Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Θεατρικό έργο "Νταντάδες"

Ξεκίνησαν εδώ και μια βδομάδα οι παραστάσεις του θεατρικού έργου "Νταντάδες". Το έργο αυτό ανεβάζεται σε μια μικρή γωνιά του τόπου μας, τον Αγαλιανό Αιτωλοακαρνανίας κοντά στη λίμνη Κρεμαστών. Πρόκειται για το έργο του Γιώργου Σιούρτη, που πρωτοανέβηκε το 1970 στο θέατρο τέχνης του Καρόλου Κουν.
Καιροί δύσκολοι τότε που γράφτηκε το έργο ( χούντα συνταγματαρχών) , το οποίο καλείται να αποδώσει ανατρεπτικά νοήματα στο τρόπο (δυσ)λειτουργίας του συστήματος. Το σύστημα στο εν λόγω έργο συμβολίζεται με μια νεκρή γυναίκα, την οποία καλούνται οι δύο άνδρες της φωτογραφίας να την περιποιηθούν υπό το βλοσσυρό βλέμμα του συζύγου της ( κέντρο), ο οποίος τους προσφέρει άφθονα χρήματα με αντάλλαγμα να μην μπορούν ποτέ να εγκαταλείψουν την αποστολή τους και εν τέλει να εγκλωβιστούν σε αυτή.
Το έργο αυτό ανέβηκε χωρίς καμία οικονομική στήριξη από ανθρώπους οι οποίοι και κατάγονται από το τόπο μας και έχουν διαπρέψει στο Αθηναικό θέατρο αλλά και σε τηλεοπτικά σίριαλ. Πρόκειται για τον Δημήτρη Βέλλιο,με πολλές εμφανίσεις στο Αθηναικό θέατρο και τηλεοπτικά σίριαλ, ο οποίος εγκατέλειψε την Αθήνα και επέστρεψε στο τόπο καταγωγής του τον Αγαλιανό. Εκεί ως "μοναχικός καβαλάρης" προσπαθεί μέσα από την μικρή του επιχείρηση να καθιερώσει θεατρικές παραστάσεις κάθε χρόνο στο τόπο αυτό. Μαζί του ο Δημήτρης Τσιλιφώνης, ένας νέος ανερχόμενος ηθοποιός με καταγωγή από την Κονωπίνα Ξηρομέρου. Την θεατρική αυτή παρέα πλαισιώνει ο Μπάμπης Αλαντζάς , γνωστός από τους "Ψίθυρους Καρδιάς" , τον "Συμβολαιογράφο" ( παλαιότερα) και άλλα σίριαλ που άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Χαρά Αγγελούση, ο Γιάννης Ρίζος έκανε τα σκηνικά και τα κουστούμια η Κική Μήλιου.
Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν σήμερα, αύριο αλλά και την επόμενη εβδομάδα στο θερινό θέατρο του καφέ μπαρ "Καλλιδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: