Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Αυτονομήθηκε εν μέσω κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης.


Με την υποστήριξη της κυβερνητικής παράταξης υπερψηφίστηκε, χθες, από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ όπου ενσωματώθηκε και η τροπολογία για την ίδρυση αυτόνομου πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο.


Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι άλλαξε αδικαιολόγητα θέση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα ενώ προ μηνός είχε τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μας εξηγήσει τους λόγους που το οδήγησαν σε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος και υπογράμμισε ότι με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης επιτυγχάνεται η περαιτέρω καταξίωση των ΤΕΙ ώστε να δρουν ανταγωνιστικά και να παρέχουν σπουδές υψηλής ποιότητας με κύρος και αξιοπιστία.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, ουσιαστική την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ δίνοντας έμφαση στην εξίσωση του χρόνου σπουδών των ΤΕΙ με τα AEI στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησής τους καθώς στην παροχή της δυνατότητας δημιουργίας κοινών μεταπτυχιακών των ΤΕΙ με άλλα ανώτατα ιδρύματα.


Στην αντίπερα όχθη το ΠΑΣΟΚ, διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Παπουτσή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου όχι μόνο δεν «ανωτατοποιεί» τα ΤΕΙ αλλά ουσιαστικά υποβαθμίζει και φαλκιδεύει τη λειτουργία του με «μικροδιευθετήσεις».
Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για το θέμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο κάνοντας λόγο περί βιασύνης και εκλογικής σκοπιμότητας.
«Με τροπολογία δεν γίνονται ΑΕΙ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης.
Σε πολύ πιο οξύ τόνο το KKE και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «συντηρητικό» το νομοσχέδιο και υποστήριξαν ότι μεταφέρει το μοντέλο της εμπορευματοποίησης στα τεχνολογικά ιδρύματα.


Πηγή: Nαυτεμπορική

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ Ο 1 ΤΟΥ ΚΚΕ)ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ;ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΝΔ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ...ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ.ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

9:40 μην απορείς.Μια απ τα ίδια είναι ΟΛΟΙ τους.Και οι βουλευτές της ΝΔ θα έκαναν το ίδιο αν ήταν αντιπολίτευση.Να τους δω τι στάση θα κρατήσουν μετά τις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο και θα χάσουν.

Ανώνυμος είπε...

http://ola-sto-mesologi.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΕΣΤΡΩΣΕ, ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!!! ΣΥΝΤΟΜΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Έχουν δίκιο οι Μεσολογγίτες όταν λένε ότι τα Πανεπιστήμια εδρεύουν στις πρωτεύουσες.

Αδίκως όμως διαμαρτύρονται με το Πανεπιστήμιο Αγρινίου, διότι λησμονούν ότι πολύ απλά σε λίγο καιρό με τον Καποδίστρια 2 το Αγρίνιο θα είναι ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του διευρυμένου νομού...

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Η (Ιερά)Πόλις Εάλω!

Το Πανεπιστήμιο πάει Αγρίνιο!

Αγρίνιο Πρωτεύουσα-Πόλις

Ανώνυμος είπε...

To 5o Τμήμα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έρθει στο Μεσολόγγι!

Προτείνω, μάλιστα, να είναι τμήμα Ιατρικό ή Παρα'ι'ατρικό (πχ Ψυχασθένειας ή Παραλογικής) διότι αν κρίνω από την επιστολή των συμπολιτών μου υπάρχουν πολλοί, μα πολλοί βλαμμένοι στο Μεσολόγγι...

Ένας Μεσολογγίτης με σώας τας φρένας...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!