανάπτυξη μιλάμε;;; μήπως την ανάπτυξη του πανεπιστημίου και του εφετείου;;;;
το putso κλαίγανε...

Ανώνυμος είπε...

και που να γινει δηλαδη ρε φιλε 12.48;στο μεσολογγι,στη ναυπακτο η στην αμφιλοχια;μην τρελαθουμε κιολλας....

Ανώνυμος είπε...

΄΄Ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της Ελλάδας, ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, παρά τα δισεκατομμύρια που διατέθηκαν την τελευταία 25ετία από τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΄΄
αυτο εσεις το σκεφτηκατε ή το βρηκατε ετοιμο;
ποια λεφτα δωθηκαν τα τελευταια 25 χρονια και που πηγαν;
για σπιτια σε νησια και πολυκατοικιες στην πρωτευουσα;
να τους ρωτησετε αυτους που το γραψανε γιατι απο το 70 και μετα δεν εχω δει κανενα αναπτυξιακο εργο στο νομο.εκτος και αν δεν βλεπω καλα.
αλλα ακομα και αυτα που υπηρχαν (τρενο αεροδρομιο κα)τα τελειωσαν.
ή μηπως εννοουν αναπτυξιακα εργα τα πλακακια και τις πεζοδρομησεις στις πολεις του νομου.

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε,το Αγρίνιο είναι το οικονομικό+εμπορικό κέντρο του νομού.

Ανώνυμος είπε...

εννοειται και θα γινει στο αγρινιο ρε παιδια.σιγα μην το κανανε και στη βονιτσα...πατρα,γιαννενα και μετα αγρινιο ειναι σε ολη την δυτικη ελλαδα και την ηπειρο ακομα και στην στερεα ελλαδα.