Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Μοσχολιού με εργαζομένους στο "Βοήθεια στο σπίτι"


Με αντιπροσωπεία εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου συναντήθηκε χθές στο Δημαρχείο (Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010) ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, με αφορμή συμβολική διαδήλωση των εργαζομένων.
Ο κ. Μοσχολιός, αφού άκουσε τα αιτήματά τους, αναγνώρισε το δίκαιο των εργαζομένων, τονίζοντας ότι βασικός στόχος και επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος, γιατί είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.
«Αναγνωρίζουμε το δίκαιο των εργαζομένων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα εργασιακά τους ζητήματα και θα αγωνιστούμε για την μόνιμη εργασιακή σχέση των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά με τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης..
Αναγνωρίζουμε, επίσης, τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, καταθέτοντας την ψυχή τους στην υλοποίηση ενός κοινωνικού έργου.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει την ευαισθησία της και το κοινωνικό της πρόσωπο με μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις και δε θα μπορούσε παρά να επιθυμεί τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τόσο στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι όσο και στα άλλα προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ).
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος διοικητικά ανήκουν στην εταιρεία Τριχωνίδα Α.Ε. ανανεώνοντας από το 2003 κάθε χρόνο τις συμβάσεις τους και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου, όπου δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος με τέτοιου είδους εργασιακή σχέση.

Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ιρλανδία είχε το υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009 στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Eurostat.

Και οι 16 χώρες της Ευρωζώνης εμφάνισαν έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους, με την Ιρλανδία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 14,4% και την Ισπανία στη δεύτερη με 11,1%.


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΥΡ ΠΑΥΛΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

ΡΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΕΥΤΕΣ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!