Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Έντονη αντίδραση Κατερινόπουλου - Παραίτηση από κομματικές θέσεις

Επιστολή απέστειλε ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Κατερινόπουλος, στην οποία αντιδρά έντονα για την επιλογή Αντωνόπουλου στη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη. Μεταξύ άλλων ζητά την παραίτηση του από όργανο του κόμματος.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Εύχομαι στον σύντροφο Απόστολο Κατσιφάρα να καταφέρει να ξεπεράσει τις συμπληγάδες της Αιτωλοακαρνανίας, που δημιούργησαν οι «εκπρόσωποι» του λαού της, με γνώμονα το προσωπικό ψηφοθηρικό τους συμφέρον και μόνο, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ηθικής, αξιοκρατίας και διαφάνειας, στην Πολιτική.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι ΠΑΣΟΚ είναι τα μέλη του, οι φίλοι του και ο απλός λαός που πίστεψε και πιστεύει στις αρχές της Διακήρυξης του, και όχι οι πρωτεργάτες και εκφραστές πρόσκαιρων συμμαχιών με σκοπό την εξυπηρέτηση ετερόκλητων συμφερόντων.


Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή μου της 1ης Οκτώβρη που παραδόθηκε στο Γραμματέα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ, για ενημέρωση του λαού της Αιτωλοακαρνανίας.


Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2010.


Προς: Γραμματέα Ε.Σ.
σ. Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.


Σύντροφε Γραμματέα,


Η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκφράζει ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τις οποίες ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., απο την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του Κινήματος έκανε Σημαία και προσωπικό του ΟΡΑΜΑ.


Το όραμα του Προέδρου έκανε πολλούς συντρόφους που ήταν απογοητευμένοι να συστρατευτούν μαζί του. Ένας από τους πολλούς είμαι και εγώ, θυσιάζοντας καριέρα, εξέλιξη και οικογένεια και συστρατεύτηκα μαζί του.


Ο Πρόεδρος και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τίμησε δύο φορές με τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, πλην όμως στηρίχθηκα στις δυνάμεις μου, αυξάνοντας τις ψήφους του Κινήματος κατά 17.000 στο Νομό.


Εξέφρασα προσωπική επιθυμία, για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίας με μόνο στόχο την προσφορά στον τόπο μου, στο Κίνημά μου και στις ιδέες που εκφράζει ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


Με λύπη μου πληροφορήθηκα από υπεύθυνα χείλη, ότι έγινε επιλογή προσώπου που μέχρι πρότινος ηγείτο διασπαστικού ψηφοδελτίου στο Δήμο Αγρινίου.
Η τελική επιλογή έφτασε σε αυτό το σημείο μέσα από ίντριγκες, συναλλαγές, προσωπικές ψηφοθηρίες, επιβίωσης «ιθυνόντων» και εκπροσώπων του λαού, από προσωπική ιδιοτέλεια και μόνο, με μια αιτιολογία αίολη και πολιτικά αδύναμη, ότι δήθεν «μαζεύονται» οι διασπαστικές κινήσεις.
Αίολη και πολιτικά αστήρικτη είναι διότι το πρόσωπο έχει καταστεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ στο Νομό, οι διασπαστικές κινήσεις συνεχίζονται, δεν ενώνει η επιλογή, διχάζει και αποπολιτικοποεί τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδιαίτερα αυτούς που πίστεψαν στο όραμα του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Και τούτο μπορείτε να το διαπιστώσετε γιατί από ότι λέει ο θυμόσοφος λαός «πολύ κακό τα λίγα σπίτια».


Κατόπιν τούτου, μετά από ώριμη σκέψη, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, χωρίς προσωπικές πικρίες- γιατί αυτά προσωπικά δεν μου ταιριάζουν-σεβόμενος την μέχρι τώρα προσωπική μου πορεία σ΄ όλη μου τη ζωή, το ΗΘΟΣ, τις ΑΡΧΕΣ την Ηθική στην Πολιτική, τη Συμμετοχή και Προσφορά, αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκα, πίστευα και πιστεύω, σας γνωρίζω, σύντροφε Γραμματέα, ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΚΑΤ΄ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, να έχω συμμετοχή στα τεκταινόμενα του Νομού αλλά και γενικότερα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ-ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ, που κάποιους εξυπηρετούν εν αγνοία του Προέδρου Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


Σύντροφε Γραμματέα,
Παρακαλώ όπως με αντικαταστήσετε από το Συντονιστικό όργανο του Τομέα Εσωτερικών αλλά και του υπευθύνου της Ομάδας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος.
Κλείνοντας, επειδή μπορεί να θεωρηθεί ότι όλα αυτά τα γράφω εν βρασμό ψυχής, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και μέσα από αυτή την επιστολή πιστεύω ακράδαντα ότι εκφράζω την πλειονότητα των ψηφοφόρων μου, που πίστεψαν, όπως και εγώ, στο όραμα του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που σήμερα όμως μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης έχει αρχίσει να ξεθωριάζει γιατί ΚΑΠΟΙΟΙ δεν θέλουν και δεν επιθυμούν να βιώσει ο λαός αυτό το όραμα.


Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου ο Πρόεδρος και αυτοί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ συνεχίζουν να τον στηρίζουν-μέσα σ΄ αυτούς και εγώ-και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος σύντομα να οσμισθεί και να καταλάβει πως λειτουργούν και πολιτεύονται οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.(Αυτοδιοικητικοί και μη) εις το όνομα του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


Με εκτίμηση
Θανάσης Κατερινόπουλος
- Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας
- Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών
Ελληνικής Αστυνομίας

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα στο ΛΑ.Ο.Σ.!

Ανώνυμος είπε...

ετσι παιδια, να φευγετε ενας ενας . αντε αρκετα με τα πασοκια.

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα
Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που προσφεύγουν καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας δείχνουν τα στοιχεία του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής.

«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι Έλληνες αυξήθηκαν δραματικά» τονίζει στο «Βήμα» ο διευθυντής Οικονομικών του Ταμείου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης.

«Η αναλογία είναι πλέον σχεδόν ίδια με τους μετανάστες» προσθέτει «καθώς υπάρχουν ανάγκες για την εξεύρεση δουλειάς, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σίτισης, στέγασης και παροχής βασικών ειδών πρώτης ανάγκης».

Η αύξηση των συσσιτίων σε δεκάδες ενορίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου προσφέρουμε 110 μερίδες καθημερινά. Το επόμενο διάστημα θα τις αυξήσουμε σε 180. Το φαινόμενο είναι τραγικό και δυστυχώς εμφανίζονται όλο και περισσότεροι Έλληνες που ζητούν βοήθεια» δηλώνει ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης, εφημέριος του Ναού του Αγίου Παντελεήμονος.

Την Πέμπτη η Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφάσισε την άμεση λήψη μέτρων. Ο εισηγητής του θέματος, μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, επισήμανε ότι «η ενορία δεν μπορεί να παραμείνει τόπος όπου συναντιόμαστε κάθε Κυριακή για την εκπλήρωση των θρησκευτικών μας καθηκόντων. Έχουμε χρέος να την αναδείξουμε σε ζωτική εστία προσφοράς πνευματικού έργου και φιλανθρωπικής φροντίδας, που θα λειτουργήσει όχι ως υπηρεσία σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας αλλά συνεχώς ως το ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας».


ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΣΟΚ! ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε Θανάση!
Κάποιοι έχουν κάνει το ΠΑΣΟΚ σαν την Ν.Δ.!!! Στο όνομα της θέσης, των συναλλαγών και της εξουσίας έχουν παρεκλίνει το κίνημα από την ιδεολογική του ταυτότητα και τις αρχές του!!!
Εγώ θα έγραφα στο Γιώργο πιο βαριά λόγια!!!

Ανώνυμος είπε...

Εις το όνομα του πατρός!

Κοίτα κάτι άτομα που θέλουν και να κυβερνήσουν. Και δεν το λέω μόνο για τον συγκεκριμένο. Και οι υπόλοιποι δεν πάνε πίσω...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε, από όλα τα κακώς κείμενα της σημερινής Ελλάδας που την κατάντησαν ζητιάνα στην Ευρώπη, αυτό σε πείραξε; Καλά έκανε το όραμα του πρωθυπουργού και ξεθωριάζει και αν δεν υπήρχαν οι σύντροφοι στην πολιτική εδώ και 30 χρόνια ή τουλάχιστον έφευγαν τώρα, σήμερα θα ήμασταν καλύτερα. Σε λίγο κινδυνεύουμε να αφανιστούμε τελείως και τα συντρόφια "πέρα βρέχει". Μετά απο ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας αποδεικνύεται ότι ΠΑ.ΣΟ.Κ, συντρόφια και ΣΙΑ μας έφεραν μεγάλη απελπισία.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ καλά έκανες και παραιτήθηκες. Ο απλός κόσμος που ψήφισε Πασόκ για καλύτερες μέρες (!) να δούμε πότε θα ξυπνήσει και θα γυρίσει την πλάτη στο ΠασοκοΔΝΤ!

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγοο Σαμαράς βρισκόταν στην Τρίπολη, όπου κατά την συνήθη πλέον πρακτική του πήρε «σβάρνα» τα καταστήματα και μιλούσε με τον κόσμο. Μπαίνει λοιπόν σε ένα μαγαζί και την ίδια στιγμή στο δημοτικό ραδιόφωνο μιλάει ο δήμαρχος της πόλης που είναι ΠΑΣΟΚ.

Η δημοσιογράφος τον διακόπτει και του λέει «μια στιγμή κ. Δήμαρχε, μόλις έφτασε ο Αντώνης Σαμαράς…»

Και ο δήμαρχος: «βεβαίως να διακόψουμε να μιλήσει ο αυριανός πρωθυπουργός….»

Στην έδρα του Τατούλη...

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΒΕΝΤΗΜ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ..ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΠΕΙΕ Ν ΜΙΛΑΣ..ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΜΑΚΡΥΑ.ΤΙς ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑς ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..

Ανώνυμος είπε...

συντροφοι ασφαλιτες του πασοκ,

του καθεστωτος που κυβερναει την χωρα απο το 81 μεχρι σημερα ,παρακαλω να με διορισετε και εμενα σε καρεκλα διοικητη, γιατι δεν παει αλλο να τρωνε οι ιδιοι και οι ιδιοι και εγω να ειμαι στην διαιτα.

με βαθεια εκτιμηση ,
χαιρετισμους στην κυρια προεδρου αλλα και στον ανυπερβλητο κυβερνητη του μεγαλου και αληθινου δημοκρατικου κινηματος ,τον τιτανα γ.παπανδρεου.

ο αντιτρομακρατης του κινηματος του λαου..
για τον σοσιαλισμο
για την παρτιδα
θ.κ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ 12:51 !!
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ; ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ;;;;;
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΕ ΤΟ "ΟΡΑΜΑ" ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

η τρόικα επιμένει πως μέχρι τη λήξη του Μνημονίου, το 2012, θα πρέπει να γίνουν 250.000 απολύσεις στο σύνολο του Δημοσίου.


ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ?

7/11/2010
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ! Η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ! ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ! ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΛΗΣΕ!!! ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΣΑΜΕ; Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΖΑΝΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕΣ;