Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Περιμετρικής Αγρινίου.


Παύλος Μοσχολιός: Παραδίδουμε στους πολίτες ένα ακόμη έργο που ήταν προγραμματική μας δέσμευση. Ορισμένοι στην απελπισία τους θέλουν να σταματήσει να λειτουργεί ο Δήμος. Όταν εμείς κάναμε τον απολογισμό μας, κάποιοι αμφιταλαντευόταν αν θα συμμετάσχουν στις εκλογές.     Ένα σημαντικό έργο υποδομής, που αλλάζει τα δεδομένα στην βορειανατολική πλευρά της πόλης, η  «Κατασκευή της Περιμετρικής Οδού Αγρινίου (Τμήμα Β - Γ)», ολοκληρώθηκε.
     Η εργολαβία αυτή συνολικού μήκους 1800 μέτρων περιλαμβάνει την κατασκευή του δρόμου από την οδό Μιχαλακέα έως την οδό Γούναρη, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος της υπόγειας σήραγγας “cut and cover” (Τμήμα Β)  καθώς και του τμήματος από την οδό Γούναρη έως το Νοσοκομείο (Τμήμα Γ - που έχει ήδη κατασκευαστεί), και είναι το τελευταίο τμήμα της μεγάλης Περιμετρικής Οδού της πόλης, η οποία συνδέει την Ανατολική είσοδο (από την Εθνική Οδό, οδό Πανεπιστημίου) με τις βορειοανατολικές περιοχές του Αγρινίου (Νοσοκομείο, Δύο Ρέματα, Παλαιό Άγιο Χριστόφορο).
     Το ενιαίο οδόστρωμα είναι συνολικού πλάτους 7,00 μέτρα, διπλής κατεύθυνσης με αμφίπλευρη στάθμευση πλάτους 2,00 μέτρων και το  συνολικό πλάτος του ενιαίου οδοστώματος είναι  11,00 μέτρα.
     Κατασκευάστηκαν επίσης πεζοδρόμια μεταβλητού πάχους και τα απαραίτητα υδραυλικά τεχνικά έργα για αποχέτευση-αποστράγγιση του δρόμου.
     Η Σήραγγα κατασκευάστηκε με τη μέθοδο Cut and Cover δηλαδή εκσκαφή και επανεπίχωση,  ενώ παρουσίασε σημαντικό βαθμό δυσκολίας δεδομένου ότι κατασκευάστηκε σε αστικό περιβάλλον με εκατέρωθεν κατοικίες στο όριό της.
     Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.600.000,00 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το  Γ΄ Π.Ε.Π.
     Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός , ο οποίος και επισκέφτηκε το έργο, σε δήλωση του μεταξύ άλλων υπογράμμισε τη σπουδαιότητά του για μια σύγχρονη πόλη όπως το Αγρίνιο:
     «Η Περιμετρική οδός, αυτό το πραγματικά πρωτοποριακό έργο για το Αγρίνιο ολοκληρώθηκε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Όπως, θεωρούμε, περήφανοι νιώθουν και οι συμπολίτες μας .
     Το έργο αυτό αλλάζει τα δεδομένα στη βορειοανατολική πλευρά του Αγρινίου καθώς συμβάλλει στην περαιτέρω κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και την πρόσβαση σε πολλές περιοχές χωρίς να περνά κανείς από το κέντρο.
     Παράλληλα όμως - και εδώ έγκειται η ιδιαίτερη αξία του - τακτοποιεί πολλές εκκρεμότητες στο σχέδιο πόλης, που πριν από το έργο αυτό δεν είχαν τακτοποιηθεί.
     Για το έργο αυτό έγινε τιτάνια προσπάθεια και σύνθεση δυνάμεων του Δήμου, γιατί απαιτούσε υψηλές αποζημιώσεις, κατεδάφιση ακόμη και κατοικημένων σπιτιών, αλλά και τη μεταφορά του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην περιοχή της περιμετρικής.
     Όμως πετύχαμε και πραγματοποιήσαμε αυτό το πρωτοποριακό έργο σε πείσμα της μιζέριας και της ηττοπάθειας που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα.
      Το παραδίδουμε σήμερα προς χρήση στην κοινωνία του Αγρινίου, η οποία γνωρίζει πως, όσο και να γίνει προσπάθεια να περιοριστεί το έργο μας σε συγκεκριμένους χώρους και συγκεκριμένα τετραγωνικά, το Αγρίνιο είναι πλέον, συνολικά, μια σύγχρονη και ελκυστική πόλη, φιλική προς τους ανθρώπους της.
     Το έργο της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται σε εξέλιξη και δε μπορεί να διακοπεί λόγω της προεκλογικής περιόδου. Όλα γίνονται βάση χρονοδιαγράμματος και κάποια έργα είτε ήδη ολοκληρώθηκαν και ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο είτε και μετά τις εκλογές.
      Το 2006 ο λαός του Δήμου Αγρινίου εμπιστεύτηκε τη σημερινή Δημοτική Αρχή στην υλοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος και ακριβώς αυτή τη δέσμευση απέναντι στους πολίτες τηρούμε κατά γράμμα. Άλλωστε, όταν εμείς κάναμε απολογισμό του έργου μας τον περασμένο Ιούνιο, κάποιοι αμφιταλαντευόταν αν θα υπηρετήσουν το νέο μεγάλο Αγρίνιο.
     Κάποιοι στην απελπισία τους θέλουν να σταματήσει να λειτουργεί ο Δήμος. Η αναγνώριση του έργου της Δημοτικής Αρχής είναι η καλύτερη απάντηση».

Γραφείο Τύπου
                                    

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμ, εκλογες εχουμε σε τρεις βδομαδες... Τα εργα ολοκληρωνονται, η δημοτικη αστυνομια σταματησε να γραφει, αντε να πεσει επιτελους ασφαλτος και στην Κυπρου να μη μας μενουν εκρεμμοτητες.

Ανώνυμος είπε...

Πεζοδρόμια μεταβλητού πάχους?
Πλάτους ίσως?
Το έργο άργησε ασυγχώρητα πολύ,θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει παραδοθεί καιρό τώρα!Να τον περπατήσουμε και τα ξαναλέμε!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ......

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΘΩΣ Η ΔΕΥΑΑ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ).

Ανώνυμος είπε...

Πεζοδρόμια μεταβλητού πάχους!!!! Καθήστε να δείτε, προεκλογικά στο Αγρίνιο μπορεί να γίνει και το πρώτο πεζοδρόμιο με Windows!

Ανώνυμος είπε...

Α, και προσοχή στα καπάκια των φρεατίων!

Ανώνυμος είπε...

πισα, τσιμεντο, πλακακια ατακτως κολημενα και πολυκατοικιες,η ειδικοτητα των μηχανικων του πρασινου δημου, του δημου των λιμνων.

θελω και αλλη πρασινη αναπτυξη

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΥ ΠΑΧΟΥΣ...ΣΗΛΑΔΗ ΤΟ ΥΨΟΣ Τ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ...ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΣ (0.00Μ) ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ (Ο.175Μ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔ.ΑΝΑΓΚΕΣ Κ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ

Σ.Π.-ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ..ΑΓΡΙΝΙΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Σ.Π.-ΑΓΡΙΝΙΟ:
Αυτό που περιγράφεις θα λεγόταν μεταβλητό ύψος,όχι μεταβλητό πάχος!
Και φυσικά και αυτό λάθος είναι,αν απλά θες να πεις ότι έχει ράμπες για αμαξίδια και καροτσάκια!

Ανώνυμος είπε...

9:29, ΟΧΙ ΔΝ ΕΧΕΙ ΡΑΜΠΕΣ...ΑΠΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ...

ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΗ...ΥΨΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ...ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ, ΛΑΘΗ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΧΙΧΙΧΙ

Σ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Έργα που επρεπε να γίνουν 30 χρονια πριν γίνονται τώρα... και ως δια μαγειας ολοκληρώθηκαν τώρα... ρε ποιους δουλεύετε?