Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

H Κάτια Γέρου στη γενέθλια πόλη ξανά


Σε μια διαφορετική ερμηνεία και σε εναλλακτικούς χώρους θεάματος θα απολαύσουμε την ηθοποιό Κάτια Γέρου στο Αγρίνιο .
Μετά την εξαιρετική ερμηνεία της ηθοποιού, στην συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και της ΓΕΑ με την παράσταση «Από της ζωής τα μέρη χάθηκαν οι ποιητές» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη , το φιλοθεάμον κοινό της πόλης μας θα την απολαύσει σε τέσσερις παραστάσεις που θα δώσει με το έργο «Σας αρέσει ο Μπραμς;» της Μάρως Δούκα σε café της πόλης μας.
Ο ρόλος που ερμηνεύει η Κάτια Γέρου είναι η μαρτυρία – κατάθεση μιας μετανάστριας ενώπιον ακροατηρίου.
Η Ιρίνα είναι από την πρώην Σοβιετική Ένωση, έρχεται στην Ελλάδα μετά τα ιστορικά γεγονότα του 1990 και γίνεται θύμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης (trafficking). Η Ιρίνα μιλάει για την χαμένη της πατρίδα, την χαμένη της κουλτούρα και τα ανεκπλήρωτα όνειρα της. Η ιστορία της ξετυλίγεται μέσα από μια σειρά προσωπικών εξομολογήσεων και αναδρομών στο παρελθόν και ταυτόχρονα η ατέλειωτη περιπέτεια των προσφύγων. Η ίδια αναπαριστά ακόμα και το τραγικό τέλος της. Τα τελευταία λόγια της είναι από τον Τσέχωφ:
«Κάποτε θάρθει μια μέρα που θα μάθουμε γιατί έγιναν όλα αυτά… ποια είναι η αιτία για τόσο πόνο»
Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κυριάκος Κατζουράκης.
Το έργο θα φιλοξενηθεί στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2009 στο café Chez Melie, στον πεζόδρομο Φλώρας Καραπαπά και στις 17 & 18 Ιανουαρίου 2009 στο café Bossa Nostra, στη Δημοτσελίου 39.
Η ώρα έναρξης και στα δύο café είναι στις 10.30 το βράδυ.
Χορηγοί επικοινωνίας : ΑΧΕΛΩΟΣ T.V., Aeras 99.5 Fm, ΔΥΤΙΚΑ Fm 96,1

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ξεφτίλα συνεχίζεται... όχι άλλο κάρβουνο!!! είναι ντρόπη το ΔΗΠΕΘΕ να καταντάει έτσι! ακόμη και στο θέατρο διαπλοκή! οι "καλλιτεχνικοί διευθυντές" έγιναν διευθυντές της κακογουστιάς, του κίτς, και του βλαχομπαρόκ!

Ανώνυμος είπε...

Τι θε να πεις φούλη ΄μ.Κάντο πιο λιανά να καταλάβουμε και μεις οι αδαείς.Κάνε μας και μια περιγραφή της αισθητικής σου.Μπορεί να συμφωνήσουμε.